-
@scorpio571 said in Toyota C-HR 2023:
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
Ένα άλλο πράγμα που με χάλασε από την αντιπροσωπεία είναι ότι υπάρχει όρος στο συμβόλαιο παραγγελίας ότι η τιμή παραμένει ανοιχτή μέχρι τον εκτελωνισμό. Το έχει ακούσει κάποιος άλλος αυτό;
Ενοείται ότι είναι ανοιχτή η τιμή. Αυτή είναι η πολιτκή της Τογιότα Ελλάς (και όχι μόνο, των περισσότερων εισαγωγικών) από τον Μάιο του 2022 - μέχρι τότε έδινε κλειδωμένη τιμή.
ευχαριστώ για την απάντηση. Τραγικό δεν είναι ρε παιδιά; Στην πράξη ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Εννοώ υπάρχει τελικά απόκλιση τιμής από το συμφωνηθέν;
Ναι, θα πληρώσεις με την τιμή που θα ισχύει τότε.
-
Ένα άλλο πράγμα που με χάλασε από την αντιπροσωπεία είναι ότι υπάρχει όρος στο συμβόλαιο παραγγελίας ότι η τιμή παραμένει ανοιχτή μέχρι τον εκτελωνισμό. Το έχει ακούσει κάποιος άλλος αυτό;
Ενοείται ότι είναι ανοιχτή η τιμή. Αυτή είναι η πολιτκή της Τογιότα Ελλάς (και όχι μόνο, των περισσότερων εισαγωγικών) από τον Μάιο του 2022 - μέχρι τότε έδινε κλειδωμένη τιμή.
ευχαριστώ για την απάντηση. Τραγικό δεν είναι ρε παιδιά; Στην πράξη ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Εννοώ υπάρχει τελικά απόκλιση τιμής από το συμφωνηθέν;
Ανάλογα τον χρονο που θα παραλάβεις τελικά το αυτοκίνητο.
Εάν μέχρι τότε έχει αλλάξει ο τιμοκατάλογος (καμία/μία/δύο φορές), τότε θα επωμιστείς και την οποία αύξηση τιμής, πληρώνοντας το αυτοκίνητο στην τιμή που θα έχει κατά τον χρόνο παραλαβής του από εσένα.
Σχεδόν σε όλες τις μάρκες συμβαίνει πλέον αυτό. -
Αλλο ενα που εμαθα.Ωραια μεγαλη οθονη αλλα δεν χωριζεται.Στο xceed πχ μπορεις να εχεις χαρτες και ραδιοφωνο κτλ.
Συν το οτι δεν εχει υαλοκαθαριστηρα πισω. -
Μπορείς να έχεις το ραδιόφωνο στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τον χάρτη στην οθόνη και αντίστροφα, δεν χρειάζεται να χωρίζεται η οθόνη, υπάρχουν αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης, εφόσον είναι ίδιο με το cc που σίγουρα είναι. Πλέον ο ψηφιακός πίνακας οργάνων λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με το infotainment, δηλαδή μπορείς το ρυθμίσεις να βγάζει πληροφορίες για το υβριδικό σύστημα, πυξίδα, οδηγίες από το navigator, πίεση ελαστικών, lane assist πότε ενεργοποιείται κλπ.. και πολλές άλλες πληροφορίες. Για τον λόγο αυτό, πέραν της αισθητικής, πλέον ο ψηφιακός πίνακας είναι αδιαπραγμάτευτος σε καινούριο αυτοκίνητο, το οποίο σημαίνει ότι εξωθείσαι σε ακριβότερη έκδοση..
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Συν το οτι δεν εχει υαλοκαθαριστηρα πισω.
Είναι Κουπέ, για αυτό...χαχαχα! Κανένα κουπέ (και σπορ) όχημα δεν έχει πίσω υαλοκαθαριστήρα, μόνο τα Hatchback και τα SUV έχουν. Αυτό είναι σπορ κατασκευή κύριε, τι νόμιζες!?!?!
-
@nmsm2 said in Toyota C-HR 2023:
Μπορείς να έχεις το ραδιόφωνο στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τον χάρτη στην οθόνη και αντίστροφα, δεν χρειάζεται να χωρίζεται η οθόνη, υπάρχουν αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης, εφόσον είναι ίδιο με το cc που σίγουρα είναι. Πλέον ο ψηφιακός πίνακας οργάνων λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με το infotainment, δηλαδή μπορείς το ρυθμίσεις να βγάζει πληροφορίες για το υβριδικό σύστημα, πυξίδα, οδηγίες από το navigator, πίεση ελαστικών, lane assist πότε ενεργοποιείται κλπ.. και πολλές άλλες πληροφορίες. Για τον λόγο αυτό, πέραν της αισθητικής, πλέον ο ψηφιακός πίνακας είναι αδιαπραγμάτευτος σε καινούριο αυτοκίνητο, το οποίο σημαίνει ότι εξωθείσαι σε ακριβότερη έκδοση..
Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων δείχνει μόνο ποιον σταθμό ακούς και τίποτα άλλο όσο αφορά το ραδιόφωνο. Με τα κουμπιά στο τιμόνι μπορείς να αλλάξεις σταθμό αλλά και source (πχ να βάλεις spotify) και μέχρι εκεί.
Ο συνοδηγός από την άλλη, αν για παράδειγμα είσαι στην οθόνη του android auto πρέπει να πατήσει 6 7 touch κουμπιά για να πάει να αλλάξει σταθμό. Ταλαιπωρία σκέτη... -
@gchris7 said in Toyota C-HR 2023:
@nmsm2 said in Toyota C-HR 2023:
Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων δείχνει μόνο ποιον σταθμό ακούς και τίποτα άλλο όσο αφορά το ραδιόφωνο. Με τα κουμπιά στο τιμόνι μπορείς να αλλάξεις σταθμό αλλά και source (πχ να βάλεις spotify) και μέχρι εκεί.
Ο συνοδηγός από την άλλη, αν για παράδειγμα είσαι στην οθόνη του android auto πρέπει να πατήσει 6 7 touch κουμπιά για να πάει να αλλάξει σταθμό. Ταλαιπωρία σκέτη...Ο συνοδηγός του συγκεκριμένου μοντέλου έχει άλλα προβλήματα πιο σημαντικά: πολύ περιορισμένο χώρο, απομονωμένος από τον οδηγό!
-
Αλλο ενα που εμαθα.Ωραια μεγαλη οθονη αλλα δεν χωριζεται.Στο xceed πχ μπορεις να εχεις χαρτες και ραδιοφωνο κτλ.
Συν το οτι δεν εχει υαλοκαθαριστηρα πισω.Ως επί το πλείστον, θα χρησιμοποιείς Apple CarPlay-Android Auto, που έχουν δυνατότητα διαιρούμενης οθόνης και το interface τους συνεχώς εξελίσσεται.
Για τον πίσω υαλοκαθαριστήρα, συμφωνώ ότι αποτελεί έλλειψη. -
Σημερα γυρνωντας απο Γιαννενσ Ιονια πετυχα τον πρωτο γκαζοφονια chr 1ης γενιας .Εγω πηγαινε με 130 περιπου και περασε διπλα αερας πιστευω θα ηταν πανω απο 150.
Ερωτηση και δεν ειναι ειρωνικη στ αληθεια ειναι απορια.Ποση καταναλωση να ειχε?
Εγω πχ ειχα 5.5 εκεινη την ωρα.
Πριν ομως που το πατησα μεχρι 175 (ελαχιστα)και ειχα και ανηφορες εφτασα τα 7.
Γυρισα απο Γιαννενα ,πηγα ξανα και γυρισα σε 2μιση ωρες -
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
Ως επί το πλείστον, θα χρησιμοποιείς Apple CarPlay-Android Auto, που έχουν δυνατότητα διαιρούμενης οθόνης και το interface τους συνεχώς εξελίσσεται.
Για τον πίσω υαλοκαθαριστήρα, συμφωνώ ότι αποτελεί έλλειψη.Πατριδα δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε το android auto ουτε καν ετσι για δοκιμη.
-
Σημερα γυρνωντας απο Γιαννενσ Ιονια πετυχα τον πρωτο γκαζοφονια chr 1ης γενιας .Εγω πηγαινε με 130 περιπου και περασε διπλα αερας πιστευω θα ηταν πανω απο 150.
Ερωτηση και δεν ειναι ειρωνικη στ αληθεια ειναι απορια.Ποση καταναλωση να ειχε?Τι εννοείς? Στιγμιαία ή Μ.Ο. Στιγμιαία δεν μπορείς να ξέρεις και δεν έχει και νόημα. Εγώ με την Κορόλα όταν πηγαίνω με 150χαω σε ταξίδι (π.χ. μόνος μου γιατί με τον υιό μέσα δεν τρέχω), το τελευταίο που έκανα για μνημόσυνο είχα κατανάλωση 5.8.
-
Τι εννοείς? Στιγμιαία ή Μ.Ο. Στιγμιαία δεν μπορείς να ξέρεις και δεν έχει και νόημα. Εγώ με την Κορόλα όταν πηγαίνω με 150χαω σε ταξίδι (π.χ. μόνος μου γιατί με τον υιό μέσα δεν τρέχω), το τελευταίο που έκανα για μνημόσυνο είχα κατανάλωση 5.8.
Για μεση λεω Φανη .Στιγμιαια αστο και μενα καποια στιγμη εδειχνε 8.
-
Για μεση λεω Φανη .Στιγμιαια αστο και μενα καποια στιγμη εδειχνε 8.
Κάπου στο 6 (ίσως και 6.5) πρέπει να ήταν. Μετά τα 120χαω πέφτει η αποδοτικότητα του υβριδικού συστήματος, οπότε καίει παραπάνο. Πάλι οικονομικό ειναι, αλλά όχι όπως στην πόλη.
-
Ερωτηση και δεν ειναι ειρωνικη στ αληθεια ειναι απορια.Ποση καταναλωση να ειχε?Τι εννοείς? Στιγμιαία ή Μ.Ο. Στιγμιαία δεν μπορείς να ξέρεις και δεν έχει και νόημα. Εγώ με την Κορόλα όταν πηγαίνω με 150χαω σε ταξίδι (π.χ. μόνος μου γιατί με τον υιό μέσα δεν τρέχω), το τελευταίο που έκανα για μνημόσυνο είχα κατανάλωση 5.8.
Φάνη βγαίνουμε στην εθνική οδό, μηδενίζουμε κατανάλωση, βαράμε 150αρα για 20-30-40-50χλμ όσα θέλεις εσύ, και θα δείξει 5.8;
-
Ερωτηση και δεν ειναι ειρωνικη στ αληθεια ειναι απορια.Ποση καταναλωση να ειχε?
Εγω πχ ειχα 5.5 εκεινη την ωρα.
Πριν ομως που το πατησα μεχρι 175 (ελαχιστα)και ειχα και ανηφορες εφτασα τα 7.
Γυρισα απο Γιαννενα ,πηγα ξανα και γυρισα σε 2μιση ωρεςΔεν ήμουν εγώ πάντως...
6 με 6,5 καίει σε τέτοιους ρυθμούς.
Και σε αυτές τις ταχύτητες βοηθάει η μπαταρία (το βλεπω μεσω εφαρμογής Hybrid Assistant), παρότι όπως είναι λογικό δεν μπορεί να δουλέψει full ηλεκτρικά. -
@gtsartsal said in Toyota C-HR 2023:
Φάνη βγαίνουμε στην εθνική οδό, μηδενίζουμε κατανάλωση, βαράμε 150αρα για 20-30-40-50χλμ όσα θέλεις εσύ, και θα δείξει 5.8;
Με συνολική μεση ταχύτητα 100km/h, με εισοδο-εξοδο σε αστικο ιστό και στάσεις σε διοδια, άρα μιλάμε για ταχύτητες σε ανοιχτό δρόμο σταθερά στα 140-150 km/h, το C-HR καίει γύρω στο 6ρι με A/C και φορτωμένο με 4 άτομα και αποσκευές διακοπών (κοινώς "τιγκα").
Το Corolla, με ίδιο βενζινοκινητηρα-μπαταρια-υβριδιξό σύστημα με C-HR, λόγω χαμηλότερου ύψους και συνεπώς μικρότερης αεροδυναμικής αντίστασης, έχει ελάχιστα μικρότερη κατανάλωση σε ίδιες συνθήκες. -
Εγω δεν εχω δει ΠΟΤΕ CHR να πάει πάνω από 120-130
Δεν λέω προφανως ότι το αυτοκίνητο δεν πάει παραπάνω, οι οδηγοί του λέω δεν πάνε παραπάνω. Τουλαχιστον εγώ δεν εχω δει κανέναν.
-
@gtsartsal said in Toyota C-HR 2023:
Δεν ξέρω, μάλλον όχι όμως, θα δείξει παραπάνω. Εγώ λέω τι καίει όταν φύγω από το σπίτι μου και πάω Χαλκίδα και πηγαίνω με 150χαω, προφανώς με αυξομειώσεις, διόδια, πόλη, ΑΟ κλπ. Συνολικά με νοιάζει πόσο καίω σε ένα ταξίδι και όχι πόσο καίει στα 150 για 10 λεπτά.
-
@cirus said in Toyota C-HR 2023:
Εγω δεν εχω δει ΠΟΤΕ CHR να πάει πάνω από 120-130
Δεν λέω προφανως ότι το αυτοκίνητο δεν πάει παραπάνω, οι οδηγοί του λέω δεν πάνε παραπάνω. Τουλαχιστον εγώ δεν εχω δει κανέναν.
Ενώ φαντάζομαι όταν βλέπεις xceed πανε με 180?
-
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
Ως επί το πλείστον, θα χρησιμοποιείς Apple CarPlay-Android Auto, που έχουν δυνατότητα διαιρούμενης οθόνης και το interface τους συνεχώς εξελίσσεται.
Για τον πίσω υαλοκαθαριστήρα, συμφωνώ ότι αποτελεί έλλειψη.Πατριδα δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε το android auto ουτε καν ετσι για δοκιμη.
Χάνεις...Είναι πολύ εργονομικό και σου λύνει τα χέρια σε πολλά πράγματα. Εφοσον έχεις δεδομενα στο κινητό, παίζεις δωρεάν Spotify, Google Maps κλπ., δίνεις φωνητικές εντολές και πολλά άλλα.
Το χρησιμοποιώ μόνιμα. Έχω πάρει ανταπτορα και το δουλεύω wireless μέσω Bluetooth, χωρίς να συνδέω κάθε φορά το USB καλώδιο.
Toyota C-HR 2023