-
@storm said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
France;;;; Δηλαδή Renault-Nissan. Ενδιαφέρον.
Εεε ναι, όλα είναι Renault-Nissan, ένα Clio είναι με άλλο περίβλημα. Μάλιστα βγήκε πριν το νέο Κλιό. Το ίδιο είναι και Τζουκ-Καπτουρ, Κασκάι-Κατζάρ κλπ.
-
@panormus772 said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Micra 1.0 92hp; 121gr WLTP.
Bλέπω στο site Nissan ξεκινά από 17.900 (χωρίς εκπτώσεις),αλλά δεν ξέρω αν έχει αμάξια (κάπου είχα διαβάσει πως κάποια στιγμή θα το σταματήσει).
Δεν βλεπω μεγαλες διαφορες σε επιδοσεις . Και υποτιθεται αυτο που συγκρινω ειναι και δυνατοτερο
https://zeperfs.com/en/duel8416-8474.htm -
@alexandros-k said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Bλέπω στο site Nissan ξεκινά από 17.900 (χωρίς εκπτώσεις),αλλά δεν ξέρω αν έχει αμάξια (κάπου είχα διαβάσει πως κάποια στιγμή θα το σταματήσει).
Δεν βλεπω μεγαλες διαφορες σε επιδοσεις . Και υποτιθεται αυτο που συγκρινω ειναι και δυνατοτερο
https://zeperfs.com/en/duel8416-8474.htmΣτις επιταχύνσεις από στάση δεν έχει όντως διαφορά,αλλά στις ρεπριζ (ειδικά 80-120), το τουρμπάκι κάνει τη διαφορά και πολλά sec.
-
https://zeperfs.com/en/duel8416-8474.htmΣτις επιταχύνσεις από στάση δεν έχει όντως διαφορά,αλλά στις ρεπριζ (ειδικά 80-120), το τουρμπάκι κάνει τη διαφορά και πολλά sec.
ε ναι ενταξει σίγουρα έτσι είναι όλα τα ατμοσφαιρικά. αλλά είναι οκ.
Αφού ο ανθρωπος έχει Mitsouba EVO αν θελει να ξεκαπνίσει.....
αυτο θα είναι αμαξι για νορμαλ χρήση οχι γκάζια.
Και εμένα το diesel ka (με turbo) ΤΑΦΟΣ είναι (75 μουλαρια ούτε καν άλογα) αλλά για μέσα στην πολη είναι μια χαρούλα. Οταν θέλω κάτι άλλο παίρνω το PUMA
-
"Ανταλλάσεται Fiat Panda CNG mod '19.
Extras side airbags,power mirrors"
με Evo
-
Σύγκριση επιδοσεων
https://zeperfs.com/en/duel8416-9127.htmhttps://zeperfs.com/en/duel8416-9108.htm ( αυτο ειναι με το υγραεριο ή λαθος κανω?)
https://zeperfs.com/en/duel8416-10089.htm
Απο αυτα μονο το Yaris ειναι αισθητα πιο γρηγορο
-
Δεν μ αφηνει να το ξαναδω. Λεει εκανα πολλες επισκεψεις σημερα
Φανταζομαι λες για το best 80-120 , δηλαδη με αλλαγη ταχυτητων . Οχι με 5η ξερω γω
Το Μαζντα ειχε 8,9 νομιζω , το Μικρα ποσο εχει ?Pageview limit exceeded.
Dear visitor,
thank you for using our website: you have reached the daily page view limit.
You can register (in french) to get extra page views (tomorrow), more info and features on the site!
Best regards,
ZePerfs -
@cirus said in [Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο]
ε ναι ενταξει σίγουρα έτσι είναι όλα τα ατμοσφαιρικά. αλλά είναι οκ.
Αφού ο ανθρωπος έχει Mitsouba EVO αν θελει να ξεκαπνίσει.....
αυτο θα είναι αμαξι για νορμαλ χρήση οχι γκάζια.
Και εμένα το diesel ka (με turbo) ΤΑΦΟΣ είναι (75 μουλαρια ούτε καν άλογα) αλλά για μέσα στην πολη είναι μια χαρούλα. Οταν θέλω κάτι άλλο παίρνω το PUMA
Καλα δεν θα με χαλαγε να ηταν πιο γρηγορο , αλλά δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε αυτα τα χρηματα αγορας
-
@alexandros-k said in [Αλλαγη του 207 rallye με :
Ας πω κι εγώ την γνώμη.
