-
Αυτό που σας κουράζουν τα γρήγορα και ακριβή τιμόνια πραγματικά με ξεπερνάει πάντως...
Το διάβαζα κι εγώ που το έγραφε συνεχώς ο Δουβλινέζος και πραγματικά δεν μπορούσα να το καταλάβω. Ειδικά όταν μιλάμε για αυτοκίνητα της τελευταίας 20ετίας που σε ποσοστό 99,9% έχουν υποβοήθηση. Εμένα θα με 'κούραζαν' κάτι πανάλαφρα και χωρίς αίσθηση τιμόνια (π.χ. της Fiat με τη ρύθμιση City) και όχι τιμόνια με ακρίβεια και σωστή αίσθηση.
Τελικά αυτό δείχνει πόσο διαφορετικοί μπορεί να είμαστε ως οδηγοί στις προτιμήσεις μας.
-
REALZEUS wrote:
Αυτό που σας κουράζουν τα γρήγορα και ακριβή τιμόνια πραγματικά με ξεπερνάει πάντως...
Το διάβαζα κι εγώ που το έγραφε συνεχώς ο Δουβλινέζος και πραγματικά δεν μπορούσα να το καταλάβω. Ειδικά όταν μιλάμε για αυτοκίνητα της τελευταίας 20ετίας που σε ποσοστό 99,9% έχουν υποβοήθηση. Εμένα θα με 'κούραζαν' κάτι πανάλαφρα και χωρίς αίσθηση τιμόνια (π.χ. της Fiat με τη ρύθμιση City) και όχι τιμόνια με ακρίβεια και σωστή αίσθηση.
Τελικά αυτό δείχνει πόσο διαφορετικοί μπορεί να είμαστε ως οδηγοί στις προτιμήσεις μας.
Εγώ νομίζω ότι αν το καλοσκεφτείς και το κάνεις πενηνταράκια που λένε θα το καταλάβεις. Ειδικά αν οδηγείς συχνά διαφορετικού τύπου αυτοκίνητα σε ποικίλλες συνθήκες.
Ένα Panda στο city mode που λές με το άνιωθο ελαφρύ τιμόνι και τον μεγάλο κύκλο στροφής είναι ταμάμ στην.. πόλη.
Μια κούρσα οικογενειακή διαπρέπει στην ΕΟ με την ευθυβολία της που με το τζογάτο τιμόνι της δεν απαιτεί συνεχείς μικροδιορθώσεις.
Ένα gti σε επαρχιακό στροφιλίκι με τις συνεχείς αλλαγές πορείας νιώθει κοφτερό, στο στοιχείο του και σου προσφέρει το καταλληλότερο για την περίπτωση σύστημα διεύθυνσης.
Πέρα λοιπόν απο τα υποκειμενικά προσωπικά κριτήρια του καθενός μας υπάρχουν και κάποια αντικειμενικά που προκύπτουν απο τη φιλοσοφία του κάθε οχήματος και το πεδίο δράσης του. Επειδή σαφώς δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε ένα αμάξι, αλλά ούτε διαφορετικά 'κοστούμια' ανάλογα με το δρόμο που θα οδηγήσουμε κάνουμε και την επιλογή/συμβιβασμό μας.
-
Το έχω ακούσει και εγώ ότι αρκετούς τους κουράζει σε μεγάλα ταξίδια.
-
Ερωτηση προς γνώστες :
Το Peugeot 2008 του 19, με τον κινητηρα με τα 1200 κυβικα και τα 85 αλογα πηγαινει καλα στο δρομο ή ζοριζεται αρκετα στο δρομο ;
-
-
Ερωτηση προς γνώστες :
Το Peugeot 2008 του 19, με τον κινητηρα με τα 1200 κυβικα και τα 85 αλογα πηγαινει καλα στο δρομο ή ζοριζεται αρκετα στο δρομο ;
Γνωστης δεν είμαι, απλά έπεσε στα χέρια μου για κάποιο διάστημα (λίγο πάνω από μήνα) c3 ατμόσφαιρα με 82 άλογα, που θεωρώ ότι σε επιδόσεις πρέπει να είναι ίδιο με το 208. Πόλη η έξω, ξεφορτωτο και με σχετικά χαλαρούς ρυθμους είναι μια χαρά! Τώρα σ ορεινή διαδρομή και πλήρες φορτίου δε νομιζω να λέει και πολλά.
-
Για τα Β ικανοποιητικα θα είναι, για 2008 δεν νομίζω, πάρε 100 αλογάκια να είσαι καλά. Είναι λίγο μεγαλύτερο, λίγο βαρύτερο και θα το φορτώνεις και λίγο περισσότερο, οπότε όλα μαζί και ατμόσφαιρα θα είναι στα όρια του να ΜΗΝ βολεύει.
Βέβαια για απόλυτη οικονομία και χαμηλή τιμή αγοράς ο καθένας μπορεί να κάνει εκπτώσεις στην καθημερινή του μετακίνηση, όλοι το έχουμε αποφασίσει αυτό κάποια στιγμή στη ζωή μας και για κάποιο όχημα!
-
Και για λόγους αεροδυναμικής.... Ειναι πολυ λίγοι οι ίπποι του και γενικως η ροπη του. 82 αλογα στον κοφτη μη ξεχνάμε.
Δηλαδη με 2 - 3000 στροφες θα εχει τόσα αλογα όσα τα fiat uno 1.0 και ολα αυτα σε ενα τέτοιο αμάξωμα. Είναι έως και επικίνδυνο.
Αυτές οι εκδόσεις είναι κραχτες. Αγοράζεις το αμάξωμα και έχεις έναν πολύ αδύναμο κινητηρα.
Κάθε κινητηρας έχει και το κατάλληλο του αμάξωμα.
-
Σορρυ, δεν πρόσεξα, ή αυξήθηκε η πρεσβυωπία μου! Νόμισα για 208, εάν μιλάμε για 2008 θα έλεγα κι εγώ ότι είναι ανεπαρκές, εκτός αν μιλάμε για αποκλειστικά αστική χρήση .
-
Επιτέλους 508 PSE, είχα βαρεθεί να βλέπω μόνο βιντεάκια με 106 , ενδιαφέρον ότι με φούλ μπαταρία καταφέρνει να κάνει 2,5 γύρους στο ρινγκ, και ενδιαφέρον όταν το ξεζουμίζει τι γίνεται...
Πολύ ωραίο αυτοκίνητο πάντως!
-
Παρά πολύ ωραιο.
Εντυπωσιακό το ποσο ομαλά το σασί του περνάει τις πλευρικες επιταγχυνσεις και πόσο ομαλά στρίβει το τιμονι. Αυο με εντυπωσιασε πάρα πολύ. Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια.
-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το 208 επειδή μου αρέσει εμφανισιακά αλλά δεν εχω ακόμα προλάβει να κάνω test drive. Διάβασα οχι έχει κάπως χαμηλή και περίεργη θέση οδήγησης και επειδή είμαι κοντός (1.70) και έχω συνηθίσει σε ψηλή θέση οδήγησης (VW Tiguan) δεν ξέρω αν θα βολευτω. Ξέρετε αν ρυθμίζεται καθ υψος το κάθισμα ;
-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το 208 επειδή μου αρέσει εμφανισιακά αλλά δεν εχω ακόμα προλάβει να κάνω test drive. Διάβασα οχι έχει κάπως χαμηλή και περίεργη θέση οδήγησης και επειδή είμαι κοντός (1.70) και έχω συνηθίσει σε ψηλή θέση οδήγησης (VW Tiguan) δεν ξέρω αν θα βολευτω. Ξέρετε αν ρυθμίζεται καθ υψος το κάθισμα ;
Δεν είμαι σίγουρος αν έχει στην εισαγωγική, σε άλλες έχει πάντως.
Δεν έχει καμία σχέση με Tiguan! Δεν ξέρω αν το θες για 1ο ή 2ο, ή τι, αλλά θα είναι πολιτισμικό σοκ όταν το οδηγήσεις (και γενικά αυτού του στυλ!).
Είναι πολύ όμορφο και σύγχρονο, αλλά δεν φημίζεται για τους χώρους του να ξέρεις, και παραδοσιακά η Citroen έχει περισσότερο όρθια θέση οδήγησης.
-
Εδώ έπαθα εγώ σοκ όταν μπήκα από το προηγούμενο 208 στο καινούργιο. Πρέπει να προσπάθησαν πολύ να το κάνουν τόσο στριμωγμένο. Για να πατήσεις το γκάζι πρέπει να στραμπουλήξεις τον αστράγαλο σου.
