-
@johanndelta said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
προοπτική
@johanndelta 43Κ έχει νομίζω πλέον το tesla με awd, 450 άλογα και 550-600 χλμ αυτονομίας.
Πολύ καλή οδική συμπεριφορά, εκπληκτικές ρεπριζ, δύναμη!Εάν κανεις πραγματικά ράλλυ φυσικά δεν σου κάνει. Αν όμως κινείσαι καθημερινά κάπως πιο γρήγορα για 250-300 χλμ αφήνω και καμιά 150 χλμ για ρεζέρβα, είναι εκπληκτικό. Θα καις 8-10 ευρω για 300 χλμ πολύ γρήγορων διαδρομών καθημερινά. Αντίστοιχα σε θερμικό hot harchσε πίεση θέλεις 60 ευρώ!!!!
Μιλάμε πάντα στην περίπτωση που δίνεις 43Κ για ένα γρήγορο αυτοκίνητο.
Και πάντα μιλάμε για μια λιμουζίνα
Για εμάς τους πιο φτωχούς περίμενε το id2 μη πω το id1. Νομίζω έχεις χώρο φόρτισης σωστά;
-
Ένα σημείο πάσχει στα ηλεκτρικά, μονάχα ένα....όλοι το ξέρουμε. Η μπαταρία. Εκεί είναι όλο το θέμα και κατά πόσο έχει πέσει η απόδοση της.
-
Αυτές οι τιμές καυσίμων που λέτε, δεν υπάρχουν πουθενά στη Θεσσαλία.
Τουλάχιστον 10-15 σεντς πάνω το ντίζελ, βενζίνη κάτω από 1.90 μόνο αν αφήνουν τα καπάκια των δεξαμενών ανοιχτά όταν βρέχει. -
Και Χαλκίδα Πηλιε τα ίδια. Γυρε το Standard Range έχει 45Κ περίπου και το Long Range που έχει τα άλογα που λες έχει 53Κ. Προφανώς και Leon Cupra με τα λεφτά του Standard, θέλει και ερώτημα;
Βέβαια οι τιμές αυτές είναι οι αρχικές θα μου πεις οπότε με την επιδότηση αλλάζει το έργο...Τέλος πάντων, όπως έχουμε πει πρέπει να υπάρχει μπαγιοκο στην άκρη για ώρα ανάγκης κτλ, οπότε δεν με απασχολεί ακόμα το πράγμα. Χώρος ναι, αλλά Χαλκίδα, όχι Αθήνα.
Οπότε η ζωή συνεχίζεται. Θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Όπως έχουμε πει μέχρι στιγμής όχι απέχθεια, αλλά επιφύλαξη έως οργή για το "έτσι θέλω" πολιτικων/ειδικούρυπουτύπου που θέλουν να μας πείσουν ότι τα μπαταριautos είν' γκαλυντερα ενώ οι τιμές ανεβαίνουν εκθετικα. Πάλι καλά που τα γερμανα ξύπνησαν και πάνε μέσω των e-fuels να σώσουν την πραγματική αυτοκίνηση. Ειδικά στην περίπτωση μου είναι καλοδεχούμενα "κουτάκια" (όχι amiβαδες) για commuting με ελάχιστο κόστος αλλα τα περιμένω όπως η Katken85 άντΓα.
Μέχρι τότε μτχ (να πάρω μια ανάσα από τον Saxoϊκο πόλεμο, αλλά και το τρακοκιαοκτω που τρέχει παράλληλα αφου μετά από 3 χρόνια θέλει τη φροντίδα του για να μη το πάρει η κατηφόρα) αλλά και αυτά έχουν πάρει πάρα πολύ θάρρος όπως βλέπουμε. Βλέπω πχ κάτι panda του '10 και η φάση ξεκινά από τα 4000 για "αβαδιστα-αγρατζουνιστα-απο ναυτικό-σε τακους". Εν τω μεταξύ: -
για το "έτσι θέλω" πολιτικων/ειδικού
ρυπουτύπου που θέλουν να μας πείσουν ότι τα μπαταριautos είν' γκαλυντερα ενώ οι τιμές ανεβαίνουν εκθετικα.Τα ηλεκτρικά ΝΑΙ είναι καλλίτερα και οι τιμές τους εχουν πέσει τουλάχιστον 30% τους πρώτους 3 μήνες του 2023 .
Εχει ξαναγραφεί με τα € μιας 316d παίρνεις ενα model 3 standard
Σε ενα χρόνο απο τώρα θα τρίβεις τα μάτια για το τι EV θα αγοράζεις στα 25000€ . -
Χμ...από μια 316d αν βγει από την εξίσωση η premiumιλα ναι. Από ένα Cupra Leon όμως όχι αν το χρησιμοποιείς αναλογα. Μπορεί και ένας SUVακιας να βρει κάτι δικό του που να είναι καλύτερο συνολικα.
Ας περιμενουμε λοιπόν να δούμε αν θα προκύψουν ηλεκτρικα στα 25Κ που θα είναι καλύτερα σαν πακέτο από ένα τωρινό Ibiza FR. Δεν είμαι αισιόδοξος (σε ο,τι αφορα τo 25000, πιο πιθανη μου φαινεται μια περαιτερω χειραγωγηση της αγορας σε βαρος των θερμικων) αλλά θα δούμε.
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Αυτές οι τιμές καυσίμων που λέτε, δεν υπάρχουν πουθενά στη Θεσσαλία.
Τουλάχιστον 10-15 σεντς πάνω το ντίζελ, βενζίνη κάτω από 1.90 μόνο αν αφήνουν τα καπάκια των δεξαμενών ανοιχτά όταν βρέχει.Πάντως τον Νοέμβρη που ανέβηκα ήταν πολύ καλές οι τιμές των καυσίμων εκεί.
-
Γυρε το Standard Range έχει 45Κ περίπου και το Long Range που έχει τα άλογα που λες έχει 53Κ
Χωρίς την επιδότηση. Με επιδότηση 43Κ.
Μη ξεχνάς και το 0,05% επι των φορολογικών εσόδων.
-
Τη γραφω την επιδοτηση, αλλα με το ενα ματι βλεπεις το βιντεο με τη Γιαμαλη και με το αλλο ψαχνεις τις ιδιες μποτες να τις παρεις δωρο στην Κυρια σου.
-
Που λες βρε για την επιδότηση;
Διαβάζω επίσης για τα e fuels? Περιμένεις δηλαδή εσύ τώρα ότι θα κινεισαι φθηνά με τα e fuels;;;;; Μόνο αν παραχθούν σε ποσότητες ίσες με τις σημερινές των υγρών καυσίμων.
Βαρέθηκα Γιαμαλω, βλέπω σασμο σε επανάληψη.
-
και το τρακοκιαοκτω που τρέχει παράλληλα αφου μετά από 3 χρόνια θέλει τη φροντίδα του για να μη το πάρει η κατηφόρα
Μην ασχολείσαι! Τα 308 mk1 παίρνουν την κατηφόρα από τη στιγμή που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής και πατάνε δρόμο για πρώτη φορά!
-
Τα αντερα τους θέλουν....ένα ένα τα αλλάζεις όλα. Μαθαίνεις τα μυστικά της αυτοκίνησης. Εκπλήσσεσαι με το τι σκέφτεται ο άνθρωπος. Ρωτάς, αν τετοια βλάβη βγάζουν και τα άλλα αυτοκίνητα, όχι σου λένε μόνο αυτό!
-
Οχι βρε μαν, τα e-fuels τα θελω για ζουπερκαρ και μοτορζμπορτ, αυτο ελειπε. Δεν μπορω να φανταστω οτι θα βλεπω τον υιο καποτε -αν θελει- να γυρναει με τετοιο σε πιστα ή να ανεβαινει βουνο. Εδω τον εχω παει σε 2-3 αγωνες με ηλεκτρικα RC (εχει πιστουλα στο πρωην Μakro στο Ρεντη) και βαριεται αμεσως, βενζινοκινητα κατι παραπανω βλεπει.
Ε τοτε το βαθυ βλεμμα της Μια Καλιφα σε πλανεψε και δεν διαβασες καλα, αλλα εχεις μπει σε defcon 1 με εμας τους αρνητες της εξελιξης, καταλαβαινω...
ΥΓ: Κι ομως, ερχεται στο συνεργειο ενα s/w thp το οποιο πραγματικα σπαει πιο ευκολα απο το MG που ειχα. Το δικο μας δεν εχει κανει κιχ μετα απο 60000χλμ (σχεδον 120000 συνολικα), αλλα τωρα αρχιζει το παρτι για να παραμενει σε κορυφαια κατασταση. Μονο ενα διακλαδωτη και μια μπαταρια που τα τιναξε σε λεωφορο υπο βροχη, πταισματα μπροστα στη φημη του αυτοκινητου...(Ενταξει, αναβει και το λαμπακι του αεροσακου για το οποιο εχω δοκιμασει τα παντα εκτος απο το να αλλαξω εγκεφαλο )
-
Περίμενε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο κλαδος των μπαταριών. Αν γίνει τελικά με ανεφοδιασμό με ηλεκτρολύτες όπως τα θερμικά τότε μια χαρά θα κάνει αναβάσεις και θα αντιλαλουν υστερικές τσιριδες τα βουνά.
Εννοείται ανώτερο το μοτέρ, ως τότε ένα σε κάθε τροχό.
Αλλά ο ήχος....χμμμ
Σαν τις σειρήνες στην Οδύσσεια....
-
Πάντως παρατηρώ στα κλειστά κομμάτια πάσχει. Αργεί να τραβήξει ο ηλεκτορκινητηρας. Ίσως τελικά θέλουν κανονικό κιβώτιο και αυτά.
-
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Στον αντίποδα, με +34% αύξηση από 2 χρόνια πριν, παρατηρήστε τα μοντέλα, και τι πραγματικά λείπει από τα ηλεκτρικά
Mercedes S Class – up 20.4%
Hyundai i10 – up 19.7%
Fiat Panda – up 18.7%
Fiat Tipo – up 18.6%
Kia ProCeed – up 18.4%
Toyota Avensis – up 17.9%
Renault Scenic – up 17.9%
Renault Grand Scenic – up 16.9%
Hyundai ix20 – up 16.8%
Citroen Berlingo – up 16.6%Τι ωραίες επιλογές όμως κάνουν οι Άγγλοι καταναλωτές!
Ακόμη και στην κατηγορία της S class , μιλάμε για το απόλυτο luxury αυτοκίνητο , κορυφαία ουσία σε σχέση με οποιοδήποτε πολυτελές ηλεκτρικό.
Μετά VFM supermini , υπερ πρακτικά πολυμορφικά και το Berlingo , το απόλυτο VFM hatch φαντάζομαι σε αγοραστική δύναμη λίρας Fiat Tipo , Toyotαρα avensis για πολλά - πολλά χρόνια αξιόπιστης λειτουργίας , το πιο όμορφο αυτοκίνητο της αγοράς κατά την άποψη μου που υποσκελίζει όλη την γκάμα c-hatch και Station Wagon , το Proceed , το οποίο είναι KIA που σημαίνει σίγουρα VFM και κορυφαία αξιοπιστία ( δεν έφαγαν τον παπά να πάνε για υπερτιμημένα upperstream 308 η τα χεράτα focus ή golf )
Έτσι άλλαζουν στρατηγικές και κόβεται ο αέρας σε αλλαζόνες εμπόρους και εισαγωγικές κύριοι.
Εμείς εδώ...ξερογλυφόμαστε με Puma , 2008 , και 3008 leasing μήπως γλιτώσουμε κανα διχίλιαρο σε φόρο απο τον Σταικούρα αντί να έχουν στην Χιουντάι και στην Kia 2 χρόνια αναμονές στις αντιπροσωπείες τους απο την τεράστια ζήτηση σε Χceed , Ceed , i30, Tuscon , Κοna κλπ.
-
Οχι βρε μαν, τα e-fuels τα θελω για ζουπερκαρ και μοτορζμπορτ, αυτο ελειπε. Δεν μπορω να φανταστω οτι θα βλεπω τον υιο καποτε -αν θελει- να γυρναει με τετοιο σε πιστα ή να ανεβαινει βουνο. Εδω τον εχω παει σε 2-3 αγωνες με ηλεκτρικα RC (εχει πιστουλα στο πρωην Μakro στο Ρεντη) και βαριεται αμεσως, βενζινοκινητα κατι παραπανω βλεπει.
Ε τοτε το βαθυ βλεμμα της Μια Καλιφα σε πλανεψε και δεν διαβασες καλα, αλλα εχεις μπει σε defcon 1 με εμας τους αρνητες της εξελιξης, καταλαβαινω...
ΥΓ: Κι ομως, ερχεται στο συνεργειο ενα s/w thp το οποιο πραγματικα σπαει πιο ευκολα απο το MG που ειχα. Το δικο μας δεν εχει κανει κιχ μετα απο 60000χλμ (σχεδον 120000 συνολικα), αλλα τωρα αρχιζει το παρτι για να παραμενει σε κορυφαια κατασταση. Μονο ενα διακλαδωτη και μια μπαταρια που τα τιναξε σε λεωφορο υπο βροχη, πταισματα μπροστα στη φημη του αυτοκινητου...(Ενταξει, αναβει και το λαμπακι του αεροσακου για το οποιο εχω δοκιμασει τα παντα εκτος απο το να αλλαξω εγκεφαλο )
Επειδή είχα τηλεκατευθυνόμενο θερμικό όντως δεν υπάρχει σύγκριση! Το ένα (θερμικό) είναι μια μινιατούρα αυτοκινήτου και το άλλο ένα γρήγορο και αθόρυβο παιχνίδι (το ηλεκτρικό). Το μόνο κακό του θερμικού οτι θέλει παραπάνω δουλειά για καθάρισμα κτλ αλλά εμένα προσωπικά μου άρεσε! Ωραίος ο γιος πάντως, έχει γούστο!
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Περίμενε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο κλαδος των μπαταριών. Αν γίνει τελικά με ανεφοδιασμό με ηλεκτρολύτες όπως τα θερμικά τότε μια χαρά θα κάνει αναβάσεις και θα αντιλαλουν υστερικές τσιριδες τα βουνά.
Εννοείται ανώτερο το μοτέρ, ως τότε ένα σε κάθε τροχό.
Αλλά ο ήχος....χμμμ
Σαν τις σειρήνες στην Οδύσσεια....
Πωωω ρε φίλε. Οκ τα ηλεκτρικά σαν καθημερινά θα συνηθίσουμε χωρίς ηχο σιγα σιγα
αλλα σε αγωνες? πωωω τι ξενερωτος ήχος. Η μισή απόλαυση στα ράλυ μην πω και παραπάνω ο ήχος είναι. Αυτο ακούγεται σαν τοστιέρα. χαλια, μαυρα χάλια θα τα κόψουμε και τα ραλυ βλέπω
-
Ξενέρωτη ντεκαβλέ κατασκευή, μιλάει ακριβώς στο πνεύμα της "vegan σε όλα" εποχής. Το αυτοκίνητο και ειδικά το αγωνιστικό, θέλει ήχο και κιβώτιο. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα αναπολούν όσοι βλέπουν ράλυ (όχι εγώ προσωπικά, ποτέ δεν έβλεπα) το Group B με τα τέρατα που έφτιαξαν τότε και τους ήρωες που τα οδηγούσαν. Αυτά τα σκουπάκια ποιός θα τα γουστάρει;
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ξενέρωτη ντεκαβλέ κατασκευή, μιλάει ακριβώς στο πνεύμα της "vegan σε όλα" εποχής. Το αυτοκίνητο και ειδικά το αγωνιστικό, θέλει ήχο και κιβώτιο. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα αναπολούν όσοι βλέπουν ράλυ (όχι εγώ προσωπικά, ποτέ δεν έβλεπα) το Group B με τα τέρατα που έφτιαξαν τότε και τους ήρωες που τα οδηγούσαν. Αυτά τα σκουπάκια ποιός θα τα γουστάρει;
Επειδή εχω δει "ζωντανά" αυτά τα αυτοκίνητα -τέρατα να ξέρεις δεν μπορούσαν να τα οδηγήσουν ουτε οι κορυφαίοι , οτιδήποτε περί αγωνιστικής οδήγησης και γραμμών ξέχασε το ...
Στο πρώτο πέρασμα σου έπεφτε το σαγόνι αλλα εγω τουλάχιστον με την παρέα μου πήγαμε πιο πίσω γιατί καταλάβαμε οτι το τέρας πήγαινε όπου ήθελε αυτό , όπου έβρισκε πρόσφυση δηλ και ο οδηγός πάλευε...Παναγία μου σταυροκοπιέμαι μόνο που το θυμάμαι αν δεν το εχεις δει δεν το πιστεύεις , Ακρόπολις 1982 είχε νικήσει η Μουτόν.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση