-
@katafractos17 said in PEUGEOT FORUM:
Κλειδώνει την τιμή αφού όμως πρώτα έχουν γίνει οι αυξήσεις στον τιμοκατάλογο, οπότε πόσο πιο πάνω να ανέβουν;
Επίσης χρεώνει πλέον όλα τα χρώματα εκτός ενός και σε αναγκάζει είτε να το πάρεις αποκλειστικά σε αυτό το χρώμα είτε να πληρώσεις ένα σκασμό λεφτά αν το θέλεις σε άλλο χρώμα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 3008 active plus eat8, το οποίο από 32800 πάει στα 35500 μόνο και μόνο για αλλάξεις το χρώμα σε λευκό.
Επειδή τα παρακολουθώ, πριν λίγες ημέρες η ίδια αλλάγη χρώματος στον Configurator πήγαινε από 32800 στα 33800 και τώρα ξαφνικά πάει στα 35500. Δεν ξέρω αν είναι κάποιο σφάλμα του Configurator όσον αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί στα άλλα μοντέλα οι συγκεκριμένη αλλαγή δεν ανεβάζει σε τόσο μεγάλο ποσοστό την τιμή, αλλά όπως και να έχει πριν δεν τα χρέωνε όλα τα χρώματα.Επανέρχομαι γιατί τελικά σήμερα είδα ότι άλλαξαν πάλι τις τιμές και τώρα βγάζει νόημα το μεγάλο ποσοστό αύξησης με το χρώμα στο 3008 που γράφω παραπάνω.
Η τιμή πλέον της 3008 active plus eat8 δεν είναι 32800 που έγραφαν πριν δυο ημέρες αλλά πήγε στα 34500.
Με τη χρέωση του χρώματος λοιπόν ανεβαίνει ένα χιλιάρικο επάνω.
Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη έκδοση τον Σεπτέμβρη είχε 32400. Τον Οκτώβρη πήγε 32800 και τώρα ανέβηκε πάλι και πήγε 34500. Τσίμπησε δηλαδή 2100 μέσα σε δύο μήνες.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τις άλλες εκδόσεις (allure, allure plus, κτλ).
Και επειδή δεν τους έφτανε η αύξηση αυτή, άρχισαν να χρεώνουν έξτρα και όλα τα χρώματα πλην ενός.Θα μου πείτε, εντάξει αναμένονται, αυξήσεις λόγω της κατάστασης.
Σε αυτό λοιπό θα απαντήσω ότι:
Το Tucson στο ίδιο χρονικό διάστημα πήρε αύξηση μόνο 200€.
Τα XC40, GLA180, X1 και CX-30 δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής καμία αύξηση και οι τιμές παραμένουν ίδιες με αυτές του Σεπτεμβρίου. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται στους configurator της κάθε εταιρείας.Το δε έτερο του ομίλου Citroen C5 Aircross 1.2 PureTech eat8 έχει τσιμπήσει 2650€.
Να δείτε ποιος άλλος όμιλος έχει βιαστεί να κάνει τις αυξήσεις μην τυχόν και χάσει...;
-
Αυτά που αναφέρεις (Volvo,Merc) δεν ανήκουν στο όμιλο Σ. Η Μazda ανήκει στον όμιλο αλλά δεν κάνει πωλήσεις οπότε δεν υπάρχει λόγος αυξήσεων για διαφημίσεις κλειδώματος τιμής. Τα συμπεράσματα θα τα βγάλουν οι αγοραστές και πιστεύω η πτώση των πωλήσεων θα είναι εμφανής, πλάκα έχει που περίμενα τιμές για το 308 που το καλόβλεπα τώρα ούτε απέξω.
-
Και η VW ανέβασε τιμές.
Και η Φόρντ.
Γενικά όσοι πουλάνε και πουλάνε και λιανική.
Οσοι πουλάνε λήζινγκ ή δεν πουλάνε , θα κάνουν τις αυξήσεις με άλλο τρόπο -
Το θέμα εκτός των άλλων είναι η κοροϊδία.
Ανεβάζεις τις τιμές δύο και τρία χιλιάρικα και μετά βγαίνεις και διαφημίζεις ότι κλειδώνεις την τιμή.
Τι λε ρε μεγάλε;
Δηλαδή από τα 35500 που το έφτασες, που θα πάει παραπάνω;
Και αν τέλος πάντων αν το πας αργότερα ακόμη παραπάνω, ποιος θα το αγοράσει; -
Εγω δεν κατανοώ πως έφτασε το 3008 να πωλείται σε τιμές Q3. Θα μου πεις από το απλό Q3 έχει καλύτερο εξοπλισμό αλλά και πάλι είναι υπερβολικά ακριβό.
Όλοι την είδαν premium μάλλον..
-
Όντως μεγάλη αύξηση σε λίγους μήνες και για το 3008. Η Peugeot στις τιμές χτυπάει upmarket πλέον ξεκάθαρα.
-
@john1987 said in PEUGEOT FORUM:
Εγω δεν κατανοώ πως έφτασε το 3008 να πωλείται σε τιμές Q3. Θα μου πεις από το απλό Q3 έχει καλύτερο εξοπλισμό αλλά και πάλι είναι υπερβολικά ακριβό.
Γιατί τι καλύτερο έχει το Σέατ με τους 4 κύκλους , από το 3008 ?
-
@criuser said in PEUGEOT FORUM
Γιατί τι καλύτερο έχει το Σέατ με τους 4 κύκλους , από το 3008 ?
Πολλαπλούς συνδέσμους και ποζεράδικο σήμα στο κλειδί για να μετράς στις χορηγογκόμενες όταν κατεβαίνεις για καφέ μπαραλία με 17€ μετρητά και πιστωτική 50€ πριν το όριο των 2κ στην τσέπη. iPhone, κάρτα 10€ και αναπάντητη φάση.
Πιο ρεαλιστικό μου κάνει πλέον με την νέα τιμολόγηση του 3008 το ερώτημα "γιατί όχι DS7"; Ποιός το γ@μει το Q3 και τα του οίκου του....
-
Μόνο που το 3008 πουλάει σαν τρελό ενώ οι 4 κύκλοι πουλάνε σαν σέατ...
-
@john1987 said in PEUGEOT FORUM:
Καλά βρήκες κι εσύ στο θέμα της Peugeot να γράψεις τέτοια ατάκα? Χα χα. Πέρα από την πλάκα, η Peugeot έχει ανέβει πολύ. Αλλά με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί, πήρε δρόμο χωρίς γυρισμό. Ή θα πετύχει ή θα φουντάρει. Η Audì δεν έγινε premium σε μια μέρα από 2-3 όμορφα μοντέλα. Υπάρχει τεράστια τεχνογνωσία και υποδομή από πίσω, άσχετα με τη σχέση της με τη VW. Δεν πουλάει τυχαία σε τρομερά ανταγωνιστικές αγορές όπως Αμερική, Κίνα κλπ που η Peugeot δεν ξέρει ούτε που βρίσκονται. Δεν θέλω να προκαλέσω τους Πεζάκηδες μ' αυτά που λέω, γενικά συμπαθώ πολύ τους Γάλλους και παρακολουθώ τα αυτοκίνητά τους με ενδιαφέρον. Και με ενδιαφέρον θα παρακολουθώ και την εξέλιξη της Peugeot. Χαίρομαι κατά βάθος με την εξέλιξη των Γάλλων, δεν είναι καλό να έχουν μονοπώλιο οι Γερμανοί.
-
Εγώ πάλι δεν μπορώ να εντοπίσω μια τεχνολογία που έχει η audi και δεν την έχουν τα ταπεινά vw
Η διαφορά των audi με τα vw πέρα από το σήμα ήταν η αλουμινένια ανάρτηση έναντι της χαλύβδινη των vw. Πλέον και σε αυτά τα μέρη είναι ολόιδια.
-
Η διαφορά είναι στα μεγάλα μοντέλα, όχι στα μικρά.
-
Αντίστοιχο του Α8 έχει η vw ;;;;
Το Phaethon βγαίνει ακόμα; -
Έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια το Phaeton. Το πιο μεγάλο μοντέλο είναι το Touareg.
-
Α, δεν το ήξερα.
Δεν είναι στο οπτικό πεδίο μου τέτοια αυτοκίνητα και έτσι γνωρίζω ελάχιστα για αυτά. -
Δεν υπάρχει πια μόνο η PSA. Υπάρχει η STELLANTIS.
Αρα στην Αμερική θα πάνε κάποιες εταιρείες που θα έχουν μικρότερο κόστος στησίματος.
Μιλάμε για την Βόρειο Αμερική , γιατί για την Νότιο , μια χαρά πουλάει εκεί η Σιτροέν εδώ και δεκαετίες.
-
@lap said in PEUGEOT FORUM:
Εγώ πάλι δεν μπορώ να εντοπίσω μια τεχνολογία που έχει η audi και δεν την έχουν τα ταπεινά vw
Η διαφορά των audi με τα vw πέρα από το σήμα ήταν η αλουμινένια ανάρτηση έναντι της χαλύβδινη των vw. Πλέον και σε αυτά τα μέρη είναι ολόιδια.
Βασικά μέχρι τα Α3/Golf είναι ίδια. Από εκεί και πάνω εκτός του Touareg δεν υπάρχει Audi που να μοιράζεται σασί αναρτήσεις με VW&Skoda.; Όπως εχω ξαναγράψει Τα α4/Α6 έχουν διαμήκη τοποθέτηση κινητήρα ,οπότε όλα είναι διαφορετικά. Ακόμα και τα Arteon /Passat/Superb δεν έχουν καμία σχέση με το σασί των Α4 /Α6 αν και δεν διαφέρουν σε μέγεθος.
-
Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας.
Τι μας νοιάζουν τα σύγχρονα ντεκαβε* στο θέμα ττιτανοτεραστας τρεσικ Πεζω ;*που έγιναν ντεκαβ(λ)ε...
-
Για το Lap μπορεί να είναι χρήσιμη πληροφορία μιας και του αρέσουν γενικά η μηχανολογία και η λεπτομέρεια από ότι εχω προσέξει.
-
@lap said in PEUGEOT FORUM:
Βασικά αγαπητέ lap η πραγματική audi ξεκινάει εκεί που τελειώνει η vw. Και εκεί που τελειώνει η audi ξεκινάει η Porsche για όποιον θέλει κάτι πιο sport και πιο γρήγορο. Αυτή είναι η κλιμάκωση στα premium του vag,
Τώρα κάτι απλά α3, q2 ακόμα και q3 που ασχολούμαστε οι κοινοί θνητοί, δεν ξέρω καν γιατί μπαίνει στον κόπο να τα βγάλει η audi, λογικά για τα λεφτά. Ακόμα και τον κινητήρα τον fsi που μετεξελίχθηκε με τα turbo σε tsi και εξελίσεται ακόμα με τα χρόνια, η audi τον έφτιαξε, όχι η vw. Και σταματάω, γιατί είμαστε στο θέμα της Peugeot.
PEUGEOT FORUM