Αν κύριο μέλημα είναι η οικονομία καυσίμου
mazda2 hybrid (mazdoyaris) ή swiftΒέβαια όλα όσα αναφέρθηκαν, μια χαρά οικονομικά είναι οπότε από εμένα mazda 2 με τα 90 άλογα.
-
Δεν μ αφηνει να το ξαναδω. Λεει εκανα πολλες επισκεψεις σημερα
Φανταζομαι λες για το best 80-120 , δηλαδη με αλλαγη ταχυτητων . Οχι με 5η ξερω γω
Το Μαζντα ειχε 8,9 νομιζω , το Μικρα ποσο εχει ?Nαι για το minimum. Είναι 7,7
Πάντως καθαρά για πόλη κι εγώ το Μazda 2 μάλλον θα κοιτούσα.
Απλά, επειδή είσαι σε επαρχία ίσως τύχει να κινηθείς καμιά φορά εκτός από την πόλη και σε επαρχιακούς δρόμους με το 2 αντί με το evo,οπότε οι ρεπρίζ είναι κάπως σημαντικές (ίσως το 2 με τα 115 άλογα είναι καλύτερο, αλλά ξεφεύγει πάνω από 20.000...) -
Αυτό που οι πάντες προτείνουν swift εκτός από εμένα ενώ όταν το έκανα εγώ σε αλλα νήματα μου έσπαγαν τα..... επιχειρηματα μου, με αφήνει άφωνο.
-
Εγώ την ψήφο μου θα την έριχνα στο Mazda Yaris, καθότι το 90ρι Μάζντα είναι ήδη αουτντεητεντ (που λένε και στο χωριό μου) σύμφωνα με τα specs που κουβαλάει, οπότε αν λάβουμε υπόψη ότι το νέο αυτοκίνητο θα υπηρετήσει καμιά 10ετια τον Αλεχάντρο, μετά το πέρας αυτής ένα μη υβριδικό αυτοκίνητο,στην εποχή που θα έχουμε μπει για τα καλά στην ηλεκτροκίνηση, σε περίπτωση πώλησης θα είναι "χαμένο" από χέρι.
-
Από την άλλη θα λέει ο επόμενος, τελείωσε η εγγύηση της μπαταρίας και το πουλάει κάτσε να του το παζαρεψω πιο κάτω.
-
@teo-mak said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Εγώ την ψήφο μου θα την έριχνα στο Mazda Yaris, καθότι το 90ρι Μάζντα είναι ήδη αουτντεητεντ (που λένε και στο χωριό μου) σύμφωνα με τα specs που κουβαλάει, οπότε αν λάβουμε υπόψη ότι το νέο αυτοκίνητο θα υπηρετήσει καμιά 10ετια τον Αλεχάντρο, μετά το πέρας αυτής ένα μη υβριδικό αυτοκίνητο,στην εποχή που θα έχουμε μπει για τα καλά στην ηλεκτροκίνηση, σε περίπτωση πώλησης θα είναι "χαμένο" από χέρι.
Σωστα τα λες, κι εγω το εχω σκεφτει . Αλλά νομιζω οτι και το ΜαζντοYaris 2 , σε 10 χρονια που δεν θα εχει εγγυηση μπαταριας ( 8 του δινει η Μαζντα) , δεν θα το παρει και καποιος τοσο ευκολα. Ή οχι και σε μεγαλη τιμη .
Δλδ με σημερινα δεδομενα απο 20 που εχει τωρα καινουριο σε 10 χρονια να πουμε οτι θα πιασει 9? 8?
Το απλο 2 αρι , απο 16,700 που εχει τωρα, σε 10 χρονια δεν θα πιασει 6,000€ ? Δηλαδη και στο ενα και στο αλλο , η ιδια χασουρα θα ειναι σε χρηματα περιπου. Και τα 3.000€ διαφορα που εχουν τωρα (σε τιμη αγορας) θα ροκανιστουν λιγο λιγο με την διαφορα στην καταναλωση , που δε νομιζω να ειναι πανω απο 1,5λτ/100
Καταληγω οτι τα ιδια χοντρικα θα βγουν πανω κατω . Εκτος αν ξεχναω κατι σημαντικο( τελη κυκλ δεν εχει κανενα απο τα προς το παρον) -
@lap said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Από την άλλη θα λέει ο επόμενος, τελείωσε η εγγύηση της μπαταρίας και το πουλάει κάτσε να του το παζαρεψω πιο κάτω.
