-
@lap said in MG3 Hybrid+ 2024:
Δες λίγο το γράφημα επάνω. Μέχρι τα 50 χλμ ανα ωρα λειτουργεί μόνο υβριδικά και εν σειρά. Δηλαδή η γεννήτρια τροφοδοτεί το traction motor όπως λες. Μετά τα 80 γίνεται παράλληλο
Δεν φτάνει ποτέ τα 80....
Δεν είμαι και τόσο σίγουρος οτι ισχύει το διάγραμμα, αν είχε παράλληλη σύνδεση θα βλέπαμε τον θερμικό να κρατάει ψηλά σταθερές στροφές για να τροφοδοτήσει το σύστημα, κάτι που όμως δεν συμβαίνει.
-
Συμβαίνει σε διαφορα βίντεο που έχω βάλει. Ανέφεραν πως που και που παίζει σε στροφές το θερμικό ενώ έχει σταθερή ταχύτητα. Δηλαδή στρόφαρε για να γεμίσει τις μπαταρίες ενώ ήταν σταθερη η ταχύτητα. Μαλιστα λόγω 43KW γεννήτριας σε ελάχιστο χρόνο γεμίζει τα 1,8kwh της μπαταρίας
Όπως είχα πει σε άλλο βίντεο είχαν πει πως ναι μεν σε ανάβαση ολοκλήρου βουνού πέφτει η απόδοση και θυμίζει αυτή ενός αυτοκινήτου με 100 αλογα αλλά είναι πολύ πιο εύκολη από ένα τέτοιο λόγω της ροπής του ηλεκτροκινητήρα από 1 σαλ
Καμία σχέση με το βίντεο πιο πάνω.
-
Επίσης κάτι που μπορείς να δεις στο διάγραμμα regen κάνει στις κατηφόρες αλλά και σε συνθήκες πάνω από 50kph που έχει συμπλέξει τις σχέσεις μετάδοσης, σε χαμηλότερες ταχύτητες δεν φαίνεται να είναι ικανό να κάνει regen, και προφανώς το "και καλά" series mode δεν επαρκεί.
-
Δεν είναι κατηφόρα. Είναι διάγραμμα ταχύτητας. Σου λεει απλά πως αυξάνεται και μειώνεται η ταχύτητα. Έτσι όπως το εβαλαν μπερδεύει είναι η αλήθεια.
-
Δεν είναι κατηφόρα. Είναι διάγραμμα ταχύτητας. Σου λεει απλά πως αυξάνεται και μειώνεται η ταχύτητα. Έτσι όπως το εβαλαν μπερδεύει είναι η αλήθεια.
Ναι οκ, το λέει 120-0 σωστά, τότε κάνει regen, δες όμως αν δεν έχει συμπλέξει σχέση μετάδοσης δεν φαίνεται ικανό να γεμίσει την μπαταρία;
-
Έχει 3 συμπλέκτες. Ο ένας είναι της γεννήτριας και οι αλλοι δυο σε συνδιασμο με αυτόν της γεννήτριας δίνουν τις υπόλοιπες 3 σχέσεις.
Οποτε μπορεί να συμπλέξει μονάχα την γεννήτρια με τον θερμικό χωρίς τον θερμικό να δίνει κίνηση στους τροχούς
Οι συμπλέκτες είναι πολύδίσκοι σαχτυλιδιων όπως στις μηχανές και υγρου τύπου τουλάχιστον ο ένας. Για τους άλλους δεν γνωρίζω αλλά υποθέτω πως ναι.
-
όταν ξεκινάει το βίντεο το κοντέρ δείχνει 60kph και σιγά σιγά η ταχύτητα μειώνεται, άρα ακόμα και στα +50kph έχει θέμα, πρέπει να πιάσει 80kph για να ισορροπήσει.
-
Μπορεί να τελείωνε η μπαταρία και απλά δεν συμπλέκει την γεννήτρια ώστε να δώσει στο traction motor. Δεν ξέρουμε το πριν. Οποτε πιο λογικό φαίνεται πως είναι το κοινό πρόβλημα που εμφανίστηκε και σε άλλους στο ίδιο ακριβώς μοτίβο κίνησης που όπως γράφουν διορθώθηκε. Ας περιμένουμε λιγάκι μέχρι να βγάλουμε συμπέρασμα.
-
Εμένα με ενδιαφέρει να μάθω το γιατι επανέφεραν τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και το σύστημα λειτούργησε σωστά!
Άλλαξαν μόνες τους οι ρυθμίσεις;;; Μήπως κάποιοι πάνε και τα πειράζουν;;;;
Δηλαδή τι έγινε;;; Έχει πρόγραμμα εκμάθησης και αλλάζει τις παραμέτρους από μόνο του;
Τους περνούν εδώ στην Ελλάδα τίποτα συναγερμούς που τα ακινητοποιούν και επεμβαίνουν στην μονάδα του κιβωτίου και το μπερδεύουν;;;;
-
@georgekn said in MG3 Hybrid+ 2024:
Περιμένω σχόλια...
https://www.facebook.com/100018739477569/videos/1534407287958071/
Χαχαχαχαχαχαχα. Ποια 195 άλογα... Το περνάνε ακόμα και γαιδουράκια με άδεια μπαταρία. Toyota και ξερό ψωμί... Και ήμουν στο παρατσάκ να το παραγγείλω. Ευχαριστουμε παιδια
-
Δεν ξέρουμε ακόμα εάν είναι ενδημικό το πρόβλημα. Όπως παρατέθηκαν πιο κάτω πηγές είναι ένα κοινό πρόβλημα που διορθώθηκε λένε με αναβάθμιση του λογισμικού της αντιπροσωπείας τους.
Από εν βιντεάκι δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.
-
Δεν ξέρουμε ακόμα εάν είναι ενδημικό το πρόβλημα. Όπως παρατέθηκαν πιο κάτω πηγές είναι ένα κοινό πρόβλημα που διορθώθηκε λένε με αναβάθμιση του λογισμικού της αντιπροσωπείας τους.
Από εν βιντεάκι δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.
Οτι και να είναι, δεν ψηνομαι να δώσω 20 χιλιάρικα για να γίνω beta tester. Και να ήταν μόνο αυτό πες οκ θα κάνω υπομονή και θα περιμένω τα updates. Το πιο ανησυχητικό είναι οτι οι εμποροι εδω δεν ξέρουν τιποτα για το αμάξι. Αν χρειαστείς ανταλλακτικό παίζει να περιμένεις και μήνες να το φερουν.
-
Σε αυτό δεν έχεις άδικο.
-
Την ανάβαση την έκανες με το γκάζι στο πάτωμα;;;;
-
@dimgeo said in MG3 Hybrid+ 2024:
@georgekn said in MG3 Hybrid+ 2024:
Περιμένω σχόλια...
https://www.facebook.com/100018739477569/videos/1534407287958071/
Χαχαχαχαχαχαχα. Ποια 195 άλογα... Το περνάνε ακόμα και γαιδουράκια με άδεια μπαταρία. Toyota και ξερό ψωμί... Και ήμουν στο παρατσάκ να το παραγγείλω. Ευχαριστουμε παιδια
καλά αν τελιώσει και στο δικό σου toyota η μπαταρία περιπου το ίδιο αργό είναι
λιγο λιγότερο λίγο περισσότερο πάντως ΑΡΓΟ
τα αυτοκινητα αυτα έχουν πλεονεκτήματα κυριως σε πολεις και σε οικονομία. Σε μεγάλες ανηφόρες για πολύ ώρα ολα τα full hybrid δυσκολεύονται. Εκει οι υπόλοιποι σας κουνάμε μαντηλι!!!
Αν νομίζετε ότι όσοι έχετε hybrid toyota εχετε γρηγορο αυτοκίνητο με νευρο σε παρατεταμένη ανηφόρα απλά είναι ανεκδοτο
-
Εδώ αυτός έχει ως ιδιωτικό αυτοκινητο το προηγούμενο Yaris hybrid και αναφέρει πως ανεβαίνει πιο άνετα από το δικό του Yaris ακριβώς στους ίδιους δρόμους, όπου το Yaris συνεχως γυρίζει στις 5000 σαλ για να γεμίσει την μπαταρία του. Στο τέλος αναφέρει πως ναι μεν δεν είχε την δύναμη των 200 αλόγων μέχρι την κορυφή του βουνού αλλά ήταν πιο άνετο από τα αντίστοιχα της κατηγορίας του ιδιαιτερα αυτά με τρικύλινδρο μοτέρ.
Ανέβηκε 1000 μέτρα υψόμετρο με 9,3 λ/100 χλμ και φουλ κλιματισμό το καλοκαίρι -
9.3 ;;;;;;;;
Εγώ πάνω από 7 - 7.5 δε θα γραφα. -
@georgemit said in MG3 Hybrid+ 2024:
9.3 ;;;;;;;;
Εγώ πάνω από 7 - 7.5 δε θα γραφα.σε οικονομία τα toyota είναι καλύτερα
Σε επιδόσεις οχι
-
@cirus said in MG3 Hybrid+ 2024:
9.3 ;;;;;;;;
Σε επιδόσεις οχι
Μια χαρά είναι σε επιδόσεις, πουθενά δεν έχω αισθανθεί κρέμασμα, το yaris δεν το έχω οδηγήσει, αλλά το cc (το δίλιτρο) στο power mode ανεβάζει ταχύτητα καλύτερα από την πλειονότητα των θερμικών μοντέλων της κατηγορίας του, πλην φυσικά ειδικών εκδόσεων R κλπ. Τα θερμικά πλέον δεν έχουν κανένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι hev και ηλεκτρικών και τα κρατούμε όσοι έχουμε γιατί απλά τα έχουμε αγοράσει...
-
@nmsm2 said in MG3 Hybrid+ 2024:
@cirus said in MG3 Hybrid+ 2024:
9.3 ;;;;;;;;
Σε επιδόσεις οχι
Μια χαρά είναι σε επιδόσεις, πουθενά δεν έχω αισθανθεί κρέμασμα, το yaris δεν το έχω οδηγήσει, αλλά το cc (το δίλιτρο) στο power mode ανεβάζει ταχύτητα καλύτερα από την πλειονότητα των θερμικών μοντέλων της κατηγορίας του, πλην φυσικά ειδικών εκδόσεων R κλπ. Τα θερμικά πλέον δεν έχουν κανένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι hev και ηλεκτρικών και τα κρατούμε όσοι έχουμε γιατί απλά τα έχουμε αγοράσει...
Δεν είπα ότι είναι κακό σε επιδόσεις για full hybrid, μια χαρά είναι (οπως και της MG)
Συνέκρινα το Full hybrid της toyota με της MG
και εγραψα ότι το ένα είναι καλύτερο στις επιδόσεις (MG)
και το άλλο σε οικονομία αφού έχει πολύ καλύτερο και μελέτημένο συστημα που εξελήσει χρόνια (Toyota)
Καλα αυτό που λες το τελευταίο δεν ισχύει καθόλου αλλα αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα πίστευέ το. Σε επιδόσεις πάντως ότι και να πιστεύεις ένα απλό θερμικό μπορεί να έχει πολύ καλύτερες από Hybrid (τα οποια λειτουργούν σε κύκλο atkinson αδιαφορόντας σε πιες στροφές έχει καλύτερη δυναμη και επιδόσεις ο κινητήρας) και να είναι καλύτερο σε ταξίδια και από τα 2 λόγω ευκολότερου ανεφοδιασμού από τα ηλεκτρικά (ακόμα)
ΥΓ Υπόψιν ότι τα ηλεκτρικα τα υποστηρίζω και γώ περισσότερο από τα βενζίνη. Απλά σε κάποιες περιπτώσεςι όπως την δική μου ακόμα είναι χειρότερα λόγω δικτυου. Αυτό θα άλλαξει και σκοπεύω να πάρω μετά μεγάλο ηλεκτρικό για ταξίδια και γω
ΥΓ2 Τα hybrid είναι πολύ καλά για όσους δεν μπορουν να έχουν σπίτι μπριζα. Κατα τα αλλα δεν μαρέσει κάτι που παίρνει τα καλύτερα και τα χειρότερα από 2 κόσμους. (βενζινη-ηλεκτρικό)
MG3 Hybrid+ 2024