-
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Χάνεις...Είναι πολύ εργονομικό και σου λύνει τα χέρια σε πολλά πράγματα. Εφοσον έχεις δεδομενα στο κινητό, παίζεις δωρεάν Spotify, Google Maps κλπ., δίνεις φωνητικές εντολές και πολλά άλλα.
Το χρησιμοποιώ μόνιμα. Έχω πάρει ανταπτορα και το δουλεύω wireless μέσω Bluetooth, χωρίς να συνδέω κάθε φορά το USB καλώδιο.Δεν το εχω χρησιμοποιησει γιατι εχει δικο navi και ειναι ακριβειας .Κινητο το συνδεω με το bluetooth κσι με φωνητικες εντολες παιρνω τηλ..
-
Έχεις τις επαφές αποθηκευμένες στα αγγλικά;
-
-
@gchris7 said in Toyota C-HR 2023:
@cirus said in Toyota C-HR 2023:
Εγω δεν εχω δει ΠΟΤΕ CHR να πάει πάνω από 120-130
Δεν λέω προφανως ότι το αυτοκίνητο δεν πάει παραπάνω, οι οδηγοί του λέω δεν πάνε παραπάνω. Τουλαχιστον εγώ δεν εχω δει κανέναν.
Ενώ φαντάζομαι όταν βλέπεις xceed πανε με 180?
Σιγουρα πάντως δεν σερνονται στην ασφαλτο οπως οι περισσότεροι οδηγοι toyota και πάνε παραπάνω. (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις σε όλους τους κανόνες)
ΥΓ ΔΕΝ εχω xceed για να το υπερασπιστώ αλλά σιγουρα πάνε με παραπάνω
-
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Οχι lap κανονικα μολις πω ονομα παιρνει τηλ και επαναλαμβανει το ονομα με λαθος τονισμο καποια και την ανηψια μου οταν πω ανηψια λεει ...
Λεει..
Κληση Αλφα...Νι.....Ητα....Ψι...Γιοτα...Αλφα -
Χάνεις...Είναι πολύ εργονομικό και σου λύνει τα χέρια σε πολλά πράγματα. Εφοσον έχεις δεδομενα στο κινητό, παίζεις δωρεάν Spotify, Google Maps κλπ., δίνεις φωνητικές εντολές και πολλά άλλα.
Το χρησιμοποιώ μόνιμα. Έχω πάρει ανταπτορα και το δουλεύω wireless μέσω Bluetooth, χωρίς να συνδέω κάθε φορά το USB καλώδιο.Δεν το εχω χρησιμοποιησει γιατι εχει δικο navi και ειναι ακριβειας .Κινητο το συνδεω με το bluetooth κσι με φωνητικες εντολες παιρνω τηλ..
Με φωνητικές εντολές κάνεις διάφορα στο Android Auto, όχι μόνο κλήσεις (επιλογή προορισμών, τραγουδιών κλπ)
Ειδικά στα KIA που έχουν εργοστασιακό μενού στα αγγλικά, το Android Auto με ελληνικά κάνει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά.
Δοκίμασέ το. -
ΥΓ ΔΕΝ εχω xceed
Θα λες εχει δικος μου ανθρωπος οταν τον δω απο κοντα και το δοκιμασω θα σας πω
-
ΥΓ ΔΕΝ εχω xceed
Θα λες εχει δικος μου ανθρωπος οταν τον δω απο κοντα και το δοκιμασω θα σας πωΌταν απαντάμε σε κάποιον (παράθεση), αφήνουμε μια σειρά ΚΕΝΗ...
Για να φαίνεται πού τελειώνει ο ένας και πού αρχίζει ο άλλος...
Αλλιώς γίνεται αχταρμάς...
Ειδικά τα παλαιότερα μέλη, με πολλές αναρτήσεις, θα έπρεπε να το ξέρουν...
Φιλικά πάντα
-
@antoniokon said in Toyota C-HR 2023:
Όταν απαντάμε σε κάποιον (παράθεση), αφήνουμε μια σειρά ΚΕΝΗ...
Για να φαίνεται πού τελειώνει ο ένας και πού αρχίζει ο άλλος...
Αλλιώς γίνεται αχταρμάς...
Ειδικά τα παλαιότερα μέλη, με πολλές αναρτήσεις, θα έπρεπε να το ξέρουν...
Φιλικά πάντα
Ζητω συγνωμη λογω κεκτημενης ταχυτητας βλεπεις μου εχει μεινει απο το xceed ααααχαχαχαχαχαχα
-
Ειδικά στα KIA που έχουν εργοστασιακό μενού στα αγγλικά, το Android Auto με ελληνικά κάνει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά.
Δεν εχει μενου στα αγγλικα πατριδα.Ελληνικα ειναι.Και το navi οταν σου μιλαει στα ελληνικα τσ λεει.Στα αγγλικα ειναι ο πινακας οργανων μλκια τους βεβαια το ενα ελληνικα και το αλλο αγγλικα
Τεσπα μην καννιβαλιζω το τοπικ .Αυριο θα παω παλι γιαννενα αν βρω καποιο κενο,ισως ξαναπαω να το δω απο κοντα .
Και κατι τελευταιο ασχετο και αυτο σημερα το πρωι ξεφορτωνανε στην hyundai το καινουργιο το ioniq αυτο που ειναι σαν σενταν σαν κουπε.ιδιαιτερο σχεδιο και αυτο αν και το ειδα μονο απο πισω. -
Με φωνητικές εντολές κάνεις διάφορα στο Android Auto, όχι μόνο κλήσεις (επιλογή προορισμών, τραγουδιών κλπ)
Δοκίμασέ το.Μα στο Sportage από τον βοηθό του μπορώ και λέω
ΚΛΗΣΗ ΤΑΔΕ
, ''ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ'' κλπ κανονικά ελληνικά.
Στο android auto δεν δέχεται ελληνικά. Και ασχέτως με μάρκα κινητού Samsung S23 Plus, νομίζω δεν δουλεύει η φωνητική αναγνώριση στα ελληνικά. -
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Οχι lap κανονικα μολις πω ονομα παιρνει τηλ και επαναλαμβανει το ονομα με λαθος τονισμο καποια και την ανηψια μου οταν πω ανηψια λεει ...
Λεει..
Κληση Αλφα...Νι.....Ητα....Ψι...Γιοτα...ΑλφαΠω ρε φίλε... Σκέψου να οδηγείς και να σε καλέσει ο Σπανοβαγγελοδημήτρης Νικόλας του Νικόλα!!! Σταματάς στην άκρη και χτυπιέσαι.
-
Δεν εχει μενου στα αγγλικα πατριδα.Ελληνικα ειναι.Και το navi οταν σου μιλαει στα ελληνικα τσ λεει.Στα αγγλικα ειναι ο πινακας οργανων μλκια τους βεβαια το ενα ελληνικα και το αλλο αγγλικα
ΟΚ. Προφανώς στα τελευταία ΚΙΑ άλλαξε το μενού του infotainment στα ελληνικά. Επίσης, δεν ήξερα ότι έχεις εργοστασιακό navi, αν και τα Google Maps, λόγω συνεχών updates, νομίζω οτι υπερτερούν.
-
@polioan said in Toyota C-HR 2023:
Δοκίμασέ το.Στο android auto δεν δέχεται ελληνικά. Και ασχέτως με μάρκα κινητού Samsung S23 Plus, νομίζω δεν δουλεύει η φωνητική αναγνώριση στα ελληνικά.
Ισχύει. Κι εγώ με S23 Ultra μέχρι στιγμής μόνο με αγγλικα χρησιμοποιώ φωνητικές εντολές μέσω Google. Ίσως στο μέλλον βάλουν και τα ελληνικά σαν επιλογή.
-
Σημερα γυρνωντας απο Γιαννενσ Ιονια πετυχα τον πρωτο γκαζοφονια chr 1ης γενιας .Εγω πηγαινε με 130 περιπου και περασε διπλα αερας πιστευω θα ηταν πανω απο 150.
Ερωτηση και δεν ειναι ειρωνικη στ αληθεια ειναι απορια.Ποση καταναλωση να ειχε?Στις υψηλές ταχύτητες κίνησης οι ηλεκτροκινητήρες δεν βοηθούν τόσο όσο στις χαμηλές, ακόμα και έτσι όμως το πλανητικό κιβώτιο αν δεν πιέζεις το γκάζι βοηθάει κάθε στιγμή οι στροφές του κινητήρα να είναι χαμηλά, είναι σαν να πηγαίνεις συνέχεια με την μέγιστη δυνατή σχέση, πχ 5η ή 6η, συνεπώς πάλι θα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση ειδικά όταν οδηγείς χωρίς πίεση στο γκάζι.
Για το θέμα του προσπερνάω αέρα δίνω ένα παράδειγμα με ποιόν τρόπο η μετάδοση αποδίδει πάρα πολύ καλά σε σχέση με μια συμβατική:
σε ένα ανηφορικό τμήμα, πχ στην ανηφόρα του καρέα ερχόμενος από μεσογείων, ένα συμβατικό έστω ότι κινείται με 100kph με 5η ή 4η ή 3η σχέση στο κιβώτιο, σε κάθε περίπτωση αν αποφασίσει να επιταχύνει θα βρεθεί εκτός powerband και θα του πάρει λίγο χρόνο να ξεκολλήσει ή μπορεί αν έχει μικρό κινητήρα να μην τα καταφέρει καν να επιταχύνει λόγω της ανωφέρειας. Τα dual motor δεν θα καταλάβουν τίποτα, θα βρεθούν αυτόματα στην "κατάλληλη" σχέση για να επιταχύνουν. -
@ataim said in Toyota C-HR 2023:
Σημερα γυρνωντας απο Γιαννενσ Ιονια πετυχα τον πρωτο γκαζοφονια chr 1ης γενιας .Εγω πηγαινε με 130 περιπου και περασε διπλα αερας πιστευω θα ηταν πανω απο 150.
Ερωτηση και δεν ειναι ειρωνικη στ αληθεια ειναι απορια.Ποση καταναλωση να ειχε?Στις υψηλές ταχύτητες κίνησης οι ηλεκτροκινητήρες δεν βοηθούν τόσο όσο στις χαμηλές, ακόμα και έτσι όμως το πλανητικό κιβώτιο αν δεν πιέζεις το γκάζι βοηθάει κάθε στιγμή οι στροφές του κινητήρα να είναι χαμηλά, είναι σαν να πηγαίνεις συνέχεια με την μέγιστη δυνατή σχέση, πχ 5η ή 6η, συνεπώς πάλι θα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση ειδικά όταν οδηγείς χωρίς πίεση στο γκάζι.
Για το θέμα του προσπερνάω αέρα δίνω ένα παράδειγμα με ποιόν τρόπο η μετάδοση αποδίδει πάρα πολύ καλά σε σχέση με μια συμβατική:
σε ένα ανηφορικό τμήμα, πχ στην ανηφόρα του καρέα ερχόμενος από μεσογείων, ένα συμβατικό έστω ότι κινείται με 100kph με 5η ή 4η ή 3η σχέση στο κιβώτιο, σε κάθε περίπτωση αν αποφασίσει να επιταχύνει θα βρεθεί εκτός powerband και θα του πάρει λίγο χρόνο να ξεκολλήσει ή μπορεί αν έχει μικρό κινητήρα να μην τα καταφέρει καν να επιταχύνει λόγω της ανωφέρειας. Τα dual motor δεν θα καταλάβουν τίποτα, θα βρεθούν αυτόματα στην "κατάλληλη" σχέση για να επιταχύνουν.καποια στιγμη ανεβαινωντας την ανηφορα μετα το σειριο προς αθηνα με αρκετη κινηση ειχε κολλησει πισω μου ενα τρολευ αναβοσβηνωντας φωτα καθως δεν σεβοταν ο βλαμμενος πως ειχε μπροστα μου αμαξι που προσπερνουσε και του εδινα περιθωριο να μην το αγχωσω. με το κορσα μαζουτ ο γατος, πριν εβδομαδαι δυο. μολις καθαρισε ο δρομος χαθηκε και απο κουκιδα στον καθρεπτη. εντυπωση μου εκανε ποσο αργησε να αρπαξει λιγο μετα τα 130, μου θυμησε το τζιβι μου και μαλιστα στο χειροτερο. και ο ιδιος που εχω βρεθει με τετοιο σε αναλογο σημειο, απογοητευση ειναι, νομιζω τσακιζουν ολα στα 125+
ΑρΕς
πριν μεραι ολιγαι, ενα απο τα τρολευ ειχε μια επαφη στον μπροστινο προφυλακτηρ και ηθελε βαψιμο. το πηγε ο συναδελφος, σημειωτεον ηλικιωμενος και χωρις οδηγικες επιδιωξεις, του δωσανε αντικατασταση ενα νοικιαρικο βιταρα 1.4 αυτοματο βενζινη.σε 2 ωρες περιμενω να ερθει ο πωλητης απο το ληζινγκ να λυσω το θεμα που ο δικος μου αρνιεται να παραδωσει πισω το βιτ και να παρει το τρολευ του, ηρθε και μου εκανε θεμα ποσο λαθος εκανα που του πηρα τετοιο ακομη και σε σχεση με το αούρι που ειχε πριν.
-
ΟΚ. Προφανώς στα τελευταία ΚΙΑ άλλαξε το μενού του infotainment στα ελληνικά. Επίσης, δεν ήξερα ότι έχεις εργοστασιακό navi, αν και τα Google Maps, λόγω συνεχών updates, νομίζω οτι υπερτερούν.
Και όχι μόνο... Οι χάρτες της Kia Hyundai τραβάνε δεδομένα πλέον από google map. Πχ. Αν βάλεις το όνομα μιας εταιρείας θα σου βγάλει κανονικά τον προορισμό
-
Και στο cc όταν βάλεις τη ρύθμιση 3D στο navigator βγάζει πληροφορίες για τα πάντα, επιλέγεις εστιατόριο, θέατρο κλπ. και r βγάζει τη πορεία, είναι τελείως επικαιροποιημένο οπότε πιθανολογώ ότι αντλεί πληροφορίες από google. Εφόσον υπάρχει navigator εργοστασιακό, δεν υπάρχει λόγος να συνδεθείς με android πλέον, παρά μόνο για μουσική
-
@gatoz said in Toyota C-HR 2023:
σε 2 ωρες περιμενω να ερθει ο πωλητης απο το ληζινγκ να λυσω το θεμα που ο δικος μου αρνιεται να παραδωσει πισω το βιτ και να παρει το τρολευ του, ηρθε και μου εκανε θεμα ποσο λαθος εκανα που του πηρα τετοιο ακομη και σε σχεση με το αούρι που ειχε πριν.
Αχαχα κλαιω.Σαν τα μικρα παιδακια που οταν πανε σε αλλο σπιτι και παιζουν με παιχνιδια και μετα δεν θελουν να τα δωσουν.
-
Βγαίνουν τα τρόλεϊ στην εθνική;
Toyota C-HR 2023