Με προλαβες. Αυτο εγραφα
-
Ο "μαυραγορίτης" πάντα θα βρει δικαιολογία για να ψαλιδισει την τιμή, απλά το δικό μου σκεπτικό είναι ότι ο υποψήφιος αγοραστής (εκείνης της περιόδου)θα προτιμούσε ένα αυτοκίνητο ποιο κοντά στα τεχνολογικά δεδομένα της εποχής του.
-
Σήμερα έλεγαν κάποιοι σε μια εκπομπή που άκουγα, πως θα περάσουμε κάπου στους 5 δύσκολους χειμώνες ως Ευρώπη. Έαν επαληθευτούν οι Κασσάνδρες, τότε μιλάμε πως ο μαυραγορίτης για ποδήλατα θα ψάχνει.
Εδώ κατανάλωση αλλα σε ανοιχτό δρόμο του sandero gpl stepway.
Μου κάνει εντύπωση πως με 110 χλμ/ώρα γράφει 6,5 λ/100χλμ Lpg και στα 120 2 ολόκληρα λίτρα παραπάνω!!!! Δηλαδή 8,5!Σε κάθε περίπτωση αν το λίτρο έχει 0,85-0,9 ειναι τζάμπα.
Το lpg πλέον με τις τιμές του βγάζει ίδιο κόστος στο χιλιόμετρα με ένα αντίστοιχο Diesel
-
Σε 10 χρονια , μαλλον, οποιος κοιταει για τετοιο αμαξι, θα το παρει για να το κρατησει απο 2-3 εως και 10 χρονια ακομα. Οκ ?
Γιατι να προτιμησει ενα υβριδικο που εχει πιο πολυπλοκο συστημα και ενδεχεται να χαλασει κατι ακριβο, εχει και ακριβη (τωρα, μετα δεν ξερω) μπαταρια χωρις να εχει εγγυηση , απο ενα αλλο απλο Μazda (made in Japan) που το πιθανοτερο ειναι να αντεξει τα 2πλασια χρονια χωρις να παθει τιποτα, και η διαφορα σε καταναλωση θα ειναι 1-1,5 λιτρο στα 100 ?
Θελω να πω , παιζουν πολλά ρολο -
@lap said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Εδώ κατανάλωση αλλα σε ανοιχτό δρόμο του sandero gpl stepway.
Μου κάνει εντύπωση πως με 110 χλμ/ώρα γράφει 6,5 λ/100χλμ Lpg και στα 120 2 ολόκληρα λίτρα παραπάνω!!!! Δηλαδή 8,5!Σε κάθε περίπτωση αν το λίτρο έχει 0,85-0,9 ειναι τζάμπα.
Σε κάθε περίπτωση το lpg πλέον με τις τιμές του βγάζει ίδιο κόστος στο χιλιόμετρα με ένα αντίστοιχο Diesel
Για καθε 10χλμ αυξηση ταχυτητας ανεβαζει τουλαχιστον 1λτ την καταναλωση . Μαλλον η αεροδυναμικη του ειναι πολυ κακη
-
Το είχαν αναφέρει σε ένα άρθρο γαλλικό πως η διαφορά του streetway με το stepway είναι μεγάλη. Αν και το streetway είχε 15 ιντσών τροχούς και το άλλο 16 στο τεστ τους.
Έγραφαν για 2 λίτρα ανά 100χλμ διαφορά στην κατανάλωση και μέχρι και 7 δλ διαφορά στις ρεπριζ με 6η σχέση. Τότε το streetway είχε 6αρι κιβώτιο μετά το έκοψαν και του βάζουν το 5αρι αλλά με ιδια χλμ/1000σαλ στην τελική σχέση με το 6αρι.
Με λίγα λόγια έγραφαν πως πάρτε το streetway γιατί γενικά είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Πιο γρήγορο, πιο άνετο, πιο οικονομικό και πιο φθηνό. Το stepway είναι πιο όμορφο. Αν το βρω το άρθρο θα το ποσταρω να το έχεις.
Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο