-
Μου έφυγε το ibizaki σε βρεγμένη στροφή και έσκασα με την ζάντα του μπροστά αριστερά τροχού στο κράσπεδο. Τι ζημιά μπορεί να προκλήθηκε και τι εξαρτήματα υπάρχουν στον τροχό και περιξ αυτού που μπορεί να έπαθαν ζημιά. Τα ρωτάω όλα αυτά για να έχω μια εικόνα από αυτά που θα ακούσω από τον μάστορα.
Αυτά που είδα , τα "επιφανειακά".
- Σπάσιμο κομματιού ζάντας (ενδεχομένως να επισκευάζεται).
- Ψαλίδι άχρηστο.
- Άκρο.
- Ζαμφόρ.
- Και ένα άλλο εξάρτημα-άξονας με 2 τσιμουχάκια απο κάθε πλευρά σακατεμένο.
- Ίσως και θόλος , γιατί κόλλησε ο τροχός πίσω και στράβωσε ελαφρώς και το φτερό.
- Επίσης μπορεί να έπαθε ζημιά - στράβωσε και η κρεμαριέρα.
-
Η κρεμαγιέρα δε στράβωσε,μπορεί να στράβωσε όμως το ακρόμπαρο και το ημίμπαρο.Ψαλίδια και μπαλάκια θα πρέπει ν΄αλλαχτούν όμως.Υπολόγιζε 300€ με την εργασία...
-
Λογικά άνοιξαν και αερόσακοι ε?
-
@polistas said in Τι ζημιά μπορεί να προκλήθηκε;:
Δεν νομίζω,
δεν βάζουν αισθητήρες για τους αερόσακους τόσο χαμηλά. -
Μπα μην το λες.
Για να του έφυγε στη στροφή προφανώς έστριψε με όσα (εκτός αν φοράει ακόμη τα μαμίσια λάστιχα!).
Καθόλου απίθανο να ενεργοποιήθηκαν (για να μην πω για προεντατήρες).
Anyway... -
Άμα χτυπήθηκαν όλα αυτά εγώ θα έβαζα και το μουαγιέ μέσα άρα και ρουλεμάν τροχού.
-
Μην θεωρηθεί παράξενο να έχει αρπάξει ολόκληρο το αυτοκίνητο.......
-
Εγώ πάντως σε παρόμοιο σκηνικό κι όχι γιατί έτρεχα, την γλύτωσα μόνο με ένα σκασμένο λάστιχο. Επομένως τίποτα δεν είναι απόλυτο.
Συνήθως πρώτα την ακούει ζάντα και λάστιχο. Μετά μουαγιέ και ρουλεμάν. Μετά ψαλίδια με τα μπαλάκια τους. Μετά ακρομπαρα ημιμπαρα και τέλος ημιαξονια κρεμαριερα.
Μόνο ο μάστορας θα δει τι έχει αρπάξει. Εντωμεταξύ κάτι μπορεί να μην φαίνεται. Και να φανεί στην ευθυγράμμιση όπου δεν θα έρχεται σωστά. Επίσης μπορεί κάτι από την αλυσίδα αυτή να σου βγάλει πρόβλημα μετά από μήνες. Το σημαντικό είναι ότι είσαι εσύ καλά. Όσο για το κόστος μπορεί να πάει από 200 ευρώ μέχρι 600 μπορεί και παραπάνω.
-
@w202-amg said in Τι ζημιά μπορεί να προκλήθηκε;:
Δεν νομιζω, ισως κατι μπροστινες μπαρες αλλα αλλαζονται αυτες.
Λογικα μονο στην αναρτηση θα εχει ζημια αλλα φυσικα θα πρεπει να το κοιταξει το αμαξι αν εχει καμμια μετατοπιση αφου βγαλει τα χτυπημενα μερη.
-
@nickthetrib said in Τι ζημιά μπορεί να προκλήθηκε;:
@polistas said in Τι ζημιά μπορεί να προκλήθηκε;:
Δεν νομίζω,
δεν βάζουν αισθητήρες για τους αερόσακους τόσο χαμηλά.Οι αισθητηρες μετρανε επιβραδυνση . Αν διαβασουν μεγαλη επιβραδυνση , ανοιγουν οι αεροσακοι
Δεν ειναι απαραιτητο να χτυπησουν οι ιδιοι οι αισθητηρες για να ανοιξουν οι αεροσακοι -
@wantone said in Τι ζημιά μπορεί να προκλήθηκε;:
Ποιες ειναι αυτες οι μπαρες? Πως λεγονται?
Μπορει να στραβωσει το ραμφος (ετσι το λενε στην αργκο)που εκει στηριζεται η μπροστινη αναρτηση
-
@alexandros-k said in Τι ζημιά μπορεί να προκλήθηκε;:
Μπορει να στραβωσει το ραμφος (ετσι το λενε στην αργκο)που εκει στηριζεται η μπροστινη αναρτηση
εχει δυο μπαρες που υποχωρουν σε περιπτωση ατυχηματος, αυτες μπαινουν σε υποδοχες και αλλαζουν εννοειται. ολα τα αλλα κολλανε πανω σε αυτες. αρα δυσκολα να παρει σασσι αν μιλαμε μονο για τον τροχο εκτος και αυτος μπει τοσο μεσα που χτυπησει στον firewall.
-
Merc w203 sc έφυγε με ανοιχτη τροχιά σε αριστερή στροφή. Υπήρχε λίγο μπετό από αυτο που αδειάζουν στο τέλος οι μπετόνιερες και αφήνει ένα μικρό λοφάκι .Εν τέλη με 50 περίπου το αμάξι έφυγε απλά πλαγιολισθενοντας ελαφρώς εκτός δρόμου και χτυπώντας και το παραπάνω μπετό. Αποτέλεσμα? Με αλλαγμένη πίσω γέφυρα κομπλέ το αμάξι παραμένει στο πουθενά πίσω, έχει αρπάξει όλο το σασί με τα σημεία έδρασης της γέφυρας να μην φαίνονται τοπικά παραμορφωμένα.
Μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο αλλά μέχρι και όταν κάνω @@@@ προσέχω να μην έχει ανωμαλίες -αποτομα κοψίματα ο δρόμος και εγώ να πάω με το πλάι,κάθε δύναμη που ασκείται περνά σχεδόν αυτούσια παντού . -
Merc w203 sc έφυγε με ανοιχτη τροχιά σε αριστερή στροφή. Υπήρχε λίγο μπετό από αυτο που αδειάζουν στο τέλος οι μπετόνιερες και αφήνει ένα μικρό λοφάκι .Εν τέλη με 50 περίπου το αμάξι έφυγε απλά πλαγιολισθενοντας ελαφρώς εκτός δρόμου και χτυπώντας και το παραπάνω μπετό. Αποτέλεσμα? Με αλλαγμένη πίσω γέφυρα κομπλέ το αμάξι παραμένει στο πουθενά πίσω, έχει αρπάξει όλο το σασί με τα σημεία έδρασης της γέφυρας να μην φαίνονται τοπικά παραμορφωμένα.
Μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο αλλά μέχρι και όταν κάνω @@@@ προσέχω να μην έχει ανωμαλίες -αποτομα κοψίματα ο δρόμος και εγώ να πάω με το πλάι,κάθε δύναμη που ασκείται περνά σχεδόν αυτούσια παντού .Ναι αλλα λεει για μπροστινο τροχο, εσυ λες για πισω μεγαλη διαφορα.
-
@alexandros-k said in Τι ζημιά μπορεί να προκλήθηκε;:
εχει δυο μπαρες που υποχωρουν σε περιπτωση ατυχηματος, αυτες μπαινουν σε υποδοχες και αλλαζουν εννοειται. ολα τα αλλα κολλανε πανω σε αυτες. αρα δυσκολα να παρει σασσι αν μιλαμε μονο για τον τροχο εκτος και αυτος μπει τοσο μεσα που χτυπησει στον firewall.
Ποιες μπαρες ειναι αυτες? δεν μπορω να καταλαβω
Μηπως λες τα ραμφη?
Τα 2 ραμφη ειναι μερος του σασι , και εκει στηριζεται η αναρτηση . Και μπορουν να στραβωσουν με δυνατο χτυπημα του τροχου (αφου πρωτα καταστραφει η αναρτηση ) -
Μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο αλλά μέχρι και όταν κάνω @@@@ προσέχω να μην έχει ανωμαλίες -αποτομα κοψίματα ο δρόμος και εγώ να πάω με το πλάι,κάθε δύναμη που ασκείται περνά σχεδόν αυτούσια παντού .Ναι αλλα λεει για μπροστινο τροχο, εσυ λες για πισω μεγαλη διαφορα.
Δεν ξέρω για ποιο Ίμπιζα μιλάμε αλλά κατά 90% το αυτοκίνητο μπροστά έχει κλασσική γέφυρα με υποπλαίσιο κτλ.
Ας ελπίσουμε η ζάντα να ήταν μάπα και εξαιτίας της να γλυτώσαν όλα τα υπόλοιπα. -
Δεν έχω ακόμα ξεκάθαρη εικόνα. Θα μάθω το απόγευμα. Δεν ξέρω ακριβώς με πόσα χλμ έσκασα στο κράσπεδο ~20-30. Ελπίζω να μην πήρε γέφυρα ή κρεμαριέρα γτ ανεβαίνει το κόστος πολύ και πάω σε άλλου είδους προβλήματα.
Από αυτό που είδα ζαντολάστιχο, ψαλίδι με σινεμπλοκ , ακροαξόνιο, ρουλεμάν , μπιλιοφόρο. Πιο μέσα δεν ξέρω τι μπορεί να πήρε.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν μπουν κάποια απο αυτά τα εξαρτήματα ιμιτασιόν θα έχω θέμα οδηγικά. -
@vaggelisthesgr said in Τι ζημιά μπορεί να προκλήθηκε;:
Δεν έχω ακόμα ξεκάθαρη εικόνα. Θα μάθω το απόγευμα. Δεν ξέρω ακριβώς με πόσα χλμ έσκασα στο κράσπεδο ~20-30. Ελπίζω να μην πήρε γέφυρα ή κρεμαριέρα γτ ανεβαίνει το κόστος πολύ και πάω σε άλλου είδους προβλήματα.
Από αυτό που είδα ζαντολάστιχο, ψαλίδι με σινεμπλοκ , ακροαξόνιο, ρουλεμάν , μπιλιοφόρο. Πιο μέσα δεν ξέρω τι μπορεί να πήρε.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν μπουν κάποια απο αυτά τα εξαρτήματα ιμιτασιόν θα έχω θέμα οδηγικά.Αν χτυπησες με 20-30χλμ/ωρα , δε νομιζω να εγινε μεγαλη ζημια . Βαλε ιμιτασιον , αλλά καλες μαρκες, οχι τα πιο φθηνα . Δεν θα εχεις θεμα
-
-
This post is deleted!
Τι ζημιά μπορεί να προκλήθηκε;