-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Και αν ερχόταν κάποιος ταξιδευτής που έκανε τον γύρο της Ευρώπης με το ηλεκτρικό του και ήθελε να φορτίσει;
Ειδικά το γύρο της Ευρώπης λολλλλλλλ
-
Και αν ερχόταν κάποιος ταξιδευτής που έκανε τον γύρο της Ευρώπης με το ηλεκτρικό του και ήθελε να φορτίσει;
Ο Lap της Ευρώπης σε 80 ημέρες!
Καμία εξίσωση των θέσεων ΑΜΕΑ που κάποι κάφροι καταπατούν κι έχουν λόγο να βρίσκονται δίπλα στην είσοδο, με το να μοστράρονται φορτιστές ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ.Κακώς να καταληφθούν οι φορτιστές ΑΝ υπάρχουν άλλες θέσεις στάθμευσης, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να τοποθετούνται σε προνομιακή θέση οι φορτιστές, ας τους βάλλουν στην άκρη, εκεί δεν θα τους καταπατεί κανένας άλλος, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΟΚΙΝΗΤΟΥΣ που αντί για μιση-μία ώρα που τραβάνε ρεύμα, θα αράζουν στη θέση με τις ώρες, σιγά μην πάνε να το μετακινήσουν όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση.
-
Εγώ προτείνω να βάλουμε τις θέσεις φορτίσης πάνω στις κορυφές των βουνών δίπλα σε χαράδρες.
-
Εγώ προτείνω να βάλουμε τις θέσεις φορτίσης πάνω στις κορυφές των βουνών δίπλα σε χαράδρες.
Και εγώ προτείνω να πετάξουμε τα ηλεκτρικα και τους φορτιστές τους στον καιαδα.
Καμία πρόοδος και καμία οικολογία.
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Αρκετά πια. -
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ο Lap της Ευρώπης σε 80 ημέρες!
Καμία εξίσωση των θέσεων ΑΜΕΑ που κάποι κάφροι καταπατούν κι έχουν λόγο να βρίσκονται δίπλα στην είσοδο, με το να μοστράρονται φορτιστές ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ.Κακώς να καταληφθούν οι φορτιστές ΑΝ υπάρχουν άλλες θέσεις στάθμευσης, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να τοποθετούνται σε προνομιακή θέση οι φορτιστές, ας τους βάλλουν στην άκρη, εκεί δεν θα τους καταπατεί κανένας άλλος, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΟΚΙΝΗΤΟΥΣ που αντί για μιση-μία ώρα που τραβάνε ρεύμα, θα αράζουν στη θέση με τις ώρες, σιγά μην πάνε να το μετακινήσουν όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση.
Μα πως θα είναι μοδάτοι και πως θα τσεπώσει την ξεδιάντροπη επιδότηση η επιχείρηση, πηλιε;
Έχουν βασίσει το μέλλον της αυτοκίνησης και το πως θα κάνει ο κόσμος της δουλειά του στη μοδα, το Hype και τη μόστρα. -
Έχετε δει σε βενζινάδικο κανένα φορτιστή;
Εδώ στην περιοχή που μένω, πολλά βενζινάδικα έχουν άνετους χώρους που θα μπορούσαν να έχουν δυο-τρεις θέσεις φόρτισης. Αλλά δεν έχω δει φορτιστή πουθενά.Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν έχουν φορτιστές;
-
@iceman7 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Και εγώ προτείνω να πετάξουμε τα ηλεκτρικα και τους φορτιστές στους στον καιαδα.
Αρκετά πια.Γιατί τόση απέχθεια;
Είναι οικολογικά, γιατί δεν είναι;Έχετε δει τι συμβαίνει στον πλανήτη; Κάθε έτος έχουμε ακραία φαινόμενα που σπάνε τα ρεκόρ. Εγώ δεν θυμάμαι τόσο άκραια φαινόμενα μαζεμένα κάθε ετος. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι να σταματήσουμε αυτήν την αλλαγή αν όχι για εμάς αλλά για τις επόμενες γενιές;
Μέσα σε αυτό το κάτι είναι και τα ηλεκτρικάΑν το πρόβλημα των ακραίων φαινομένων είναι λόγω του ανθρώπινου παράγοντα, έχω μια υποψία πως είναι κατά ένα μέρος και φυσικο φαινόμενο λόγω μεταβολής των μαγνητικών πόλων του πλανήτη, τότε δεν έχουμε χρέος να αφήσουμε μια γη τουλάχιστον όπως την παραλάβαμε;
-
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν έχουν φορτιστές;
Νομίζω ότι υπάρχει μια δυσκολία (και νομική) λόγω ασφάλειας επειδή έχουν και υγρά καύσιμα. Ένας άλλος είναι το υψηλό κόστος τοποθέτησης σε σχέση με τα προσδοκώμενα κέρδη - για παράδειγμα στην Αράχωβα (χλιδα προορισμός) το πρώτο μέρος που είχε φορτιστές ήταν το βενζινάδικο στην είσοδο της πόλης. Αλλά στην Αθήνα μάλλον ακόμα δεν συμφέρει τα πρατήρια, ειδικά όταν έχει σα άλλα σημεία πιο φτηνά ή και δωρεάν - τα πρατήρια θα πρέπει να χρεώνουν ακριβά το ρεύμα για να τους συμφέρει και μάλλον κανείς δεν θα τα προτιμάει. Θα χρειαστεί κάποιου είδους ρυθμιστικό πλαίσιο, όπως και με τα υγρά καύσιμα. Τέλος είναι και θέμα υποδομών, να έχεις υποσταθμό κοντά για να υπάρχει επάρκεια σε ρεύμα.
-
Είναι κάπως αντιφατικό να υπάρχουν φορτιστές στα ποιο άκυρα σημεία (π.χ. εδώ στο Χαλάνδρι έχει δύο φορτιστές σε κατάστημα ηλεκτρικών τσιγάρων). Φυσικά ποτέ κανείς δεν φορτίζει εκεί.
Θεωρητικά τα ποιο λογικά σημεία για εγκαταστάσεις φορτιστών είναι τα βενζινάδικα και τα πάρκινγκ στάθμευσης αυτοκινήτων.
Στα πάρκινγκ π.χ. του Μετρό έχουν βάλει φορτιστές; Αφήνει κάποιος εκεί το αυτοκίνητο για 8 ώρες για να πάει στην δουλειά του, έχει φορτιστές εκεί να το φορτίζει;
-
Στα πάρκινγκ π.χ. του Μετρό έχουν βάλει φορτιστές; Αφήνει κάποιος εκεί το αυτοκίνητο για 8 ώρες για να πάει στην δουλειά του, έχει φορτιστές εκεί να το φορτίζει;
Δεν ξέρω. Στο πάρκινγκ της Δ. Πλακεντίας που πήγα προχτές πάντως, δεν είδα πουθενά φορτιστές. Αλλά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις βάζουν εαν τους συμφέρει και μόνο, οπότε εαν έχουν επιδότηση ή εαν αναμένουν μεγάλη ζήτηση με ληστρικές τιμές ρεύματος. Δύσκολα ενας επιχειρηματίας θα πληρώσει €50.000 για φορτιστή, εαν δεν επιδοτείται ή δεν είναι σίγουρος οτι θα πάρει τα λεφτά του πίσω σύντομα. Μια λύση είναι να βάλουν οι πάροχοι (π.χ. ΔΕΗ που βάζει στα ΣΜ), αλλά δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με τις συμφωνίες με αυτούς.
-
πωπω εμπαναστατες....
φιρστ ούι τέικ μανχάταν, δεν ουί τέικ μπερλίν....ΑρΕς
https://www.timeforoneself.gr/
#get_a_life -
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Δεν ξέρω. Στο πάρκινγκ της Δ. Πλακεντίας που πήγα προχτές πάντως, δεν είδα πουθενά φορτιστές. Αλλά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις βάζουν εαν τους συμφέρει και μόνο, οπότε εαν έχουν επιδότηση ή εαν αναμένουν μεγάλη ζήτηση με ληστρικές τιμές ρεύματος. Δύσκολα ενας επιχειρηματίας θα πληρώσει €50.000 για φορτιστή, εαν δεν επιδοτείται ή δεν είναι σίγουρος οτι θα πάρει τα λεφτά του πίσω σύντομα. Μια λύση είναι να βάλουν οι πάροχοι (π.χ. ΔΕΗ που βάζει στα ΣΜ), αλλά δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με τις συμφωνίες με αυτούς.
Μου φαίνεται λίγο παράξενο να πληρώνουν κάτι μικρά καταστήματα και να βάζουν φορτιστές και να μην βάζουν οι επιχειρήσεις που πραγματικά θα έπρεπε να έχουν φορτιστές.
Άναρχη κατάσταση.
-
Το καλοκαιρι συναντησα στην Ηγουμενιτσα συνταξιουχο Γερμανο με αυτοκινουμενο ηλεκτρικο βαν που εκανε το γυρο των βαλκανιων ...
-
Οι θεσεις φορτισης στα σουπερμαρκετ ειναι ....ΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ . Δεν ειναι για παρκαρισμα ουτε ηλεκτρικων ουτε θερμικων .Ο ηλεκτρικος μολις φορτισει πρεπει να μετακινηθει σε συμβατικη θεση .
Οι πρωτοι κανονες αφορουν την εξοικιωση της κοινωνιας με ενα νεο μεσον , θα παρει καποιο χρονο , ειδικα με τους ΤαΞερωΟλα και τη νοοτροπια τους
-
@taxidiwtis said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το καλοκαιρι συναντησα στην Ηγουμενιτσα συνταξιουχο Γερμανο με αυτοκινουμενο ηλεκτρικο βαν που εκανε το γυρο των βαλκανιων ...
Για ταξίδι του μέλιτος είχε ξεκινήσει, όταν ήταν νιόπαντρος.
Τα εκδρομικα αυτά πάντως προσφέρονται για μπαταριοκίνηση, κουβαλάνε πάνω τους και γεννήτριες και φωτοβολταϊκά. -
εδω διπλα, μυρωδια απο ρευμα....
https://forum.4troxoi.gr/post/11000098373 -
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@taxidiwtis said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Για ταξίδι του μέλιτος είχε ξεκινήσει, όταν ήταν νιόπαντρος.
Τα εκδρομικα αυτά πάντως προσφέρονται για μπαταριοκίνηση, κουβαλάνε πάνω τους και γεννήτριες και φωτοβολταϊκά.Είχε ναι , οικολόγος πρασινος , ήταν υπερ και του οριου ταχυτητας στην οτομπαν
-
Και εγώ προτείνω να πετάξουμε τα ηλεκτρικα και τους φορτιστές στους στον καιαδα.
Είναι οικολογικά, γιατί δεν είναι;Έχετε δει τι συμβαίνει στον πλανήτη; Κάθε έτος έχουμε ακραία φαινόμενα που σπάνε τα ρεκόρ. Εγώ δεν θυμάμαι τόσο άκραια φαινόμενα μαζεμένα κάθε ετος. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι να σταματήσουμε αυτήν την αλλαγή αν όχι για εμάς αλλά για τις επόμενες γενιές;
Μέσα σε αυτό το κάτι είναι και τα ηλεκτρικάΑν το πρόβλημα των ακραίων φαινομένων είναι λόγω του ανθρώπινου παράγοντα, έχω μια υποψία πως είναι κατά ένα μέρος και φυσικο φαινόμενο λόγω μεταβολής των μαγνητικών πόλων του πλανήτη, τότε δεν έχουμε χρέος να αφήσουμε μια γη τουλάχιστον όπως την παραλάβαμε;
Χίλια δικιά έχεις, δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι, αν πρόκειται να παραδώσουμε ένα βιώσιμο για ανθρώπους περιβάλλον στις επόμενες γενιές, πρέπει να στραφούμε μαζικά στην ηλεκτροκίνηση.
Να πηγαίνουμε όλοι με το τρένο, έχοντας και το ποδήλατο μας στο κατάλληλο βαγόνι, για τα τελευταία χιλιόμετρα στον προορισμό.Και μέχρι το 2030 να έχουμε καταργήσει τη γρήγορη μόδα στα ρούχα και τα ηλεκτρονικά και με τη βοήθεια της Παναγιάς, τον Νεοφιλελεύθερο Καπιταλισμό.
-
Πάλι τα έπινες τα τσίπουρα σου;
-
Το ΙΧ του κοσμάκη νομιζεις είναι το πρόβλημα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου ;
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση