-
@antoniokon said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@npapanik said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@gtsartsal said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@npapanik said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Αναφορικά με το μεταχειρισμένο Mazda 2 που ανέφερα παραπάνω, δείτε τι πουλάνε (μεγάλη προσοχή!):
https://www.automoli.com/en/report/vi/6513d31f-3698-4882-9bf5-441f0a095872/433c
Ωραίος.
Μπορείς να κάνεις έλεγχο σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο ?
Όπως καταλαβαίνεις, Ελλάδα δεν παίζει. Από Ευρώπη συνήθως ναι, το καλό είναι ότι πριν πληρώσεις σου λέει ποιά στοιχεία έχει.
Αναζητώντας πληροφορίες για αυτοκίνητο στη Γερμανία, μου έβγαλε το κατωτέρω site...
https://www.carvertical.com/gr
Έβαλα το vin και μου έγραψε ότι υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες και ιστορικό για το συγκεκριμένο όχημα αλλά πρέπει πρώτα να πληρώσω, για να πάρω αναφορά...
Πλήρωσα 35€ και μου ήρθε αναφορά σε ότι αφορά τρακαρίσματα not available...όχι ότι δεν είχε τρακάρει αλλά δεν υπήρχε σχετική πληροφόρηση...το μόνο χρήσιμο ήταν ότι δεν είχε δηλωθεί κλοπή...
Τίποτε άλλο για σερβις, κτεο, τρακαρίσματα, συντήρηση κλπ...
Το automoli.com στο βγάζει πριν:
-
@jammamon said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Απο καταναλωση πως εισαι; τον 90αρη εχεις;
Ναι, τον 90αρη στην έκδοση Homura. Κολλημένη στα 5,2 με 5,4. Το i-stop το έχω απενεργοποιημένο.
-
Αποκλείεται να είναι τόσο. Είσαι ανεμιστηραγόρι
-
Φοβερος! Εγω το ψηνω με τον κινητηρα των 115 ιππων στη homura aka, αλλα θελει αρκετα ευρα
-
Α την χομουρα!!! Σα δεν ντρέπεται. Κωλοεκδοση
-
καλησπέρα! έχω παραγγείλει το mazda 2 90PS homura και με εχει πιάσει φυσικά ανυπομονησία! η αντιπροσωπία μου είπε οτι πάνω κατω θα έρθει σε ενα μήνα ( αυτό ηταν 2 εβδομάδες πριν ) αφού το αμάξι βρίσκεται στο λιμάνι της Βαρκελώνης . μου είπαν οτι πιθανό αυτή την εβδομάδα θα πατήσει Πειραιά . απο εκεί και πέρα πόσο καιρό πάνω κάτω να υπολογίσω να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταξινόμησης πινακίδες κτλ ?
ευχαριστώ πολυ!
-
@filthydwarf said in MAZDA 2 Facelift 2023:
καλησπέρα! έχω παραγγείλει το mazda 2 90PS homura και με εχει πιάσει φυσικά ανυπομονησία! η αντιπροσωπία μου είπε οτι πάνω κατω θα έρθει σε ενα μήνα ( αυτό ηταν 2 εβδομάδες πριν ) αφού το αμάξι βρίσκεται στο λιμάνι της Βαρκελώνης . μου είπαν οτι πιθανό αυτή την εβδομάδα θα πατήσει Πειραιά . απο εκεί και πέρα πόσο καιρό πάνω κάτω να υπολογίσω να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταξινόμησης πινακίδες κτλ ?
ευχαριστώ πολυ!
Αν δεν βαρεθεί κάποιος βαριά σε 5 εργάσιμες θα είναι έτοιμο.
Με το καλό. -
@chrisk6 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@filthydwarf said in MAZDA 2 Facelift 2023:
ευχαριστώ πολυ!
Αν δεν βαρεθεί κάποιος βαριά σε 5 εργάσιμες θα είναι έτοιμο.
Με το καλό.ω ρε μιά χαρα! σε ευχαριστώ φίλε μου
-
καλησπερα. επειδη το αμαξι ερχεται χωρις ρεσέρβα και στην μάζντα την δίνουν ακριβά λέω να κοιτάξω και αλλού.
το θέμα ειναι δεν ξέρω τις διαστάσεις . στο μάνουαλ έχει 3 διαφορετικές:
το αμάξι θα φοράει 185/60R16 86H ποιο μέγεθος είναι το σωστό;
-
Μήπως να δεις τότε με τι διαστάσεις ζαντών και ελαστικών θα ρθει το αμάξι? Αν έρθει με αυτές που λες, τέτοια διάσταση να βάλεις .
-
@spi_duster said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Μήπως να δεις τότε με τι διαστάσεις ζαντών και ελαστικών θα ρθει το αμάξι? Αν έρθει με αυτές που λες, τέτοια διάσταση να βάλεις .
Με την διάσταση που έγραψα θα έρθει σίγουρα. Αφού αυτό παραγγειλα. Στο manual τις αναφέρει διαφορετικές διαστάσεις για τη ρεζέρβα αυτές που είναι στη φωτογραφία
-
Τότε μήπως να βρεις μια μεταχειρισμένη ίδιων διαστάσεων με αυτές που θα έχεις? Αλλιώς διάλεξε την μικρότερη δυνατή. Προσωπικά παντως πιστεύω πως μια ηλεκτρική τρόμπα και ένα σετ επιδιόρθωσης για το αμάξι αυτό θα ήταν προτιμότερο να πάρεις. Ίσως φταίει βέβαια το γεγονός πως δεν έκοψα ποτέ λάστιχο. Πρόκες και βίδες έχω όμως πατήσει μα με μια τρόμπα πάντα ελυνα τέτοια θέματα.
