-
Καλησπερα σε ολους,σε μερικους μηνες θελω να προβώ στην αγορα ενος μεταχειρισμενου αυτοκινητου απο ιδιώτη αξιας 11.000-12.000 ευρω,ο μισθος μου δικαιολογεί την αγορα του αμαξιου και ολες μου οι μισθοδοσιες φαινονται κανονικα στην τραπεζα,το θεμα μου ειναι ομως οταν ερθει η ωρα της αγορας γινεται η διαδικασια να γινει καθαρα και μονο με μετρητα ή θα εχω θεμα με εφοριες και δεν ξερω τι αλλο,οποιος γνωριζει θα με βοηθουσε παρα πολυ η συμβουλη του μιας και ακουω διαφορα απτον καθενα.ευχαριστω.
-
Στο 99% των περιπτώσεων αγοραπωλησίας μεταξύ ιδιωτών η συνδιαλλαγή με μετρητά ευνοεί τον αγοραστή που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση τους οπότε γράφονται και αντίστοιχα μικρά ποσά στις δηλώσεις για την εφορία.
Τον πωλητή τον συμφέρει η συνδιαλλαγή με τραπεζική κατάθεση ιδίως αν μετα αγοράσει κατι ακριβό που θα κινήσει το ενδιαφέρον της εφορίας πχ σπίτι ,καινούργιο αυτοκίνητο και φυσικά η αναγραφή στις δηλώσεις όλου του ποσού.
Εγώ σε περίπτωση που πωλητής ζητούσε απολύτως μετρητά και επέμενε να γραφούν πολύ μικρά ποσά στις δηλώσεις θα έφευγα τρέχοντας και θα ακύρωνα την συνδιαλλαγή και προς θεού μη πας σε καμμία περίπτωση μόνος σου με τα μετρητά να αγοράσεις την super ευκαιρία .
-
@nospa said in Αγορα αυτοκινητου με μετρητά:
Καλησπερα σε ολους,σε μερικους μηνες θελω να προβώ στην αγορα ενος μεταχειρισμενου αυτοκινητου απο ιδιώτη αξιας 11.000-12.000 ευρω,ο μισθος μου δικαιολογεί την αγορα του αμαξιου και ολες μου οι μισθοδοσιες φαινονται κανονικα στην τραπεζα,το θεμα μου ειναι ομως οταν ερθει η ωρα της αγορας γινεται η διαδικασια να γινει καθαρα και μονο με μετρητα ή θα εχω θεμα με εφοριες και δεν ξερω τι αλλο,οποιος γνωριζει θα με βοηθουσε παρα πολυ η συμβουλη του μιας και ακουω διαφορα απτον καθενα.ευχαριστω.
μετρητα ΝΟΤ
-
έχεις ανοίξει ίδιο θέμα και στο ινσομνια? γιατί νομίζω ότι διαβάζω κι εκεί κάτι παρόμοιο.....
-
@elteo said in Αγορα αυτοκινητου με μετρητά:
έχεις ανοίξει ίδιο θέμα και στο ινσομνια? γιατί νομίζω ότι διαβάζω κι εκεί κάτι παρόμοιο.....
Κάτι ιδέες που σου μπαίνουν κι εσένα!
-
@ibiza95 said in Αγορα αυτοκινητου με μετρητά:
@elteo said in Αγορα αυτοκινητου με μετρητά:
Κάτι ιδέες που σου μπαίνουν κι εσένα!
https://www.insomnia.gr/forums/topic/812886-αγορα-αυτοκινητου-με-μετρητα/
-
Θυμάμαι όταν πούλαγα το ST που με είχε καλέσει ένας kolo-barista με υφάκι και ήθελε να ψωνίσει μετρητά. Είχε μια αδικαιολόγητη σιγουριά που πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε ψυχρολουσία τη στιγμή που του είπα ότι στην απόδειξη θα φαίνεται όλο το ποσό.. Κοινώς η κλήση έλαβε τέλος με συνοπτικές διαδικασίες
-
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα μετρητά φορολογικά για ιδιωτική συναλλαγή.
Μπορείς και να τα καταθέσεις μετρητά στον γκισέ τράπεζας στο IBAN του.
Τώρα αν θέλεις να δηλώσεις ως αγοραστής λιγότερα για το τεκμήριο είναι άλλο θέμα
-
Προσωπικά, αν ήθελα σώνει και καλά να γίνει με μετρητά η συναλλαγή, θα έπαιρνα 11.000 κέρματα του ενός ευρώ σε έναν σάκο και θα τα έδινα στον πωλητή για την αγορά. Το μόνο που θα ευχαριστηθείτε και οι δυο…θα κάτσετε, θα τα μετρήσετε ένα ένα, φοβερή εμπειρία και έτσι θα νοιώσεις την αγορά.
-
ΠΡΟΣΟΧΗ στη μεγάλη παγίδα που υπάρχει με τα μετρητά:
Σε περίπτωση αναστροφής πώλησης, θα πάρετε πίσω τα λεφτά που έχουν γραφεί στην ΥΔ ή στο τιμολόγιο πώλησης!Δηλαδή αν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο έναντι 11.000 και γράψετε στις ΥΔ (αν πρόκειται για ιδιώτη) ή στο τιμολόγιο αγοράς (αν πρόκειται για έμπορο) 7.000, αυτά θα πάρετε αν επιδιώξετε την αναστροφή της πώλησης.
Την έχει πατήσει έτσι γνωστός μου που αγόρασε αυτοκίνητο με 44.000 Km στο κοντέρ και μετά από επίσκεψη σε αντιπροσωπεία ανακάλυψε ότι είχε 103.000. Όταν πήγε στον έμπορο (πολύ γνωστό λαμόγιο των βορειοανατολικών προαστίων) με τα στοιχεία, του είπε φέρτο πίσω και πάρε τα λεφτά του τιμολογίου, που ήταν 3-4 χιλιάρικα λιγότερα από τα πληρωθέντα. Κοινώς, αν το έδινε πίσω, ο έμπορος θα έβγαζε και δεύτερο μεροκάματο από το αυτοκίνητο.Οπότε, αν αγοράσετε με μετρητά και δεν είναι πολύ γνωστός σας ο πωλητής, φροντίστε να αναγράψετε το πλήρες ποσό στις ΥΔ ή στο τιμολόγιο.
-
@harisma23 said in Αγορα αυτοκινητου με μετρητά:
ΠΡΟΣΟΧΗ στη μεγάλη παγίδα που υπάρχει με τα μετρητά:
Σε περίπτωση αναστροφής πώλησης, θα πάρετε πίσω τα λεφτά που έχουν γραφεί στην ΥΔ ή στο τιμολόγιο πώλησης!Δεν το κάνουν μόνο έμποροι το έκαναν δυο ιδιώτες λαμόγια που ξέρω , κατέβασαν τα χλμ και πλαστογράφησαν τα χαρτιά του ΚΤΕΟ!
Όταν το ανακάλυψε το θύμα και άρχισε τα θα σας κάνω μήνυση του έδειξαν την υπεύθυνη δήλωση με τα ποσά για την εφορία... σταμάτησαν τις απειλές και η οργή έγινε κλάψα... -
Αγορές πολύτιμων λίθων, χαλιών και αυτοκινήτων πάνω από 10,000 με μετρητά θεωρούνται ύποπτες και πρέπει αναφέρονται στις αρχές. Αν και όταν λοιπόν ο πωλητής πάει να καταθέσει το τίμημα στην τράπεζα θα του ζητηθεί η ΥΔ. Το ενδιαφέρον μετά στρέφεται στον αγοραστή.
-
Ερώτηση πότε γίνεται η κατάθεση των χρημάτων είτε με μεταφορά internet banking είτε με κατάθεση στην τράπεζα; Πριν την αγορά του αυτοκινήτου ή μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων;
@monman2 said in Αγορα αυτοκινητου με μετρητά:
Στο 99% των περιπτώσεων αγοραπωλησίας μεταξύ ιδιωτών η συνδιαλλαγή με μετρητά ευνοεί τον αγοραστή που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση τους οπότε γράφονται και αντίστοιχα μικρά ποσά στις δηλώσεις για την εφορία.
Τον πωλητή τον συμφέρει η συνδιαλλαγή με τραπεζική κατάθεση ιδίως αν μετα αγοράσει κατι ακριβό που θα κινήσει το ενδιαφέρον της εφορίας πχ σπίτι ,καινούργιο αυτοκίνητο και φυσικά η αναγραφή στις δηλώσεις όλου του ποσού.
Εγώ σε περίπτωση που πωλητής ζητούσε απολύτως μετρητά και επέμενε να γραφούν πολύ μικρά ποσά στις δηλώσεις θα έφευγα τρέχοντας και θα ακύρωνα την συνδιαλλαγή και προς θεού μη πας σε καμμία περίπτωση μόνος σου με τα μετρητά να αγοράσεις την super ευκαιρία .
-
@dimtsi said in Αγορα αυτοκινητου με μετρητά:
Ερώτηση πότε γίνεται η κατάθεση των χρημάτων είτε με μεταφορά internet banking είτε με κατάθεση στην τράπεζα; Πριν την αγορά του αυτοκινήτου ή μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων;
@monman2 said in Αγορα αυτοκινητου με μετρητά:
Υποτίθεται ότι έχεις κάνει όλους τους ελέγχους που εξασφαλίζουν την νομιμότητα που τώρα πια είναι να δεις στο my auto ότι η πραγματικότητα συμπίπτει με τα αναγραφόμενα στοιχεία . Σε σώζει ιδίως από πλαστογράφηση του χαρτί ΚΤΕΟ που είναι συνηθισμένη απάτη.
Μετά συμπληρώστε όλα τα χαρτιά και πλήρωσε τον ακριβώς πριν πέσουν οι υπογραφές .
Αν τώρα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πάτε σε εναν διεκπεραιωτή μια σχολή οδηγών να υπάρχει μάρτυρας. -
Ενα αυτοκινητο που εδωσα πριν λιγους μηνες, Σαββατο πρωι το ειδαν αποφασισαν να το παρουν, μου εκαναν μεταφορα το ποσο εκεινη την ωρα ειχα κωδικους στο κινητο τα ειδα μου εδωσαν τα υπολοιπα μετρητα, μπηκαμε με τους κωδικους gsis στο gov ο καθενας μας ταυτοτητα αφμ και το πηρε οδηγωντας σε 2-3 μερες περιπου μετα πηγε πηρε την καινουρια αδεια κυκλοφοριας απο τη διευθυνση συγκοινωνιων στο νομο του. Πολυ ευκολη και γρηγορη διακασια 20-30 λεπτα ολη η διαδιακασια μαζι με τη μεταφορα χρηματων προηγουμενως. Τις επομενες μερες μου εστειλε και του εστειλα το ποσο που συμφωνηθηκε να το βαλουμε
Αγορα αυτοκινητου με μετρητά