-
@gatoz said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
σκεφτηκα να πω σουιφτ
αλλα μπηκα στο καρ τζι αρς
και με τοσα γιουρα παιρνεις κατι χρεπια του 90...της γατας το σουιφτ, το εδωσα το 2018 με 80000km, 1.5 5d/2008 στα 3500....
ωρε, εξεφυγαν τα παντα
Όλοι είναι μουρλοι. Παντού μουρλοι, ζητούν ότι γουστάρουν χωρίς καμία συμπόνια. Μου ειπαν να πουλήσω ένα παλαιό αυτοκίνητο ενός συγγενή και πραγματικά ντρέπομαι να ζητήσω ότι ζητούν στο car.gr
-
Συγγνώμη, αλλά δεν θυμάμαι, το Corsa C είναι αυτό που έχει «κατηγορηθεί» εδώ μέσα, για αδικαιολόγητα υψηλή κατανάλωση;
-
Μια χαρά κατανάλωση είχε. Το twinport τουλάχιστον.
-
@a-nik-i said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε φθηνό μικρό αυτοκίνητο (κατηγορίας Β, άντε και Α αλλά δυσκολότερα) για αστικές μετακινήσεις αλλά και την ανάγκη να μπορεί να κάνει και υπεραστικό ταξίδι όποτε χρειαστεί, 1-2-3 φορές τον χρόνο (άρα θέλουμε 70-75 άλογα και πάνω αλλά όχι 1.6λ).
Με βάση το ταβάνι των 3.500€, έχουμε καταλήξει σε αυτά τα μοντέλα, με έναν αστερίσκο για Seat Ibiza και Citroen C2 που όμως είναι χαμηλότερα σε προτίμηση.
Ποιά είναι η γνώμη σας γι'αυτά τα 4; Υπάρχει κάποιο που είναι καλό να φύγει από τη λίστα; Micra, Swift, Colt, Jazz αποκλείονται διότι εντός Αττικής νομίζω δεν υπάρχει κάτι στο budget μας, μόνο αρκετά παλαιότερα (χρειαζόμαστε στάνταρ ABS και power steering).
Εννοείται αν υπάρχει κάτι που δε σκεφτόμαστε, ελεύθερα. Απλώς κυριότερα ψάχνουμε γνώμες για τα συγκεκριμένα 4.
Ευχαριστώ
Αγαπητέ, αν μπορείτε, δώστε τα 3.500 για προκαταβολή και αλλάξτε ταβάνι λίγο παραπάνω.
Πάρτε ένα αξιόπιστο μικρό γιαπωνέζικο και μακριά από Ford. Θα τα πληρώνεις σε ζημιές.
Thank me later.
-
@storm said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
@panick-0 said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Η αγορα μεταχειρισμενου προυποθετει καλο ελεγχο σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο για να μπει στο διαγνωστικο και να βρεθουν τυχον σφαλματα.
Οι ποιο κορυφαίες εμπειρίες με αγορά μεταχειρισμένων είναι από εμπορίες που είναι και εξουσιοδοτημένες στα συνεργεία τους.
Να τους λες να πας για έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και να σου απαντούν ότι αυτοί είναι το εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Άμεση λύση.Από ατάκες οι πωλητές, βιβλία ολόκληρα...
Αγορα απο καθετη μοναδα μιας εταιριας κανουμε σε αυτοκινητα 2-3 ετων που ειναι ευκολο να ελεγχθει το ιστορικο, ισως δινουν εγγυηση, κλπ
Σε παλιοτερα αυτοκινητα δεν εχει νοημα ειδικα γιατι δεν σε αφηνουν να το πας αλλου.Βασικα η αγορα για εμενα αξιζει απο ιδιωτη που μπορεις να καταλαβεις πανω κατω τι τυπος ειναι, μπορει να απαντησει σε ερωτησεις, βλεπεις το αυτοκινητο λιγοτερο φτιασιδωμενο. Εχει μια ταλαιπωρια η φαση αλλα μαθαινεις πολλα.
Υπαρχουν και λιγες καλες εμποριες μεταχειρισμενων που δεν πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες, ειναι πιο ακριβες γενικα αλλα εχει πιο ησυχο το κεφαλι σου. Το θεμα ειναι οτι επειδη αυτοι φιλτραρουν τα αυτοκινητα που παιρνουν δεν εχουν μεγαλη ποικιλια.
-
Θέλει και προσοχή στους ιδιώτες που πουλούν "undercover" μαζικά αυτοκίνητα.
Ξέρω τέτοιον που κάνει χρυσές δουλειές με εισαγωγές από βαλκάνια. (λαμόγιο)
-
Σε κάθε περίπτωση, μία αγορά καλομεταχειρισμένου απαιτεί άπειρο ελεύθερο χρόνο (δηλ. να είναι κάποιος ξύστης) και διάθεση για ψάξιμο για πέρα/δώθε σε εμπορίες, ιδιώτες και συνεργεία.
Όποιος αγοράζει στο πόδι (με ένα τυπικό επιτόπιο έλεγχο), πολύ πιθανό να έχει τρεξίματα μετά.
Φυσικά εξαιρώ τους βυσματούχους. Αυτούς που έχουν τα κονέ και τους βρίσκουν αυτοκίνητα άλλοι.
-
Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, μεταχειρισμένο θα έπαιρνα μόνο από γνωστό/φίλο. Ούτε εγώ έχω όρεξη και χρόνο για "νέες γνωριμίες".
-
Σιγά το χρόνο που θέλει για να πάρεις μετάχειρο ιχ. Ένα ψάξιμο να κάνεις στο car.gr και αμέσως έχεις ξεσκαρτάρει κάμποσα. Αρχίζεις τα τηλέφωνα, και αμέσως φτιάχνεις τη σορτ λιστ. ΜΕΤΑ κάνεις κάποια επιλεγμένα ραντεβού.
Προφανώς κάποιο χρόνο πρέπει να δαπανήσει κάποιος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται να είσαι ξύστης για να ανταπεξέλθεις. Ειδικά τώρα που υπάρχει παντού το ίντερνέτ και το κινητό τηλέφωνο με οθόνες, καμερούλες και βάιμπερ. Επίσης υπάρχουν και εταιρείες που αναλαμβάνουν τη διακρίβωση του πωλούμενου ιχ. . -
Και εν πάσει περιπτώσει, ας δούμε τις εναλλακτικές:
Δεν έχω χρόνο να ψάξω για ένα μετάχειρο με πχ 7.000 ευρά.
Τι κάνουμε τότε:
Α. Παραγγέλνω καινούργιο, προς πχ. 22.000 αυτά με παράδοση μετά από 2 χρόνο.
Β. Παίρνω άδεια 1 βδομάδα από τη δουλειά μου, γίνομαι ξύστης έστω για λίγο, και ψάχνω εντατικά για μετάχειρο.
Γ. Δεν παίρνω αμάξι, θα πηγαίνω με το λεωφορείο
Δ. Δεν παίρνω αμάξι, θα μείνω με το παλιό. -
Υπάρχουν κάποιες αντιπροσωπείες που πουλάνε μεταχειρισμένα. H Τoyota που κοιτούσα έτσι για να περνάω το χρόνο μου, το κάνει αυτό. Όμως δεν ξέρω τις τιμές των καινούργιων για να ξέρω αν είναι πολύ ή πάρα πολύ τσιμπημένες οι τιμές των μεταχειρισμένων.
https://www.toyota.gr/used-cars -
@antonakis said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, μεταχειρισμένο θα έπαιρνα μόνο από γνωστό/φίλο. Ούτε εγώ έχω όρεξη και χρόνο για "νέες γνωριμίες".
Εγώ μεταχειρισμένο ποτέ από ιδιώτη.
Όπως επίσης πώληση ποτέ σε ιδιώτη. Ειδικά του φόρουμ εδώ.
Μεταχειρισμένα μόνο από εμπορίες που καλύπτουν κάποιες απαιτήσεις που έχω.Αν αγοράσω από εμπορία και δεν μείνω ικανοποιημένος, τότε δεν αγοράζω ξανά.
