-
-
@lakis-karalakis said in MG ZS:
ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΤΟ MG ZS MAX HYBRID...ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΑ ΚΙ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑ..ΑΠΟ ΤΗΝΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ UPDATE ΚΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΟΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ..;;;
Καλημέρα, βάσει του Car And Driver (https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/episimo_to_mg3_hybrid_plus_einai_to_aytokinito_tis_xronias_gia_tin_ellada-7838349/) το MG3 Hybrid+ (το οποίο μοιράζεται με το ZS Hybrid+ τον ίδιο συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και θερμικού), αναδείχθηκε αυτοκίνητο τς χρονιάς 2025 για την χώρα μας. Θεωρώ πως μπορούμε να χαλαρώσουμε όλοι οι αγοραστές (και οι υποψήφιοι) και να απολαύσουμε την επιλογή μας.
Γιατί νομίζεις ότι αυτό το γεγονός σημαίνει κάτι για την αξιοπιστία του 3;
Ειναι πολύ νωρις να μιλήσουμε για αξιοπιστία. Αν και κάτι μου λέει ότι θα είναι μετρια προς κακή. Δεν φημίζονται τα MG σαν τερατα αξιοπιστίας. Φημίζονται για τι παιρνεις σε σχεση με το τι πληρώνεις.
Αλλα θα δούμε.
Το vfm των MG είναι αντικειμενικό (εκτός αν αρχίσουν να σκορπάνε και γίνουν γαλλοχρεπα Νο.2), δεν είναι φήμη.
Πχ φήμη που δεν επιβεβαιώνεται είναι η ποιότητα κατασκευής των vag
Στο κομμάτι αξιοπιστία έχουμε μέλλον για φήμη και για το κατά πόσο επιβεβαιώνεται.
Προσωπικά θέλω να επιβεβαιωθεί. Χρειάζεται η αυτοκίνηση κάτι τέτοιο για να πάει μπροστά!!!
Αλλιώς θα γυρίσουμε στο yaris hybrid 25000€ αρχική τιμή. -
λευκο
-
Καλημέρα σε όλους, update από την χθεσινή μου βόλτα στην Καρδίτσα. Κατανάλωση 5.8lt/100km, μέση ωριαία 85km/ώρα. Στην επιστροφή μου, στην ανηφόρα της Συκεώνας, μέχρι το ένα τρίτο περίπου, ανέβαινα με 55km/ώρα και σε EV mode με "Eco". Μπήκε ο θερμικός -χωρίς να καταλάβω πτώση στις επιδόσεις- και το κιβώτιο κλείδωσε σε "πρώτη". Έφτασε μέχρι τις 4.000 στροφές. Στο ύψος που υπάρχουν τα αμπέλια, γύρισε σε "δευτέρα" με 2.700 στροφές και 89km/ώρα (συνήθως με "τρίτη" σ' αυτές τις στροφές έχεις 115km/ώρα). Τελειώνοντας η ανηφόρα έβαλε "τρίτη" και έπεσε κάτω από τις 2.000 στροφές.
Νέα δοκιμή: https://www.autotypos.gr/dokimes/dokimazoume-to-mg-zs-max-hybrid-akros-oikogeneiako-kai-yvridiko/ -
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Δοκίμασα προχθές το Android Auto, με ένα απλό καλώδιο μεταφοράς δεδομένων - αυτά που μόνο φορτίζουν (το κινητό) δεν αναγνωρίζονται από το αυτοκίνητο. Όμορφο το menu (αριστερά navigation / δεξιά μουσική), αλλά το native menu του ZS είναι καλύτερο. Θα χρησιμοποιήσω το Android Auto, μόνο για πλοήγηση σε δύσκολη διεύθυνση, εκεί που η google τα καταφέρνει καλύτερα από τους χάρτες του ZS.
Πληροφορίες για το πως λειτουργεί το Hybrid+ μπορείτε να βρείτε εδώ:
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Pws-doyleyei-h-ybridikh-texnologia-Hybrid-poy-exoyn-ta-MG3-kai-MG-ZS_268833.asp
Επίσης χθεσινό άρθρο https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-Neo-MG-ZS-megalytero-kai-mono-ybridiko_270303.asp
δοκιμής με 8365 σε λιγότερο από μία ημέρα. Υπάρχει -λογικά- πολύ ενδιαφέρον. -
-
-
This post is deleted! -
Όταν λες πλήρες υβριδικο τι εννοείς ;;το plug in;;είδα ταχύτητες 182 χλμ/ωρα..το MG ZS MAX HYBRID φθάνει μεχρι 168 χλμ/ωρα
-
Όταν λες πλήρες υβριδικο τι εννοείς ;;το plug in;;είδα ταχύτητες 182 χλμ/ωρα..το MG ZS MAX HYBRID φθάνει μεχρι 168 χλμ/ωρα
Και όμως οδηγαω το MG ZS Max hybrid.
184χλμ έπιασα τελική και μπαίνει ο κοφτης κ με ριχνει στα 182-181χμλ -
Και όμως οδηγαω το MG ZS Max hybrid.
184χλμ έπιασα τελική και μπαίνει ο κοφτης κ με ριχνει στα 182-181χμλΑδερφέ πες μας γενικές εντυπώσεις το σου αρέσει και τι όχι.Αυτο που λένε ότι χάνει δύναμη το έχουν φτιάξει?
-
Το αυτοκίνητο το έχω εδώ και τρεις εβδομάδες και έχω κάνει αρκετές βόλτες. Όπως το είχα δοκιμάσει και σε test drive στον Μακρή στο Νέο Ηράκλειο, ο μόνος που με άφησε να το βγάλω στην Αττική Οδό!
Στην έκδοση Exclusive, δηλαδή στη μεσαία κατηγορία, με τιμή γύρω στα 25.000+€, είναι σαν να "κλέβεις εκκλησία". Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή value for money στην αγορά αυτή τη στιγμή, δεδομένων των χαρακτηριστικών του: ένα πλήρως υβριδικό SUV ιδανικό για οικογένειες.
Πλεονεκτήματα
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η αστική και περιαστική οδήγηση, σε ταχύτητες από 20 έως 90 χλμ./ώρα. Σε αυτές τις συνθήκες, η μπαταρία δουλεύει υπερωρίες, φορτίζεται συνεχώς και κινείσαι ουσιαστικά ηλεκτρικά. Για παράδειγμα, αν ξεκινήσεις απο την Εθνική Οδό με σχεδόν πλήρη μπαταρία και βγεις στην έξοδο της πρώην Renault, μπορείς να φτάσεις Περισσό μόνο με μπαταρία. Είναι απίστευτο: μπορείς να περάσεις 2-3 περιοχές της Αθήνας χωρίς να καταναλώσεις καύσιμα.Όσο έχεις μπαταρία, και σε ταχύτητες έως 90 χλμ./ώρα, όταν πατάς το γκάζι η επιτάχυνση είναι άμεση, χωρίς καθυστέρηση. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε περίπου 8 δευτερόλεπτα. Μέσα στην πόλη, οι επιταχύνσεις είναι εξαιρετικές: σε κολλάνε στο κάθισμα, ενώ παράλληλα η μπαταρία φορτίζεται ξανά κατά την πέδηση.
Ταξίδι και Κατανάλωση
Η τελική ταχύτητα φτάνει στα 183-184 χλμ./ώρα (κόφτης), ενώ το GPS δείχνει διαφορά μόλις 3-4 χλμ. Οι καταναλώσεις κυμαίνονται ως εξής:120-125 χλμ./ώρα: 6-6,5 λ./100 χλμ.
130 χλμ./ώρα: 6,8-7+ λ./100 χλμ.
140 χλμ./ώρα: 8+ λ./100 χλμ.
100-118 χλμ./ώρα: 5,2-5,5 λ./100 χλμ.
Κάτω από 100 χλμ./ώρα: Οι καταναλώσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές, λόγω της μπαταρίας.Στο ταξίδι είναι άνετο, αλλά παρατηρούνται περιστασιακά περίεργες συμπεριφορές. Για παράδειγμα, αν πηγαίνεις με 120 χλμ./ώρα στις 2.700 στροφές, μπορεί ξαφνικά να ανεβάσει στις 3.500 για λίγα δευτερόλεπτα πριν επανέλθει. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν χρησιμοποιείς το cruise control μεταξύ 120-125 χλμ./ώρα. Η ηχομόνωση είναι ικανοποιητική, καλύτερη από την Alfa Romeo 147 που είχα, και συγκρίσιμη με ένα Mini Countryman που οδηγησα πριν. Επισης οταν πας πχ με 120χλμ και πατας τερμα γκαζι, θέλει 1-2 δεπτερολεπτα για να ανεβαζει στροφές ο κινητηρας στις 5000+ για να επιταχυνει, δεν εχει δηλ την αμεση αισθηση της μπαταριας οταν κινείσαι με κατω απο 60-70 χμλ.
Συμπεριφορά στην Πόλη
Στις ανωμαλίες του δρόμου αναπηδάει λίγο περισσότερο από όσο θα ήθελα. Ένα Nissan Qashqai με 16άρες ζάντες είχε καλύτερη απόσβεση, αλλά γενικά οι 17άρες ζάντες και το 55άρι προφίλ των ελαστικών είναι αποδεκτά για την Αθήνα.Θέματα με την Μπαταρία και τον Κλιματισμό
Στην πόλη και σε αστικές/περιαστικές διαδρομές, είναι πρακτικά αδύνατο να αδειάσει η μπαταρία, εκτός ισως αν οδηγείς πολύ επιθετικά πχ συνεχομενα 0-100 με κοκαλωμα στα φρενα για να μην προλαβει να φορτίσει, προσπαθησα να το κανω αλλα δεν τα καταφερα. Ωστόσο, όταν έχεις το Κλιματισμό ανοιχτό, ο κινητήρας λειτουργεί συνεχώς (σε ποσοστό 95%), με αποτέλεσμα να μην κινείσαι αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτό αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου. Χωρίς κλιματισμό αν η κατανάλωση είναι πχ 4-5 λ./100 χλμ., με air-condition ανεβαίνει στα 5,5-6 λ./100 χλμ. μιας και ναι μεν βοηθαει η μπαταρια αλλα ο κινητηρας ειναι μονιμα ανοιχτος έστω και στις 1300-1800 στροφές.Στο ταξίδι όμως με κλιμα ανοιχτο, στην περιπτωση μου στους 28 βαθμους και στην ενταση 5/8 καταφερα στην ανοδο της Μαλακασας οδηγωντας με τερμα γκαζι καποια χμλ πισω να τερματισω την μπαταρια και να μου κολλήσει στα 140+ χμλ χωρις να μπορω να ανεβασω αλλο με την μπαταρια να εχει κολλησει στην μια μπαρα. Εκει λοιπον βρηκα την ευκαιρια και εκανα ολα τα τεστ που ειχα στο μυαλο μου.
Με τερμα γκαζι παλι εσβησα το klima αλλα και παλι εμεινε κολλημένο στα 140-145χμλ, δεν προλαβαινε δηλ ο κινητηρας να φορτίσει την μπαταρια. Αφησα λοιπον λιγο το γκαζι για 10-15 δεπτ και παλι το τερματισα και μου εφτασε μεχρι τα 160 και παλι σιγα σιγα εχανα χλμ μεχρι τα 155 και επεφτε. Αφησα λοιπον παλι το γκαζι και επεσα στα 120 και φόρτισε στις 2 μπαρες και εκει καταφερα με τερμα γκαζι και κλειστο κλιμα και εφτασα στα 170+χμλ αλλα επειδη μαλλον δεν είχε ανηφορα τα κρατησε χωρίς να χασει χλμ εστω και με μια μπαρα μπαταριας.
Οπως θα ειδατε και στο βιντεο ειχα αρκετη ωρα μια μπαρα στην μπαταρια και παρολλα αυτα στις στροφες της Υλικης και μετα, ημουν χαλαρα πανω απο 170 για αρκετη ωρα χωρίς να χασω αποδοση, παντα με κλειστο Κλιματισμό. Και στην Ευθεια της Θηβας παλι ήμουν με 170+ για αρκετη ωρα αλλα λογω καμερων εκοβα και ξανα ανεβαζα ΠΑΝΤΑ με κλειστο το clima.
Συμπεράσματα
Είναι όντως δυνατό να εξαντλήσεις την μπαταρία σε συνθήκες έντονης επιτάχυνσης - παρατεταμενης τελικής με ανοιχτό κλιματισμό σε ελαφριά ανηφόρα η ισως και σε ευθεια. Ωστόσο, σε κανονικές συνθήκες, η απόδοση παραμένει εξαιρετική. Στην πόλη, οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές, ενώ στο ταξίδι παραμένει άνετο και ξεκούραστο, παρά τις ελαφρές ιδιαιτερότητες. -
Το αυτοκίνητο το έχω εδώ και τρεις εβδομάδες και έχω κάνει αρκετές βόλτες. Όπως το είχα δοκιμάσει και σε test drive στον Μακρή στο Νέο Ηράκλειο, ο μόνος που με άφησε να το βγάλω στην Αττική Οδό!
Στην έκδοση Exclusive, δηλαδή στη μεσαία κατηγορία, με τιμή γύρω στα 25.000€, είναι σαν να "κλέβεις εκκλησία". Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή value for money στην αγορά αυτή τη στιγμή, δεδομένων των χαρακτηριστικών του: ένα πλήρως υβριδικό SUV ιδανικό για οικογένειες.
Πλεονεκτήματα
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η αστική και περιαστική οδήγηση, σε ταχύτητες από 20 έως 90 χλμ./ώρα. Σε αυτές τις συνθήκες, η μπαταρία δουλεύει υπερωρίες, φορτίζεται συνεχώς και κινείσαι ουσιαστικά ηλεκτρικά. Για παράδειγμα, αν ξεκινήσεις απο την Εθνική Οδό με σχεδόν πλήρη μπαταρία και βγεις στην έξοδο της πρώην Renault, μπορείς να φτάσεις Περισσό μόνο με μπαταρία. Είναι απίστευτο: μπορείς να περάσεις 2-3 περιοχές της Αθήνας χωρίς να καταναλώσεις καύσιμα.Όσο έχεις μπαταρία, και σε ταχύτητες έως 90 χλμ./ώρα, όταν πατάς το γκάζι η επιτάχυνση είναι άμεση, χωρίς καθυστέρηση. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε περίπου 8 δευτερόλεπτα. Μέσα στην πόλη, οι επιταχύνσεις είναι εξαιρετικές: σε κολλάνε στο κάθισμα, ενώ παράλληλα η μπαταρία φορτίζεται ξανά κατά την πέδηση.
Ταξίδι και Κατανάλωση
Η τελική ταχύτητα φτάνει στα 183-184 χλμ./ώρα (κόφτης), ενώ το GPS δείχνει διαφορά μόλις 3-4 χλμ. Οι καταναλώσεις κυμαίνονται ως εξής:120-125 χλμ./ώρα: 6-6,5 λ./100 χλμ.
130 χλμ./ώρα: 6,8-7+ λ./100 χλμ.
140 χλμ./ώρα: 8+ λ./100 χλμ.
100-118 χλμ./ώρα: 5,2-5,5 λ./100 χλμ.
Κάτω από 100 χλμ./ώρα: Οι καταναλώσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές, λόγω της μπαταρίας.Στο ταξίδι είναι άνετο, αλλά παρατηρούνται περιστασιακά περίεργες συμπεριφορές. Για παράδειγμα, αν πηγαίνεις με 120 χλμ./ώρα στις 2.700 στροφές, μπορεί ξαφνικά να ανεβάσει στις 3.500 για λίγα δευτερόλεπτα πριν επανέλθει. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν χρησιμοποιείς το cruise control μεταξύ 120-125 χλμ./ώρα. Η ηχομόνωση είναι ικανοποιητική, καλύτερη από την Alfa Romeo 147 που είχα, και συγκρίσιμη με ένα Mini Countryman που οδηγησα πριν. Επισης οταν πας πχ με 120χλμ και πατας τερμα γκαζι, θέλει 1-2 δεπτερολεπτα για να ανεβαζει στροφές ο κινητηρας στις 5000+ για να επιταχυνει, δεν εχει δηλ την αμεση αισθηση της μπαταριας οταν κινείσαι με κατω απο 60-70 χμλ.
Συμπεριφορά στην Πόλη
Στις ανωμαλίες του δρόμου αναπηδάει λίγο περισσότερο από όσο θα ήθελα. Ένα Nissan Qashqai με 16άρες ζάντες είχε καλύτερη απόσβεση, αλλά γενικά οι 17άρες ζάντες και το 55άρι προφίλ των ελαστικών είναι αποδεκτά για την Αθήνα.Θέματα με την Μπαταρία και τον Κλιματισμό
Στην πόλη και σε αστικές/περιαστικές διαδρομές, είναι πρακτικά αδύνατο να αδειάσει η μπαταρία, εκτός ισως αν οδηγείς πολύ επιθετικά πχ συνεχομενα 0-100 με κοκαλωμα στα φρενα για να μην προλαβει να φορτίσει, προσπαθησα να το κανω αλλα δεν τα καταφερα. Ωστόσο, όταν έχεις το Κλιματισμό ανοιχτό, ο κινητήρας λειτουργεί συνεχώς (σε ποσοστό 95%), με αποτέλεσμα να μην κινείσαι αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτό αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου. Χωρίς κλιματισμό αν η κατανάλωση είναι πχ 4-5 λ./100 χλμ., με air-condition ανεβαίνει στα 5,5-6 λ./100 χλμ. μιας και ναι μεν βοηθαει η μπαταρια αλλα ο κινητηρας ειναι μονιμα ανοιχτος έστω και στις 1300-1800 στροφές.Στο ταξίδι όμως με κλιμα ανοιχτο, στην περιπτωση μου στους 28 βαθμους και στην ενταση 5/8 καταφερα στην ανοδο της Μαλακασας οδηγωντας με τερμα γκαζι καποια χμλ πισω να τερματισω την μπαταρια και να μου κολλήσει στα 140+ χμλ χωρις να μπορω να ανεβασω αλλο με την μπαταρια να εχει κολλησει στην μια μπαρα. Εκει λοιπον βρηκα την ευκαιρια και εκανα ολα τα τεστ που ειχα στο μυαλο μου.
Με τερμα γκαζι παλι εσβησα το klima αλλα και παλι εμεινε κολλημένο στα 140-145χμλ, δεν προλαβαινε δηλ ο κινητηρας να φορτίσει την μπαταρια. Αφησα λοιπον λιγο το γκαζι για 10-15 δεπτ και παλι το τερματισα και μου εφτασε μεχρι τα 160 και παλι σιγα σιγα εχανα χλμ μεχρι τα 155 και επεφτε. Αφησα λοιπον παλι το γκαζι και επεσα στα 120 και φόρτισε στις 2 μπαρες και εκει καταφερα με τερμα γκαζι και κλειστο κλιμα και εφτασα στα 170+χμλ αλλα επειδη μαλλον δεν είχε ανηφορα τα κρατησε χωρίς να χασει χλμ εστω και με μια μπαρα μπαταριας.
Οπως θα ειδατε και στο βιντεο ειχα αρκετη ωρα μια μπαρα στην μπαταρια και παρολλα αυτα στις στροφες της Υλικης και μετα, ημουν χαλαρα πανω απο 170 για αρκετη ωρα χωρίς να χασω αποδοση, παντα με κλειστο Κλιματισμό. Και στην Ευθεια της Θηβας παλι ήμουν με 170+ για αρκετη ωρα αλλα λογω καμερων εκοβα και ξανα ανεβαζα ΠΑΝΤΑ με κλειστο το clima.
Συμπεράσματα
Είναι όντως δυνατό να εξαντλήσεις την μπαταρία σε συνθήκες έντονης επιτάχυνσης - παρατεταμενης τελικής με ανοιχτό κλιματισμό σε ελαφριά ανηφόρα η ισως και σε ευθεια. Ωστόσο, σε κανονικές συνθήκες, η απόδοση παραμένει εξαιρετική. Στην πόλη, οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές, ενώ στο ταξίδι παραμένει άνετο και ξεκούραστο, παρά τις ελαφρές ιδιαιτερότητες.Συμπερασματικά καλή επιλογή!Είναι και πολύ όμορφο.Να είσαι καλά και να το χαρείς!
-
Αυτό με το adaptive cruise control και τις αυξομειώσεις των Σαλ το ανέφεραν και σε δοκιμές. Ίσως είναι άλλο ένα bug. Αντίστοιχα αν πας με το πόδι στο πεντάλ του γκαζιού στις ίδιες ταχύτητες λένε δεν αυξάνει τις Σαλ.
MG ZS