-
@johanndelta said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Δυστυχώς Γυρε μου παρόλο το ορθό του σκεπτικού σου έχουμε πολύ πιο επείγουσες ανάγκες σαν χώρα. Τότε (στην απόσυρση) δεν είχαμε οικονομική και δημογραφική κρίση. Μακάρι να ήταν το θέμα μας μια επικαιροποιηση του στόλου αυτοκινήτων...
Οι ανάγκες μιας κοινωνίας δεν τελειώνουν ποτέ! Παντού και πάντοτε θα προκύπτουν θέματα που θα έχουν ανάγκη χρηματοδότησης, στήριξης, παροχής κινήτρων κτλ
Το λογικό είναι να γίνεται ένας μετριασμός της σπατάλης ανά περιόδους και όσο γίνεται ένας σωστός επιμερισμός των κονδυλίων σε κάθε λογής θέμα που απασχολεί μια κοινωνία.
Διότι μια αντίθετη λογική οδηγεί σε ακραίους δρόμους. Σκέψου τις προεκτάσεις μιας τέτοιας λογικής σε επόμενα στάδια.Το 90-91 οι έλληνες πολίτες είχαν πτώση της αγοραστικής τους δύναμης. Για αυτό και χρειαζόταν ένα οικονομικό κίνητρο για την αγορά νέου καταλυτικού οχήματος.
-
@panick-0 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Διότι η κοινωνία που φτιάξαμε ως άνθρωποι έχει έξοδα και υποχρεώσεις.
Εξοδα και υποχρεωσεις εχει για να φροντισει τους αδυναμους, τους ανημπορους, αυτους που ζουν στα ορεινα, στην μεθοριο, να υπαρχουν οι ιδιες υποδομες για ολους τους πολιτες, υγεια, εκπαιδευση, ασφαλεια.
Οχι για να αλλαζει ευκολοτερα ο εχων το ΙΧ του, ακομα κι αν ειναι e-500.
Γιατι την ιδια στιγμη που δινει επιδοτησεις σε αυτους, αυτος που ζει στα παραπανω δεν μπορει να κανει χρηση τους αφου ειτε δεν τον βολευει το ηλεκτρικο, ειτε δεν υπαρχουν οι υποδομες.
Λοιπόν από αυριο, τέρμα η φωταγώγηση στην γειτονιά σου και η συγκομιδή σκουπιδιών. Εσείς έχετε χρήματα συγκρικτα με άλλους πιο ανήμπορους πολίτες. Να τα πληρώσετε από την τσέπη σας.
Τερμα το δημόσιο σχολείο για εσάς. Υπάρχουν φτωχότεροι απο εσας και τα χρήματα που απαιτούνται για τις ανάγκες σας ή κίνητρα σας θα πάνε αλλού σε φτωχότερους.Τέρμα η δημόσια υγεία για εσάς, από την στιγμή που υπάρχουν φτωχότεροι από εσάς τότε θα πρέπει να πληρώνετε από την τσέπη σας.
Τέρμα η παροχή ασφάλειας από το κράτος, να πληρώσετε ιδιωτική ασφάλεια. Υπάρχουν φτωχότεροι από εσάς.
Οσο θα υπάρχουν πιο φτωχοί από εσάς τόσο θα αφαιρούνται δαπάνες ή κίνητρα που στηρίζουν τη ζωή σας. Αυτήν την κοινωνία επικαλείσαι; Με αυτήν την λογική;
-
@otso said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Σε λιγο θα μας πεις οτι ειναι προνομιουχοι στην κυρτωνη σε σχεση με πρωτευουσιανους.
Αυτή την Κυρτώνη ούτε που την ήξερα, την είδα στο ίντερνετ και η αλήθεια είναι, όπως και να το κάνουμε, ότι όντως ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ όσοι ζουν σε αυτά τα αμέτρητα γραφικά ημιορεινά χωριουδάκια της πατρίδας μας, σε σύγκριση με κάποιον που ζει σε μεγαλούπολη ή έστω ακόμη και σε πρωτεύουσα περιφερειακου νομού, μέσα στη κίνηση, το τσιμέντο, τον θόρυβο, το άγχος και τη ρύπανση.
Μπορεί να μην έχουν δουλειές, λεφτά και γυναίκες οι ντόπιοι και αλλοδαποί των χωριών, αλλά όσοι καταφέρνουν να επιβιώσουν σε τέτοια μέρη, ασχολουμενοι κυρίως σε οπισθοδρομικά επαγγέλματα χωρίς προστιθέμενη αξία για τη χώρα, όπως η πρωτογενής παραγωγή τροφίμων, ή απλά περιμένοντας να πεθάνουν μετά από τα επόμενα 10-15 Πάσχα που θα τους επισκεπτονται τα εγγόνια, αλλά έχουν το προνόμιο και περπατάνε από το σπίτι στον καφενέ κάθε απόγευμα, να κάτσουν να μπεκροπίνουν κάτω απ τον πλάτανο συζητώντας αθλητικά και παίζοντας Δηλωτή ζευγάρια.
Γι αυτό είναι δίκαιο μέρος αυτών των δεινών που υποφέρουν οι πολλοί οι κάτοικοι των πόλεων, να επιμεριστει στους λίγους της περιφέρειας, να μπουν παντού στις εξοχές ανεμογεννήτριες και υποστηρικτικα θερμικά εργοστάσια και πυλώνες όσο βλέπει το μάτι, να εξηλεκτριστεί η αυτοκίνηση και πάνω απ όλα, να μην έχουν στο εξής την επιλογή να παρκάρουν κάτω απ τη σκαμνιά αμάξι ντίζελ, να καταργηθεί πλέον αυτή η μάστιγα! -
Σήμερα κατέβαλα €20 για βενζινη στα συμφέροντα που συμπαθούν οι συμφορουμιτες. Όχι σε αυτά των μεγιστανων της οικολογίας, αλλά στους άλλους. Αν είχα ev θα πλήρωνα €6. Στα παραπροϊόντα της δραστηριότητας μου, σας μοίρασα τους ρύπους μου. Σας κακομαθαινω....το ξέρω!
Ναι θα πληρωνες 6 γιατι πληρωνουμε απ'τους φορους μας τα καρτελ των εταιρειων ρευματος για να δινουν δηθεν 6 ευρω το ρευμα ενω απ'το κρατος εισπραττουν τα διπλα. Κι οπου κρατος βλεπε λαικο χρημα.
Και στη βενζινη αν δεν υπηρχε 70% φορος οπως τωρα, 6 θα πληρωνες. Για να μη δουλευομαστε και μεταξυ μας, οχι τιποτ'αλλο.
Απλα στη βενζινη τους φορους τους πληρωνουμε απευθειας οσοι την καταναλωνουμε ενω στο ρευμα πληρωνουμε ολοι εμμεσα για να νομιζουν καποιοι με τα ηλεκτρικα οτι ειναι οικονομικα ενω του πληρωνει το ρευμα κοσμακης που δεν εχει στον ηλιο μοιρα. -
Γιατί δεν υπάρχει φόρος και στο ρεύμα; Βγάλε εκτός τον μηχανισμό της επιδότησης όπου εξυπηρετεί την επιδοματικη πολιτική. Είναι ένας περίπλοκος μηχανισμός που ανατροφοδοτείται από τα υπερκέρδη των παρόχων όταν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές χρεώσεων και μέσης τιμής αναφοράς. Αυτό τουλάχιστον μας λένε. Δεν το γνωρίζω σε βάθος το θέμα, δεν γνωρίζω τα υπερκέρδη και τον τρόπο που αυτά καταγράφονται και βάζω στοίχημα ούτε και εσύ.
Ας πούμε το τι πληρώνω από το πορτοφόλι μου και με φόρους.
Εάν δεν υπήρχε φόρος στο ρεύμα και διάφορες λοιπές χρεωσεις θα πλήρωνα 1,5-2 ευρώ όχι 6 όπως λες με την βενζινη
Δηλαδή θα πλήρωνα τρεις με τέσσερις φορές λιγότερο κόστος μετακίνησης ακόμα και αν αφαιρούσες όλους τους φόρους της βενζίνης.
Και φυσικά αν η μετακίνηση μου ήταν μεσα στην πόλη θα είχε όφελος και το περιβάλλον οπου ζουν και αναπνέουν καθημερινά οι άνθρωποι. Δηλαδή ο απλός λαός
Πάντως σήμερα, οι φόροι στα καύσιμα δυστυχώς ή ευτυχώς χρηματοδοτούν την κοινωνική πολιτική της χώρας. Θα προτιμούσα και εγώ να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό.
Και αυτά για να μη δουλευομαστε μεταξύ μας όχι τίποτα άλλο.
Υ.γ Ασχετο, αν φορολογούσαν τα διλιτρα πριμιουμ αυτοκίνητα και τα χρήματα αυτά τα έδιναν για την παιδεία και την στήριξη των νέων με οικονομικές δυσκολίες, θα ήσουν σύμφωνος ;
-
Γιατί δεν υπάρχει φόρος και στο ρεύμα; Βγάλε εκτός τον μηχανισμό της επιδότησης όπου εξυπηρετεί την επιδοματικη πολιτική. Είναι ένας περίπλοκος μηχανισμός που ανατροφοδοτείται από τα υπερκέρδη των παρόχων όταν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές χρεώσεων και μέσης τιμής αναφοράς. Αυτό τουλάχιστον μας λένε. Δεν το γνωρίζω σε βάθος το θέμα, δεν γνωρίζω τα υπερκέρδη και τον τρόπο που αυτά καταγράφονται και βάζω στοίχημα ούτε και εσύ.
Εάν δεν υπήρχε φόρος στο ρεύμα και διάφορες λοιπές χρεωσεις θα πλήρωνα 1,5-2 ευρώ όχι 6 όπως λες με την βενζινη
Δηλαδή θα πλήρωνα τρεις με τέσσερις φορές λιγότερο κόστος μετακίνησης ακόμα και αν αφαιρούσες όλους τους φόρους της βενζίνης.
Και φυσικά αν η μετακίνηση μου ήταν μεσα στην πόλη θα είχε όφελος και το περιβάλλον οπου ζουν και αναπνέουν καθημερινά οι άνθρωποι. Δηλαδή ο απλός λαός
Πάντως σήμερα, οι φόροι στα καύσιμα δυστυχώς ή ευτυχώς χρηματοδοτούν την κοινωνική πολιτική της χώρας. Θα προτιμούσα και εγώ να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό.
Υ.γ Ασχετο, αν φορολογούσαν τα διλιτρα πριμιουμ αυτοκίνητα και τα χρήματα αυτά τα έδιναν για την παιδεία και την στήριξη των νέων με οικονομικές δυσκολίες, θα ήσουν σύμφωνος ;
Aπο 6 ευρω το ρευμα θα ειχε 2 ευρω αν δεν ειχε φορο? Δηλαδη εχει 70% φορο το ηλεκτρικο και δεν το ηξερα? Οχι μονο δεν εχει τοσο φορο αλλα επιδοτειται γιατι ειναι κοινωνικο αγαθο πρωτον και δευτερον για να κερδοσκοπουν στις πλατες μας οι παροχοι. Αλλα το "πατημα" για την επιδοτηση ειναι οτι προκειται για κοινωνικο αγαθο. Ε το να μετακινειται ο καθε γιαπης με το ηλεκτρικο του δεν ειναι κοινωνικη αναγκη για να τον πληρωνει ο λαος και επιδοτωντας του το αμαξι και την ενεργεια (ηλεκτρικη) με την οποια κινειται, τι να κανουμε τωρα. Και να ερχεσαι κι εσυ να χρησιμοποιεις ολη αυτη την κοροιδια σαν επιχειρημα υπερ των ηλεκτρικων αντι να καθομαστε να κραζουμε ολοι παρεα, και οι υπερμαχοι των ηλεκτρικων και οι εναντιοι, την αδικια αυτη.
Οσο για το τελευταιο σου ερωτημα, εγω πληρωνω εμμεσους και αμεσους φορους για ενα διλιτρο 15ετιας πολυ περισσοτερους απο μια πορσε taycan των 200 χιλιαδων ευρω και ναι, απαιτω τα χρηματα μου να πανε στη στηριξη της κοινωνιας κι οσων εχουν περισσοτερη αναγκη. Οχι να πανε στο καθε λαμογιο (γιατι 200 χιλιαρικα για αμαξι στην Ψωροκωσταινα σχεδον αποκλειστικα λαμογιο μπορει να διαθεσει) να κανει βολτες με την taycan με κοστος της πλακας στην υγεια των κοροιδων και εις βαρος ανθρωπων που εχουν πραγματικα αναγκη.
Εσυ παλι μας λες οτι προτεραιοτητα της κοινωνιας ειναι τα ηλεκτρικα αμαξια κι οχι τα νοσοκομεια, τα σχολεια, τα ΜΜΜ και γενικα καθε τι που αφορα το συνολο του πληθυσμου. Ειδαλλως θα ελεγες το αυτονοητο, οτι δε γινεται σε μια χωρα με τραγικα προβληματα (που ακομα και το αν ενα τρενο θα φτασει στον προορισμο του και δεν θα πεσει πανω σε καποιο αλλο εξαρταται απ'τον καθε αχρηστο βυσματια) να δινεται δημοσιο χρημα στον καθε λεφτα ν'αγορασει αμαξι κι οχι να δοθουν χρηματα σε βασικοτατους τομεις που καλυπτουν τις πρωταρχικες αναγκες του λαου.
Αλλα ειπαμε, τα βασικα ζητηματα της κοινωνιας ειναι τα ηλεκτρικα αμαξια, τα χαρτινα καλαμακια και το παντεσπανι... -
@driver-m
'Οταν θα δίνονται τα 8000 € σε επιδότηση για VW Tesla BYD των 25000€ αξίας πριν την επιδότηση είναι εντάξει , το ψηφίζεις;
γιατί βοηθάω κάτι παλικάρια να φτιάξουν τις προεκλογικές εξαγγελίες τους ... -
Το ρεύμα δεν φορολογείται. Και έχει ΦΠΑ 6%.
Τα ορυκτά καύσιμα έχουν ΦΠΑ 24% και ειδικό φόρο κατανάλωσης ο οποίος επιβλήθηκε τα πρώτα μνημονιακά χρόνια και επιβαρύνει με 70 λεπτά κάθε λίτρο βενζίνης.
Φόρο στα δίλιτρα (σε όλα τα δίλιτρα) έχουμε εδώ και δεκαετίες. Ονομάζεται "πολυτελούς διαβίωσης" και μου κοστίζει 440 ευρώ τον χρόνο. -
@monman2 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@driver-m
'Οταν θα δίνονται τα 8000 € σε επιδότηση για VW Tesla BYD των 25000€ αξίας πριν την επιδότηση είναι εντάξει , το ψηφίζεις;
γιατί βοηθάω κάτι παλικάρια να φτιάξουν τις προεκλογικές εξαγγελίες τους ...Αν το προϊόν είναι καλό δεν χρειάζεται κανενός είδους επιδότηση. Το πολύ να γίνεται μια καλή έκπτωση για κάποιον που αποσύρει αυτοκίνητο κάποιων ετών. Εδώ έχουν αρχίσει και σκανε οι τράπεζες η μία πίσω την άλλη και θα δίνει μια χώρα "κλανιά στον άνεμο" και καταχρεωμενη επιδοτήσεις για αυτοκίνητα;. Από τον επόμενο χρόνο θέλουν πλεονάσματα 2% , έχεις ιδέα τι έρχεται. Αν θέλουν να βελτιώσουν το περιβάλλον ας μας πουν τι θα κάνουν με τα σκουπίδια που τα καίνε ακόμη ανεξέλεγκτα, τι θα κάνουν με την διαχείριση των νερών, ένα σωρό πράγματα που δεν θυμίζουν ευρωπαϊκή χώρα. Η βελτίωση του περιβάλλοντος προϋποθέτει οικονομική σταθερότητα. Κάπου είδα ότι σε μια Περιφέρεια κόψανε τις δωρεάν φορτίσεις. Τελείωσαν τα φράγκα και ήρθε ο λογαριασμός για κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες κιλοβατώρες.
-
@tgd said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το ρεύμα δεν φορολογείται. Και έχει ΦΠΑ 6%.
Τα ορυκτά καύσιμα έχουν ΦΠΑ 24% και ειδικό φόρο κατανάλωσης ο οποίος επιβλήθηκε τα πρώτα μνημονιακά χρόνια και επιβαρύνει με 70 λεπτά κάθε λίτρο βενζίνης.
Φόρο στα δίλιτρα (σε όλα τα δίλιτρα) έχουμε εδώ και δεκαετίες. Ονομάζεται "πολυτελούς διαβίωσης" και μου κοστίζει 440 ευρώ τον χρόνο.Οταν γραφω εξαρχής για ξεδιαντροπο προμοταρισμα που ευνοει μόνο τα στελέχη πολυεθνικών και μεγάλων επιχειρήσεων ξερω τι λεω!
Ξεφτίλες ! -
Ο σωστός Καπιταλισμός γυρνάει , κινεί το χρήμα
γιαυτό θα πρέπει να υπάρχουν επιδοτήσεις με απόσυρση και με εισοδηματικά κριτήρια που αν συνδυαστούν με νόμους για εγκατάσταση φορτιστών στις οικοδομές όπως έγινε με το ΦΑ , η αγορά θα εκτοξευτεί . -
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Aπο 6 ευρω το ρευμα θα ειχε 2 ευρω αν δεν ειχε φορο? Δηλαδη εχει 70% φορο το ηλεκτρικο και δεν το ηξερα?
Ναι, διότι γράφω και λοιπές χρεωσεις. Διάβασε καλύτερα όχι μόνο ότι σε συμφέρει. Από χρεωσεις σε δήμους, ΕΡΤ, κοινωνικό τιμολόγιο (μέχρι πρόσφατα) μέχρι ανανεώσιμες πηγές. Αν αφαιρέσεις φόρους και ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ η τιμή της kwh είναι πολύ χαμηλή.
Οχι μονο δεν εχει τοσο φορο αλλα επιδοτειται γιατι ειναι κοινωνικο αγαθο πρωτον και δευτερον για να κερδοσκοπουν στις πλατες μας οι παροχοι. Αλλα το "πατημα" για την επιδοτηση ειναι οτι προκειται για κοινωνικο αγαθο. Ε το να μετακινειται ο καθε γιαπης με το ηλεκτρικο του δεν ειναι κοινωνικη αναγκη για να τον πληρωνει ο λαος και επιδοτωντας του το αμαξι και την ενεργεια (ηλεκτρικη) με την οποια κινειται, τι να κανουμε τωρα.
Είναι μια κοινωνική ανάγκη και ονομάζεται καθαρή ατμόσφαιρα, ονομάζεται δημόσια υγεία κτλ . Εσυ μπορεί να μην την κατανοείς ως ανάγκη, αλλά πίστεψέ με οι κάτοικοι των πόλεων την αναγνωρίζουν. Ακόμα και ο ΠΟΥ την έχει ως την σοβαρότερη απειλή για τον άνθρωπο
Και να ερχεσαι κι εσυ να χρησιμοποιεις ολη αυτη την κοροιδια σαν επιχειρημα υπερ των ηλεκτρικων αντι να καθομαστε να κραζουμε ολοι παρεα, και οι υπερμαχοι των ηλεκτρικων και οι εναντιοι, την αδικια αυτη.
Ξαναλεω δεν γνωρίζω τον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός. Δεν μου αρέσει και πολύ να σου πω την αλήθεια.
Οσο για το τελευταιο σου ερωτημα, εγω πληρωνω εμμεσους και αμεσους φορους για ενα διλιτρο 15ετιας πολυ περισσοτερους απο μια πορσε taycan των 200 χιλιαδων ευρω και ναι, απαιτω τα χρηματα μου να πανε στη στηριξη της κοινωνιας κι οσων εχουν περισσοτερη αναγκη.
Εκει πάνε, οποιος σου είπε ότι δεν πάνε είναι μ@@@ς.
Οχι να πανε στο καθε λαμογιο (γιατι 200 χιλιαρικα για αμαξι στην Ψωροκωσταινα σχεδον αποκλειστικα λαμογιο μπορει να διαθεσει) να κανει βολτες με την taycan με κοστος της πλακας στην υγεια των κοροιδων και εις βαρος ανθρωπων που εχουν πραγματικα αναγκη.
Συμφωνώ πως η ταϋκαν δεν θα έπρεπε να επιδοτείται. Με βρίσκεις σύμφωνο σε αυτό. Το νέο fiat 500 ομως θελω να επιδοτείται για να αγοραστεί κακ να γίνει μια σχετική απόσβεση της τεχνολογίας του, όπου μετά θα προσφέρεται φθηνότερα. Και με νοιάζει διότι αγοράζεται από τον λαό. Όπως ακριβώς έγινε με τα καταλυτικά όπου τα αγοράζει λαός με το πρόγραμμα της απόσυρσης.
Εσυ παλι μας λες οτι προτεραιοτητα της κοινωνιας ειναι τα ηλεκτρικα αμαξια κι οχι τα νοσοκομεια, τα σχολεια, τα ΜΜΜ και γενικα καθε τι που αφορα το συνολο του πληθυσμου.
Δεν είπα κάτι τέτοιο, μόνος σου το συμπερανες. Μην εμπιστεύεσαι λοιπόν την κρίση σου στο λέω εγγυημένα ότι κάνει λάθος.
Ειδαλλως θα ελεγες το αυτονοητο, οτι δε γινεται σε μια χωρα με τραγικα προβληματα (που ακομα και το αν ενα τρενο θα φτασει στον προορισμο του και δεν θα πεσει πανω σε καποιο αλλο εξαρταται απ'τον καθε αχρηστο βυσματια) να δινεται δημοσιο χρημα στον καθε λεφτα ν'αγορασει αμαξι κι οχι να δοθουν χρηματα σε βασικοτατους τομεις που καλυπτουν τις πρωταρχικες αναγκες του λαου.
Τι έλεγα για την κρίση σου; Υπάρχει σοβαρό θέμα αντίληψης. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει άλλες τοποθετήσεις μου στα σχετικά θέματα που αφορούν την πολιτική. Εδώ όμως δεν μιλάμε για αυτά.
Αλλα ειπαμε, τα βασικα ζητηματα της κοινωνιας ειναι τα ηλεκτρικα αμαξια, τα χαρτινα καλαμακια και το παντεσπανι...
Πάνε κάνε παρέα με άλλα δύο τρία φωτεινά παραδείγματα του φόρουμ.
Περιττό να σου ξαναπώ για την κρίση σου ιδιαιτέρως απέναντι μου. Όχι μόνο είναι εκτός τόπου και χρόνου, αλλά αγγίζει εως και το τρολλαρισμα. -
, η αγορά θα εκτοξευτεί .
ΒΖΙΙΙΝΝΝ
Που λέει και ο καθ' ύλη αρμόδιος! -
Ο σωστός Καπιταλισμός γυρνάει , κινεί το χρήμα
γιαυτό θα πρέπει να υπάρχουν επιδοτήσεις με απόσυρση και με εισοδηματικά κριτήρια που αν συνδυαστούν με νόμους για εγκατάσταση φορτιστών στις οικοδομές όπως έγινε με το ΦΑ , η αγορά θα εκτοξευτεί .O "σωστος" καπιταλισμος επιδοτει την καθε παπατζα του καθε λαμογιου που χωρις κρατικες επιδοτησεις θα ηταν στη φυλακη ενω τωρα το παιζει αυτοδημιουργητος καινοτομος οραματιστης με το χρημα του κοσμου που δεν εχει να φαει.
Ευτυχως παντως που κι εσυ κι ο γυρος παραδεχεστε εμμεσως πλην σαφως ποσο "σπουδαια" ειναι τα ηλεκτραμαξα που χωρις επιδοτηση μεχρι και στον φορτιστη δεν θα τα παιρναν ουτε οι λεφταδες αεριτζηδες γιαπηδες που τ'αγοραζουν τωρα με 100 επιδοτησεις και μηδενικους σχεδον φορους.
-
@driver-m
Τα τσιτάτα και τα σλόγκαν που γράφεις δεν θα τα ενέκριναν ούτε οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ το 1981 , η ερμηνεία στα πράγματα που κάνεις είναι του΄50 τουλάχιστον και φυσικά τελείως λάθος! -
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Aπο 6 ευρω το ρευμα θα ειχε 2 ευρω αν δεν ειχε φορο? Δηλαδη εχει 70% φορο το ηλεκτρικο και δεν το ηξερα?
Ναι, διότι γράφω και λοιπές χρεωσεις. Διάβασε καλύτερα όχι μόνο ότι σε συμφέρει. Από χρεωσεις σε δήμους, ΕΡΤ, κοινωνικό τιμολόγιο (μέχρι πρόσφατα) μέχρι ανανεώσιμες πηγές. Αν αφαιρέσεις φόρους και ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ η τιμή της kwh είναι πολύ χαμηλή.
Οχι μονο δεν εχει τοσο φορο αλλα επιδοτειται γιατι ειναι κοινωνικο αγαθο πρωτον και δευτερον για να κερδοσκοπουν στις πλατες μας οι παροχοι. Αλλα το "πατημα" για την επιδοτηση ειναι οτι προκειται για κοινωνικο αγαθο. Ε το να μετακινειται ο καθε γιαπης με το ηλεκτρικο του δεν ειναι κοινωνικη αναγκη για να τον πληρωνει ο λαος και επιδοτωντας του το αμαξι και την ενεργεια (ηλεκτρικη) με την οποια κινειται, τι να κανουμε τωρα.
Είναι μια κοινωνική ανάγκη και ονομάζεται καθαρή ατμόσφαιρα, ονομάζεται δημόσια υγεία κτλ . Εσυ μπορεί να μην την κατανοείς ως ανάγκη, αλλά πίστεψέ με οι κάτοικοι των πόλεων την αναγνωρίζουν. Ακόμα και ο ΠΟΥ την έχει ως την σοβαρότερη απειλή για τον άνθρωπο
Και να ερχεσαι κι εσυ να χρησιμοποιεις ολη αυτη την κοροιδια σαν επιχειρημα υπερ των ηλεκτρικων αντι να καθομαστε να κραζουμε ολοι παρεα, και οι υπερμαχοι των ηλεκτρικων και οι εναντιοι, την αδικια αυτη.
Ξαναλεω δεν γνωρίζω τον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός. Δεν μου αρέσει και πολύ να σου πω την αλήθεια.
Οσο για το τελευταιο σου ερωτημα, εγω πληρωνω εμμεσους και αμεσους φορους για ενα διλιτρο 15ετιας πολυ περισσοτερους απο μια πορσε taycan των 200 χιλιαδων ευρω και ναι, απαιτω τα χρηματα μου να πανε στη στηριξη της κοινωνιας κι οσων εχουν περισσοτερη αναγκη.
Εκει πάνε, οποιος σου είπε ότι δεν πάνε είναι μ@@@ς.
Οχι να πανε στο καθε λαμογιο (γιατι 200 χιλιαρικα για αμαξι στην Ψωροκωσταινα σχεδον αποκλειστικα λαμογιο μπορει να διαθεσει) να κανει βολτες με την taycan με κοστος της πλακας στην υγεια των κοροιδων και εις βαρος ανθρωπων που εχουν πραγματικα αναγκη.
Συμφωνώ πως η ταϋκαν δεν θα έπρεπε να επιδοτείται. Με βρίσκεις σύμφωνο σε αυτό. Το νέο fiat 500 ομως θελω να επιδοτείται για να αγοραστεί κακ να γίνει μια σχετική απόσβεση της τεχνολογίας του, όπου μετά θα προσφέρεται φθηνότερα. Και με νοιάζει διότι αγοράζεται από τον λαό. Όπως ακριβώς έγινε με τα καταλυτικά όπου τα αγοράζει λαός με το πρόγραμμα της απόσυρσης.
Εσυ παλι μας λες οτι προτεραιοτητα της κοινωνιας ειναι τα ηλεκτρικα αμαξια κι οχι τα νοσοκομεια, τα σχολεια, τα ΜΜΜ και γενικα καθε τι που αφορα το συνολο του πληθυσμου.
Δεν είπα κάτι τέτοιο, μόνος σου το συμπερανες. Μην εμπιστεύεσαι λοιπόν την κρίση σου στο λέω εγγυημένα ότι κάνει λάθος.
Ειδαλλως θα ελεγες το αυτονοητο, οτι δε γινεται σε μια χωρα με τραγικα προβληματα (που ακομα και το αν ενα τρενο θα φτασει στον προορισμο του και δεν θα πεσει πανω σε καποιο αλλο εξαρταται απ'τον καθε αχρηστο βυσματια) να δινεται δημοσιο χρημα στον καθε λεφτα ν'αγορασει αμαξι κι οχι να δοθουν χρηματα σε βασικοτατους τομεις που καλυπτουν τις πρωταρχικες αναγκες του λαου.
Τι έλεγα για την κρίση σου; Υπάρχει σοβαρό θέμα αντίληψης. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει άλλες τοποθετήσεις μου στα σχετικά θέματα που αφορούν την πολιτική. Εδώ όμως δεν μιλάμε για αυτά.
Αλλα ειπαμε, τα βασικα ζητηματα της κοινωνιας ειναι τα ηλεκτρικα αμαξια, τα χαρτινα καλαμακια και το παντεσπανι...
Πάνε κάνε παρέα με άλλα δύο τρία φωτεινά παραδείγματα του φόρουμ.
Περιττό να σου ξαναπώ για την κρίση σου ιδιαιτέρως απέναντι μου. Όχι μόνο είναι εκτός τόπου και χρόνου, αλλά αγγίζει εως και το τρολλαρισμα.Nαι οντως τα χρηματα των φορων μας πανε στις αναγκες των πολλων.
Γι'αυτο ημασταν πρωτοι αναλογικα σε νεκρους απο κορωνοιο σε ολη την Ευρωπη, γι'αυτο τα παιδια μας χρειαζονται φροντιστηρια απ'το δημοτικο γιατι τα σχολεια ειναι ενα μπαχαλο, γι'αυτο πληρωνεις 30 ευρω διοδια για 2 ωρες αποσταση (Αθηνα-Αντιρριο για να μην αναρωτιεσαι), γι'αυτο εχουμε 1 σιδηροδρομικη γραμμη ολη κι ολη κι αυτη λειτουργει με συνθηκες ασφαλειας του 60, γι'αυτο η υπογεννητικοτητα ειναι απ'τις υψηλοτερες πανευρωπαικα και 1000 ακομα περιπτωσεις που δειχνουν περιτρανα οτι οι φοροι μας πανε οπουδηποτε αλλου εκτος απο εκει που πρεπει. Και τωρα πανε και στα αχρηστα ηλεκτρικα που στην τωρινη μορφη που ειναι, οπως εγραψα και στον απο πανω, χωρις επιδοτηση για τα παντα δεν θα τα αγοραζε ουτε η Γκρετα.Και κατσε εσυ, που νομιζεις οτι ζουμε σε μια ροζ φουσκα οπου ολα γινονται για το συμφερον μας (ενω κυριοκεκτικα τα ΠΑΝΤΑ γινονται για το συμφερον των κεφαλαιουχων) να αμφισβητεις τη δικη μου νοημοσυνη και αντιληψη.
Μαντεψε η συντριπτικη πλειοψηφια οσων μας διαβαζει ποιανου τη νοημοσυνη αμφισβητει, βασει των γραφομενων μας. -
Ρε φίλε έχεις διαβάσει μια φορά τον ισολογισμό του κράτους;
Τα έσοδα του κράτους προέρχονται από συγκεκριμένους φόρους.
Ο λόγος που δεν μας φτανουν είναι η κακοδιαχείριση, η χαμηλή προστιθέμενη αξία της οικονομίας μας, η ανάγκη μας για ασφάλεια, οι πληρωμές των τόκων κάθε έτος, τα λαμόγια και η φοροδιαφυγή από μικρή μέχρι μεγαλη. Δεν φταίνε για την κατάντια μας τα αστεία πόσα για την ενίσχυση μιας οικολογικής μετακίνησης με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Τι ηλικία έχεις;
-
@driver-m
Τα τσιτάτα και τα σλόγκαν που γράφεις δεν θα τα ενέκριναν ούτε οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ το 1981 , η ερμηνεία στα πράγματα που κάνεις είναι του΄50 τουλάχιστον και φυσικά τελείως λάθος!Η ερμηνεια που κανω πρωτα και κυρια κρινεται εκ του αποτελεσματος που ειναι η τραγικη καθημερινοτητα για τον μεσο πολιτη της χωρας αυτης και οχι μονο η οποια δεν καλυτερευει ουτε με τις επιδοτησεις στα ηλεκτρικα ουτε με τα υπολοιπα καπιταλιστικα παπατζιλικια. Και ξαναλεω, το αποτελεσμα με δικαιωνει. Μακαρι να μην το'κανε γιατι κι εγω πολιτης της χωρας αυτης ειμαι και θα'θελα να'ναι καλυτερα τα πραγματα απ'το χαλι των τελευταιων 15 ετων.
Εσυ παλι δεν ειδα να κανεις καμια ερμηνεια για τη σημερινη πραγματικοτητα ουτε να προβλεπεις κατι για το που οδηγουμαστε στο μελλον. Ο γυρος τουλαχιστον μας λεει οτι με τις επιδοτησεις στα ηλεκτρικα σε 20-30 χρονια θα ειμαστε σαν την Ελβετια και θα τρεχουμε στα λιβαδια χαρουμενοι να μαζευουμε λουλουδια σ'εναν πλανητη ονειρικα πλασμενο.
-
Ρε φίλε έχεις διαβάσει μια φορά τον ισολογισμό του κράτους;
Τα έσοδα του κράτους προέρχονται από συγκεκριμένους φόρους.
Ο λόγος που δεν μας φτανουν είναι η κακοδιαχείριση, η ανάγκη μας για ασφάλεια, οι πληρωμές των τόκων κάθε έτος, τα λαμόγια και η φοροδιαφυγή από μικρή μέχρι μεγαλη. Δεν φταίει για την κατάντια μας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Εσυ στο ακριβως προηγουμενο ποστ σου δεν ειπες οτι οι φοροι μας πανε σε οσους εχουν πραγματικα αναγκη και οποιος λεει το αντιθετο ειναι μα***ας?
“Εκει πάνε, οποιος σου είπε ότι δεν πάνε είναι μ@@@ς“ αυτολεξει!
Τωρα μας λες οτι πανε στα λαμογια κι οτι υπαρχει κακοδιαχειριση, που ετσι ειναι, ενω πριν μας ελεγες οτι οσοι τα λενε αυτα ειναι μαλ... !Ρε συ θα μας τρελανεις?
-
@driver-m
Τα τσιτάτα και τα σλόγκαν που γράφεις δεν θα τα ενέκριναν ούτε οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ το 1981 , η ερμηνεία στα πράγματα που κάνεις είναι του΄50 τουλάχιστον και φυσικά τελείως λάθος!Εγώ νόμιζα πως «αυτά τα λένε οι κομμουνισταί!»
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση