REALZEUS wrote:
Αυτό που σας κουράζουν τα γρήγορα και ακριβή τιμόνια πραγματικά με ξεπερνάει πάντως...
Το διάβαζα κι εγώ που το έγραφε συνεχώς ο Δουβλινέζος και πραγματικά δεν μπορούσα να το καταλάβω. Ειδικά όταν μιλάμε για αυτοκίνητα της τελευταίας 20ετίας που σε ποσοστό 99,9% έχουν υποβοήθηση. Εμένα θα με 'κούραζαν' κάτι πανάλαφρα και χωρίς αίσθηση τιμόνια (π.χ. της Fiat με τη ρύθμιση City) και όχι τιμόνια με ακρίβεια και σωστή αίσθηση.
Τελικά αυτό δείχνει πόσο διαφορετικοί μπορεί να είμαστε ως οδηγοί στις προτιμήσεις μας.
Εγώ νομίζω ότι αν το καλοσκεφτείς και το κάνεις πενηνταράκια που λένε θα το καταλάβεις. Ειδικά αν οδηγείς συχνά διαφορετικού τύπου αυτοκίνητα σε ποικίλλες συνθήκες.
Ένα Panda στο city mode που λές με το άνιωθο ελαφρύ τιμόνι και τον μεγάλο κύκλο στροφής είναι ταμάμ στην.. πόλη.
Μια κούρσα οικογενειακή διαπρέπει στην ΕΟ με την ευθυβολία της που με το τζογάτο τιμόνι της δεν απαιτεί συνεχείς μικροδιορθώσεις.
Ένα gti σε επαρχιακό στροφιλίκι με τις συνεχείς αλλαγές πορείας νιώθει κοφτερό, στο στοιχείο του και σου προσφέρει το καταλληλότερο για την περίπτωση σύστημα διεύθυνσης.
Πέρα λοιπόν απο τα υποκειμενικά προσωπικά κριτήρια του καθενός μας υπάρχουν και κάποια αντικειμενικά που προκύπτουν απο τη φιλοσοφία του κάθε οχήματος και το πεδίο δράσης του. Επειδή σαφώς δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε ένα αμάξι, αλλά ούτε διαφορετικά 'κοστούμια' ανάλογα με το δρόμο που θα οδηγήσουμε κάνουμε και την επιλογή/συμβιβασμό μας.