-
@lakis-karalakis said in MG ZS:
Αυτή η ενημέρωση τι σημαίνει; ότι είναι η τελευταία που έχει την βελτίωση σχετικά με το ξελιγωμα της μπαταρίας;
Λενε οτι δεν εξαντλειται η μπαταρια κατω απο 40%..
Ισχύει κάτι τέτοιο στην πράξη ; αυτό δεν νομίζω να ισχύει ούτε στα τογιοτα που έχουν και μικρότερη μπαταρία
-
Ισχύει κάτι τέτοιο στην πράξη ; αυτό δεν νομίζω να ισχύει ούτε στα τογιοτα που έχουν και μικρότερη μπαταρία
Το "πρόβλημα" δεν μπορεί να λυθεί με αναβάθμιση του λογισμικού, έχει να κάνει με την διάταξη. Τα toyota μπορούν σε οποιαδήποτε ταχύτητα να στείλουν ενέργεια στους τροχούς με μηχανικό τρόπο από τον θερμικό και ταυτόχρονα να φορτίζουν την μπαταρία. Έχουν δηλαδή μηχανική ροή ενέργειας ανεξάρτητα από την ταχύτητα κίνησης. Η διάταξη των renault/mg έχει μηχανική ροή ενέργειας από τα 50Kph και πάνω όταν εμπλέκει το κιβώτιο των διακριτών σχέσεων, σε μικρότερες ταχύτητες η ροή είναι αποκλειστικά ηλεκτρική από τον θερμικό μέσω του generator ο οποίος βγάζει ~50Hp. Αν το όχημα κινηθεί σε μια παρατετεμένη ανωφέρεια μεγάλης κλίσης όπου απαιτούνται άνω των 50hp για την κίνηση, θα μείνει. Μπορούμε να το υπολογίσουμε, αν βάλουμε τα δεδομένα βάρους και κλίσης οδού. Εκτιμώ ότι χρειάζεται μια αρκετά απότομη ανωφέρεια άνω του 10% για μεγάλο διάστημα.
-
Έχεις την διάταξη του κιβωτίου με τους τρεις συμπλέκτες;
Ο ένας εξ αυτών απομονώνει traction control ενώ ο κινητήρας μπορεί να δουλεύει, δηλαδή σε χαμηλές ταχύτητες.
-
Έχεις την διάταξη του κιβωτίου με τους τρεις συμπλέκτες;
Ο ένας εξ αυτών απομονώνει traction control ενώ ο κινητήρας μπορεί να δουλεύει, δηλαδή σε χαμηλές ταχύτητες.
όχι, αλλά έχω βρεί αυτό:
https://arachnoid.com/gravitation_equations/power_energy_gravity.htmlΓια κλίση 12% (υπερβολική για οδοποιία) και όχημα 3000kg το οποίο κινείται με 55kph χρειάζεσαι περίπου 70hp, αν το ZS με δύο επιβάτες φτάνει τα 1500kg χρειάζεται στην ανηφόρα 35hp άρα τα 50hp από τον θερμικό επαρκούν, όλα αυτά βέβαια στην θεωρία, χωρίς να υπολογίζεται η αντίσταση του αέρα, τριβές κύλισης ελαστικών, κλπ.
-
Η αεροδυναμική αντίσταση και η τριβή με το έδαφος που είναι σε αυτή την σελίδα;
-
Είχα βρει έναν πίνακα από το service manual του mg3 που δείχνει τους συνδυασμούς του συστήματος με τους τρεις συμπλέκτες!
Το έχασα!!!
Να πούμε πως έχει απλά on off συμπλέκτη χωρίς μηχανισμό αλλαγής σχέσεων! Καθε συμπλέκτης εάν κατάλαβα σωστά είναι συνδεδεμένος με ένα γρανάζι και ο συνδυασμός τους αλλάζει το σύστημα!
Όλο το κιβώτιο έχει 1,5 λίτρο βαλβολίνη! Οι συμπλέκτες είναι μικροί σαν αυτοί των μηχανών
-
-
Και αν τα υπολογίσεις προσθέτεις ακόμα 8 kW τουλάχιστον σε αυτό το νούμερο.
-
57,6 ίππους παράγει το θερμικό μοτέρ ως γεννήτρια!
-
@lakis-karalakis said in MG ZS:
Γεια σας..Ειμαι κάτοχος του MG ZS HYBRID+..Tο παρέλαβα στις 10 Μαρτίου ..Ειναι απο την καραβιά του Μαρτίου ,,Στην αντιπροσωπεια μου ειπανε οτι σε αυτη την καραβια όλα τα mg zs hybrid εχουν την ενημέρωση PDO52..Οι κατοχοι αυτοκινητων της καραβιάς του Μαρτίου του ιδιου τυπου MG τι ενημερωση εχουν με αυτο..;;;Παρακαλω γραψτε τι ενημερωση εχετε;;;
Αρχικά καλορίζικο, καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο. Να το ευχαριστηθείς.
-
Το "πρόβλημα" δεν μπορεί να λυθεί με αναβάθμιση του λογισμικού, έχει να κάνει με την διάταξη. Τα toyota μπορούν σε οποιαδήποτε ταχύτητα να στείλουν ενέργεια στους τροχούς με μηχανικό τρόπο από τον θερμικό και ταυτόχρονα να φορτίζουν την μπαταρία. Έχουν δηλαδή μηχανική ροή ενέργειας ανεξάρτητα από την ταχύτητα κίνησης. Η διάταξη των renault/mg έχει μηχανική ροή ενέργειας από τα 50Kph και πάνω όταν εμπλέκει το κιβώτιο των διακριτών σχέσεων, σε μικρότερες ταχύτητες η ροή είναι αποκλειστικά ηλεκτρική από τον θερμικό μέσω του generator ο οποίος βγάζει ~50Hp. Αν το όχημα κινηθεί σε μια παρατετεμένη ανωφέρεια μεγάλης κλίσης όπου απαιτούνται άνω των 50hp για την κίνηση, θα μείνει. Μπορούμε να το υπολογίσουμε, αν βάλουμε τα δεδομένα βάρους και κλίσης οδού. Εκτιμώ ότι χρειάζεται μια αρκετά απότομη ανωφέρεια άνω του 10% για μεγάλο διάστημα.
Αγαπητέ @tkin73 διαφωνώ με τα γραφόμενα σου καθώς έχω ανέβει την παρατεταμένη ανηφόρα των Διοδίων της Τραγάνας, μήκους 6.64χλμ και μέγιστης κλίσης 14,4% χωρίς να το αυτοκίνητο να χάσει την δύναμη του. πηγή Google Earth Pro.
Προφανώς και δεν αποκρίνεται σ' αυτήν ανηφόρα όπως ένας θερμικός κινητήρας -ακόμα και των 1.5lt- καθώς είχα ένα Seat Altea 1.5lt (102ΗΡ) του 2005 και μπορούσα να ανέβω πιο γρήγορα, ωστόσο, το αυτοκίνητο μου είναι ακόμα καινούργιο και δεν θέλω να το βάλω στην διαδικασία να δω με πόσα (παραπάνω) θα μπορούσε να ανέβει.
Διαβεβαιώνω όλο το forum πως ανεβαίνει αξιοπρεπέστατα, απροβλημάτιστα και προσπερνά κιόλας - δεν ανεβαίνει σαν ένα αυτοκίνητο των 197HP, αλλά δεν ξεμένει στην ανηφόρα, ούτε νοιώθεις μειονεκτικά..
-
Διαβεβαιώνω όλο το forum πως ανεβαίνει αξιοπρεπέστατα, απροβλημάτιστα και προσπερνά κιόλας - δεν ανεβαίνει σαν ένα αυτοκίνητο των 197HP, αλλά δεν ξεμένει στην ανηφόρα, ούτε νοιώθεις μειονεκτικά..
Δεν θα ξεμείνει στην ανηφόρα της Τραγάνας όπου έχεις ροή με μηχανικό τρόπο από τον θερμικό και το κιβώτιο, θα ξεμείνει (θεωρητικά πάντα) σε μία πολύ απότομη ανάβαση τύπου "αχλαδόκαμπος/πάρνηθας" αν κινηθείς για αρκετή ώρα με σταθερά χαμηλή ταχύτητα κάτω των 50kph, αλλά ίσως και όχι.
-
Atiam σου έπεσαν κάτι κολωνάκια στο σπίτι σου
-
Δεν είναι τίποτα, κάνω ανακαίνιση.
-
χλαδόκαμπος/πάρνηθας
Προφανώς κάτι μου διαφεύγει. Ψάχνοντας περισσότερες πληροφορίες για τον Αχλαδόκαμπο, βλέπω πως είναι σε υψόμετρο 480 μέτρων. Πέραν του ότι χρησιμοποιείται για αγώνες, καθώς έχει απαιτητικές στροφές,
βλέπω πως έχει μήκος 6.4χλμ, με υψομετρική διαφορά τα 337μέτρα. Η μέση κλίση είναι 5,3%, σαφώς μικρότερη από την ανηφόρα της Τραγάνας, η οποία έχει περίπου το ίδιο μήκος.
Η ανάβαση που έχω κάνει απροβλημάστιστα με το ZS, από Καρπενήσι προς το Χιονοδρομικό έχει μήκος 10.6χλμ, το Χιονοδρομικό είναι στα 1840 μέτρα και το Καρπενήσι ξεκινά από τα 960, άρα η ανάβαση αυτή έχει μεγαλύτερο μήκος και ύψος. Η δε κλίση ανέρχεται στα 13,75% -
Ναι τα χιονοδρομικά έχουν τις μεγαλύτερες ανωφερειες, αν ανεβαίνει απροβληματιστα εκεί δεν υπάρχει θέμα.
-
Πωλήσεις 2025
1 TOYOTA 5102
2 PEUGEOT 3397
3 OPEL 2448
4 HYUNDAI 2327
5 CITROEN/DS 1891
6 SUZUKI 1814
7 BMW 1683
8 VOLKSWAGEN 1512
9 NISSAN 1478
10 KIA 1239
11 MG 1142
12 FIAT 752
13 FORD 748
14 AUDI 741
Εκπληξη η 11η θέση του MG -
EIMAI ΚΑΤΟΧΟΣ MG ZS HYBRID+ .TO ΠΡΕΛΑΒΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ.. ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΩΝ 1500 ΧΛΜ (ΣΤΡΩΣΙΜΟ) ΠΗΓΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ..ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΕΜΠΗ..ΤΟ ΖΟΡΙΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ... ΜΕΧΡΙ ΤΑ 125 ΗΤΑΝ ΗΣΥΧΟ ΑΓΓΕΛΛΟΥΔΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 130 ΕΩΣ 150 ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΑΝ ΠΑΛΑΒΟ ΜΕΧΡΙ 5700 ..ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 4500-5700 ΓΙΑ 3-4 ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΠΤΑ ...ΜΟΥΓΚΡΙΖΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΙ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΜΟΥΓΚΡΗΤΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΑΝΑ 8 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ..ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩΦΕΡΕΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ..ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΣΠΟΡΤ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 3 ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ..ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜE ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΛΑ TA ΜG ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΤΟ UPDATE..ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΤΟΜΟ ΓΚΑΖΙ..ΘΕΛΕΙ ΠΑΤΗΜΑ ΓΚΑΖΙΟΥ ΣΤΑΔΙΑΚΟ..ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 130..ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ..ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΠΟΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ..ΕΝΩ ΕΧΕΙ 10% ΓΕΜΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ 93 ΧΛΜ ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΑ ..ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΣ ΤΗΝ ΓΡΑΨΕΙ...
@LAKIS-KARALAKIS Θα σας παρακαλέσουμε να γράφετε με πεζά (μικρά) γράμματα, όπως ορίζει ο Κανονισμός.
-
Αυτό που σου λένε από αντιπροσωπεία με το γκάζι είναι πρακτικά μην ξελιγωνεις απότομα την μπαταρία για να μην μένεις μόνο με τα 105 ατμοσφαιρικά άλογα του θερμικού!
Ανεβάζει στροφές και μουγκριζει όταν πιέζεται είτε σε παρατεταμένη ανηφόρα είτε σε παρατεταμένο γκάζι γιατί τότε ο κινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για να γεμίσει την άδεια μπαταρία.
Θέλει εκμάθηση και μάλλον αυξημένα επίπεδα ανάκτησης να λειτουργεί ώστε να προλαμβάνει να μην πέφτει στις μια δυο μπάρες η μπαταρία.
Φυσικά οποίος το οδηγεί με πατημένο γκάζι μόνιμα πήρε λάθος αμάξι πιστεύοντας ότι έχει πάντα διαθεσιμα195 άλογα....
Και προφανώς δεν είναι για παρατεταμένη οδήγηση με πχ 150 χλμ. Εκεί σε ζαλίζει η φασαρία από τις +5Κ στροφές η μπαταρία θα πέφτει στην μια μπάρα και θα φλερτάρει με μια ενδεχόμενη απώλεια ισχύος...
πόσο σου έκαψε συνολικά πήγαινε έλα στην εκδρομή στον πλαταμωνα; να υποθέσω από Θεσσαλονίκη; -
Αυτό που σου λένε από αντιπροσωπεία με το γκάζι είναι πρακτικά μην ξελιγωνεις απότομα την μπαταρία για να μην μένεις μόνο με τα 105 ατμοσφαιρικά άλογα του θερμικού!
Ανεβάζει στροφές και μουγκριζει όταν πιέζεται είτε σε παρατεταμένη ανηφόρα είτε σε παρατεταμένο γκάζι γιατί τότε ο κινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για να γεμίσει την άδεια μπαταρία.
Θέλει εκμάθηση και μάλλον αυξημένα επίπεδα ανάκτησης να λειτουργεί ώστε να προλαμβάνει να μην πέφτει στις μια δυο μπάρες η μπαταρία.
Φυσικά οποίος το οδηγεί με πατημένο γκάζι μόνιμα πήρε λάθος αμάξι πιστεύοντας ότι έχει πάντα διαθεσιμα195 άλογα....
Και προφανώς δεν είναι για παρατεταμένη οδήγηση με πχ 150 χλμ. Εκεί σε ζαλίζει η φασαρία από τις +5Κ στροφές η μπαταρία θα πέφτει στην μια μπάρα και θα φλερτάρει με μια ενδεχόμενη απώλεια ισχύος...
πόσο σου έκαψε συνολικά πήγαινε έλα στην εκδρομή στον πλαταμωνα; να υποθέσω από Θεσσαλονίκη;Συνολικα με 3 ατομα μεσα με αιρ κοντισιον και γεματο πορτ μπαγκαζ εκαψε 5,6 λιτρα /100χλμ
MG ZS