-
Εδώ έπαθα εγώ σοκ όταν μπήκα από το προηγούμενο 208 στο καινούργιο. Πρέπει να προσπάθησαν πολύ να το κάνουν τόσο στριμωγμένο. Για να πατήσεις το γκάζι πρέπει να στραμπουλήξεις τον αστράγαλο σου.
Για πες, για πες γιατί έχει η καλή μου το 208 1,5 diesel του 2018 και επίκειται αλλαγή εντός 6μηνου. Είναι όντως πιο στενόχωρο το καινούριο?
-
Ομολογώ ότι εγώ αισθάνθηκα πιο στενάχωρα από το παλιό. Όχι τόσο πίσω, εκεί δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Στη θέση του οδηγού προβληματίστηκα καθώς ο σχεδιασμός της κεντρικής κονσόλας σε αναγκάζει να στρίβεις λίγο το δεξί πόδι για να πατήσεις το γκάζι.
-
Επιτέλους 508 PSE, είχα βαρεθεί να βλέπω μόνο βιντεάκια με 106 , ενδιαφέρον ότι με φούλ μπαταρία καταφέρνει να κάνει 2,5 γύρους στο ρινγκ, και ενδιαφέρον όταν το ξεζουμίζει τι γίνεται...
Τι ωραίο βιντεάκι! Τι όμορφα και γλυκά ακολουθεί η Γαλλίδα την Μ2 στις στροφές!
Αλλά τι ξενέρωμα μόλις χάνει τις μπαταρίες , αγκομαχουσε να ακολουθήσει ένα τουμπανιασμενο Swift! Και η BMW χάθηκε από το οπτικό του πεδίο εντελώς!
Επίσης λες πως με φουλ μπαταρία κάνει 2.5 γύρους με φουλ ιπποδύναμη το οποίο είναι παραπάνω από ικανοποιητικό για ένα μέσο οδηγό αλλά στο βίντεο δεν έβγαλε μισο γύρο. Είχε πλάκα που περίμενε πως και πως να φρενάρει για να φόρτωσει ξανά. Δηλαδή στην Ε.Ο με κυνηγητό για πόσα χλμ θα έχεις στο πόδι σου 300 άλογα;
Δεν ήξερα πως λειτουργούν έτσι αυτά τα συστήματα. Θεωρούσα πως σε sport mode ο ICE θα δίνει συνέχεια ενέργεια στις μπαταρίες για να έχεις φουλ απόδοση ακόμη και με αυξημένη κατανάλωση. Δεν γνώριζα πως φορτώνει μόνο κατά την επιβράδυνση.
-
civil357 wrote:
Τι ωραίο βιντεάκι! Τι όμορφα και γλυκά ακολουθεί η Γαλλίδα την Μ2 στις στροφές!
Αλλά τι ξενέρωμα μόλις χάνει τις μπαταρίες , αγκομαχουσε να ακολουθήσει ένα τουμπανιασμενο Swift! Και η BMW χάθηκε από το οπτικό του πεδίο εντελώς!
Επίσης λες πως με φουλ μπαταρία κάνει 2.5 γύρους με φουλ ιπποδύναμη το οποίο είναι παραπάνω από ικανοποιητικό για ένα μέσο οδηγό αλλά στο βίντεο δεν έβγαλε μισο γύρο. Είχε πλάκα που περίμενε πως και πως να φρενάρει για να φόρτωσει ξανά. Δηλαδή στην Ε.Ο με κυνηγητό για πόσα χλμ θα έχεις στο πόδι σου 300 άλογα;
Δεν ήξερα πως λειτουργούν έτσι αυτά τα συστήματα. Θεωρούσα πως σε sport mode ο ICE θα δίνει συνέχεια ενέργεια στις μπαταρίες για να έχεις φουλ απόδοση ακόμη και με αυξημένη κατανάλωση. Δεν γνώριζα πως φορτώνει μόνο κατά την επιβράδυνση.
αμαξαρα! P
-
Καλησπέρα. Τι παίζει με την οθόνη του Infoteinment που σταματάει να λειτουργεί σε 308; Του έχει τύχει κανενός; Όταν έχω αποτέλεσμα από αντιπροσωπεία θα ενημερώσω...
-
Συνήθως θέλει update...η δικιά μου στο 208 έστρωσε μετά από 2 προσπάθειες. Γνωστό πρόβλημα, πες τον Θωμά και θα στο φτιάξει αμέσως.
PEUGEOT FORUM