-
Έψαξα λίγο
Το παλιό c3 air cross έχει 2,60, σαν αυτό(α) με το οποίο(α) έκανε 170000 χλμ ο @criuser @gatozτο νέο c3 έχει 2,54
Και το νέο c3 aircross έχει 2,67
δλδ 6 πόντους μεγαλύτερη
@criuser στο είπα πριν λίγο καιρό
6 πόντοι μόνο στο πουλί κάνουν διάφοραΠαντού κάνουν...
Δηλαδή το εμτζί έχει 30 εκ μεγαλύτερο μήκος από το αιρκρος μου και το ίδιο μεταξόνιο και έχει χώρους...
Εχει 5 εκ μεγαλύτερο μήκος από το νέο αιρκρος και έχει 7 εκ μικρότερο μεταξόνιο και είναι άνετο...
Όπως το συνολικό μήκος δεν είναι απολύτως ανάλογο των εσωτερικών χώρων, έτσι και το μήκος του μεταξονιου ΔΕΝ είναι. Αμφότερα αποτελούν σημαντικό παράγοντα των εσωτερικών χώρων, αλλά όχι τον μοναδικό. Παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες της σχεδίασης, ειδικά στα suv που έχουν την καμπίνα επιβατών ψηλότερα. Επίσης βλέπουμε ότι τα ηλεκτρικά έχουν, κατά κανόνα, μεγαλύτερο μεταξόνιο από τα θερμικά. Και τέλος πάντων, για να μην το κουράζουμε
6 πόντοι στα 2,61+ δεν είναι κάποια τεράστια διαφορά -
Έψαξα λίγο
Το παλιό c3 air cross έχει 2,60, σαν αυτό(α) με το οποίο(α) έκανε 170000 χλμ ο @criuser @gatozτο νέο c3 έχει 2,54
δλδ 6 πόντους μεγαλύτερη
Δηλαδή το εμτζί έχει 30 εκ μεγαλύτερο μήκος από το αιρκρος μου και το ίδιο μεταξόνιο και έχει χώρους...
Εχει 5 εκ μεγαλύτερο μήκος από το νέο αιρκρος και έχει 7 εκ μικρότερο μεταξόνιο και είναι άνετο...
Όπως το συνολικό μήκος δεν είναι απολύτως ανάλογο των εσωτερικών χώρων, έτσι και το μήκος του μεταξονιου ΔΕΝ είναι. Αμφότερα αποτελούν σημαντικό παράγοντα των εσωτερικών χώρων, αλλά όχι τον μοναδικό. Παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες της σχεδίασης, ειδικά στα suv που έχουν την καμπίνα επιβατών ψηλότερα. Επίσης βλέπουμε ότι τα ηλεκτρικά έχουν, κατά κανόνα, μεγαλύτερο μεταξόνιο από τα θερμικά. Και τέλος πάντων, για να μην το κουράζουμε
6 πόντοι στα 2,61+ δεν είναι κάποια τεράστια διαφοράΝομίζεις...
Για να σε δώ όταν πας να χωρέσεις την κορμάρα σου...
-
Έψαξα λίγο
δλδ 6 πόντους μεγαλύτερη
6 πόντοι στα 2,61+ δεν είναι κάποια τεράστια διαφοράΝομίζεις...
Για να σε δώ όταν πας να χωρέσεις την κορμάρα σου...
Είμαι fit
-
-
Είδα ένα χθες σε λευκό, βραδάκι.
Από μπροστά θυμίζει Lexus από πίσω και πλάγια είναι ίδιο bmw x3 σε μικρογραφία.
Το μόνο που χάνει είναι αυτό το ματ στις πόρτες. Αν το είχαν gloss θα το περνούσες για premium αυτοκίνητο.
-
Είδα ένα χθες σε λευκό, βραδάκι.
Από μπροστά θυμίζει Lexus από πίσω και πλάγια είναι ίδιο bmw x3 σε μικρογραφία.
Το μόνο που χάνει είναι αυτό το ματ στις πόρτες. Αν το είχαν gloss θα το περνούσες για premium αυτοκίνητο.
Και μέσα έχει στοιχεία από άλλα αυτοκίνητα, το τιμόνι κάτι από Audi, οι αεραγωγοί από Lamborghini...Όπως έγραψε ο 'Αγγλος ιερέας Κόλτον, "Η μίμηση είναι η ειλικρινέστερη μορφή κολακείας". Οι Κινέζοι, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό.
-
Στην 18η θέση σε πωλήσεις για το 2024 συνολικά, κατετάγει η MG,
βάσει επίσημων στοιχείων: https://seaa.gr/wp-content/uploads/2025/01/2024-12-b-1.pdf
Συγκρίνοντας τα δεδομένα, βλέπουμε τα εξής:
Ο πρώτος (ΤΟΥΟΤΑ) πούλησε 7,4 φορές περισσότερα αυτοκίνητα μέσα στο 2024.
Ο δεύτερος (SUZUKI) 3.4 φορές περισσότερα.
Ο έβδομος (OPEL) 2 φορές περισσότερα.
O δέκατος (ΚΙΑ) 1,5 φορές περισσότερα.
Ο δέκατος έκτος (DACIA) 1,08 φορές περισσότερα.Πλησιάζει λοιπόν η MG, εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα πολύ περισσότερα χρόνια, λογικά λόγω χαλμηλότερης τιμής και όχι και τόσο κακής ποιότητας. Το 2025 και συγκεκριμένα στα μέσα Φεβρουαρίου, που θα έχουν αποτυπωθεί οι ταξινομήσεις του δεύτερου φορτίου (καραβιού) της MG, ενδέχεται να έχουμε εκπλήξεις.
-
Πλησιάζει λοιπόν η MG, εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα πολύ περισσότερα χρόνια, λογικά λόγω χαλμηλότερης τιμής και όχι και τόσο κακής ποιότητας. Το 2025 και συγκεκριμένα στα μέσα Φεβρουαρίου, που θα έχουν αποτυπωθεί οι ταξινομήσεις του δεύτερου φορτίου (καραβιού) της MG, ενδέχεται να έχουμε εκπλήξεις.
λογικά?? ΣΙΓΟΥΡΑ λόγω χαμηλής σχετικά τιμής. Στο Μιζεριστάν και πολύ μας είναι.
-
Πλησιάζει λοιπόν η MG, εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα πολύ περισσότερα χρόνια, λογικά λόγω χαλμηλότερης τιμής και όχι και τόσο κακής ποιότητας. Το 2025 και συγκεκριμένα στα μέσα Φεβρουαρίου, που θα έχουν αποτυπωθεί οι ταξινομήσεις του δεύτερου φορτίου (καραβιού) της MG, ενδέχεται να έχουμε εκπλήξεις.
λογικά?? ΣΙΓΟΥΡΑ λόγω χαμηλής σχετικά τιμής. Στο Μιζεριστάν και πολύ μας είναι.
Καλημέρα σε όλους. Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Η μετάφραση κατά το δοκούν, ενδέχεται να συμπίπτει, να συγκλίνει ή να αποκλίνει αυτής. Για το λόγο αυτό, στην δική μου προσέγγιση («λογικά λόγω χαμηλότερης τιμής και όχι και τόσο κακής ποιότητας») φρόντισα να συμπεριλάβω όλη την γκάμα (συν άπειρο – πλην άπειρο και τις ενδιάμεσες διαβαθμίσεις). Όποιοι και αν είναι οι λόγοι που οι πωλήσεις μιας εταιρίας αυξάνονται, ο μοναδικός που θίγεται είναι ο ανταγωνιστής και όσοι είναι δεμένοι στο άρμα του. Προσωπικά, προτιμώ οι έχοντες να κυκλοφορούν με ακριβά και ποιοτικά αυτοκίνητα και οι μη έχοντες ή οι έχοντες λιγότερα (χρήματα) να κυκλοφορούν με σύγχρονα αυτοκίνητα -ακόμη και υποδεέστερης ποιότητας- από ότι με κακοσυντηρημένα παλιότερης γενιάς ή καλοσυντηρημένα εικοσαετίας. Η ανανέωση του κυκλοφορούντα στόλου οχημάτων προσφέρει έσοδα σε επιχειρηματίες και το κράτος, θέσεις εργασίας, προάγει την οικονομία (στην τσέπη μας), βελτιώνει το ισοζύγιο εισαγωγών / εξαγωγών, προστατεύει το περιβάλλον, εισάγει νέες τεχνολογίες οι οποίες προστατεύουν τον οδηγό και τους χρήστες των δρόμων.
Εν κατακλείδι, φτηνό ή όχι, ένα καινούργιο αυτοκίνητο, αποτελεί αναβάθμιση τόσο για τον ιδιοκτήτη του, όσο και για όλους τους άλλους. -
Επειδή αυτή την εβδομάδα έχω ένα ZS πρώτης γενιάς, το θεωρώ τραγικό αυτοκίνητο. Το χειρότερο που έχω δοκιμάσει. Χαζεύοντας τι γράφτηκε όταν πρωτοήρθε, θεωρώ ότι έφαγε τρελό μπουστάρισμα από τον Ειδικό Τύπο (τρομάρα του) κι ότι πολλοί αγοραστές επηρεάστηκαν από τις θετικές κριτικές.
-
Επειδή αυτή την εβδομάδα έχω ένα ZS πρώτης γενιάς, το θεωρώ τραγικό αυτοκίνητο. Το χειρότερο που έχω δοκιμάσει. Χαζεύοντας τι γράφτηκε όταν πρωτοήρθε, θεωρώ ότι έφαγε τρελό μπουστάρισμα από τον Ειδικό Τύπο (τρομάρα του) κι ότι πολλοί αγοραστές επηρεάστηκαν από τις θετικές κριτικές.
Είναι γεγονός πως όλοι κακολογούν πλέον το πρώτο ΖS και εκθειάζουν το νέο. Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν συμφέροντα. Εμείς, οι οδηγοί, ας πούμε την αλήθεια ο ένας στον άλλο. Αυτός είναι ο σκοπός ενός forum, εφόσον οι αναρτήσεις μας δεν αποτελούν προϊόν συναλλαγής. Προσωπικά, αν εντοπίσω κάτι που δεν μου αρέσει, θα το αναφέρω. Δεν με πειράζει να αναγνωρίσω ότι έσφαλα, καθώς θεωρώ πως τα κριτήρια με τα οποία το επέλεξα κατά την στιγμή της αγοράς, ήταν ορθά.
-
Δημήτρη πότε αναμένεται να πάρεις το 2ης γενιάς;
-
Δεν έχει κανονιστεί κάτι. Άγνωστο.
-
Είναι γεγονός πως όλοι κακολογούν πλέον το πρώτο ΖS και εκθειάζουν το νέο. Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν συμφέροντα. Εμείς, οι οδηγοί, ας πούμε την αλήθεια ο ένας στον άλλο. Αυτός είναι ο σκοπός ενός forum, εφόσον οι αναρτήσεις μας δεν αποτελούν προϊόν συναλλαγής. Προσωπικά, αν εντοπίσω κάτι που δεν μου αρέσει, θα το αναφέρω. Δεν με πειράζει να αναγνωρίσω ότι έσφαλα, καθώς θεωρώ πως τα κριτήρια με τα οποία το επέλεξα κατά την στιγμή της αγοράς, ήταν ορθά.
Δεν ξέρω τι κάνουν όλοι και δε με ενδιαφέρει. Δεν είχα οδηγήσει κανένα MG μέχρι προχτές κι όπως σε κάθε δοκιμή, θα γράψω την άποψή μου χωρίς φόβο και πάθος.
-
Δημήτρη πότε αναμένεται να πάρεις το 2ης γενιάς;
Λογικά όταν φέρουν το 3ης...
-
-
Παίρνω δημοσιογραφικά μοντέλα επί 5,5 χρόνια. 2,5 παλιά, που ήμουν στο Autocar. Και άλλα 3 τώρα. Μαντέψτε ποιο είναι το μοναδικό που στάζει λάδια, μου λέρωσε το γκαράζ και το παρκάρω πλέον έξω. Δε νομίζω να μου ξαναδώσουν MG.
-
Μη τα βάλεις σε τενεκέ, θα σε πιάσουν
-
Παίρνω δημοσιογραφικά μοντέλα επί 5,5 χρόνια. 2,5 παλιά, που ήμουν στο Autocar. Και άλλα 3 τώρα. Μαντέψτε ποιο είναι το μοναδικό που στάζει λάδια, μου λέρωσε το γκαράζ και το παρκάρω πλέον έξω. Δε νομίζω να μου ξαναδώσουν MG.
Το πρόβλημα είναι ότι έχει πολλές μάρκες ο Συγγελίδης δεν είναι μόνο τα MG
-
MG ZS