-
Ασχολείται κανένας με τρέξιμο; Τρέχετε σε μαραθώνιους ή κάνετε χαλαρό τρέξιμο σε πάρκα και μέσα στην πόλη για να ασκείτε το σώμα σας;
Όσοι τρέχετε τι μάρκες παπουτσιών προτιμάτε; Πόσα χιλιόμετρα τρέχετε ένα αθλητικό παπούτσι μέχρι να σας ενοχλήσει και να το αλλάξετε μετα; Αν θέλετε γράψτε μάρκες χιλιόμετρα και το βάρος σας.
Εγώ μέχρι πριν λίγα χρόνια ζύγιζα 120 κιλά. Ξεκίνησα ήπια δίαιτα και έχασα λίγα, ενώ μετά άρχισα χαλαρό τρέξιμο. Πλέον είμαι στα 81 κιλά. Άλλαξα τα τελευταία παπούτσια μου μάρκας asics nimbus στα 350 χιλιόμετρα και τα προηγούμενα nike pegasus στα 510 χιλιόμετρα, μετά από αυτά τα χιλιόμετρα είχα τρομερές ενοχλήσεις στο πόδι και άλλαξα παπούτσι. Πλέον διατηρώ την φόρμα μου με τακτικό χαλαρό τρέξιμο και καταγράφω χιλιόμετρα, παπούτσια κτλ.
-
@dimitris04 said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
Εγώ μέχρι πριν λίγα χρόνια ζύγιζα 120 κιλά. Ξεκίνησα ήπια δίαιτα και έχασα λίγα, ενώ μετά άρχισα χαλαρό τρέξιμο. Πλέον είμαι στα 81 κιλά
Μπράβο ρε φίλε. Εκπληκτική επίδοση. Πρέπει να είσαι υπερήφανος.
-
Ξεκίνησα στα 36, τωρα είμαι 45.
Σταθεροτατα στα 77-78 κιλά.
Τον χειμώνα τρέχω 2 - 3 φορές τη βδομάδα, το καλοκαίρι 4 - 5 και το συνδυάζω με μπάνιο.
Αποστάσεις 5 με 8 χλμ, ανάλογα την όρεξη και τον διαθέσιμο χρόνο.
Οπαδός της Nike, φοβερό παπούτσι το Pegasus 34, αγαπημένο, το καλύτερο που είχα.
Τώρα τρέχω με Pegasus 36, αντέχουν δεν έχουν φθορές αλλά νομίζω ότι η nike έχει ρίξει την ποιότητα. Δε μου αρέσει τόσο η εφαρμογή του κυρίως στη φτέρνα.
2 με 3 χρόνια με βγάζουν συνήθως.
Για πρώτη φορά ψάχνω σε άλλη μάρκα.
Αν έχεις να προτείνεις κάποιο θα με ενδιέφερε η γνώμη σου.
Θέλω να μπορεί να φορεθεί και κάθε μέρα, δυσκολεύομαι να βρω, ή θα έχουν περίεργα σχήματα ή φανταχτερά χρώματα. -
Δεν είμαι ειδικός, αλλά οι περισσότεροι προτείνουν τα καλά Asics για τρέξιμο.
-
Όσοι τρέχετε τι μάρκες παπουτσιών προτιμάτε;
Τα παπούτσια είναι πάρα πολύ προσωπικό θέμα. Τόσο τι θα σε βολεύει, όσο και πόσο θα κρατήσει.
Τα nimbus που λες είναι από τα καλύτερα νομίζω. Ειδικά για αρχάριους. Όπου αρχάριος κάποιος με λίγα κιλά παραπάνω και όχι σωστό βάδισμα. Συγχωρεί το παπούτσι και δεν χτυπάς γόνατα. Για ποιο λίγα κιλά και Mizuno μπορείς να δεις.
Προσωπικά με κιλά 85-90 έβγαζα 2 ζευγάρια off κάθε χρόνο. Ήτοι ~2.000χλμ το χρόνο, κάτι που μεταφράζεται σε 2 μαραθώνιους με τα προγράμματα προπόνησης τους...
Όταν σταμάτησα μαραθώνιους λόγω τραυματισμού και COVID, το έριξα σε φθηνότερα ζευγάρια Nike/New balance αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος. Θα ξαναγυρίσω σε nimbus, αν χάσω λίγα κιλά ακόμα.
Θα ξανακατέβω στον κλασικό φέτος, έτσι για τον τερματισμό.
-
@georgemit said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
Θέλω να μπορεί να φορεθεί και κάθε μέρα, δυσκολεύομαι να βρω, ή θα έχουν περίεργα σχήματα ή φανταχτερά χρώματα.
Στα παπούτσια τρεξίματος, εγώ πάντα έπαιρνα παρδαλά χρώματα. Έτσι κι αλλιώς θα γεμίσουν σκόνη και... είναι φθηνότερα.
-
@antonakis said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
Θέλω να μπορεί να φορεθεί και κάθε μέρα, δυσκολεύομαι να βρω, ή θα έχουν περίεργα σχήματα ή φανταχτερά χρώματα.
Στα παπούτσια τρεξίματος, εγώ πάντα έπαιρνα παρδαλά χρώματα. Έτσι κι αλλιώς θα γεμίσουν σκόνη και... είναι φθηνότερα.
Τα φοράω και κάθε μέρα στο σχολείο ή και έξω με τζιν ή βερμούδα, οπότε θέλω ψιλοσοβαρό χρωμα.
-
Βγάζουν και τέτοια....Ωραία!!!
-
Ωραία είναι, αλλά φοβάμαι τους ανώμαλους που θέλουν να βλέπουν πατουσάκια.
Εχω να φυλαγομαι από τα σκυλιά, να προσέχω και τους ανώμαλους; -
Σε τι κόσμο ζούμε!!!! Άστα!
-
Τα φοράω και κάθε μέρα στο σχολείο ή και έξω με τζιν ή βερμούδα, οπότε θέλω ψιλοσοβαρό χρωμα.
Black, you'll never go back.
Asics και new balance για καλύτερη στήριξη στον αστράγαλο αν θες.Αν και δεν θα πρότεινα παπούτσι που χρησιμοποιείται καθημερινά και για τρέξιμο.
-
Αν έχεις ουδέτερο πάτημα, δοκίμασε και τα Saucony Speed 3, τα Hoka Clifton 8-9, Mizuno Wave Sky 5-6, Brooks Glycerin. Είναι σαν τα αυτοκίνητα πρέπει να δοκιμάσεις πολλά μοντέλα για να καταλήξεις πιο σου ταιριάζει. Λένε πως όλα βγάζουν το πολύ 1000 χλμ
-
Φετος τρεχω σε χορτάρι και στίβο με τα Nike Air Zoom Tempo NEXT%, πολύ καλό παπούτσι, πανάλαφρο με υποστήριξη. Και τα Vaprofly και τα Alphafly εξαιρετικά, αλλά για αγώνες.
Για ελαφρύ τρέξιμο (easy run) σε δρόμο/χορτάρι έχω τα Saucony Ride 14/15, και θελω να παρω και τα κανιύρια τα 16.
Δεν υπάρχει καλύτερο παπούτσι, υπάρχει πιο ταιριαστό σου πόδι σου. Πχ τα Saucony Triumph δεν μου έκατσαν καθόλου καλά και θεωρείται καλύτερο από το Ride. Κιλά είμαι στα 95-100 οπότε τα αγαπημένα Kinvara δεν είναι για μένα, θέλει λιγότερα κιλά, στα δικά σου κιλά λογικά είναι ότι πρέπει.
Δεν έχω δοκιμάσει καθόλου Asics αν και έχψω φτάσει στο ταμείο για τα Nimbus αρκετές φορές. από παιδιά στην δρομική ομάδα που συμμετέχω και τρέχουν με Tempo οι περισσότεροι ακούω καλά λόγια για τα Asics Superblast. -
Adidas Ultraboost Light από εμένα. Εξαιρετικό πάτημα και επειδή γενικά πονάνε τα γόνατά μου, είναι το μόνο από όσα έχω δοκιμάσει που μου επιτρέπει να τρέξω στην άσφαλτο χωρίς να βγω τελείως off μετά.
-
@tesa54 said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
Αν έχεις ουδέτερο πάτημα, δοκίμασε και τα Saucony Speed 3, τα Hoka Clifton 8-9, Mizuno Wave Sky 5-6, Brooks Glycerin. Είναι σαν τα αυτοκίνητα πρέπει να δοκιμάσεις πολλά μοντέλα για να καταλήξεις πιο σου ταιριάζει. Λένε πως όλα βγάζουν το πολύ 1000 χλμ
Ουδέτερο πάτημα εννοείς να μην υπάρχουν θέματα υγείας με το πόδι πχ πλατυποδία, υπερπρινισμός που διαβάζω και κάτι τέτοια;
-
@lap said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
Βγάζουν και τέτοια....Ωραία!!!
Χαχαχα, κάτι τέτοια παπούτσια που έχουν εξωτερικά κατάληξη σαν να μοιάζουν με ανθρώπινα δάχτυλα, νομίζω είχα πετύχει μάρκας vibrams. Αλλά αυτά εδώ που δείχνεις ξεπερνάνε κατά πολύ εκείνα που είχα δει, ο άλλος θα κοιτάει τα πόδια σου λες και είσαι εξωγήινος!
-
Άσε που η πρώτη φωτό έχει... καί απεριποιητο πεντικιούρ
-
@tesa54 said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
Ουδέτερο πάτημα εννοείς να μην υπάρχουν θέματα υγείας με το πόδι πχ πλατυποδία, υπερπρινισμός που διαβάζω και κάτι τέτοια;
Πήγαινε σε ένα κατάστημα με είδη τρεξίματος να κάνεις πελματογράφημα άμεσα. Αυτό είναι το πιο βασικό, θεώρησα ότι το έχεις κάνει ήδη, αλλά μάλλον δεν έχεις κάνει.
Να δεις τι πόδι έχεις (ουδέτερο, με υπερπρηνισμό, υποπρηνισμό), πώς πατάει το πόδι σου την ώρα που τρέχεις, αν το φέρνεις εντελώς μπροστά, αν πατάς με κλίση, κλπ. Εγώ πχ που έχω πολύ ίσια καμάρα, έπαιρνα λανθασμένα για κάποια χρόνια παπούτσια για υπερπρηνισμό. Μετά το πελματογράφημα με εξειδικευμένο προσωπικό, άρχισα να παίρνω για ουδέτερα πόδια και είδα το φως το αληθινό, τέρμα οι πόνοι στα γόνατα κλπ.Τα παπούτσια με πολύ αφρό κλπ μετά από κάποια χιλιόμετρα θέλουν αλλαγή σίγουρα γτ χάνει τις απορροφητικές ιδιότητές του το υλικό.
-
@babisstinson said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
Πήγαινε σε ένα κατάστημα με είδη τρεξίματος να κάνεις πελματογράφημα άμεσα. Αυτό είναι το πιο βασικό, θεώρησα ότι το έχεις κάνει ήδη, αλλά μάλλον δεν έχεις κάνει.
Αυτό βοηθάει πολύ. Επίσης προτιμότερα είναι αυτά που γίνεται έλεγχος βαδίσματος σε διάδρομο.
Κάποια καταστήματα έχουν και επαγγελματίες δρομείς για συμβουλές. -
Όσοι τρέχετε τι μάρκες παπουτσιών προτιμάτε;
Τα παπούτσια είναι πάρα πολύ προσωπικό θέμα. Τόσο τι θα σε βολεύει, όσο και πόσο θα κρατήσει.
Τα nimbus που λες είναι από τα καλύτερα νομίζω. Ειδικά για αρχάριους. Όπου αρχάριος κάποιος με λίγα κιλά παραπάνω και όχι σωστό βάδισμα. Συγχωρεί το παπούτσι και δεν χτυπάς γόνατα. Για ποιο λίγα κιλά και Mizuno μπορείς να δεις.
Προσωπικά με κιλά 85-90 έβγαζα 2 ζευγάρια off κάθε χρόνο. Ήτοι ~2.000χλμ το χρόνο, κάτι που μεταφράζεται σε 2 μαραθώνιους με τα προγράμματα προπόνησης τους...
Όταν σταμάτησα μαραθώνιους λόγω τραυματισμού και COVID, το έριξα σε φθηνότερα ζευγάρια Nike/New balance αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος. Θα ξαναγυρίσω σε nimbus, αν χάσω λίγα κιλά ακόμα.
Θα ξανακατέβω στον κλασικό φέτος, έτσι για τον τερματισμό.
Αυτά τα ζευγάρια με 2000 χλμ μ.ο το έτος, περίπου πόσο συχνά τα χρησιμοποιείς για προπόνηση και τρέξιμο; Π.χ 3 φορές την εβδομάδα;
Τρέξιμο, παπούτσια κτλ