-
Τελικά ήταν η κλασική περίπτωση που πονάει το δόντι Σάββατο βράδυ. Με ενημέρωσε η γυναίκα μου φεύγοντας από την δουλειά της σήμερα το μεσημέρι (1h απόσταση) ότι δεν λειτουργούσε καθόλου η οθόνη από εκκίνηση. Πήρα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και ραντεβού να το δουν είχαν την επόμενη εβδομάδα. Μου είπαν όταν φτάσει το αμάξι σπίτι αν συνεχίζει να μην λειτουργεί η οθόνη να βγάλω κουμπωμένους φορτιστές-stickάκια (αν υπάρχουν), να βγάλω τον ένα πόλο της μπαταρίας και μετά από 5' να τον ξαναβάλω.
Φυσικά όταν έφτασε το αμάξι και κατέβηκα το απόγευμα να το δω η οθόνη λειτουργούσε κανονικά (το δόντι Σάββατο βράδυ που λέγαμε). Όπως και να έχει αυτό με τον πόλο το έκανα.
Ξεπερνάω το γεγονός ότι όλα τα κουλά του αυτοκινήτου συμβαίνουν στα χέρια της γυναίκας μου αλλά ποτέ στα δικά μου. Δεν ξεπερνάω όμως το γεγονός ότι στο επόμενο δικό μου όχημα ποτέ ξανά τα χειριστήρια του clima εντός Infoteinment...
-
Τελικά ήταν η κλασική περίπτωση που πονάει το δόντι Σάββατο βράδυ. Με ενημέρωσε η γυναίκα μου φεύγοντας από την δουλειά της σήμερα το μεσημέρι (1h απόσταση) ότι δεν λειτουργούσε καθόλου η οθόνη από εκκίνηση. Πήρα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και ραντεβού να το δουν είχαν την επόμενη εβδομάδα. Μου είπαν όταν φτάσει το αμάξι σπίτι αν συνεχίζει να μην λειτουργεί η οθόνη να βγάλω κουμπωμένους φορτιστές-stickάκια (αν υπάρχουν), να βγάλω τον ένα πόλο της μπαταρίας και μετά από 5' να τον ξαναβάλω.
Φυσικά όταν έφτασε το αμάξι και κατέβηκα το απόγευμα να το δω η οθόνη λειτουργούσε κανονικά (το δόντι Σάββατο βράδυ που λέγαμε). Όπως και να έχει αυτό με τον πόλο το έκανα.
Ξεπερνάω το γεγονός ότι όλα τα κουλά του αυτοκινήτου συμβαίνουν στα χέρια της γυναίκας μου αλλά ποτέ στα δικά μου. Δεν ξεπερνάω όμως το γεγονός ότι στο επόμενο δικό μου όχημα ποτέ ξανά τα χειριστήρια του clima εντός Infoteinment...
πώς είσαι Χρήστο? χάθηκα λίγο από το φόρουμ, ποτέ με το καλό το καινούργιο? αποφάσισες τπτ συγκεκριμένο?
όσον αφορά την οθόνη, μου κόλλησε το bluetooth και κάποιες λειτουργίες, επανήλθε μόνο του μετά από κάνα δυο μέρες. (για κάποιο λόγο θεωρώ υπεύθυνη την ζέστη που βαράει τα μεσημέρια..δν ξέρω)
-
πώς είσαι Χρήστο? χάθηκα λίγο από το φόρουμ, ποτέ με το καλό το καινούργιο? αποφάσισες τπτ συγκεκριμένο?
όσον αφορά την οθόνη, μου κόλλησε το bluetooth και κάποιες λειτουργίες, επανήλθε μόνο του μετά από κάνα δυο μέρες. (για κάποιο λόγο θεωρώ υπεύθυνη την ζέστη που βαράει τα μεσημέρια..δν ξέρω)
Και εγώ φίλε μιλάω πολύ λιγότερο από ότι στις αρχές, θα καταλάβεις γιατί παρακάτω. Την παλεύω και ελπίζω εσύ να μην χάθηκες από το forum για κακό λόγο. Το δεύτερο καινούργιο έχει πάρει παράταση επ' αόριστον καθώς μου τα τρώνε συστηματικά οι γιατροί (εξωσωματικές) οπότε δεν μπορώ να κάνω κάτι ούτε φυσικά μπορώ να ιεραρχίσω χωρίς λογική ένα δεύτερο καινούργιο αυτοκίνητο πάνω από την οικογένεια.
Αυτό που έχω αποφασίσει πάντως είναι να κλείσω τα αυτιά μου στις σειρήνες, στην μόδα και στα θέλω της γυναίκας μου και να μην πάρω SUV αλλά κάτι που θα αρέσει σε εμένα με βασικό κριτήριο το οδηγικό (Civic XI πιθανότατα; DS4 στο τσακιρ κέφι;). Μέχρι να δεήσει η χωριακή εξέταση απλά βλέπω και τρέχουν τα σάλια μου...
Στα των Peugeot για να μείνω on-topic μάλλον απλά πρέπει να επικρατήσει ρεαλισμός και να αποδεχθούμε το γεγονός ότι και τα δικά μας είναι λίγο παθιάρικα σε κάποια θέματα...
-
Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν εμφανισθεί σε οθόνες πολλών κατασκευαστών οφείλονται στα Κινέζικα ηλεκτρονικά και στα επιβεβαιωμένα προβλήματα που έχουν παρουσιασθεί στην κατασκευή τους.
Δηλ. πράσινες ηλεκτρονικές πλακέτες, ηλεκτρονικά εξαρτήματα χαμηλής ποιότητας και φυσικά η μάστιγα των ψυχρών κολλήσεων.
Στην Ελλάδα λόγω απότομων αλλαγών στις θερμοκρασίες περιβάλλοντος και οι τρεις παραπάνω παράγοντες είναι πολύ εύκολο να παρουσιάσουν προβλήματα.
Δεν ξέρω αν και η αλλαγή μονάδας οθόνης μπορεί να επιλύσει τέτοια προβλήματα αφού όλα αυτά είναι ίδια βιομηχανοποιημένα προϊόντα.
Το χειρότερο από όλα είναι η ενσωμάτωση του clima μέσα στην οθόνη. Αυτά τα προβλήματα εμφανίζονται συνήθως είτε στα πολύ κρύα, είτε στις πολλές ζέστες και στις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος. Οπότε όταν χρειάζεσαι το κλιματιστικό δεν το έχεις. Για μένα τραγικό.
-
Σκέψου σκηνικό να κολλήσει και να παίζει στη διαπασών τερλεγκα από κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό και ταυτόχρονα να πετάει καυτό αέρα το aircodition, και όλα αυτά το κοκαιρι.
Γενικως τέτοια θέματα πάντα είχαν τα psa, οχι σαν αυτό που περιέγραψα, αλλά πιο απλά με οθόνες και ηλεκτρικά παράθυρα όπου πατούσες να ανέβουν και αυτα κατεβαίναν, στη δεύτερη φορά αν τα πατούσες έφτιαχναν.
-
-
Λοιπόν 308 1,2 puretech 130ps αγορασμένο Δεκέμβριο του 2019. 6 φορά σήμερα σε 1,5 ετών όχημα είχα 'κλειδί' στο ταμπλώ μετά από κίνηση και παρκάρισμα (σε ευθεία αυτή την φορά) με το διαγνωστικό του οχήματος να βγάζει 'καμία βλάβη'. Φυσικά μετά από επανεκκίνηση κινητήρα έσβησε και δεν ξαναναψε ενώ με 10' cool down ο έλεγχος του λαδιού δεν είχε αποτέλεσμα (σταθερός, ούτε χιλιοστό μετακίνηση).
Μια το Infoteinment μια το γαλλικό κλειδί τελικά κάθομαι και σκέφτομαι πόσο ηλίθιος ήμουν που νόμιζα ότι θα απαλλαχθώ από τα λαμπάκια απλά με την επιλογή οχήματος εκτός VAG. Στην ουσία αυτό που άλλαξε είναι ότι εδώ στο PSA ανάβουν περιστασιακά και δεν παραμένουν, προς το παρόν, αναμμένα όπως στα VAG!
Πέρα από την πλάκα ενώ το όχημα για τα λεφτά του είναι πολύ καλό μας έχει ξενερώσει απίστευτα αυτό που κάθε 3/4 μήνες βγάζει ένα χαζό κουσούρι χωρίς ουσιαστικά να έχει πάθει κάτι! Έχουν και οι Γάλλοι την λόξα τους. Κάνει ευκολότερη την επιλογή του επόμενου οχήματος. Τίποτα, τρελή ξενέρα. Ασία και πάλι Ασία στο επόμενο...
-
Έχουμε ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο, αγορασμένο επισης Δεκέμβριο 2019, αλλά εγώ έχω τον 1.5 diesel με 130ps
Δεν είχα ποτε μέχρι τώρα θέμα με οτιδήποτε ηλεκτρονικό.
Έχω 30.000χλμ περίπου
-
Εμ για αυτό και εγώ κοιτάω ασιατικά και φθηνά.
-
@Clockwork82 μακάρι να μην σου εμφανίσει τίποτα φίλε. Εμείς έχουμε 20.000χλμ περίπου. Στα δύο σαν το δικό σου που έχουμε στη δουλειά με 20κ χιλιόμετρα περίπου το ένα εμφάνισε το θέμα με το Infoteinment και το άλλο ήπιε στα 6/7κ χιλιόμετρα το adblue. Τι να πω η μοίρα μου το έχει για να είμαι πάντα εκνευρισμένος σαν τον Anakin μέσα στην στολή του Vader;...
ΥΓ: Ωστόσο είμαι και εγώ 82αρης και είναι φυσικά από τις αγαπημένες μου ταινίες το κουρδιστό πορτοκάλι
-
Να υποθέσω είσαι στο τελευταίο firmware του infotainment ετσι;
εκδοση 21.08.87.32
Για το adblue που λες, έβαλα μια φορά στις 17.000 και έκτοτε τίποτε ακόμα.
Βεβαια το λειτουργώ εκτός πόλης κατα 90% το αυτοκίνητο.
Για τις καταδρομικες στο κέντρο υπάρχει σκούτερ,
-
Να υποθέσω είσαι στο τελευταίο firmware του infotainment ετσι;
εκδοση 21.08.87.32
Πεσμου αν θες πως μπορώ να το τσεκαρω αν και πριν 6 μήνες στο 1ο σέρβις μου είχαν πει ότι μου πέρασαν update.
-
Δεν είναι ότι μου αρέσει να γκρινιάζω αλλά θα με χαζέψει εντελώς αυτό το αμάξι στο τέλος. Από την τελευταία φορά που σας είχα πει άλλες δύο φορές έχει μείνει σβηστό το Infotainment για μια ολόκληρη ημέρα.
Φυσικά και δεν κάθομαι κάθε φορά να κάνω ότι με 'συμβούλεψε' η αντιπροσωπεία ήτοι να βγάζω τον ένα πόλο και να τον βάζω μετά από 5'. Μέχρι την τελευταία την επόμενη μέρα λειτουργούσε κανονικά μα τώρα μου έκανε το κορυφαίο.
Έδωσα το αμάξι στα πεθερικά μου να πάνε άνετα διακοπές την προηγούμενη βδομάδα και ενώ την προηγούμενη μέρα λειτουργούσε κανονικά την ημέρα που τους το έδωσα λειτουργούσε αλλά είχε γυρίσει μόνο του την γλώσσα στα Γαλλικά!! Μάλλον ενθουσιάστηκε που κατέκτησαν δύο χρυσά και ένα αργυρό σε ανδρικά ομαδικά σπορ οι Γάλλοι στις ολυμπιακούς του Τόκυο. Γύρισαν εχθές από τις διακοπές και το αμάξι παραμένει στα Γαλλικά. Αύριο πρωί θα πάρω την αντιπροσωπεία να κλείσω ραντεβού να ακούσουν μερικά λογακια στην μητρική του γλώσσα...
ΥΓ: Άντε τώρα εγώ να εμπιστευτώ να πάρω και για εμένα PSA. Μετανιώνω την ώρα και την στιγμή γιατί 1,5 χρόνων αυτοκίνητο ασχολούμαστε κάθε λίγο και λιγάκι με βλακείες. Μας έχει ξενερώσει την ζωή ειλικρινά. Τα VAG κορόιδευα αλλά τουλάχιστον εκείνα όταν βγάζουν ένδειξη για πρόβλημα έχουν πρόβλημα. Αυτό κάνει σαν χαζογκομενα που θέλει συνέχεια να ασχολήσε μαζί του....
-
Φαντάζομαι τα πεθερικά θα πέρασαν magnifique με τη γαλλιδουλα..Θα τους έλεγε και Bonjour monsieur Christos qu'est-ce que vous voulez aujourd`hui?
-
Δεν είναι ότι μου αρέσει να γκρινιάζω αλλά θα με χαζέψει εντελώς αυτό το αμάξι στο τέλος. Από την τελευταία φορά που σας είχα πει άλλες δύο φορές έχει μείνει σβηστό το Infotainment για μια ολόκληρη ημέρα.
Εεε εντάξει....φυσιολογικό για εμένα. Γαλλικά + ηελκτρικά/ηελκτρονικά ποτέ δεν τα πήγαιναν καλά (από εποχές canbus). Πταίσματα, αλλά ίσως καταφέρεις να σου αλλάξουν την οθόνη στην εγγύηση. Καλό κουράγιο!
-
ΥΓ: Άντε τώρα εγώ να εμπιστευτώ να πάρω και για εμένα PSA. Μετανιώνω την ώρα και την στιγμή γιατί 1,5 χρόνων αυτοκίνητο ασχολούμαστε κάθε λίγο και λιγάκι με βλακείες. Μας έχει ξενερώσει την ζωή ειλικρινά. Τα VAG κορόιδευα αλλά τουλάχιστον εκείνα όταν βγάζουν ένδειξη για πρόβλημα έχουν πρόβλημα. Αυτό κάνει σαν χαζογκομενα που θέλει συνέχεια να ασχολήσε μαζί του....
Κάτι τέτοια διαβάζω και σκέφτομαι ότι τελικά μάλλον έκανα καλύτερα που πήρα αυτό που πήρα και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με το 308.
Αυτά τα σπαστικά χαζοπροβλήματα χαλάνε όλη την εικόνα ενός αυτοκινήτου.
-
Φάνη κάπου εκεί καταλήγεις για να μην την ψωνίσεις. Καταπίνεις το 'συμβαίνουν αυτά στα Γαλλικά' και δεν επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος. Μου φαίνεται δύσκολο έως απίθανο να μου αλλάξουν οθόνη αλλά σίγουρα θα με δουν εκνευρισμένο και δεν είμαι καθόλου μα καθόλου ευχάριστο θέαμα...
@storm τι πήρες αν επιτρέπεται;
-
@storm τι πήρες αν επιτρέπεται;
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-seat-leon-15-tsi-130-act
-
Μπράβο να το χαίρεσαι, το ομορφότερο hatchback μακράν και μεγάλο vfm το 130ps
-
Σε ευχαριστώ ρε φίλε. Καλά να είσαι και ελπίζω να βρεθούν λύσεις στα προβληματάκια.
Να σε ρωτήσω κάτι; Την ώρα που συμβαίνουν αυτά τα κολλήματα στην οθόνη, το κλιματιστικό λειτουργεί ή σταματά και αυτό;
PEUGEOT FORUM