-
Μια από τις καλύτερες πηγές πληροφόρησης για τις βλάβες που βγάζουν τα ηλεκτρικά οι Κροάτες.
https://evclinic.eu/2024/10/30/if-you-drive-a-stellantis-vehicle-may-god-help-you-part-1/
If you drive a STELLANTIS vehicle, may God help you! PART 1
It’s time to summarize: STELLANTIS is a totally unsustainable group producing junk, along with their suppliers. The level of ridiculous engineering in these vehicles borders on madness, and it’s time to confront the garbage, face to face, in this series of posts.
Εχει για όλες τις μάρκες και χώνουν αβέρτα
-
Μαλακίες.
Εντάξει γενικά κράζουν όλες τις μάρκες, είδα Μερσεντές, Τογιότα κλπ.
Αλλά στο θέμα της Στελλάντις, όλη η ιστορία είναι ότι η εταιρεία δεν τους υποστηρίζει να κάνουν αυτοί την συντήρηση και θέλει να την έχει δική της.
Επίσης θέλουν να έχουν αυτοί τις συντηρήσεις, αλλά να πληρώνει τις εγγυήσεις η εταιρεία...
Καλά για μαλάκες ψάχνουν τα @@κια...
Δείτε τις μαλακίες που γράφουν σε μετάφραση...
Τα έντονα γράμματα που φαίνεται ο πραγματικός λόγος του κραξίματος δικά μου.
Ήρθε η ώρα να συνοψίσουμε: Η STELLANTIS είναι μια εντελώς μη βιώσιμη ομάδα που παράγει σκουπίδια, μαζί με τους προμηθευτές της. Το επίπεδο της γελοίας μηχανικής σε αυτά τα οχήματα συνορεύει με την τρέλα, και ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τα σκουπίδια, πρόσωπο με πρόσωπο, σε αυτήν τη σειρά αναρτήσεων. Γνωρίζουμε ήδη το είδος των σκουπιδιών που παράγει αυτή η ομάδα σε τροχούς σε πετρελαιοκίνητες, βενζινοκίνητες και υβριδικές παραλλαγές, αλλά αυτό που κάνουν με τα EV είναι ασυγχώρητο. Μας φαίνεται ότι δεν θέλουν να είστε ικανοποιημένοι ιδιοκτήτες, ειδικά όχι με τα EV. Το προϊόν φαίνεται να έχει σχεδιαστεί με ένα μήνυμα όπως: "Σου είπα να αγοράσεις ένα ντίζελ με DPF για να μπορέσουμε να σου βγάλουμε χρήματα". Αντιμετωπίσαμε μια σειρά προβλημάτων με αυτά, από το «δικαίωμα επισκευής» AFTERMARKET για ανεξάρτητα συνεργεία επισκευής (σχηματικά, λογισμικό, ενημερώσεις, ανταλλακτικά) μέχρι ειδικά εργαλεία και τεκμηρίωση. Η υποστήριξη δεν ανταποκρίνεται. Τίποτα δεν είναι προσβάσιμο, παραβιάζοντας κατάφωρα τον Κανονισμό ΕΕ 2018/858, Άρθρο 61. Εδώ και εβδομάδες, δεν έχουμε λάβει έγκριση για πρόσβαση στους λογαριασμούς FIAT και Citroen. Ενώ η Tesla παραχώρησε αυτήν την πρόσβαση εντός μιας ημέρας, με τον Stellantis, θα έπρεπε να διαλύσουμε 50 αυτοκίνητα πριν επιλυθεί οτιδήποτε.
Το πρόβλημα στις άλλες 50 αποχρώσεις του γκρι, όπου υποφέρουν οι ιδιοκτήτες, είναι ότι ακόμη και τα εξουσιοδοτημένα κέντρα σέρβις είναι σκλάβοι αυτής της ομάδας. Οι τεχνικοί τους δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση, δεν μπορούν να εντοπίσουν σφάλματα, δεν έχουν επαρκή υποστήριξη τηλεφωνικής γραμμής από τον κατασκευαστή και αντικαθιστούν τυφλά εξαρτήματα με έξοδα του ιδιοκτήτη. Το τρίτο επίπεδο προβλημάτων είναι ότι ο κατασκευαστής δεν έχει διαθέσιμα εξαρτήματα για να επισκευάσει το όχημα, προκαλώντας καθυστερήσεις 2-6 μηνών, με ιδιαίτερα μεγάλες απώλειες για τους επιχειρηματίες που μένουν χωρίς όχημα αντικατάστασης υπό την εγγύηση. Το τελευταίο και πιο οδυνηρό επίπεδο είναι οι τοκογλυφικές πολιτικές εγγύησης, όπου η γενική εγγύηση οχήματος συνδέεται με την εγγύηση μετάδοσης κίνησης. Εάν χάσετε μια αντικατάσταση υαλοκαθαριστήρα σύμφωνα με το βιβλίο σέρβις, χάνετε αυτόματα την εγγύηση της μπαταρίας, ακόμη και σε κρίσιμες ανακλήσεις όπου αρνούνται να αντικαταστήσουν το εξάρτημα.
Εδώ έχω εικόνες 3 περιπτώσεων καταστροφικά και ανεπανόρθωτα σχεδιασμένων μονάδων MAHLE OBC και DCDC ενσωματωμένων σε μια ενιαία μονάδα, όπου 8 πλακέτες PCB περιπλέκουν το σύστημα σε πρωτοφανείς διαστάσεις. Η τελευταία πλακέτα IGBT είναι κολλημένη με σκληρό εποξειδικό υλικό στην πλάκα ψυκτικού, μαζί με τον μετατροπέα DCDC. Σχεδόν κάθε πλακέτα έχει τον μικροελεγκτή της. Σε 2 δείγματα, δεν υπάρχει μετρήσιμη ζημιά, αλλά η φόρτιση τύπου OBC 2 δεν λειτουργεί. Ένα δείγμα έκαψε το καλώδιο από τον επαγωγέα στην έξοδο IGBT. Δεν μπορέσαμε να επισκευάσουμε ούτε μία στις 3 προσπάθειες. Για το δεύτερο μέρος, περιμέναμε 6 μήνες και αυτό το εργοστασιακό σφάλμα δεν καλύπτεται ούτε από εγγύηση ούτε από ανάκληση, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες γίνονται πραγματικά θύματα χωρίς άλλη επιλογή από το να αγοράσουν ένα όχημα από άλλο κατασκευαστή, διαφορετικά θα οδηγηθούν σε πτώχευση. Ούτε εμείς ούτε το εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις μπορούμε να διορθώσουμε αυτό το ελάττωμα. Αυτό το ανταλλακτικό βρίσκεται σε όλα τα οχήματα Peugeot, Citroen, Opel, Toyota, DS (e208, DS3, eVivaro, eJumpy) και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά ζητήματα. Αυτά τα οχήματα είναι τόσο κακά και μη επισκευάσιμα που σας συνιστώ να αγοράσετε μια Mercedes.
Λες και φτιάχνουν EV για να τους μισήσεις.
H εγγύηση της Στελλάντις είναι η παρακάτω :
Το ηλεκτρικό ή υβριδικό σας επαναφορτιζόμενο αυτοκίνητο καλύπτεται από εκτεταμένη εγγύηση της μπαταρίας κίνησης : 8 έτη ή 160 000 km, υπό την προϋπόθεση ελάχιστης ικανότητας μπαταρίας 70 %.
Καθ' όλη αυτή τη διάρκεια, οι επεμβάσεις καλύπτονται από την Εγγύηση του Κατασκευαστή. Εκτός αυτής (ή αν η ελάχιστη ικανότητα μπαταρίας είναι κάτω από 70 %), μπορείτε να προβείτε σε επισκευή ή αντικατάσταση με καινούργια ή ανακατασκευής.Πέρα από την μπαταρία κίνησης, το αυτοκίνητό σας καλύπτεται από εγγύηση, με τους ίδιους όρους με τους οποίους καλύπτονται τα αυτοκίνητα βενζίνης ή diesel (κατασκευαστικό ελάττωμα, βαφή, διάτρηση).
Δηλαδή τα @@ παραπάνω θέλει ο όμιλος να δίνει 8 χρόνια/160000 χλμ εγγύηση, αλλά την συντήρηση να την κάνουν αυτοί και να κονομάνε αυτοί και όχι αυτός που δίνει την εγγύηση...
Πως το λέγαμε μικροί ?
Εχει η μαμά τους και άλλα παιδάκια τόσο έξυπνα ?
-
Και μετά σου λένε πως δεν θα υπάρχουν συνεργεία με την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης.
Η διαφορά θα είναι πως θα πρέπει να υπάρχουν μηχανικοί και μαστοριά με εξειδίκευση και να ρίχνουν πάρα-πάρα πολύ διάβασμα σε συνδυασμό με την χρήση ακριβού software διάγνωσης των προβλημάτων.
Και φυσικά θα χρεώνουν αδρά τις αμοιβές τους και πολύ καλά θα κάνουν!
