-
Κι εμένα που παρελαβα Δευτέρα για τότε(5.000 km)μου είπε ότι θέλει συμπληρωμα
Γεμάτο ποσα χλμ βγαζει;
Αυτό που λέει ο μάστορας ακουγεται καλή λυση.στην αντιπροσωπεία το γέμισμα η έξω;
-
Γέμισμα μόνος σου Argosxolos γιατί το βαράνε χωρίς λόγο .. Αγοράζεις το adblue και απλά συμπληρώνεις, έχουν στα βενζινάδικα. Δες μόνο πως φτάνεις στην τάπα του. Στο cactus είναι κάτω από τη ρεζέρβα.
-
Γέμισμα μόνος σου Argosxolos γιατί το βαράνε χωρίς λόγο .. Αγοράζεις το adblue και απλά συμπληρώνεις, έχουν στα βενζινάδικα. Δες μόνο πως φτάνεις στην τάπα του. Στο cactus είναι κάτω από τη ρεζέρβα.
Εμείς βάλαμε αντιπροσωπεία. Καλά μας πήρε νομίζω αλλά στην επόμενη θα πάρω δοχείο.
Νομίζω στα 9-10.000 αλλάξαμε; Δεν θυμάμαι ακριβώς. Λογικά δεν ήρθαν γεμάτα από Γαλλία, προφανώς δηλαδή.
Η τάπα είναι δίπλα στου πετρελαίου. Μπλε αν θυμάμαι καλά!
Σε προειδοποιεί στα πολλά χλμ, δύσκολα να βρεθείς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, άλλωστε έχει σε όλα τα βενζινάδικα.
-
Εάν πάρω δοχείο και μου μείνουν 5 λίτρα μεστά στο δοχείο κάνει να το βάλω στο επόμενο γέμισμα ή αλλοιώνεται???
Στην δουλεία μου που έχουμε Citroen Jumper με adblue βγάζουν μήνυμα ότι απομένουν 2400 χλμ και ότι από εκεί και μετά ο κινητήρας δεν θα ξαναξεκινησει, βέβαια εάν το πας μέχρι τέρμα και γράψει 0 χλμ στο μήνυμα δεν σβήνει κινητήρα από μόνο του άπλα όταν το σβήσεις εσύ δεν θα ξαναπάρει μπροστά μέχρι να ανεφοδιαστεί το δοχείο του adblue.
-
Για όσους ενδιαφέρονται. Σε 308 (VIN: ...KSxxxxxx) Navi σετ με κάμερα οπισθοπορείας (υποχρεωτικά) 700€ τελική τιμή με ΦΠΑ και εργατικά (550€ + 150€).
-
Ρε παιδιά, αυτή είναι η περίφημη γαλλική αξιοπιστία; Καλά, ποτέ δεν είχαν ιδιαίτερη αξιοπιστία, αλλά αυτό πλέον παραπάει. Αντιγράφω από κάτοχο ηλεκτρικού 208:
' μέσα σε 4 μήνες έχω πάει συνεργείο περισσότερες φορές από ότι με τον Ιάπωνα μέσα σε 15 χρόνια ! Οπότε ναι να σε αγχώνει η αξιοπιστία των Γάλλων..Ευτυχώς είμαι με leasing μικρής διάρκειας.....
α. Αλλαγή δίσκους - τακάκια γιατί εμφάνιζαν γραμμές - βαθείες χαραδρώσεις .. και έκαναν θόρυβο. Μετά την αλλαγή πάλι απτη μια μεριά τα ίδια κάνει.. ο τεχνικός λέει ότι δεν ειναι καλό. Χρόνος επισκευής 3 μέρες!
β. Αλλαγή φανάρι αριστερό γιατί δεν αφηνε τον προφυλακτήρα - φτερό να κάτσουν καλά. Αναμονή να έρθει το ανταλλακτικό 1 μήνα. Πήγα δυο φορές. Εμεινε 2 μέρες μέσα. Στο σημείο ένωσης άφησε ελαφρυ σημαδάκι και μου είπαν αν θέλω να το βάψουν να το ξαναπάω. Αλλά ότι κατά την άποψη τους δεν αξίζει για τόσο μικρό ξεφλούδισμα.
γ. Οι μπροστινοί αρμοί ήταν χάλια στο καπο΄. Το εφτιαξαν.. όσο μπορούσαν. Δεν έγινε τελειο απλά καλύτερο.
δ. Κάνει ένα μικρό θόρυβο. Ακουγεται μόνο με ανοιχτά παράθυρα και μόνο όταν λειτουργεί η ανάκτηση ενέργειας. Είναι σα να κουρδίζει - ξεκουρδίζει κάτι (στο φρένο - ξεκίνημα). Έχω πάει 3 φορές. Το ψάχνουν και το ξαναψάχνουν. Τη μια φορά είπαν ότι βελτιώθηκε όταν άλλαξαν τα φρενα.. αμ δε.. Μεθάυριο θα αλλάξουν ρουλεμάν τροχού. Χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα φτιάξει.. Από όσο διαβάζω σε σελίδες του εξωτερικού μπορεί να είναι και άλλα πράγματα πιο εσωτερικά στο μοτέρ ή το 'κιβώτιο'.
Να συνεχίσω..? Ps: το όχημα έχει 3900 χιλιόμετρα και τα περισσότερα προβλήματα εμφανίστηκαν στα 1000-1500.'
-
Μιλάμε για κάτι τελείως καινούργιο (με τον Γαλλικό αέρα και νοοτροπία), άρα λογικά και αναμενόμενα που ακούγονται όλα αυτά, δεν με παραξενεύουν. Ένα πείραμα είναι στην ουσία για την ηλεκτρονίση.
-
Κανένα από τα προβλήματα που αναφέρει δε σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση.
-
Κανένα από τα προβλήματα που αναφέρει δε σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση.
Συμφωνούμε. Αλλά:
-
Δεν ξέρουμε αυτοί οι μηχανικοί θόρυβοι τι είναι και εαν το ηλεκτρικό έχει διαφορετικά φρένα, πλήμνες, ρουλεμάν κλπ.
-
Δεν ξέρουμε εαν έχει άλλες διαφορές ή έχει γίνει οικονομία από αλλού για να διατηρηθεί χαμηλά η τιμή.
-
Πολύ πιθανόν να είναι 'λεμόνι', γιατί δεν έχουν ακουστεί γενικά τόσα προβλήματα μαζεμένα σε ένα 208. Από την άλλη δεν με παραξενεύουν (και για το 2008 έχουν ακουστεί μικρά θεματάκια). Εξάλλου Γαλλιδούλα είναι, έχει τις παραξενιές της!
-
-
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν έχω ακούσει μεγάλα θέματα και παρακολουθώ γενικά τα της Peugeot, αλλά για τα ηλεκτρικά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά.
Πάντως τα reviews είναι καλά, και ξέρω (από τα νούμερα) ότι τα 208/2008 πουλάνε αρκετά (για PSA) Ευρώπη και Ελλάδα.
Δεν ξέρω τώρα αν ο τροχός του ανθρώπου έχει θέμα, πολύ πιθανόν να έχει, αλλά ακούμε για άλλες εταιρείες εκρήξεις εν κινήσει και τέτοια.. αποσύρσεις και ανακαλέσεις.
Όπως και να έχει, πασιφανεστατα η τεχνολογία δεν είναι ακόμη εδώ, τα περισσότερα αυτής της 2ης γενιάς πιστεύω θα είναι εντελώς obsolete σε 7-8 χρόνια σαν αυτά τα κινητά με τα κουμπάκια που έχουμε στις ντουλάπες μας!
-
Μην ξεχνάτε ότι ένας δυσαρεστημένος οδηγός ακούγεται περισσότερο από 10 ευχαριστημένους.
-
Σε γερμανικα φορουμ που παρακολουθω υπαρχουν πλεον αρκετοι κατοχοι Grandland X Hybrid-3008 Hybrid, ωστε να σχηματισουν ενα ικανο δειγμα
Οι περισσοτεροι συνηγορουν οτι τα 50χλμ αυτονομιας που υποσχεται η εταιρεια, πεφτουν εντυπωσιακα οσο οι εξωτερικες θερμοκρασιες πεφοτυν κι αυτες. Αναφερουν 28-32 χλμ αυτονομιας σε θερμοκρασιες εως 10 βαθμους και 48-52 χλμ σε θερμοκρασιες ανω των 20 βαθμων
-
Σε γερμανικα φορουμ που παρακολουθω υπαρχουν πλεον αρκετοι κατοχοι Grandland X Hybrid-3008 Hybrid, ωστε να σχηματισουν ενα ικανο δειγμα
Οι περισσοτεροι συνηγορουν οτι τα 50χλμ αυτονομιας που υποσχεται η εταιρεια, πεφτουν εντυπωσιακα οσο οι εξωτερικες θερμοκρασιες πεφοτυν κι αυτες. Αναφερουν 28-32 χλμ αυτονομιας σε θερμοκρασιες εως 10 βαθμους και 48-52 χλμ σε θερμοκρασιες ανω των 20 βαθμων
Αυτό είναι γεγονός της τεχνολογίας, όχι της εταιρείας, σε κάτι Volvo που διάβαζα έφτανε και 23-25χλμ, και γενικά έρευνες λένε ότι είναι τρελή μουφα τα PHEV γιατί παγκοσμίως πολύ περισσότερο με τον κινητήρα λειτουργούν, πάρα με τη μπαταρία. Ήδη έχουν μπει στο στόχαστρο περιβαντολλογικων ομάδων και κυβερνήσεων.
Σκέψου ότι μόλις τελειώσουν τα 30-40 ηλεκτρικά χλμ μετά πρέπει να κινήσει ένα αμάξωμα με 2 τόνους περίπου (μαζί με οδηγό, γύρω στα 450-500 κιλά διαφορά από το diesel).
-
Οπως έχουμε ξαναπεί , είναι σημαντικό να φαίνονται οι δυσαρεστημένοι και να πέφτει το ανάλογο κράξιμο .
Αυτό ισχύει και για τις εταιρείες , αλλά και για τις νέες τεχνολογίες που θέλουν να τις εξελίξουν με τα δικά μας λεφτά , πληρώνοντας προβληματικά αυτοκίνητα.
Επίσης το λήζινγκ έκανε ένα καλό . Μεγάλο καλό . Η μη ύπαρξη φόβου , ότι θα σε πει η γειτονιά μλκ , ή ότι θα χάσεις στην μεταπώληση , άνοιξε στόματα , ιδιαίτερα στα λεγόμενα πρίμιουμ , που ήταν απλά μπουρδέλα. Πολυτελείας μεν , αλλά μπουρδέλα.
Οπότε ότι συμβαίνει και βγάζει βλάβες το δημοσιοποιούμε και το κράζουμε,
-
Σκέψου ότι μόλις τελειώσουν τα 30-40 ηλεκτρικά χλμ μετά πρέπει να κινήσει ένα αμάξωμα με 2 τόνους περίπου (μαζί με οδηγό, γύρω στα 450-500 κιλά διαφορά από το diesel).
Εκτός αν αποφασίσεις να το λειτουργήσεις εντελώς ηλεκτρικά και έτσι αδειάσεις όλη την μπαταρία, δεν λειτουργούν έτσι αυτά τα συστήματα. Διαρκώς φορτίζουν μέσω του φρεναρίσματος και από τον κινητήρα κάνοντας διαχείριση της ενέργειας.
-
πες τα ρε συ δια... απο οτι ριαλ γουορλντ ριβιου εχω δει με ντι ες εφτα και τριο χιλιαρικα οχτω φεβ, ειναι αφυσικα χαμηλη η καταναλωση σε ταξιδι για το βαρος και τη δυναμη τους. αρα προφανως καποια μηχανολογια εχει χρησιμοποιηθει για να συμβαινει αυτο. μπορει να μη φτανει σε οικονομια χρηματων το μαζουτ αλλα ειναι απειρα πιο ευχαριστο και σιγουρα δεν ειναι τοσο πολυ βρωμιαρικο. προφανως και η λυση ειναι η ηλεκτροκινηση καποια στιγμη. αλλα μεχρι να γινει αυτο θα εχω σταματησει να πληρωνω εφκα και θελω να πηγαινω μεχρι τοτε βολτες χωρις να κλεινω δωματιο.
-
A study by the organisation Transport and Environment (T&E) exposes supposedly environmentally friendly plug-in hybrids as climate sinners. Tests have shown that the vehicles emit significantly more CO2 than is listed on paper. Especially in charge mode, i.e. when the battery is charged by the combustion engine while driving, between 300 and an incredible 1,200% more CO2 is to be emitted. When driving with an empty battery, the measured values are still 300 to 800% higher than claimed, and 28 to 89% higher when a fully charged battery is used optimally. Experts suspect that, similar to the diesel scandal, manufacturers are installing a cut-off device to keep CO2 emissions low during the test cycle.
Plug-in hybrids are heavily subsidised by the state to create incentives for switching to climate-friendly mobility. The German government in Germany spends more than 500 million euros in subsidies for hybrid vehicles. However, according to Stef Cornelis, Director Germany at T&E, these are not produced to be truly climate-friendly. 'Plug-in hybrid vehicles are not built for clean road traffic operation, but to make full use of state subsidies and to meet European fleet limits.
The promotion of hybrid vehicles had already come under criticism because the vehicles are rarely driven in electric mode. According to a study by the International Council on Clean Transportation (ICCT), the proportion of private vehicles is 37%, while the electric motor is only used for 20% of driving time in company vehicles. As a result, plug-in hybrids continue to contribute a great deal to harmful particulate matter and nitrogen oxide emissions.
Whether manufacturers actually manipulate the CO2 values by means of cut-off devices will be shown by follow-up investigations. It is already clear, however, that the vehicles are unlikely to contribute to a climate-friendly turnaround in mobility.
-
Ρε παιδιά, αυτή είναι η περίφημη γαλλική αξιοπιστία; Καλά, ποτέ δεν είχαν ιδιαίτερη αξιοπιστία, αλλά αυτό πλέον παραπάει. Αντιγράφω από κάτοχο ηλεκτρικού 208:
Αν διαθέτεις χρόνο ελεύθερο κοίτα βίντεο στο youtube από γραμμές παραγωγής εργοστασίων. Με λίγη παρατηρητικότητα θα καταλάβεις για ποιο λόγο υπάρχουν αυτές οι εκπτώσεις σε αξιοπιστία και ποιότητα.
Ειδικά στις γραμμές παραγωγής Γαλλικών πολλά σημεία προκαλούν ερωτήματα. Σε μένα τουλάχιστον, γιατί πιθανά σε άλλους ίσως τα θεωρούν φυσιολογικά.
Δεν αναφέρω παραδείγματα για να μην γίνει και αυτό το θέμα 'σάκος του μποξ', αλλά αξίζει το κόπο να δει κάποιος πως παρασκευάζεται και πως συναρμολογείται ένα μοντέλο σε μία γραμμή παραγωγής.
-
Αντιστοίχως λένε για τα diesel στις πόλεις όπου οι καταλύτες τους σπανιως φτάνουν σε θερμοκρασίες λειτουργίας και πολλοί ρύποι ξεφεύγουν ιδιαίτερως μέχρι τα Euro 6 temp. Καλα για τα προηγούμενα Euro 5 δεν το συζητώ.... Κινούμενοι ρύποι ήταν, μέχρι που τους έπιασαν. Βέβαια εκατομμύρια τέτοια diesel euro5 κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους των πολεων και μολυνουν περιοχές που ζουν παιδιά και ηλικιωμένοι (το δραματοποιω και εγω) αλλά δεν τρέχει κάστανο.... Στα phev όμως τρέχουν να βρουν το λάθος.
Ειναι πλήρως υβριδικα οχήματα με συστήματα εν σειρα, φορτιζει η μπαταρια τους κανονικότατα. Απλα είναι πιο μεγάλη η μπαταρια και δεν μπορούν κατά την κίνηση να την φορτισουν μέχρι το 100%. Ποσο βάρος προσθέτει τα εξτρα κελιά της μπαταρίας, δεν ξέρω... Ίσως όσο ένας καταλύτης με σύστημα adblue...
-
Αν διαθέτεις χρόνο ελεύθερο κοίτα βίντεο στο youtube από γραμμές παραγωγής εργοστασίων. Με λίγη παρατηρητικότητα θα καταλάβεις για ποιο λόγο υπάρχουν αυτές οι εκπτώσεις σε αξιοπιστία και ποιότητα.
Ειδικά στις γραμμές παραγωγής Γαλλικών πολλά σημεία προκαλούν ερωτήματα. Σε μένα τουλάχιστον, γιατί πιθανά σε άλλους ίσως τα θεωρούν φυσιολογικά.
Δεν αναφέρω παραδείγματα για να μην γίνει και αυτό το θέμα 'σάκος του μποξ', αλλά αξίζει το κόπο να δει κάποιος πως παρασκευάζεται και πως συναρμολογείται ένα μοντέλο σε μία γραμμή παραγωγής.
Στο δικό μου 308 ευτυχώς δεν έχω αντιληφθεί ανάλογα θέματα εξωτερικά όμως επειδή θέλω να είναι αντικειμενικός στα αρκετά 308 της δουλειάς υφίστανται θέματα και μάλιστα αφορούν φινίρισμα αλλά και 'κενά' στα εξωτερικά κομμάτια του οχήματος. Είναι μεγάλη ξενερα αυτό. Να το βρεις στο εξωτερικό λες πάει στο διάολο δεν αγόρασα και Merc αλλά να μην νιώθουν να κουμπώσουν λαμαρίνες;; Πάω να δω αν μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες άμεσα να σας στείλω για του λόγου το αληθές....
PEUGEOT FORUM