-
@antonakis said in Suzuki Swift (2024):
Όντως το τσαμπέ πορτοκαλί είναι ωραίο.
Ποιος πληρώνει για το φυστικί δεν ξέρω.Είναι ωραίο το φυστίκι. Και εγώ το έβλεπα στο YouTube και έλεγα πως είναι άσχημο. Και το είδα από κοντά. Παρά πολύ ωραίο.
Ενα ωραίο επίσης χρώμα είναι το μοκκα. Χρώμα που δεν χρειάζεται να το πλύνεις ποτέ.
Εντωμεταξύ το βλέπω στον δρόμο και οι άτιμοι οι Ιάπωνες ήξεραν τι έκαναν. Όντως είναι ωραίο. Ιδιαίτερα με τις γραμμές του το φάρδος του στον δρόμο δείχνει πολύ μεγάλο για την κατηγορία του.
-
Εδώ το πορτοκάλι με έντονο ήλιο. Για δωρεάν χρώμα μια χαρά είναι.
@criuser
Στο 5:40'' ο δοκιμαστής είναι 1,83μ ύψος και δες πόσο χώρο έχει διαθέσιμο στις πίσω θέσεις πίσω από τον εαυτό του. Σε τόσο μικρό αυτοκίνητο με μικρό μεταξόνιο!Το μυστικό είναι το a pillar όπου φαίνεται στο 4:40'' πόσο μακρυά είναι από το κεφάλι του οδηγού με αποτέλεσμα να μην νιώθεις κλειστοφοβικα αλλά και να μπαινοβγαίνεις πανεύκολα.
-
@lap said in Suzuki Swift (2024):
@criuser
Στο 5:40'' ο δοκιμαστής είναι 1,83μ ύψος και δες πόσο χώρο έχει διαθέσιμο στις πίσω θέσεις πίσω από τον εαυτό του. Σε τόσο μικρό αυτοκίνητο με μικρό μεταξόνιο!Το μυστικό είναι το a pillar όπου φαίνεται στο 4:40'' πόσο μακρυά είναι από το κεφάλι του οδηγού με αποτέλεσμα να μην νιώθεις κλειστοφοβικα αλλά και να μπαινοβγαίνεις πανεύκολα.
με 265 λίτρα χώρο αποσκευών λογικό η καμπίνα να είναι λίγο πιο ευρύχωρη.
-
@lap said in Suzuki Swift (2024):
Λιγότερα ονομαστικά λίτρα αλλά λόγω σχήματος χωράει τα ίδια με τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας!
Δες το
Χωράει ότι και το Clio, έχει μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους και για τους μπροστά και τους πίσω και ειναι και 16 εκατοστά μικρότερο
Όλα ξεκινούν από το a pillar. Αναλόγως την κλίση του διαμορφώνεται ολόκληρη η καμπίνα σε συνάρτηση με το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου.
-
Από παθητική ασφάλεια πως πάει σε σύγκριση με το Clio;
-
Το Clio δοκιμάστηκε με τα πιο χαλαρά κριτήρια. Το swift με τα αυστηρότερα.
Οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω άμεσα. Το Suzuki πήρε 3 αστέρια. Κυρίως όπως γράφουν διότι δεν μπορούσε με τα νέα κριτήρια να προσφέρει την ίδια προστασία ΣΕ ΟΛΑ τα σωματότυπα οδηγών και επιβατών. Τι σημαίνει αυτό δεν γνωρίζω. Δηλαδή εάν εννοεί τους ευρυστερνουνς ή τους λεπτούς.
Γενικά εάν μπεις σε Clio θα διαπιστώσεις πως ένας ευρυστερνος εκεί μέσα δεν χώρα να μπει πόσο μάλλον να έχει προστασία. Κυρίως λόγω κεντρικής κονσόλας που δεν αφήνει χώρο για τα πόδια.
Στο ιαπωνικό ncap απέσπασε 4/5 αστέρια. Καθώς έχουν άλλα κριτήρια
Γενικά στο θέμα ασφάλειας η Suzuki κινήθηκε στα 3/5 αστέρια. Ενώ μπορούσε με έναν μεσαίο αερόσακο (που δεν έχει ούτε το Clio) να πάει πιο ψηλά.
-
Εδώ το πιο πρακτικό χρώμα. Το χρώμα ''δεν το πλένω ποτέ, δεν πληρώνω ούτε ευρώ για πλύσιμο διότι είμαι ο Σκρουτζ και είναι πάντα καθαρό''
-
Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις περι χρώμματος ...ήδη με εχουν σπρώξει οι γνωμες σας προς το κόκκινο .
Μια αλλη ερώτηση ... Υπαρχουν στον Σφακιανάκη κάποια GLX τα οποία ειμαι σίγουρος είναι απο δημοσιογραφικά τεστ . Ειναι περίπου 2χιλιάδες κατω ισως και παραπάνω λογω της μαυρης οροφής . Τι λέτε θα το κοιτάγατε ή είναι μεγάλο το ρίσκο ?
Ο συμπαθέστατος πχ γνωστός δοκιμαστής που κάνει και μους τεστ , το έβγαλε και λίγο στα χωράφια με 85χλμ/ω στου ελιγμους . -
Εγώ όχι, στα τόσα λεφτά θα ήθελα ζελατίνα. Κανένας άλλος να μην το έχει αγγίξει και αεριστεί στο κάθισμα του
Η μεσαία έκδοση είναι υπεραρκετή.
Εμένα το κόκκινο μου φαίνεται σκούρο. Οχι σαν το παλιό το κόκκινο που ήταν μούρλια. Δες τα από κοντά πρώτα.
Επίσης στο glx με τις όμορφες ζάντες να ξέρεις πως όμορφα γρατζουνιιυντια και φαίνεται. Καλύτερα τις ματ αλουμινίου gl+
Σαν αυτές
-
Από test drive αντιπροσωπείας ίσως έπαιρνα.
Δημοσιογραφικό μάλλον όχι. Είναι μάλλον εύκολο να τα βρεις και από τις πινακίδες στα test.(πάντως φίλος που πήρε δημοσιογραφικό του βγήκε πένα, οπότε ποτέ δε ξέρεις)
-
@antonakis said in Suzuki Swift (2024):
Από test drive αντιπροσωπείας ίσως έπαιρνα.
Δημοσιογραφικό μάλλον όχι. Είναι μάλλον εύκολο να τα βρεις και από τις πινακίδες στα test.(πάντως φίλος που πήρε δημοσιογραφικό του βγήκε πένα, οπότε ποτέ δε ξέρεις)
Όταν δύο ξαδέρφια μου ζήτησαν να αγοράσουν δύο από τα έξι μεταχειρισμένα Lynk & Co, τους συμβούλευσα να αποφύγουν τα test drive και να προτιμήσουν τα δημοσιογραφικά. Γιατί τα πρώτα ξεσκίζονται σε κάθε μισάωρη βόλτα, αφού ο αγοραστής πρέπει να δει τι κάνει το αμάξι σε περιορισμένο χρόνο. Όλα τους τα χιλιόμετρα είναι πιεσμένα.
Αντιθέτως, το δημοσιογραφικό περνάει μικρό κλάσμα της οδήγησής του πιεσμένο. Τον περισσότερο χρόνο οδηγιέται πολύ νορμάλ. Σκέψου ότι εγώ τα κρατάω μια εβδομάδα. Πόσο να τα σκίσω; 10 κόφτες ας πούμε; Στο test drive θα βαρέσει 2-3 στο κάθε μισάωρο. Και συνήθως δεν θα έχει ζεσταθεί καλά, πριν γίνει αυτό. -
..... Από τότε δεν του μιλούν. Πες τα όλα.
-
@dimsabas said in Suzuki Swift (2024):
Αντιθέτως, το δημοσιογραφικό περνάει μικρό κλάσμα της οδήγησής του πιεσμένο. Τον περισσότερο χρόνο οδηγιέται πολύ νορμάλ.
Ένα δημοσιογράφο του χώρου που ήξερα πάντως, δεν ήταν σαν εσένα.
-
Οι περισσότεροι είναι μεγάλοι σε ηλικία πλέον. Λίγοι οι πιτσιρικάδες, που κάνουν χαζά. Θυμάμαι το 2001 να παραλαμβάνω Octavia 1.4 με 12 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Και βγαίνοντας από την αντιπροσωπεία, όπως ήταν παγωμένο κι άστρωτο, να σπάω 1η-2α-3η στον κόφτη. Από την Ιερά Οδό τα παραλαμβάναμε τότε. Ε, τότε ήμαστε πολλοί νέοι και πολύ ταβλωμένοι. Πλέον, είναι η μειοψηφία. Στην εβδομάδα που έχω το αυτοκίνητο, ζει βίον σχεδόν οικογενειακό, με κάποιες ζωηρές εκλάμψεις. Έτσι κι αλλιώς, τα 9,5 στα 10 είναι οικογενειακά, χωρίς σπορ προσανατολισμό. Τι θα κάνω, όλη μέρα πάνω κάτω τα Λιμανάκια με QQ 1.3;
-
Οι περισσότεροι είναι μεγάλοι σε ηλικία πλέον. Λίγοι οι πιτσιρικάδες, που κάνουν χαζά. Θυμάμαι το 2001 να παραλαμβάνω Octavia 1.4 με 12 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Και βγαίνοντας από την αντιπροσωπεία, όπως ήταν παγωμένο κι άστρωτο, να σπάω 1η-2α-3η στον κόφτη. Από την Ιερά Οδό τα παραλαμβάναμε τότε. Ε, τότε ήμαστε πολλοί νέοι και πολύ ταβλωμένοι. Πλέον, είναι η μειοψηφία. Στην εβδομάδα που έχω το αυτοκίνητο, ζει βίον σχεδόν οικογενειακό, με κάποιες ζωηρές εκλάμψεις. Έτσι κι αλλιώς, τα 9,5 στα 10 είναι οικογενειακά, χωρίς σπορ προσανατολισμό. Τι θα κάνω, όλη μέρα πάνω κάτω τα Λιμανάκια με QQ 1.3;
Mήπως βρε Dim έχεις κάνει δοκιμή κανένα swift να είμαστε σίγουροι αν το πάρουμε ?
Πάντως αυτό που γλυκοιτάζω είναι μάλλον αυτό που έκανε test o δημοσιογράφος του TopGear . Υποθέτω βέβαια βαση πινακίδας και βάση ποιά βρίσκονται σε κίνηση .
Μάλιστα το ψιλοθάβει το αυτοκινητάκι το καημένο (ακου 6/10 !) Ενάξει αν το κρίνεις ως swift sport σίγουρα αδικείται νομίζω .
https://www.topgeargreece.gr/dokimes/1006831/dokimi-suzuki-swift-hybrid-ti-exei-allaxei-sto-dimofiles-mikro/ -
Δε βγάζεις έτσι άκρη, το κάθε δημοσιογραφικό έχει οδηγηθεί από 50 άτομα. Ειδικά στα μεγάλα περιοδικά, το παίρνει 2-3 βράδια αυτός που γράφει τη δοκιμή. Ιδανικά πάει και στη φωτογράφιση, για να το δει λίγο στο ταξίδι και στο στροφιλίκι. Τα υπόλοιπα βράδια, κάθε βράδυ το έχει άλλος, για να πάρει μια ιδέα. Το δικό μου πάντως ήταν άλλο.
-
-
@fanis75 said in Suzuki Swift (2024):
7219 τι δικό σου, 7218 το άλλο....ίδιο χρώμα...χαχα!
To 7218 πάντως ή εχει πουληθεί σε κάποιον ή ακόμα συμμετέχει σε test καθώς βρίσκεται σε κίνηση .
-
@bouzou said in Suzuki Swift (2024):
@fanis75 said in Suzuki Swift (2024):
7219 τι δικό σου, 7218 το άλλο....ίδιο χρώμα...χαχα!
To 7218 πάντως ή εχει πουληθεί σε κάποιον ή ακόμα συμμετέχει σε test καθώς βρίσκεται σε κίνηση .
Απο πινακίδα 7215 εως 7226 ειναι απο δοκιμές απ ότι εχω δεί . Σε διάφορα χρώματα και κιβώτια όλα GLX . Το καλό είναι ίσως οτι ο Σφακιανάκης εκανε επιθετικό marketing και διέθεσε αρκετά αυτοκίνητα επομένως δεν τράβηξαν όλο το ζόρι τρία τέσσερα αυτοκίνητα .
Δεν ξέρω βέβαια τι συνηθίζεται . -
Οι περισσότεροι βγάζουν λίγα δημοσιογραφικά. Τόσα αυτοκίνητα αντανακλά σε εποχές παχέων αγελάδων.
Suzuki Swift (2024)