Αν δηλαδή εκεί που η ληστρική Stellantis εκτός εγγύησης σου ζητά 12000€ + για αντικατάσταση των εξαρτημάτων αφού προφανώς και δεν τους νοιάζει και δεν θέλουν να αναλάβουν το κόστος εκπαίδευσης προσωπικού στα συνεργεία τούς για επισκευές, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για καλούς μηχανικούς που θα κατασκευάζουν με αξιοπιστία μπαταρίες και εξαρτήματα με το μισό κόστος και θα αποκομίσουν τεράστιο κέρδος από την εργασία αυτή.Επίσης οι τύποι αυτοί αναδυκνειουν και το τεράστιο κόστος που θα υπάρχει εκτός εγγύησης με ενδεχόμενα προβλήματα στα ηλεκτρικά.
Για τo κράξιμο στην Stellantis γιατί έχουν άδικο;
Λένε πως σε περίπτωση λήξης της εγγύησης ή κατάπτωσης των όρων της επειδή...άλλαξες άλλου υαλοκαθαριστήρες το αυτοκίνητο σε ενδεχόμενο πρόβλημα πάει ουσιαστικά για σκραπ αφού τα εξουσιοδοτημένα μόνο αλλαγή εξαρτημάτων σε υπέρογκο κόστος μπορούν να κάνουν διότι οι μηχανικοί τους είναι άσχετοι, ενώ σε εξωτερικό συνεργείο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αφού παράνομα ή Stellantis δεν δίνει τα απαραίτητα Documentation και υποστήριξη software , ενώ μιλάνε και για τραγική ποιότητα κατασκευής και πατέντες τύπου "κλασσική περίπτωση βλάβης"
Με τους άλλους τα καταφέρνουν καλύτερα και δύσκολα ή πολύ δύσκολα βρίσκουν στο τέλος λύσεις.
-
Παπαριές λένε για να πάρουν πελάτες.
-
Εγώ δεν κατάλαβα ότι αυτοί θέλουν να καρπωθούν την εγγύηση, εγώ κατάλαβα ότι έπαθαν βλάβη κάποια αυτοκίνητα και στα ψηλά γραμματα το εξάρτημα αυτό ΔΕΝ το καλύπτει η εγγύηση και ανακγστηκαν και πήγαν σε αυτούς για αν βρουν λύση και πάλι ομως ΔΕΝ υπάρχει ανταλλακτικό.
Αισχος.
Εάν ισχύουν όλα αυτά τοτε επαληθεύεται το ίδιο μοτίβο με τους θερμικούς κινητηρες και το adblue.Πρόχειροδουλειά και ένα αφήγημα πως τα αυτοκίνητα είναι πρώτα από όλα αισθητική και άλλες τέτοιες μπούρδες. Ας τα καμαρώνουν στα πάρκινγκ σε ακινησία, έτσι ομορφα που είναι.
Γενικότερα σας τα έγραφα και είχα προστριβές με τον @dublin. Η εταιρία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο σο αφορά την αξιοπιστία της, τα κεφαλαια της προτιμούσε να τα επενδύσει σε αγορές και άλλες εκτός ομίλου κερδοφόρες συμμετοχές και όχι στην ίδια την εξέλιξη των προϊόντων της και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα με τις τεχνικές αναλύσεις όπου περιγράφουν προχειροδουλειες
Γενικότερα από τότε που αλλαξε διοίκηση η εταιρία και μοηκαν κάτι τύποι των αγορών και μανατζαραίοι του μάρκετινγκ την κατέστρεψαν. Θα έχει τη μοίρα της vw που για πρώτη φορά κλείνει 3 εργοστάσια μέσα στην Γερμανία. Αυτοί τσέπωσαν τα εκατομμύρια τους, θα προσληφθούν σε άλλες άσχετες εταιρίες ώστε να τους προσφέρουν και σε αυτούς αυτά τα σούπερ προγράμματα κερδοφορίας που ικανοποιούν τους μετόχους και μετά θα πάνε κάπου άλλου. Οι μέτοχοι είναι funds και όχι στρατηγικοί εθνικοί και μη οργανισμοί, και έτσι αδιαφορούν για τη φήμη της εταιρίας. Προσδοκούν βραχυπρόθεσμα κέρδη και μετά απλώς θα αλλάξουν πορτφολιο με τους ανταγωνιστές της Stellantis.
Τα αυτοκίνητα είναι μηχανολογία πρώτα από όλα και μετά marketing. Στην δίκη τους περίπτωση, προκειμένου να εμφανίσουν καλούς και εντυπωσιακούς αριθμοδείκτες παρουσίασαν ως καινοτομία την ψηφιακή εξέλιξη κινητήρων μειώνοντας τις ρεαλιστικές δοκιμές τους και όπως είναι φυσικό το κόστος εξέλιξης. Χάρηκαν οι μέτοχοι για τα αυξημένα κέρδη από την απόφαση αυτή και διέλυσαν όλοι μαζί τη φήμη της εταιρίας όσον αφορά την αξιοπιστία, αφού το λογισμικό φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων και μαλιστα κινήθηκαν νομικά κατά της εταιρίας του λογισμικού, (δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο αλλά κάτι τέτοιο θυμάμαι)
Το τελευταίο παράδειγμα είναι πως δεν έχει στοκ για Citroen 15ετιας. Δεν υπάρχουν ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι πια για Citroen c4. Αλλη μείωση δαπανών από εκεί με σκοπό να ευχαριστήσουν τους μετόχους αφήνοντας ξεκρεμαστους τόσους παλιούς πελατες τους...που αυτοί ΣΙΓΟΥΡΑ θα ξαναγορασουν stellantis.
Τέλος να πω πως πραγματικά οποιος αγαπά τη εταιρία αυτή και δεν είναι ούτε μέτοχος ούτε έχει συγγενείς να εργάζονται για το μάρκετινγκ της (αυτές ήταν οι περιπτώσεις εδώ μέσα) λυπάται. Η PSA και όχι αυτή η Stellantis, ηταν μια ΣΟΒΑΡΗ εταιρία που έφτιαχνε ΣΟΒΑΡΑ αυτοκίνητα. Εποχες του 90 ήταν εξαιρετική.
-
@lap said in Peugeot 3008 (2024):
Τα αυτοκίνητα είναι μηχανολογία πρώτα από όλα και μετά marketing.
Το τελευταίο παράδειγμα είναι πως δεν έχει στοκ για Citroen 15ετιας.Στο 1ο σκελος δυστυχως κουμαντο κανουν αυτοι του marketing και οχι οι μηχανολογοι, τα ελεγε εδω και χρονια ο Παναγιωτης ο κουαντρα.
Στο 2ο σκελος υποχρεωση για καλυψη ανταλλακτικων η καθε εταιρεια εχει για 10 χρονια, ευρωπαικη νομοθεσια αυτο, μετα οσο εχουν ξεμεινει σε καποιο ραφι θα βρισκεις, μετα απλα αλλαζεις αυτοκινητο. -
Καλά για να ξεκαθαρίσει το πράγμα και να καταλάβουμε τι παπαριές μας λένε οι απατεώνες αυτοί, να σας το βάλω στο οικοδομικό.
Πηγαίνετε αγοράζετε ένα σπίτι από ένα κατασκευαστή στα μπετά και του λέτε, από εδώ και μπρος θα το τελειώσω εγώ με δικά μου συνεργεία και υλικά, αλλά εσύ θα συνεχίσεις να μου δίνεις εγγύηση και να είσαι υπεύθυνος για όλο το έργο....
Τέτοιες μαλακίες γράφουν οι απατεώνες αυτοί και μαλάκες ψάχνουν και σε μαλάκες απευθύνονται...
Μια χαρά τους ξεσκίζει η Στελλάντις.
-
@criuser said in Peugeot 3008 (2024):
Καλά για να ξεκαθαρίσει το πράγμα και να καταλάβουμε τι παπαριές μας λένε οι απατεώνες αυτοί, να σας το βάλω στο οικοδομικό.
Πηγαίνετε αγοράζετε ένα σπίτι από ένα κατασκευαστή στα μπετά και του λέτε, από εδώ και μπρος θα το τελειώσω εγώ με δικά μου συνεργεία και υλικά, αλλά εσύ θα συνεχίσεις να μου δίνεις εγγύηση και να είσαι υπεύθυνος για όλο το έργο....
Εαν φέρεις τέτοιο παράδειγμα, πέστο σωστά τουλάχιστον για να μην δημιουργούνται λάθος ενυτπώσεις.
Αγοράζω ένα σπίτι από έναν κατασκευαστή, τελειωμένο. Και σε 2 χρόνια χαλάει κάτι στον ηλεκτρικό πίνακα και φωνάζω έναν διπλοματούχο ηλεκτρολόγο, με άδεια εργασίας από το κράτος, να το φτιάξει. Και μου λέει ότι είναι λάθος όλη η ηλεκτρολογική εγκατάσταση και ο πίνακας και θα πρέπει να μιλήσω με τον κατασκευαστή για να τοποθετήσει τον σωστό πίνακα, με βάση τις προδιαγραφές.
-
@fanis75 said in Peugeot 3008 (2024):
Εαν φέρεις τέτοιο παράδειγμα, πέστο σωστά τουλάχιστον για να μην δημιουργούνται λάθος ενυτπώσεις.
Αγοράζω ένα σπίτι από έναν κατασκευαστή, τελειωμένο. Και σε 2 χρόνια χαλάει κάτι στον ηλεκτρικό πίνακα και φωνάζω έναν διπλοματούχο ηλεκτρολόγο, με άδεια εργασίας από το κράτος, να το φτιάξει. Και μου λέει ότι είναι λάθος όλη η ηλεκτρολογική εγκατάσταση και ο πίνακας και θα πρέπει να μιλήσω με τον κατασκευαστή για να τοποθετήσει τον σωστό πίνακα, με βάση τις προδιαγραφές.
Μια χαρά το έβαλα, όπως το είπα.
Αυτό που λες δεν στέκει γιατί ο ηλεκτρολόγος δίνει πιστοποιητικό.
-
Μια χαρά το έβαλα, όπως το είπα.
Αυτό που λες δεν στέκει γιατί ο ηλεκτρολόγος δίνει πιστοποιητικό.
Γενικά δεν στέκει το παράδειγμα, γιατί ο κατασκευαστής σπιτιού χρησιμοποιεί διάφορους προμηθευτές και μεταφέρει την εγγύησή τους στον αγοραστή (εσύ δεν εγγυάσε το ψυγείο της Ζιμενς). Ενώ στο αυτοκίνητο ειναι ακριβώς το αντίθετο, ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου εγγυάτε ΟΛΟ το αυτοκίνητο και ας έχει εξαρτήματα από διάφορους προμηθευτές.
-
Παράδειγμα είπα για να γίνει κατανοητό το τι ζητάνε οι Κροάτες.
Δεν είπα ότι είναι το ίδιο.
-
Εάν διαβασεις τα αυτοκίνητα που φτιάχνουν είναι εκτός εγγύησης. Ότι είναι μέσα στην εγγύηση δεν το αγγίζουν.
Στο συγκεκριμένο Citroen άλλαξαν ηλιοκαθαριστηρα εκτός αντιπροσωπείας και βρήκαν νομικό πάτημα από το εργοστάσιο να μην καλύψει το αυτοκινητο διότι απαιτεί ακόμα και οι ήλιο καθαριστήρες να αλλαχτούν σε συνεργεία της. Εν ολίγοις τιμώρησε τον πελάτη.
Εγώ έχω προσωπικό παράδειγμα με psa, όπου παραδέχτηκαν ότι είχε σχεδιαστικό λάθος μια φλάντζα αλλά επειδή βγήκα εκτός εγγύησης δεν μπορούσαν να το αλλάξουν. Ενώ το πήγαινα για χρόνια σε αυτούς. Μόλις βγήκα από τη εγγύηση ξαφνικά παρατήρησαν και μικρή διαρροή ενώ υπήρχε ακόμα και οδηγία.....
Το πλήρωσα φυσικά....1000 ευρώ και άντε γεια.
Με έχασαν από πελάτη τους.Μόνο έξω εκτός αντιπροσωπείας το επισκεύαζα και εκεί ειδα το τι χάος γινεται με τον συγκεκριμένο κινητήρα. Όλοι το ίδιο πρόβλημα είχαν.
Χάρηκαν όμως οι μέτοχοι με τις καλύτερες οικονομικές καταστάσεις που παρουσίαζε η διοίκηση του ομίλου. Γλύτωσαν 1000 ευρώ που τα πλήρωσε ο πελάτης, ενώ ήταν σχεδιαστικό λάθος.
Την επόμενη φορά έχασαν 16500 ευρώ. Τα έδωσα άλλου.
-
Τέτοιες μαλακίες γράφουν οι απατεώνες αυτοί και μαλάκες ψάχνουν και σε μαλάκες απευθύνονται...
Μια χαρά τους ξεσκίζει η Στελλάντις.
Σε οποιοδηποτε αδειοδοτημενο συνεργειο και να γινει η συντηρηση ή καποια επισκευη εφ οσων χρησιμοποιηθουν γνησια ή εφαμιλης ποιοτητας ανταλλακτικα και λιπαντικα, η εγγυηση σχυει κανονικα, νομος της Ε.Ε. και αυτος.
Peugeot 3008 (2024)