-
αν είναι να πάρεις VAG καλύτερα να πάρεις Kodiaq απο αυτό το αδιάφορο σχέδιο.
παντα καλο αμάξι ήταν το Tiguan αλλά πάντα το kodiaq ήταν καλύτερο και πιο ομορφο και πιο ευρυχωρο ενω είναι πάνω στην ίδια πλατφορμα.
Η μονη διαφορα παλιά με τώρα είναι ότι τοτε το Kodiaq ήταν μεσα στα καλύτερα αν όχι το καλύτερο και τωρα υπάρχει μεγαλος ανταγωνισμός με κατα την γνωμη μου καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία.
-
-
Νομίζω δεν έχουμε αναφέρει την εμφανής επιρροή στα πίσω φωτιστικά, από τις τρείς νυχιές της Peugeot.
-
Έχω μεγάλη απορία για την τιμολόγησή του ένεκα του σοβαρότατου κορεάτικου ανταγωνισμού καθώς και της τιμολόγησης του (f/l) Kuga Titanium. Τα psa με προβληματίζουν και δεν τα αναφέρω γιατί ένα φτιάχνουν (καδένα) ένα χαλάνε (dct).
-
@sabas_thess said in Νέο VW Tiguan (2024):
Έχω μεγάλη απορία για την τιμολόγησή του ένεκα του σοβαρότατου κορεάτικου ανταγωνισμού καθώς και της τιμολόγησης του (f/l) Kuga Titanium. Τα psa με προβληματίζουν και δεν τα αναφέρω γιατί ένα φτιάχνουν (καδένα) ένα χαλάνε (dct).
Kuga αν θες αυτοματο πας στα 50K δεν έχει γκάμα κινητήρων, ελπίζω με το fl να υπάρξουν και αυτόματα σε λογική τιμή. Τιγκ με τον etsi αν έχει ACC και τιμή κοντά στο σημερινό αυτόματο θα είναι καλή περίπτωση.
-
Δεν θα έχει δυστυχώς. Με τον 1.5T αποκλειστικά Titanium επίπεδο εξοπλισμού και μηχανικό κιβώτιο. Το Tiguan θεωρώ θα πάρει γελοία μεγάλη αύξηση σαν το Austral...
-
Μια ιδέα μπορείτε να πάρετε από την τιμή του στη Γερμανία.
Από 36600 βενζίνη με 130hp και 7αρι dsgΈνας πωλητής από karenta μου είπε από 38000€ το life, mild hybrid 150Hp και DSG.
-
@a-d-p said in Νέο VW Tiguan (2024):
Μια ιδέα μπορείτε να πάρετε από την τιμή του στη Γερμανία.
Από 36600 βενζίνη με 130hp και 7αρι dsgΈνας πωλητής από karenta μου είπε από 38000€ το life, mild hybrid 150Hp και DSG.
Στο νέο Tiguan και σύμφωνα με το γερμανικό site, η πρώτη έκδοση είναι η ομώνυμη ("Tiguan") και η δεύτερη ονομάζεται "Life". Η πληροφορία που είχες είναι ότι η Life που θα ξεκινά από 38k θα είναι η αντίστοιχη Life της Γερμανίας, δηλαδή η δεύτερη έκδοση, ή η αντίστοιχη πρώτη έκδοση;
-
Για την life, την δεύτερη στη Γερμανία, δεν φέρνει τις πρώτες εκδόσεις η cosmocar, όπως δεν ήρθε και η τρίτη, η elegance, στο Tiguan 2. Μάλλον δεν θα φέρουν και την έκδοση με τους 130 ίππους.
Τα 38000 έχουν μια λογική, αφού το αντίστοιχο μοντέλο στοιχίζει 41000 στο γερμανικό site. Και το t roc R line που είδα είναι +3000€ στο γερμανικό site -
Τα 38κ έχουν πολύ νόημα, σήμερα ένα αυτόματο τιγκουαν βενζίνης κάνει 36κ. Να μην έχει το καινούργιο καπέλο ένα διχιλιαρο με τον eTSI που τα σπάει;
-
@jamesd said in Νέο VW Tiguan (2024):
Τα 38κ έχουν πολύ νόημα, σήμερα ένα αυτόματο τιγκουαν βενζίνης κάνει 36κ. Να μην έχει το καινούργιο καπέλο ένα διχιλιαρο με τον eTSI που τα σπάει;
Όταν με τα ίδια λεφτά πριν κάποια χρόνια σε αυτα τα λεφτά έπαιρνες 2λιτρο 4κινητο και αυτόματο
-
@tsardas said in Νέο VW Tiguan (2024):
@jamesd said in Νέο VW Tiguan (2024):
Όταν με τα ίδια λεφτά πριν κάποια χρόνια σε αυτα τα λεφτά έπαιρνες 2λιτρο 4κινητο και αυτόματο
This last year, πλεον πέρασαν αυτές οι εποχές αν και δεν αποκλείεται να πέσουν οι τιμές γιατί δεν πάει και πολύ καλά το πράγμα
-
-
Πολύ αναλυτικός ο Thomas, όπως πάντα. Υπάρχουν ήδη αρκετά reviews του νέου Tiguan και είναι διαθέσιμο για παραγγελία στις περισσότερες χώρες. Αυτό που απομένει είναι η παρουσίασή του και στην Ελλάδα, η έναρξη των παραγγελιών και φυσικά, η ανακοίνωση των τιμών.
-
@libitas said in Νέο VW Tiguan (2024):
η ανακοίνωση των τιμών.
Αααα! δυστυχώς εκείνη την ημέρα έχουμε κανονίσει κάτι άλλο. Δεν θα μπορέσουμε.
-
@libitas said in Νέο VW Tiguan (2024):
Πολύ αναλυτικός ο Thomas, όπως πάντα. Υπάρχουν ήδη αρκετά reviews του νέου Tiguan και είναι διαθέσιμο για παραγγελία στις περισσότερες χώρες. Αυτό που απομένει είναι η παρουσίασή του και στην Ελλάδα, η έναρξη των παραγγελιών και φυσικά, η ανακοίνωση των τιμών.
Συμπαθητικό το νέο Tig, κλασική συνταγή VW που αναμένεται να πουλήσει καλά στο κοινό που απευθύνεται, βέβαια προβλέπω γενναίο καπέλο στην τιμή σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο (όπως και στο ομοσταβλο νέο Kodiaq).
-
Δεν νομίζω να είναι αισθητά υψηλότερη η τιμή του σε σχέση με το σημερινό αυτόματο tig. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει σε άλλες χώρες. Δεν ξέρω τι θα κάνουν βέβαια με τον εξοπλισμό.
Στα + ότι πλέον θα είναι ένα αμάξι με καλή ήπια υβριδική υλοποίηση που θα μπαίνει και στο δακτύλιο όχι μπρίκι TSI. -
Κάπου διάβασα εχθές για 36k βασικά έκδοση στην Γερμανία. Άρα 1,5eTsi 130ps DSG. Άρα 38.500€ βασική με 150ps. Το τκ θα είναι "βασική" εξοπλιστικά έκδοση στην ελληνική εισαγωγική τρομάζω να φανταστώ (ούτε φιμέ, maps, αυτόματα αναδιπλούμενοι καθρέπτες πχ...).
Συνήθως πως πάνε οι τιμολογήσεις Ελλάδος αναλογικά με τις γερμανικές;
-
Η βασικη εκδοση της Γερμανιας δεν ερχεται εδω, εδω ερχεται η εκδοση Life αυτο ισχυσει τουλαχιστον για το προηγουμενο μοντελο και δεν ξερω αν ο εξοπλισμος που υπαρχει στην Γερμανικη εκδοση ειναι ο ιδιος και στην Ελληνικη για την Life. Αυτην την στιγμη το προηγουμενο Tiguan αυτοματο στα 150 Life ειναι στα 36κατι ψιλα εδω, η αντιστοιχη για το τωρινο μοντελο νομιζω ξεκιναει απο 41k στην Γερμανια συμφωνα με το Site τους , εδω η αντιπροσωπεια πετυχαινει νομιζω καλυτερη τιμη και νομιζω οτι η πρωτη εκδοση θα ειναι και παλι η Life αλλα οπως ειπα δεν ξερω αν εχει και το ιδιο εξοπλισμο , νομιζω πως οχι και πιστευω οτι θα ξεκινησει εδω απο τα 39k , τωρα για αναδιπλουμενους καθρεπτες αυτο ετσι και αλλιως ειναι εξτρα οπως και να εχει , φιμε πισω η Life εχει κανονικα . Αυτο το cockpit ομως ειναι καπως μ αυτην την οθονη σαν ταμπλετ , θα προτιμουσα μια προσεγγιση οπως του Tuareg.
-
Αυτή εδώ είναι η Life. 17", χωρίς γυαλιστερό μαύρο πλαστικό πέριξ του περιστροφικού πολυδιακόπτη με τίμιο βασικό εξοπλισμό. Ιδανική κατά την άποψή μου κτίσιμο μιας διαμόρφωσης με 2-3 βασικά έξτρα ώστε να γίνει μια εξαιρετική επιλογή στο όριο των 40k με τα 150ps e-Tsi.
Σκέφτομαι σίγουρα τα φιμέ ηχομονωτικά τζάμια, εργοστασιακό συναγερμό, ρεζέρβα και ότι/αν του λείπει από αερόσακους (πχ τους πίσω πλαϊνούς όπως στο προηγούμενο life).
Κάτι βασικό δεν βλέπω να λείπει στην Life:
https://www.autotypos.gr/auto-news/diathesimo-gia-parangelia-stin-evropi-to-neo-volkswagen-tiguan/Θα ήθελα και θερμαινόμενα ergolife καθίσματα/τιμόνι αλλά εκεί νομίζω θα πιάνει την τιμή του Elegance γύρω στα 42k.
ΥΓ: Πολύ χαίρομαι που γίνεται μόδα το χειριστήριο του αυτόματου κιβωτίου ως μοχλός όπισθεν τιμονιού. Όχι εσύ ηλίθιο Austral που έχεις και 3ο μοχλό για το ηχοσύστημα και γίνεται δεξιά της Πανεπιστημίου το κάγκελο καθημερινή μεσημέρι...
VW Tiguan 2024