-
@spi_duster said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Τότε μήπως να βρεις μια μεταχειρισμένη ίδιων διαστάσεων με αυτές που θα έχεις? Αλλιώς διάλεξε την μικρότερη δυνατή. Προσωπικά παντως πιστεύω πως μια ηλεκτρική τρόμπα και ένα σετ επιδιόρθωσης για το αμάξι αυτό θα ήταν προτιμότερο να πάρεις. Ίσως φταίει βέβαια το γεγονός πως δεν έκοψα ποτέ λάστιχο. Πρόκες και βίδες έχω όμως πατήσει μα με μια τρόμπα πάντα ελυνα τέτοια θέματα.
τρομπα εχω αλλά μου έχει τύχει κατάσταση να με σωσει η ρεζερβα
-
Καλησπέρα,
μίλησα σήμερα με εισαγωγέα ελαστικών και μου έδωσε τιμή 270€ για τη ρεζέρβα ανάγκης (750€ μου είπε ο επίσημος αντιπρόσωπος)... το μόνο που χρειάζεται να προσέξει κανείς είναι το βήμα της διάστασης 60/16 να ταιριάζει με αυτό της ρεζέρβας...
Το ζήτημα είναι αλλο: στη θέση όπου υπάρχει το κιτ επισκευής, δεν υπάρχουν βίδες στερέωσης της ρεζέρβας, επομένως γεννάται το ερώτημα αν η ρεζέρβα απλά θα κάθεται στη "γούβα"...
Σχετικά με ρεζέρβα και όλα τα σχετικά, μπορεί να δει κανείς και εδώ: https://owners-manual.mazda.com/gen/en/mazda2/mazda2_8hg7ee19g/contents/08020100.html -
@petp3624 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Καλησπέρα,
μίλησα σήμερα με εισαγωγέα ελαστικών και μου έδωσε τιμή 270€ για τη ρεζέρβα ανάγκης (750€ μου είπε ο επίσημος αντιπρόσωπος)... το μόνο που χρειάζεται να προσέξει κανείς είναι το βήμα της διάστασης 60/16 να ταιριάζει με αυτό της ρεζέρβας...
Το ζήτημα είναι αλλο: στη θέση όπου υπάρχει το κιτ επισκευής, δεν υπάρχουν βίδες στερέωσης της ρεζέρβας, επομένως γεννάται το ερώτημα αν η ρεζέρβα απλά θα κάθεται στη "γούβα"...
Σχετικά με ρεζέρβα και όλα τα σχετικά, μπορεί να δει κανείς και εδώ: https://owners-manual.mazda.com/gen/en/mazda2/mazda2_8hg7ee19g/contents/08020100.htmlΣκέτη ρεζέρβα (χωρίς ελαστικό) το βλέπω δύσκολο έως απίθανο να κάνει 750. Μάλλον εννοούσε τα πάντα όλα. Ρώτα μόνο τη ρεζέρβα (σιδερένια ζάντα).
Το μανιουαλ σου λέει τις διαστάσεις που έχει η ρεζέρβα. -
Εννοείται πως μιλάμε για ολοκληρωμένο σετ ρεζέρβας: ζάντα, ελαστικό και παρελκόμενα. Ίσως δεν έγινα αντιληπτός...
-
Εννοείται πως μιλάμε για ολοκληρωμένο σετ ρεζέρβας: ζάντα, ελαστικό και παρελκόμενα. Ίσως δεν έγινα αντιληπτός...
Επειδή έγραψες για την ρεζέρβα ανάγκης.
Το πακέτο με τα παρελκόμενα τόσο κάνει όντως και απ' έξω αν το παραγγείλεις. -
Είναι τόσο ακριβό; Το βρίσκω φθηνότερα και με παρελκόμενα: https://www.carnoisseur.com/products/details/road-hero-spare-wheel-kit-to-fit-mazda-2-rh090
Χρειάζεται κάτι περισσότερο;
-
Είναι τόσο ακριβό; Το βρίσκω φθηνότερα και με παρελκόμενα: https://www.carnoisseur.com/products/details/road-hero-spare-wheel-kit-to-fit-mazda-2-rh090
Χρειάζεται κάτι περισσότερο;
Στα 290 κατι το βρισκεις αν μετατραψεις την λιρα σε ευρω.
Παρε ενα τηλεφωνο και ρωτα την Mazda για την ρεζερβα σκετη.
Αλλιως κοιτας και κατι αντιστοιχο οπως εδω.
Απ οτι καταλαβαινω θες να την βαλεις στον χωρο που εχει για την ρεζερβα, σωστα? -
Καλημέρα,
ναι, αυτό σκέφτομαι - να φύγει το φελιζόλ με το κιτ επισκευής και εκεί να φωλιάσει η ρεζέρβα ανάγκης. Η διάμετρος της "φωλιάς" είναι 580mm στο κατώτερο σημείο και 620mm στο ανώτερο. Η ρεζέρβα που μου προτείνεις έχει διάμετρο 15'', δλδ 380 mm και με προφίλ ελαστικού 70mm, η συνολική διάμετρος ανέρχεται στα 380+70*2=520mm, επομένως θα χωρέσει...
Στο manual που έχω παραλάβει (9/2023), δεν αναγράφεται η διάσταση της ρεζέρβας - ούτε στο κεφάλαιο των ελαστικών ούτε και σε εκείνο των τεχνικών χαρακτηριστικών.
MAZDA 2 Facelift 2023