Άσχημες εμπειρίες είχα και έχω και από αγορές καινούριων.
Άλλωστε και η τελευταία μου αγορά δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα.
Αγορά στο πόδι και μία εξουσιοδοτημένη εμπορία χασαποταβέρνα.Όταν σε υποχρεώνει ο υπεύθυνος πωλητής να παραλάβεις στο πεζοδρόμιο μέσα στο σκοτάδι και στο κρύο του Δεκεμβρίου, τότε από αυτό μπορείς να καταλάβεις ότι ορισμένοι έμποροι έχουν μείνει στην εποχή του μπαρμπαΜήτσου που έφτιαχνε αυτοκίνητα μέσα στο δρόμο.
Ενώ θα μπορούσε να γίνει η παραλαβή στο υπόγειο στο άπλετο φως ή στο φως της ημέρας για να γίνει σωστή παραλαβή και όχι αυτό που έγινε.
Αυτή λοιπόν η εμπορία και όλο το δίκτυό της τρώει άκυρο από μένα.
-
@storm said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Όταν σε υποχρεώνει ο υπεύθυνος πωλητής να παραλάβεις στο πεζοδρόμιο μέσα στο σκοτάδι
Πώς κατάφερες και το δέχτηκες αυτό?
-
Καλημέρα σε όλους, χάθηκα λίγο αλλά έχω τρεξίματα και με το θέμα αυτό.
Επειδή είδα αναφέρθηκε παραπάνω, δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αύξησης του budget.
Το λοιπόν:-
Panda που βλέπω έχουν αρκετό γκελ, δυστυχώς βρίσκονται ελάχιστα στο budget αυτό. Έχω κρατήσει κανά-2 που θέλω να επικοινωνήσω.
-
Fiesta είχαμε προκρίνει 2. Το ένα είχε λίγα χλμ μεν αλλά πήγαμε το είδαμε χθες και ο ιδιοκτήτης την γύρναγε λίγο τη μπιφτέκα οπότε έφαγε άκυρο αυτό. Με το αρνητικό sentiment που υπάρχει εδώ, δεν ξέρω αν θα μπούμε στη διαδικασία να δούμε και το άλλο.
-
Mazda 2 (DY) σκεφτήκαμε, σαν sensible επιλογή και Japanέζικη αλλά βλέπω έχει ίδιο μοτέρ με το Fiesta; Πώς το αξιολογούμε αυτό;
-
Θέλουμε να πάμε να δούμε και κανά 2 Getz, έτσι για το σπαρτιάτικο της υπόθεσης και τη γοητεία του σκληρού πλαστικού.
-
Τέλος, έχουμε κρατήσει και μερικά Clio στην άκρη (gen 2, phase 2/3), 3-4 θέλουμε να πάμε να τα δούμε. Έχουμε το πλεονέκτημα οτι ο πατέρας πολύ καλής φίλης είναι χρόνια μηχανικός και χομπίστας σε καταβάσεις με Renault, οπότε τα ξέρει τα αυτοκίνητα αυτά και μπορεί να μας βοηθήσει. Η δική σας η γνώμη για το μοντέλο αυτό, ποιά είναι γενικά;
-
-
@a-nik-i said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Επειδή είδα αναφέρθηκε παραπάνω, δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αύξησης του budget.
Το λοιπόν:-
Panda που βλέπω έχουν αρκετό γκελ, δυστυχώς βρίσκονται ελάχιστα στο budget αυτό. Έχω κρατήσει κανά-2 που θέλω να επικοινωνήσω.
-
Fiesta είχαμε προκρίνει 2. Το ένα είχε λίγα χλμ μεν αλλά πήγαμε το είδαμε χθες και ο ιδιοκτήτης την γύρναγε λίγο τη μπιφτέκα οπότε έφαγε άκυρο αυτό. Με το αρνητικό sentiment που υπάρχει εδώ, δεν ξέρω αν θα μπούμε στη διαδικασία να δούμε και το άλλο.
-
Mazda 2 (DY) σκεφτήκαμε, σαν sensible επιλογή και Japanέζικη αλλά βλέπω έχει ίδιο μοτέρ με το Fiesta; Πώς το αξιολογούμε αυτό;
-
Θέλουμε να πάμε να δούμε και κανά 2 Getz, έτσι για το σπαρτιάτικο της υπόθεσης και τη γοητεία του σκληρού πλαστικού.
-
Τέλος, έχουμε κρατήσει και μερικά Clio στην άκρη (gen 2, phase 2/3), 3-4 θέλουμε να πάμε να τα δούμε. Έχουμε το πλεονέκτημα οτι ο πατέρας πολύ καλής φίλης είναι χρόνια μηχανικός και χομπίστας σε καταβάσεις με Renault, οπότε τα ξέρει τα αυτοκίνητα αυτά και μπορεί να μας βοηθήσει. Η δική σας η γνώμη για το μοντέλο αυτό, ποιά είναι γενικά;
Για το Mazda θα απαντήσουν οι κάτοχοι, ώστε να σε βοηθήσουν αλλά θα σου έλεγα μακριά από Clio (για ποια χρονολογία λες;) και σε υποσχέσεις τύπου, ο μπατζανάκης του ξάδερφος της κολλητης μου. Όταν το αγοράσεις και έχεις θέμα, κανείς δεν θα χάσει τον χρόνο του για σένα. Το Getz δεν είναι άσχημη ιδέα (δεν έχω εμπειρία).
Επίσης θα μπορούσες να κοιτάξεις σε Micra η σε Yaris του 01/02.
Έχεις πολύ χαμηλό μπατζετ, φίλε μου για αυτήν την ακρίβεια πλέον. Επιμένω σε αυτό που σου έγραψα. Δώσε τα 3.500 προκαταβολή και αύξησε λίγο το μπατζετ σου για κάτι καλύτερο. Θα το μετανιώσεις με επιδιορθωσεις.
Επίσης επειδή μπορεί να μην έχεις την τραπεζική άνεση για δανεισμό για κάτι παραπάνω πολλές κάνουν γραμμάτια (προσοχή! γραμμάτια κάνεις αν έχεις ανάγκη το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΟΟΟΟΣΟΟΟΟ ΠΟΛΥ).
-
-
Panda όχι. Μόνο για πόλη, όχι ταξίδι.
Fiesta ναι, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση. Δες και το Fusion, ποιο ταξιδιάρικο με πολυμορφικό στυλάκι. Αυτό ίσως ταιριάζει ποιο πολύ στις ανάγκες σας.
Mazda ναι.
Getz όχι. Μόνο πόλη, όχι ταξίδι.
Ibiza μια χαρά.
Γαλλικά σε αυτή την ηλικία όχι. -
@polistas said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Όταν σε υποχρεώνει ο υπεύθυνος πωλητής να παραλάβεις στο πεζοδρόμιο μέσα στο σκοτάδι
Όταν είναι κουτοπόνηροι οι πωλητές θα κάνουν ότι μπορούν για να μην γίνει αυτό που θέλει ο πελάτης.
Με λίγα λόγια, τους είχα ξεκαθαρίσει ότι θα πάρω άδεια για να παραλάβω στο φως της ημέρας, μία Παρασκευή. Τους είχα δώσει δύο βδομάδες για άδειες/πινακίδες, τοποθέτηση συναγερμού και αισθητήρων.
Και τι έκαναν;
Σε κάθε τηλεφώνημα όλα ήταν μια χαρά, έφθασε η Πέμπτη και μου λένε ότι θα με καλέσουν την Παρασκευή για την παράδοση. Ξύπνησα την Παρασκευή και περίμενα. Περίμενα. Περίμενα. Περίμενα. Περίμενα.
Πήγε 11 τους πήρα τηλέφωνο. Δεν είχε πάει ακόμη ο πωλητής. Πήγε 12 παίρνω τηλέφωνο, βρίσκω τον πωλητή και ακολουθεί ο διάλογος:
-Έρχομαι να πάρω το αυτοκίνητο.
-Όχι μην έρθετε τώρα, δεν μπορώ τώρα να σας παραδώσω το αυτοκίνητο, έχουμε υποψήφιους πελάτες μέσα στην εμπορία και σε λίγο πρέπει να συνοδεύσω κάποια test drive. Ελάτε στις 6 να το πάρετε που θα έχει ηρεμήσει η κατάσταση. Είναι έτοιμο στο γκαράζ.
-Μα βραδιάτικα θα το παραλάβω; Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό.
-Μην ανησυχείτε. Είναι στο υπόγειο που έχουμε φωτισμόΚαι πήγα στις 6 και το είχαν μέσα στο σκοτάδι στο πεζοδρόμιο.
Φυσικά όταν κάποιος παραδίδει καινούριο αυτοκίνητο μέσα στο σκοτάδι δεν είναι τυχαίο... Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.Πήρα μία άδεια άνευ λόγου και αιτίας. Καθόμουν όλη την ημέρα και περίμενα σαν τον μακάκα.
-
@polistas said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Όταν είναι κουτοπόνηροι οι πωλητές θα κάνουν ότι μπορούν για να μην γίνει αυτό που θέλει ο πελάτης.
Με λίγα λόγια, τους είχα ξεκαθαρίσει ότι θα πάρω άδεια για να παραλάβω στο φως της ημέρας, μία Παρασκευή. Τους είχα δώσει δύο βδομάδες για άδειες/πινακίδες, τοποθέτηση συναγερμού και αισθητήρων.
Και τι έκαναν;
Σε κάθε τηλεφώνημα όλα ήταν μια χαρά, έφθασε η Πέμπτη και μου λένε ότι θα με καλέσουν την Παρασκευή για την παράδοση. Ξύπνησα την Παρασκευή και περίμενα. Περίμενα. Περίμενα. Περίμενα. Περίμενα.
Πήγε 11 τους πήρα τηλέφωνο. Δεν είχε πάει ακόμη ο πωλητής. Πήγε 12 παίρνω τηλέφωνο, βρίσκω τον πωλητή και ακολουθεί ο διάλογος:
-Έρχομαι να πάρω το αυτοκίνητο.
-Όχι μην έρθετε τώρα, δεν μπορώ τώρα να σας παραδώσω το αυτοκίνητο, έχουμε υποψήφιους πελάτες μέσα στην εμπορία και σε λίγο πρέπει να συνοδεύσω κάποια test drive. Ελάτε στις 6 να το πάρετε που θα έχει ηρεμήσει η κατάσταση. Είναι έτοιμο στο γκαράζ.
-Μα βραδιάτικα θα το παραλάβω; Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό.
-Μην ανησυχείτε. Είναι στο υπόγειο που έχουμε φωτισμόΚαι πήγα στις 6 και το είχαν μέσα στο σκοτάδι στο πεζοδρόμιο.
Φυσικά όταν κάποιος παραδίδει καινούριο αυτοκίνητο μέσα στο σκοτάδι δεν είναι τυχαίο... Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.Πήρα μία άδεια άνευ λόγου και αιτίας. Καθόμουν όλη την ημέρα και περίμενα σαν τον μακάκα.
περιμένω με αγωνία, να διαβάσω για τον λάκκο.
-
Φταις και σύ στορμ (no offence), ο πωλητής τη δουλειά του κοιτάει.
Κακώς δέχτηκες να πας εκείνη την ώρα.
Δηλαδή δέχτηκες ότι οι "υποψήφιοι πελάτες και τα "test drive" είναι σε υψηλότερη προτεραιότητα από εσένα?
Η δική του δουλειά είναι σημαντικότερη από τη δική σου?
Όχι... -
Επειδή είδα αναφέρθηκε παραπάνω, δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αύξησης του budget.Σημαντική ερώτηση. Ποιο είναι το πλάνο για το αυτοκίνητο γενικά;
Εννοώ, είναι μια προσωρινή λύση για 2-3 χρόνια ή υπάρχει η ελπίδα με σωστή συντήρηση να φτάσει 5-10?Γιατί στη δεύτερη περίπτωση ένα σημαντικό κριτήριο θα πρέπει να είναι και η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.
Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3)