-
@andya3 said in Νέο αυτοκίνητο για οικογένεια με 3 μέλη:
Για 3μελή οικογένεια οι χώροι του T-Roc περισσεύουν κιόλας. Και είναι και μαζεμένο σε διαστάσεις και πολύ καλό αυτοκίνητο και μοτέρ εξαιρετικό και ποιοτικό αυτοκίνητο γενικά.
Δε χρειάζεται να μπλέκεις με 2lt Mazda και να πληρωνεις φόρο πολυτελείας, κερατιάτικα λεφτά. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο να προσφέρει αυτό το αυτοκίνητο, εκτός αν σ' αρέσει πολύ ή είσαι λάτρης της μάρκας.
Το δε Quasqai παραείναι μεγάλο για 3 άτομα, τσάμπα όγκο θα κουβαλάς.
Χωρίς να θέλω να ανοίξω τεράστια κουβέντα με αποθάρυνε λίγο ο μηχανικός μου για τα VW. Και επειδή υπάρχει η προοπτική εξαγοράς μετά την 5ετία τα ζυγίζω.
Όπως βέβαια υπάρχει και το ερώτημα τι γίνεται αν ξαναφύγει η Mazda από την Ελλάδα... -
@piliourits said in Νέο αυτοκίνητο για οικογένεια με 3 μέλη:
Το Mazda αυτόματο και θα ανάβετε κεράκι στο φόρουμ στη γιορτή του...
Είναι το μόνο που στο τέλος της 5ετιας θα είναι όπως την πρώτη μέρα και θα αξίζει την εξαγορά, το ωραιότερο στα πάντα, εφόσον δεν σας απαγορεύεται το δίλιτρο.Διαβάζω παντού ότι έχουν εκπληκτικό χειροκίνητο τα Mazda...
-
@atrias said in Νέο αυτοκίνητο για οικογένεια με 3 μέλη:
αν έχεις υπομονή (πολύ) και διάθεση να περιμένεις (πολύ) πάρε corolla cross
αν και πιστεύω για 90% κίνηση εντός πόλης "μεγάλα" είναι τα αμάξια που κοιτάς
Περιμένεις όντως πολύ και δεν κλειδώνει και η τιμή...Not nice!!!
-
@nemo-0 said in Νέο αυτοκίνητο για οικογένεια με 3 μέλη:
Για 3μελή οικογένεια οι χώροι του T-Roc περισσεύουν κιόλας. Και είναι και μαζεμένο σε διαστάσεις και πολύ καλό αυτοκίνητο και μοτέρ εξαιρετικό και ποιοτικό αυτοκίνητο γενικά.
Δε χρειάζεται να μπλέκεις με 2lt Mazda και να πληρωνεις φόρο πολυτελείας, κερατιάτικα λεφτά. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο να προσφέρει αυτό το αυτοκίνητο, εκτός αν σ' αρέσει πολύ ή είσαι λάτρης της μάρκας.
Χωρίς να θέλω να ανοίξω τεράστια κουβέντα με αποθάρυνε λίγο ο μηχανικός μου για τα VW. Και επειδή υπάρχει η προοπτική εξαγοράς μετά την 5ετία τα ζυγίζω.
Όπως βέβαια υπάρχει και το ερώτημα τι γίνεται αν ξαναφύγει η Mazda από την Ελλάδα...η υποστηριξη, service επισημο κλπ, δεν εφυγε ποτε
και ουτε προκειται να φυγειμια και μπαινω σε καμποσα αμαξια διαφορων κατηγοριων, καποια τα πληρωνω κιολας, η επαφη με τα υπολοιπα αναλογης ή και πολυ μεγαλυτερης αξιας σε σχεση με το mazda τα κανει να δειχνουν προχειροδουλειες. εχει δειξει προσοχη ο σχιστοματης μεχρι στο βιδωμα της 19ης βιδας πισω απο τις ταπετσαριες.
-
@gatoz said in Νέο αυτοκίνητο για οικογένεια με 3 μέλη:
Όπως βέβαια υπάρχει και το ερώτημα τι γίνεται αν ξαναφύγει η Mazda από την Ελλάδα...η υποστηριξη, service επισημο κλπ, δεν εφυγε ποτε
και ουτε προκειται να φυγειμια και μπαινω σε καμποσα αμαξια διαφορων κατηγοριων, καποια τα πληρωνω κιολας, η επαφη με τα υπολοιπα αναλογης ή και πολυ μεγαλυτερης αξιας σε σχεση με το mazda τα κανει να δειχνουν προχειροδουλειες. εχει δειξει προσοχη ο σχιστοματης μεχρι στο βιδωμα της 19ης βιδας πισω απο τις ταπετσαριες.
Thanks!!!
-
@piliourits said in Νέο αυτοκίνητο για οικογένεια με 3 μέλη:
Το Mazda αυτόματο και θα ανάβετε κεράκι στο φόρουμ στη γιορτή του...
Είναι το μόνο που στο τέλος της 5ετιας θα είναι όπως την πρώτη μέρα και θα αξίζει την εξαγορά, το ωραιότερο στα πάντα, εφόσον δεν σας απαγορεύεται το δίλιτρο.Διαβάζω παντού ότι έχουν εκπληκτικό χειροκίνητο τα Mazda...
Κι εκπληκτικό αυτόματο επίσης, άσπαστο, δυνατό, γρήγορο, ομαλό.
Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας για κάτι διαφορετικό απ ότι έχετε συνηθίσει. Σε μια βδομάδα το πολύ θα σας φαίνεται φυσιολογικό που λείπει ο συμπλέκτης, κι όταν γευτείτε όχι μόνο την ευκολία στο σταματά ξεκίνα της πόλης, αλλά και τα kick down στην προσπέραση, τον πολλαπλασιασμό ροπής στις δύσκολες ανηφόρες κλπ που θα φαίνονται παιχνίδι, δεν ξαναγυριζετε πίσω σε έστω άριστο χειροκίνητο, εκτός αν σας αναγκάσουν. -
Όπως βέβαια υπάρχει και το ερώτημα τι γίνεται αν ξαναφύγει η Mazda από την Ελλάδα...Οδήγησέ τα όλα και πάρε ότι σου αρέσει.
Για μένα το Mazda δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο να προσφέρει σαν αυτοκίνητο. Παλιού τύπου 2lt ατμοσφαιρικός κινητήρας, μικροί χώροι για αυτοκίνητο 4,40 μήκος, μάρκα περιορισμένης εμβέλειας και αποδοχής, με πιθανότατα πανάκριβα ανταλλακτικά και αμφίβολη τεχνική υποστήριξη μακροπρόθεσμα. Και πάνω σ' όλα αυτά κάθεται και ο φόρος πολυτελείας. Άλλοι συμφορουμίτες βλέπεις το Θεοποιούν.
Το T-Roc είναι ένα πολύ σοβαρό αυτοκίνητο σε όλα του. Κλασσικό vw. Δεν έχει σχέση με τα Γιαπωνέζικα, είναι ισορροπημένο παντού.
Δεν είναι για ιδιαίτερα γούστα όπως το Mazda.Στο τέλος δικά σου είνσι τα λεφτά, εσύ θα αποφασίσεις, εμείς γνώμες λέμε.
-
@dimitrioskosmas said in Νέο αυτοκίνητο για οικογένεια με 3 μέλη:
mazda αυτοκινητο για μια ζωη με συναιτερο την ΑΑΔΕΕ (φορος πολυτελελειας)
t roc εξαιρετικό μοτερ (αποδοση οικονομια). μακρια απο αυτοματο, μη σου κατσει βλαβη μετα την εγγυηση
nissan αδιαφοροΝομίζω ότι λόγω της επιλογής leasing δεν επιβαρύνομαι με φόρο πολυτελείας παρά μόνο αν και όταν το εξαγοράσω...Δεν είμαι ο κάτοχος του αυτοκινήτου αλλά ο μακροχρόνιος ενοικιαστής του...
Δεν νομίζω.
Ψάξε το.https://www.gocar.gr/news/feed/39360,Leasing_aytokinhtoy_Symferei_gia_atomikh.html
-
Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να ρίξεις περισσότερο διάβασμα, με 90% στη πόλη θα έπρεπε να δεις κάτι ηλεκτρικό ή υβριδικό με αυτόματο κιβώτιο.
Βέβαια δεν έχει σημασία η γνώμη μου εφόσον εσύ θα πληρώνεις βενζίνες και φόρους. -
Εάν κανεις εξαγορά λογικά δεν εκπίπτεις ως έξοδο όλο το μίσθωμα.
Επισης, Ω ναι πλερωνεις φόρο πολυτελείας
-
Ο μηχανικός σου σωστά στα είπε και VW προφανώς θα πάρεις μόνο ως leasing (να πληρώνουν άλλοι), αλλά εαν σκέφτεσαι εξαγορά μετά, επίσης προφανώς δεν θα πάρεις VW.
-
Από τα 3 που έβαλες και αν δεν υπάρχει θέμα με φόρο πολυτελείας, Mazda.
Με τριμελή οικογένεια και κίνηση εντός πόλης εγώ θα κοιτούσα και το Juke πάντως, πιο μαζεμένο από το Qashqai. Προφανώς σε ενδιαφέρουν τα SUV.
To XCeed δεν σου αρέσει; -
@fanis75 said in Νέο αυτοκίνητο για οικογένεια με 3 μέλη:
Ο μηχανικός σου σωστά στα είπε και VW προφανώς θα πάρεις μόνο ως leasing (να πληρώνουν άλλοι), αλλά εαν σκέφτεσαι εξαγορά μετά, επίσης προφανώς δεν θα πάρεις VW.
Τα κουβαδο-τρόλλευ σου τα Toyota και σ' άλλη παραλία. Εδώ ο άνθρωπος συζητάει για αυτοκίνητα , χα,χα,χα
-
Εδώ ο άνθρωπος συζητάει για αυτοκίνητα , χα,χα,χα
Ακριβώς!! Οπότε καμία σχέση με VAG, την ντροπή της αυτοκίνησης!!
-
@lap said in Νέο αυτοκίνητο για οικογένεια με 3 μέλη:
λαθος το 1ο και κατα περιπτωση λαθος και το 2ο....
μονο εαν ειναι εε ισχυει το 2ο, το 1ο εχει σταματησει εδω και χρονια, απο οταν εφαρμοστηκε ο φορος χρησης -
Πολύ δυνατά αμάξια ειναι της Dacia. Υγραεριοκίνητο εξ εργοστασίου. Σταθερό και δεν παθαίνει βλάβες σαν άλλα. Τιμή προσιτή για νέο άμαξι.
Duster άνετο και για πιο απαιτητική χρήση, ακόμη και εκτός οδού (εκτός δρόμου). Νικά ακόμα και πολύ ακριβότερα τετρακίνητα.
Δεν είναι μοντέλα πολύ εντυπωσιακά, ούτε πολύ γρήγορα, αλλά είναι υπέρ το δέον εντάξει και αποτελεσματικά για καθημερινή χρήση και για πιο απαιτητική όπως το duster.
Για οικογενειακή χρήση άριστα. -
μονο εαν ειναι εε ισχυει το 2ο, το 1ο εχει σταματησει εδω και χρονια, απο οταν εφαρμοστηκε ο φορος χρησηςΓιατί λάθος;
Στην σύμβαση για χρηματοδοτική μίσθωση με εξαγορά περνούν ως έξοδο οι τόκοι του μισθώματος. Όχι όλο το μίσθωμα. Ως πάγιο μετά κατά την εξαγορά έχεις ως έξοδο και τις αποσβέσεις του παγίου. Οπότε στις λογιστικές χρήσεις της περιόδου του μισθώματος εμφανίζεις μεγαλύτερη φορολογητέα αξίαΣτην χρωνομισθωση χωρίς εξαγορά είναι πιο απλές οι εγγραφές. Περνάς όλο το ποσο του μισθώματος ως έξοδο εταιρίας.
Όχι; -
μονο εαν ειναι εε ισχυει το 2ο, το 1ο εχει σταματησει εδω και χρονια, απο οταν εφαρμοστηκε ο φορος χρησηςΓιατί λάθος;
Στην σύμβαση για χρηματοδοτική μίσθωση με εξαγορά περνούν ως έξοδο οι τόκοι του μισθώματος. Όχι όλο το μίσθωμα. Ως πάγιο μετά κατά την εξαγορά έχεις ως έξοδο και τις αποσβέσεις του παγίου. Οπότε στις λογιστικές χρήσεις της περιόδου του μισθώματος εμφανίζεις μεγαλύτερη φορολογητέα αξίαΣτην χρωνομισθωση χωρίς εξαγορά είναι πιο απλές οι εγγραφές. Περνάς όλο το ποσο του μισθώματος ως έξοδο εταιρίας.
Όχι;οχι
-
Ποιες οι εγγραφές;
-
Όπως βέβαια υπάρχει και το ερώτημα τι γίνεται αν ξαναφύγει η Mazda από την Ελλάδα...Οδήγησέ τα όλα και πάρε ότι σου αρέσει.
Για μένα το Mazda δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο να προσφέρει σαν αυτοκίνητο. Παλιού τύπου 2lt ατμοσφαιρικός κινητήρας, μικροί χώροι για αυτοκίνητο 4,40 μήκος, μάρκα περιορισμένης εμβέλειας και αποδοχής, με πιθανότατα πανάκριβα ανταλλακτικά και αμφίβολη τεχνική υποστήριξη μακροπρόθεσμα. Και πάνω σ' όλα αυτά κάθεται και ο φόρος πολυτελείας. Άλλοι συμφορουμίτες βλέπεις το Θεοποιούν.
Το T-Roc είναι ένα πολύ σοβαρό αυτοκίνητο σε όλα του. Κλασσικό vw. Δεν έχει σχέση με τα Γιαπωνέζικα, είναι ισορροπημένο παντού.
Δεν είναι για ιδιαίτερα γούστα όπως το Mazda.Στο τέλος δικά σου είνσι τα λεφτά, εσύ θα αποφασίσεις, εμείς γνώμες λέμε.
Για αυτό είμαστε εδώ... Για να ακούσω και άλλες γνώμες...
Νέο αυτοκίνητο για οικογένεια με 3 μέλη