@babisstinson said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
@dimitris04 said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
@tesa54 said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
Αν έχεις ουδέτερο πάτημα, δοκίμασε και τα Saucony Speed 3, τα Hoka Clifton 8-9, Mizuno Wave Sky 5-6, Brooks Glycerin. Είναι σαν τα αυτοκίνητα πρέπει να δοκιμάσεις πολλά μοντέλα για να καταλήξεις πιο σου ταιριάζει. Λένε πως όλα βγάζουν το πολύ 1000 χλμ
Ουδέτερο πάτημα εννοείς να μην υπάρχουν θέματα υγείας με το πόδι πχ πλατυποδία, υπερπρινισμός που διαβάζω και κάτι τέτοια;
Πήγαινε σε ένα κατάστημα με είδη τρεξίματος να κάνεις πελματογράφημα άμεσα. Αυτό είναι το πιο βασικό, θεώρησα ότι το έχεις κάνει ήδη, αλλά μάλλον δεν έχεις κάνει.
Να δεις τι πόδι έχεις (ουδέτερο, με υπερπρηνισμό, υποπρηνισμό), πώς πατάει το πόδι σου την ώρα που τρέχεις, αν το φέρνεις εντελώς μπροστά, αν πατάς με κλίση, κλπ. Εγώ πχ που έχω πολύ ίσια καμάρα, έπαιρνα λανθασμένα για κάποια χρόνια παπούτσια για υπερπρηνισμό. Μετά το πελματογράφημα με εξειδικευμένο προσωπικό, άρχισα να παίρνω για ουδέτερα πόδια και είδα το φως το αληθινό, τέρμα οι πόνοι στα γόνατα κλπ.
Τα παπούτσια με πολύ αφρό κλπ μετά από κάποια χιλιόμετρα θέλουν αλλαγή σίγουρα γτ χάνει τις απορροφητικές ιδιότητές του το υλικό.
Δεν έχω κάνει ποτέ μου πελματογράφημα. Προβλήματα με γόνατα, γάμπες μύιες κτλ δεν είχα. Το μόνο που αντιμετωπίζω είναι κάποιοι κάλοι στην πατούσα τους οποίους τους τρίβω όσο μπορώ με ελαφρόπετρα και κρέμες αλλά όταν φτάνω στο αμήν τους αφαιρώ με ξυραφάκι.
Το κλασσικό θέμα που έχω φυσικά είναι όταν το παπούτσι χρειαστεί άλλαγμα, με ποιάνει τσούξιμο σε διάφορα μέρη της πατούσας και κάτω από τα δάχτυλα, το οποίο όσο δεν προχωρώ και καθυστερώ την αλλαγή του παπουτσιού τόσο εντονότερο γίνεται και μπορεί να θέλει και μέρες για να φύγει.
Για το πελματογράφημα θα το κοιτάξω σίγουρα πάντως να κάνω ένα.