-
@spi_duster said in Hyundai tucson 2019 ή bmw x1 2019?:
@spyrosk said in Hyundai tucson 2019 ή bmw x1 2019?:
Αγαπητε συνονόματε! μια bmw είναι πάντα μια bmw αλλα το πρωτο που μου ερχεται είναι η παροιμία για τα μεταξωτα βρακιά...
εκτός αν μιλάμε για leasing που εκει αλλάζουν τα δεδομεναΦίλε ναι. Leasing. Θα έχω την δυνατότητα να την απολαύσω δίχως άγχος. Από εκεί και μετά, πήρε την θέση του 2008 για το οποίο μετά περίπου 3000 χλμ ένα μπορώ να πω . Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ο. Το πρόβλημα όμως είναι πως ήθελα να επιστρέψω στα χαμηλά από όπου ξεκίνησα μα και σκοπεύω να συνεχίσω πλέον. Τα αψηλα τελείωσαν για μένα. Η 116 ήταν το καλύτερο εισιτήριο ανάμεσα σε αυτά που είχα να διαλέξω επιστρέφοντας στην πιουρ σπορ οδήγηση με Λόου προφίλ.
Τα χαμηλά δεν είναι και τόσο χαμηλά πλέον, όποτε μπαινω στο ascona νιώθω ότι το golf είναι πανύψηλο!
Επίσης τα suv δεν είναι πολύ ψηλότερα από τα χαμηλά γιατί αν ψηλώσουν πιο πολύ θα είναι βάρκα γιαλό.
Στα ψηλά ουσιαστικά μεγάλη διαφορά κάνουν οι γωνιές στους προφυλακτήρες… -
Εχοντας πικρή εμπειρία με την αξιοπιστία των BMW θα επελεγα το Τουσόν ή κατι παραπλήσιο σε αξιοπιστία. 4,5 χρονια τωρα με qq μόνο με τα service ασχολουμαι
Αν έχεις χρόνο μπορείς να γίνεις πιο αναλυτικός για τις ζημιές που έβγαλε η bmw.? Την x1 είχες?
-
@pulse7 said in Hyundai tucson 2019 ή bmw x1 2019?:
Εχοντας πικρή εμπειρία με την αξιοπιστία των BMW θα επελεγα το Τουσόν ή κατι παραπλήσιο σε αξιοπιστία. 4,5 χρονια τωρα με qq μόνο με τα service ασχολουμαι
Αν έχεις χρόνο μπορείς να γίνεις πιο αναλυτικός για τις ζημιές που έβγαλε η bmw.? Την x1 είχες?
δεν ειχα το Χ1 αλλά μια Χ3 Ε83 του 2009 και την κράτησα 10 χρόνια με 156Κ χλμ.
δεν εχει νόημα να μπω σε λεπτομερειες - ασε που κάποια τα εχω κανει delete απο το μυαλό μου- και δεν θελω να σε επηρεασω διοτι μπορει να ετυχα σε "προβληματική" παρτίδα , αφου έφτασα να μην αποκλειω η εκπτωση που καναν τότε (απο 48,5Κ€ , το πήρα 40) ηταν σκόπιμη λες και ξεραν τα προβλήματα
Σίγουρα εμενα με εχει επηρεασει στο να ξαναπερνα bmw (και ημουν φανατικός bmwδακιας) , αλλα ειναι η προσωπικη μου εμπειρία και δεν θελω να την γενικευσω
ασε που το Χ1 δες εχω ακουσει να εχει ιδιαιτερα θεματα (υπάρχουν εδω κάτοχοι που μπορουν να το επιβεβαιωσουν)
συνοπτικά μόνο να σου πω πως από την λήξη της εγγυησης στα 2 χρόνια άρχισε σταδιακα να βγαζει από απλά (2-3 φορες γρυλλους παραθυρων, αντλια κενου, δοχείο διαστολής, αντλιες για τα πιτσιλιστηρια ως πιο σοβαρα όπως αισθητηρας λ , τσιμουχακια βαλβίδων , αισθητηρας τιμονιού - αυτοματα μπηκε σε safe mode) και το πιο τρομακτικο η βλαβη στο σεβρό των φρενων ενω οδηγουσα σε κατηφορο ευτυχως με χαμηλη ταχυτητα , και σταματησε με τα χιλια ζόρια και πατωντας το φρενο βαζοντας οση δυναμη ειχα στο ποδι !)
κι αλλα υπηρχαν , τα χω ξεχασει
βάλε κι οτι ηταν 2λιτρο με ότι αυτο συνεπαγεται σε τελη και φορο πολυτελειας για 10 χρόνια, οπότε καταλαβαίνεις ότι την εκπτωση την πληρωσα και με το παραπάνω
την ψυχικη οδύνη ομως για τα συνεχη θεματα , ιδιως με το φρενο έχοντας μεσα την οικογενεια , δεν την αποζημειωνει κανείς
ειχα γινει σε όλα τα συνεργεια της περιοχής μου φίλος , οπότε το δωσα και ησυχασα -
με το συμπάθειο αλλά είναι γνωστή η αναξιοπιστία των BMW.
δεν χρειάζεται να είσαι κάτοχος.
στο youtube ειδικά ΗΠΑ βλέπεις ακόμα και στα restorations να χαλάνε ξανά και ξανά και ξανά.
car για enthusiasts αλλά μπουρδ**** -
Δεν θα έπαιρνα και εγώ ποτε bmw για αξιοπιστία όντας φαν πια της μαρκας αλλά και επι 25ετια τογιοτακιας (που ναι μεν είναι πιο σίγουρα αλλά σε απτή ποιότητα έχουν γίνει Dacia).
Ωστόσο η F48 εκ του κλαμπ που τρέχω δεν φαίνεται να έχει βγάλει στατιστικά τόσα θέματα.
Ειδικά αν βρεις με λίγα χλμ ή κανεις λίγα χλμ δεν θα έχεις ζητήματα.
Κάτι βάσεις μηχανής από το start stop που συνηθως το απενεργοποιουμε (και δη πλήρως) είναι τα συνηθη.
Τώρα όσον αφορά τη Χ3 του Σπύρου είναι πραγματικά απίστευτες οι ιστορίες που ακούς για γερμανικά εκείνης της περιόδου. Απλά νομίζω ο Σπύρος πέραν των άλλων είχε βάλει και αέριο με ότι μπορεί να συνεπάγεται ή όχι αυτό.
Και εγώ παντως γερμανικό αμάξι εκείνης της περιόδου δεν θα έπαιρνα ούτε να μου το χάριζαν. -
Χρήσιμες πληροφορίες. Σε γενικές γραμμές από ότι κατάλαβα αγοράζεις bmw ναι μεν ποιοτικη αλλά δύσκολη στην συντήρηση ή συμβιβάζεσαι με hyundai και έχεις το κεφάλι σου πιο ήσυχο
-
Χρήσιμες πληροφορίες. Σε γενικές γραμμές από ότι κατάλαβα αγοράζεις bmw ναι μεν ποιοτικη αλλά δύσκολη στην συντήρηση ή συμβιβάζεσαι με hyundai και έχεις το κεφάλι σου πιο ήσυχο
Καλά ότι η bmw είναι καλύτερη σε απτή ποιότητα και στήσιμο και λεπτομέρειες σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι με το Hyundai κάνεις συμβιβασμούς ! Είναι ένα πάρα πολύ καλό και άνετο αμάξι με ψηλή βαθμολογία σε όλα. Αυτά που ξέρατε για τα παλιά κορεατικά που ήταν φτηνιαρικα σε ποιότητα υλικών να τα ξεχάσετε πλέον τελείως . Είναι πάρα πολύ καλά πλέον σε όλους τους τομείς. Στην bmw πληρώνεις και μια premiumιλα όπως και να το κάνεις ........ Αν σαρεσει η bmw καλύτερα δεκτό αλλά όχι ότι το Tucson γενικά δεν είναι ένα πλήρες και καλό αμάξι που δεν του λείπει τίποτα . Δεν είναι dacia ή Toyota που βλέπεις ότι έχουν γίνει εξοφθαλμες περικοπές για κόστος
-
οχι, δεν ειναι πιγιοτικη μια πεμβε μικρη, σταχτη για φτωχους ειναι
για πριμιο θες πολλα γιουρα, τα αλλα ειναι συμβιβασμοι και μαλιστα κακης αξιοπιστιας -
Προσωπικά θα πω πως μπήκα στο τελευταίο τουσον αλλά και την προηγούμενη Χ1. Αν μπεις πρώτα στο τουσον , έχει ελπίδες να το εκτιμήσεις. Αν μπεις πρώτα σε Χ1 και μετά πας σε αυτό, απλά θα γελάς.
Σίγουρα έχουν βελτιωθεί τα κορεατικά οχήματα μα δεν είναι σε καμιά περίπτωση εφάμιλλα σε οδική συμπεριφορά και προσλαμβανουσα αίσθηση συγκριτικά με τα πριμια ή τα αντίστοιχα ιαπωνικά. -
Απέναντι σε ασοβαρες και αιολες τοποθετήσεις γκουρού όπως ο μπάρμπα γάτος, υπάρχουν και άλλες απόψεις σαν την παρακάτω. Που δεν είναι απλά μια άποψη
https://www.carandmotor.gr/nea/ereyna-apokalyptei-ptosi-poiotita-hyundai -
Σόρρυ μα καλό το καφενείο αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίζουμε με μια σχετική υπευθυνότητα και σεβασμο όσους ζητούν μια συμβουλή. Κλείνοντας να πω πως τα κορεατικά ειδικά στους κινητήρες ντίζελ απέτυχαν παταγωδώς. Οι βλάβες σε βενζινοκίνητα που έχουν να επιδείξουν σε επίπεδο βλάβης κινητήρα, καμένες φλάντζες κεφαλής κλπ είναι παροιμιώδεις. Να βλέπεις παραφλου με λάδι μηχανής και να λυπάσαι αυτόν που έσπρωξε ότι είχε και δεν είχε για να πάρει το ασπαστο.
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα σε όλους. -
Η Huyndai ήταν υποδεέστερη σε ποιότητα από KIA, ειδικά στις 2 τελευταίες γενιές.
Από όλους αναφέρεται ξεκάθαρα αυτό... -
E ας πάρει το BMW να τελειώνουμε. Σάμπως εμείς θα κλαίμε μετά?
-
Σόρρυ μα καλό το καφενείο αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίζουμε με μια σχετική υπευθυνότητα και σεβασμο όσους ζητούν μια συμβουλή. Κλείνοντας να πω πως τα κορεατικά ειδικά στους κινητήρες ντίζελ απέτυχαν παταγωδώς. Οι βλάβες σε βενζινοκίνητα που έχουν να επιδείξουν σε επίπεδο βλάβης κινητήρα, καμένες φλάντζες κεφαλής κλπ είναι παροιμιώδεις. Να βλέπεις παραφλου με λάδι μηχανής και να λυπάσαι αυτόν που έσπρωξε ότι είχε και δεν είχε για να πάρει το ασπαστο.
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα σε όλους.σε πλαναψε ενα άι σειρα ενα και εγινες λόιερ και των αλλων των πρεμιο?
αν ειναι δυνατον
αμαξακια του αχιλλεα του διερμηνεα... -
Υπενθυμίζω πάντως ( αν δεν κάνω λάθος) ότι μιλάμε για το προηγούμενο tuscon και όχι το τρέχων.
Εμένα στα μάτια μου πάντως το προηγούμενο φαντάζει σχετικά γερασμένο και ούτε στα χρόνια του ήταν κάτι συγκλονιστικό πέρα από ένα καλό οικογενειακό αυτοκίνητο. Το σημερινό έχει κάνει άλματα εξέλιξης.
Ζυγίζει καθείς τις επιλογές του ή αξιοπιστία κορεάτικη ή Χ1 που τουλάχιστον , αυτή με την οποία έχω επαφή (δίλιτρη πετρέλαιο) , μοιάζει ακόμα και σήμερα σε όλα του σχεδόν ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Δε ξέω τι κάνει η "μικρή"
Πάντως η Χ1 έχει σχεδόν 10ετία από όταν κυκλοφόρησε και για την αξιοπιστία της δεν έχουν ακουστεί τρομερά πράγματα όπως σε άλλες παλαιότερες bmw.
-
Αν βρεις lci (facelift) X1 απο τέλη 2019 έως τέλη 2022 θα πάρεις ενα αυτοκίνητο με λυμένα όλα τα θέματα, μοντέρνο και σε όψη και σε χαρακτηριστικά και θα κάνεις τη δουλειά σου ομορφα!
-
@gatoz said in Hyundai tucson 2019 ή bmw x1 2019?:
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα σε όλους.σε πλαναψε ενα άι σειρα ενα και εγινες λόιερ και των αλλων των πρεμιο?
αν ειναι δυνατον
αμαξακια του αχιλλεα του διερμηνεα...Αγαπητο αιλουροειδές. Τα λόγια των civil και παγωμένου έρχονται να προστεθούν στα αυτονόητα που έχουν πιο πίσω επίσης αναφερθεί για την Χ1. Ειδικά να το διαβάζεις από τον Στέφανο για την αξία της (από τους πλέον δύσκολους και απαιτητικούς κριτές), δεν είναι λίγο.
Πάντως είναι πολύ καλύτερο και πιο υγιές να σε πλανευει μια bmw από ένα βιτ ή Τουσον. Είναι σα να σου έχουν βάλει μπροστά την Μπάρκα και την Καινούργιου κι εσύ να λες Μπάρκα γιατί "δε θα σε εγκαταλείψει ποτέ".
Σόρρυ κιόλας. -
αν ειναι δυνατον
αμαξακια του αχιλλεα του διερμηνεα...Πάντως είναι πολύ καλύτερο και πιο υγιές να σε πλανευει μια bmw από ένα βιτ ή Τουσον.
Λογικό να σε πλανεύει μια BMW και γω μεταξυ αυτης και του tucson αν δεν ήθελα τα περισσότερα εξοδα της σε συντήρηση την προτιμώ με τα 1000. Πολύ ωραία αμάξια πως να το κάνουμε και εξω και μέσα και οδηγικά και σε όλα
Εκεί που διαφωνω είναι ότι σε ενα συχρονο (όχι παλιο Tucson) δεν σου λείπει κάτι. Είναι πολύ αξιολογο και ποιοτικό αρκετά μεσα, είσαι σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον. BMW δεν είναι σίγουρα. Αλλά αξιόπιστο πιστεύω είναι και με αρκετά χαμηλότερη συντηρηση και κοστος ανταλλακτικών από BMW.
-
Ποιοτικό? Νταξ μου έδωσαν μια ιδέα για την ποιότητα του δύο δικοί μου άνθρωποι ως ιδιοκτήτες του νέου.
Αξιόπιστο? Λες τυχαία να πέταξα αναφορές για φλάντζες κεφαλής και ζουμια ?
Tο άρθρο που έβαλα επαναλαμβάνω πως δεν είναι άποψη. Είναι μετρήσιμο συμπέρασμα. Σόρρυ κιόλας που δεν ενστερνίζονται την εικόνα των ασπαστων. Σπάνε και μάλιστα πολύ άσχημα όταν το κάνουν. Μη σου τύχει που λένε. -
αν ειναι δυνατον
αμαξακια του αχιλλεα του διερμηνεα...Αγαπητο αιλουροειδές. Τα λόγια των civil και παγωμένου έρχονται να προστεθούν στα αυτονόητα που έχουν πιο πίσω επίσης αναφερθεί για την Χ1. Ειδικά να το διαβάζεις από τον Στέφανο για την αξία της (από τους πλέον δύσκολους και απαιτητικούς κριτές), δεν είναι λίγο.
Πάντως είναι πολύ καλύτερο και πιο υγιές να σε πλανευει μια bmw από ένα βιτ ή Τουσον. Είναι σα να σου έχουν βάλει μπροστά την Μπάρκα και την Καινούργιου κι εσύ να λες Μπάρκα γιατί "δε θα σε εγκαταλείψει ποτέ".
Σόρρυ κιόλας.ΚαινούΓιου;;;;; Σοβαρα τώρα;;;;;
Hyundai tucson 2019 ή bmw x1 2019?