-
Απλά δεν είχε μεσαίο αερόσακο
-
-
Αργό για 200 άλογα.
-
-
-
194
-
4,9λ/ 100 χλμ μέσα στην πόλη!
Καλημέρα σε όλους. Χθες το απόγευμα το έβγαλα για βόλτα στην πόλη. Θυμίζω ότι αγόρασα πρόσφατα ένα. Σε μια διαδρομή 14ων χιλιομέτρων, διάρκειας 34ων λεπτών, μαζί με παρκαρίσματα, αναφέρω πως η κατανάλωση του έφτασε στα 5 lt/100km. Έχω κάνει λιγότερα από 500 χλμ - εκτός πόλης η κατανάλωση είναι (ακόμη) μεγάλη, ξεκίνησε από 6.5 και έχει πέσει στα 6.3. Από την αντιπροσωπεία μου ανέφεραν πως θα πέσει ακόμα περισσότερο, μετά τα 1.500 χλμ που πρέπει να είμαι "ευγενικός" μαζί του.
Τα στατιστικά από γέμισμα σε γέμισμα (από το πρώτο στο δεύτερο) έδειξαν 6.89lt/100km (όπως αναφέρει η εφαρμογή Fuelio), ωστόσο, το πρώτο γέμισμα πήρε 39lt (θα έπρεπε να πάρει 41 καθώς ήταν εντελώς άδειο) και το δεύτερο 31.5lt. Από την εφαρμογή της αυτονομίας, βλέπω πως μπορώ να κάνω άλλα 700 χλμ. 700χλμ + 14χλμ που έκανα χθες = 714χλμ, κατανάλωση περίπου 5.75lt/100km αν συνεχίσει έτσι. Δεν είχα υπολογίσει λοιπόν πως μέσα στην πόλη θα είναι πιο οικονομικό από ότι σε μεικτό κύκλο ή στην εθνική (πόλη 4.0, μικτή 6, εθνική 6.5) και όταν το αγόρασα το σκεπτικό μου ήταν να κινούμαι οικονομικά σε μεγάλα ταξίδια - για την πόλη έχω ένα Yaris του 2009, με πραγματική κατανάλωση 6.8lt/100km.
Όσον αφορά τις επιδόσεις, συγκρινόμενο με ένα Mitsubishi Outlander του 2008, μέχρι τα 100km/ώρα, στους θεωρητικούς πίνακες η διαφορά είναι αμελητέα. Σε ταχύτητα ταξιδιού, με Cruise Control στα 120km/ώρα, το Outlander έχει κατανάλωση 12,6 - 13lt/100km (2400cc και 300kg παραπάνω από το ZS). Δεν έχω ανέβει πάνω από τα 120km/ώρα ακόμη για να ξέρω που «τερματίζει» - θεωρώ πως θα έχει σαφώς μικρότερη τελική από το Outlander. Σε κάθε περίπτωση, το ZS δεν σε προδιαθέτει να κινηθείς γρήγορα. Όχι επειδή δεν μπορεί, αλλά επειδή δεν ακούγεται καθόλου στο “Eco” και όταν θα πιέσεις το γκάζι για να κινηθείς σε μεγαλύτερες ταχύτητες, θα χαθεί η αίσθηση του «ηλεκτρικού» και ο ήχος θα το μετατρέψει σε «θερμικό». Κάτω από τις 3.000 στροφές, δεν το ακούς καν – πρέπει να προσέξεις ότι πήρε μπροστά ο θερμικός (κάπου στα 100km/ώρα), αν το οδηγείς σε “Eco” και πιέζεις το γκάζι προοδευτικά.
Όσον αφορά τους χώρους, αν και το Outlander είναι μακρύτερο, στην καμπίνα το ZS έχει περισσότερο χώρο για όλους. Είναι πιο πλατύ (καλή τύχη αν στο σπίτι έχεις στενό πάρκινγκ) και έχει πιο μικρό πορτμπαγκάζ (από το Outlander) αλλά αυτό που του λείπει σε χώρο φόρτωσης, το κερδίζουν οι πίσω επιβάτες.
Θεωρητικά αύριο θα πάει βόλτα σε βουνό - σας χρωστώ ένα review και πολλές φωτογραφίες εδώ και καιρό. Καλά να είμαστε και θα έχετε νέα μου την Κυριακή. -
Διαβάζω πως το zs από τις αρχές του Δεκέμβρη θα πάρει το update λογισμικού που έχει να κάνει με την λειτουργία στο υβριδικό σύστημα. Δεν θα το αφήνει να μένει χωρίς δύναμη, όπως λένε.
Τώρα σε κάποια ίσως το έχει ήδη οπότε υποψιάζομαι πως αυτές οι τρελές επιδόσεις που έγραφε και το mg3 ίσως πέσουν στα νούμερα που ανακοινώνει το εργοστάσιο.
Δηλαδή το εργοστάσιο έλεγε 8'' και αυτό έγραφε 6,7''!
Και ίσως για αυτό τελείωνε την μπαταρία του.Έτσι ίσως τα νούμερα επιταγχυνσης φτασουν τα επίπεδα που βλέπουμε δηκαδη να είναι μέσα σε αυτά που ανακοινώνει ο κατασκευαστής και όχι αυτό το τρελό του μικρού mg3
-
-
Θεωρητικά αύριο θα πάει βόλτα σε βουνό - σας χρωστώ ένα review και πολλές φωτογραφίες εδώ και καιρό. Καλά να είμαστε και θα έχετε νέα μου την Κυριακή.
Η κατανάλωση είναι πάντα αυξημένη στην αρχή, θέλει λίγο χρόνο για να στρώσει, τώρα στην Εθνική αν πας λίγο πιο αργά ίσως δεις μεγάλη διαφορά, μπορεί να μην είναι πολύ αεροδυναμικό το σχήμα του και να επηρεάζεται από την αντίσταση του αέρα.
-
Καλησπέρα σε όλους, μόλις γύρισα από βόλτα.
Είχα πάει στην Λίμνη Πλαστήρα.
Ανέβηκα το βουνό (700 και κάτι μέτρα υψόμετρο) χωρίς καμία δυσκολία, με περίπου 55Km/ώρα και 2900 στροφές, δεν ξέρω αν ήταν με πρώτη ή με δευτέρα. Είχα αναμένα τα φώτα, το κλιματιστικό, ραδιόφωνο και είμασταν 4 επιβάτες. Είχε πολλή ομίχλη. Κατανάλωση 5.7lt/km.
Κατέβηκα το βουνό με ακόμη περισσότερη ομίχλη - δεν έβλεπα πέρα από τα 10 μέτρα για περίπου 5 χιλιόμετρα. Κατανάλωση 3.4lt/100km. Επέστρεψα σπίτι 150km μακρυά, με 4.5lt/km με ανώτατη ταχύτητα τα 95χλμ/ώρα.
Στα συν, πολύ καλά φώτα στην ομίχλη, σωστό Hill Descent Control, αναγνωρίζει τους πεζούς ακόμα και την νύχτα με χαμηλό φωτισμό, προειδοποιεί και φρενάρει αν χρειαστεί.
Στα πλην, δεν αναγνωρίζει τα ζώα (σκυλιά στον δρόμο) και σε μεγάλη κατηφόρα, αν δεν βάλεις Hill Descent Control ή Cruise Control ή δεν πατάς φρένο, θα βάλει μπροστά τον θερμικό (στην κατηφόρα) και θα πιάσει 3600 στροφές για να φρενάρει. -
Στην 3η φωτογραφία εάν του βάλεις σήμα BMW είναι ίδιο το Χ1
-
Ώστε δεν ένιωσες απώλεια δύναμης σε κάποιο σημείο!
Κάτι επιπλέον ως παρατήρηση;
-
Αριστερά 2008, δεξιά Σαξό...
-
106....
Ντροπή!
-
-
Ώστε δεν ένιωσες απώλεια δύναμης σε κάποιο σημείο!
Κάτι επιπλέον ως παρατήρηση;
Δεν ένοιωσα στιγμή να διστάζει. Δεν είχα την δυνατότητα να πιέσω για παραπάνω ταχύτητα στην ανηφόρα, λόγω ομίχλης. Δεν ξέρω αν θα άλλαζε στην επόμενη ταχύτητα ή αν θα γκάζωνε στην ίδια με περισσότερες στροφές. Δεν ήταν ήσυχο εκείνη την στιγμή, γι' αυτό λέω πως έμοιαζε να έχει κουμπώσει πρώτη ή δευτέρα.
-
-
Θυμάσαι σε τι SoC ήταν η μπαταρία του καθώς ανέβαινες ;
-
MG ZS