-
-
https://www.topgear.com/car-reviews/suzuki/swift
Είσαι ο @dimsabas ;;;;
Δυο μέτρα παρά κάτι;;;;;
Θες αυτοκινητο πόλης;;;;;
Κανένα πρόβλημα!!!
-
Νομίζω το κόκκινο του ταιριάζει περισσότερο από όλα...
-
2 παρά κάτι μ. δεν χωράς σε swift. Αν έχεις θέμα ύψους πας για Citroen c3 ή αλλάζεις κατηγορία και αφήνεις το swift για αυτούς που είναι από 1.90 cm και κάτω.
-
![alt text]( https://vezess2.p3k.hu/app/uploads/2024/03/variaciok-swiftre-700x404.jpg)
Εδώ οι διάφορες ιδέες πριν το τελικό σχέδιο!
-
@jamesd said in Suzuki Swift (2024):
2 παρά κάτι μ. δεν χωράς σε swift. Αν έχεις θέμα ύψους πας για Citroen c3 ή αλλάζεις κατηγορία και αφήνεις το swift για αυτούς που είναι από 1.90 cm και κάτω.
Φιλαράκι 2 παρα κάτι χωράει άνετα!!!!! Από πίσω κάθετε κοπέλα 1,70 χωρίς να ακουμπά τα πόδια της στην πλάτη!
Ειχε ένα δάχτυλο κενό
Τα κιλά παίζουν ρόλο!!!!
Κάπως σαν την φωτογραφία που έβαλα ήταν!
Το σχήμα σαν κουτί είναι πολυ πρακτικό!
-
@antoniokon said in Suzuki Swift (2024):
Νομίζω το κόκκινο του ταιριάζει περισσότερο από όλα...
Έχει δυο κόκκινα! Αυτό είναι το candy! Έχει μια εξτρα διάφανη στρώση που δίνει αυτό το λαμπερό εφέ στον ήλιο
-
Το τελευταίο τίμιο αμάξι
-
Στο παλιό χωρούσα μια χαρά. Κι αυτό συμβαίνει σε ελάχιστα μοντέλα, όσο ακριβά ή ψηλά και αν είναι.
-
@dettol said in Suzuki Swift (2024):
Το τελευταίο τίμιο αμάξι
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανέβουν οι πωλήσεις του Ignis όμως.
-
Εδώ ένας 1.75μ περίπου
Και εδώ πιο μεγάλα κυβικά!
Όλοι οι καλοί χωρούν
-
Αν αναφέρασαι στο παλιο swift:
Μιας και το εχουμε στην οικογενεια και εγω ειμαι στο 1.92, θα πω οτι ειναι απο τα λιγα μικρα που ειμαι ανετα.Αλλα ,αλλα διαπιστωσα, τωρα που εφυγε και το αγχος του νεου οδηγου ως προς το μεγεθος(ηθελα μικρο) ότι χωραω μεν αλλα καπως ''οριακα'' δε.
Τι εννοω : Πλεον θελω να εχω ενα ευρος ποντων, δηλαδη ενα Δx μηκος, ασφαλειας. Πχ αν σε ενα μικρο hatchback το κεφαλο μου απεχει μια γροθια γεματη και τα γονατα μου επισης απο το ταμπλο , ειμαι οκ , αν δεν ισχυει αυτο, ακομα και χωραω παρα 3 εκατοστα, απο εμενα ειναι ακυρο πλεον. Το διαπιστωσα οταν επεσε ενας πισω μου με το swift και απο το τρανταγμα , τα γονατα μου ακουμπησαν στο πλαστικο κατω απο το τιμονι και πιεστηκαν λιγο, και με κοπανησε φρεναρωντας σε κατηφορα που ειχα στοπ με 5-7 km/h ενας απο πισω(νομιζε οτι δεν θα σταματαγε ειπε και θα περναγα).
Καταληγω οτι δεν αρκει να χωρας αλλα να εχεις και ενα ευρος εκατοστων για ασφαλεια. Εν τελει καλα ειμαι με το swift αλλα οριακα. Δηλαδη πλεον παιρνω το subaru forester του μπαμπα και παρολο που δεν μου αρεσουν τα suv, και ειναι παλιο και δεν εχει ουτε αισθητηρα πιεσης αερα για λαστιχα,κλπ ,εεε ειμαι ανετα.
Θα μου πεις, ωραια παρε suv, θα σου πω οχι .
Hatchback ή Sedan μου αρεσουν αλλα να εχω ευρος....
Οταν ψαχναμε αμαξι και σας ρωταγα εδω, καποιος μου ειχε πει οτι ειμαι πολυ ψηλος για τετοιο αμαξι και τωρα καταλαβα τι εννοουσε...
Ο κυριος επανω που που λεει cITROEN C3 ή πιο μεγαλο , εν τελει εχει δικιο.
Αν εννοεις το καινουργιο swift , δεν το εχω δει απο κοντα. -
Πολύ σωστή παρατήρηση!!!!!
Το ένα όμως είναι a-b segment και το άλλο d segment
Εννοείς το πλαστικό των χειριστηρίων του κλιματιστικού;;;Όλα καλά με το χτύπημα;;;
Το c3 είναι σαφώς πιο στενάχωρο!!! Το κεφάλι σου θα ακουμπούσε την οροφή
Εσυ ήσουν για baleno!!!!
-
@lap said in Suzuki Swift (2024):
Εννοείς το πλαστικό των χειριστηρίων του κλιματιστικού;;;
Όλα καλά με το χτύπημα;;;
Κατω απο το τιμονι καπου βρηκαν τα γονατα.
Ναι πηγε για αλλαγη ο πισω προφυλακτηρας και ολα καλα.
Γενικα 30Κ σχεδον το αμαξι 3.5 χρονια, ολα καλα
Τωρα για να πω την αμαρτια μου ψαχνω να το δωσω που κραταει αξια, αλλα πρεπει να εχω βρει αμαξι πριν γινει αυτο...
Οι τιμες εχουν ξεφυγει, αλλα οι κεραιες, ειναι ενεργοποιημενες, και τωρα που παιρνω πτυχιο το καλοκαιρι και ψαχνομαι για πρακτικη , μπορει να εξηγηθει ο μπαμπας.
Βεβαια τωρα λεει θα μαθει να οδηγει και η αδερφη μου οποτε και σε μεταχειρισμενα κοιταω....
Δυσκολος γριφος.... -
Με το καλο και εις ανώτερα!!!!
Το cvt πως το βλέπεις;;;; Από συντήρηση τι σου είπαν;
Έκανες αλλαγή λαδιών;;;
-
Το καινουργιο swift
Εμενα μου αρεσει εξωτερικα , πολυ ομορφο και αγριεμενο. (βεβαια αυτο ειναι υποκειμενικο)
Απο μεσα , ακομη καλυετρο απο το προηγουμενο.
Τωρα, ως προς το μηχανολογικο κομματι που με απασχολει πιο πολυ, δεν θα ελεγα οτι συμπαθω ιδιαιτερα αυτο που τρελενονται στην Ευρωπη και μειωνουν κυλινδρους για να μειωσουν λιγα γραμμαρια C02, (οπου οι μετρησεις γινονται στο εργοστασιο σε ιδανικες συνθηκες , οποτε μιλαμε για παρανοια...)
Και βαζουν στα κακομοιρα τα αμαξακια εκτονωτες( στροβιλους ή τουρμινες) για να κρατησουν την Ισχυ εκει ου ηταν.
Εχω τις αμφιβολιες μου ως προς την αντοχη και αξιοπιστια του κινητητρα, αν καποιος σκοπευει να το κρατησει.
Βεβαια μπορει να βγουν αξιοπιστα ποιος ξερει(νομιζω πλεον ολα ετσι ειναι), ο χρονος θα δειξει....
Συμπερασματικα , αυτη η νοοτροπια, μικρων κυβικων και πιεσμενων, εμενα δεν μου αρεσει.Αν θες την sport εκδοση , καλος, δεν πας για οικονομια καυσιμο εκει,αλλα τα απλα θα επρεπε να ειναι ατμοσφαιρα. -
This post is deleted! -
Με το καλο και εις ανώτερα!!!!
Το cvt πως το βλέπεις;;;; Από συντήρηση τι σου είπαν;
Έκανες αλλαγή λαδιών;;;
Μηπως να παμε στο αλλο νημα για το προηγουμενο, ενοχλουμε εδω που ειναι για το νεο.
Αν οχι απαντω , με 27 χιλιαδες χλμ ειναι πολυ νωρις για αλλαγη λαδιων στο CVt, εγω θα τα αλλαζα στα 60.
Δεν μου εχουν πει κατι, λογικα τον Νοεμβριο που θα συμπληρωσουμε τα 4 χρονια, θα γινει αλλαγη ελαστικων. Αν το εχω κρατησει μεχρι τοτε.
Γενικα τα Cvt κιβωτια , ειναι αργουτσικα στον ανοιχτο δρομο, ειδικα αν ειμαι μεσα με βαλιτσες και 4 ατομα, ζοριζεται, βεβεια μεσα στην πολη που ειναι το ειδος του, ειναι μια χαρα, απο σταση κανει τα πεταγματακια του, οταν ειμαι μονος μεσα ή 2 ατομα. Καταναλωση με το δικο μου ποδι 4.5 σπανια, συνηθως 5.0 με 5.5 στην χειροτερη.
Εκτος πολης σε επαρχιες βουνα λαγκαδια ή σε ανοιχτο δρομο , μπορω να το κανω να δειξει και κατω απο 4.5 , κατω απο ορισμενες συνθηκες.Και 3 εχω δει και 2.5 αλλα σπανια. -
Το ένα όμως είναι a-b segment και το άλλο d segment
Εννοείς το πλαστικό των χειριστηρίων του κλιματιστικού;;;Όλα καλά με το χτύπημα;;;
Το c3 είναι σαφώς πιο στενάχωρο!!! Το κεφάλι σου θα ακουμπούσε την οροφή
Εσυ ήσουν για baleno!!!!
Ενα χατσ , εχει η σουζ και δεν το φερνουνε οι κεραταδες...
Γεμισαμε crossover και suvs.....
Και αυτα χρειαζονται αλλα οχι το 80%, δεν θα μεινουν αμαξια στη Ευρωπη... -
@petrosv30 said in Suzuki Swift (2024):
Αν αναφέρασαι στο παλιο swift:
Μιας και το εχουμε στην οικογενεια και εγω ειμαι στο 1.92, θα πω οτι ειναι απο τα λιγα μικρα που ειμαι ανετα.Αλλα ,αλλα διαπιστωσα, τωρα που εφυγε και το αγχος του νεου οδηγου ως προς το μεγεθος(ηθελα μικρο) ότι χωραω μεν αλλα καπως ''οριακα'' δε.
Τι εννοω : Πλεον θελω να εχω ενα ευρος ποντων, δηλαδη ενα Δx μηκος, ασφαλειας. Πχ αν σε ενα μικρο hatchback το κεφαλο μου απεχει μια γροθια γεματη και τα γονατα μου επισης απο το ταμπλο , ειμαι οκ , αν δεν ισχυει αυτο, ακομα και χωραω παρα 3 εκατοστα, απο εμενα ειναι ακυρο πλεον. Το διαπιστωσα οταν επεσε ενας πισω μου με το swift και απο το τρανταγμα , τα γονατα μου ακουμπησαν στο πλαστικο κατω απο το τιμονι και πιεστηκαν λιγο, και με κοπανησε φρεναρωντας σε κατηφορα που ειχα στοπ με 5-7 km/h ενας απο πισω(νομιζε οτι δεν θα σταματαγε ειπε και θα περναγα).
Καταληγω οτι δεν αρκει να χωρας αλλα να εχεις και ενα ευρος εκατοστων για ασφαλεια. Εν τελει καλα ειμαι με το swift αλλα οριακα. Δηλαδη πλεον παιρνω το subaru forester του μπαμπα και παρολο που δεν μου αρεσουν τα suv, και ειναι παλιο και δεν εχει ουτε αισθητηρα πιεσης αερα για λαστιχα,κλπ ,εεε ειμαι ανετα.
Θα μου πεις, ωραια παρε suv, θα σου πω οχι .
Hatchback ή Sedan μου αρεσουν αλλα να εχω ευρος....
Οταν ψαχναμε αμαξι και σας ρωταγα εδω, καποιος μου ειχε πει οτι ειμαι πολυ ψηλος για τετοιο αμαξι και τωρα καταλαβα τι εννοουσε...
Ο κυριος επανω που που λεει cITROEN C3 ή πιο μεγαλο , εν τελει εχει δικιο.
Αν εννοεις το καινουργιο swift , δεν το εχω δει απο κοντα.Εγώ είμαι αυτός, 1.93 και όχι με παραπανίσια κιλά, γενικά το χωράω είναι σχετικό. Αν οδηγάς μια ζωή swift θα πεις μια χαρά χωράω. Με το που θα μπεις όμως σε ένα άνετο αυτοκίνητο π.χ. Skoda Kamiq θα πεις πως οδηγούσα σε αυτό το στριμωγμένο αυτοκίνητο… πέρα από τα θέματα ασφαλείας για τα οποία θέλεις clearance σε τιμόνι, ταβάνι, πλαίσιο παραθύρου, και σωστό vision line για να βλέπεις φανάρια κλπ. υπάρχει και το να αισθάνεσαι ωραία στο αυτοκίνητο. Δηλαδή, το Suzuki για πάνω από 1.90 (εξαρτάται βέβαια και από σωματότυπο δεν ισχύει καθολικά) είναι σαν να αγοράζεις κρεβάτι 1.92, χώρας, θέλεις όμως να κοιμάσαι σε αυτό;
Τα παραπάνω με τα δικά μου κριτήρια θεωρώντας ότι έχω έναν μέσο σωματότυπο για το ύψος μου (μπορεί και να κάνω λάθος).
Suzuki Swift (2024)