-
@cirus said in DPF σε Peugeot:
Και εκεί οι diesel αντέχουν πολύ περισσότερο στο χρόνο και σε χιλιομετρα.
Κάποτε....πλέον δεν ισχύει, τουλάχιστον στα αυτοκίνητα (γιατί στα σκάφη είναι άλλη συζήτηση).
-
Τα diesel έχουν παρόμοια αντοχή με τα βενζίνης πλέον. Ιδιαίτερα αν δεν το τελικιαζεις συνεχώς το βενζίνης και λειτουργεί χαμηλά όπως τα diesel, έχει ίδιο χρόνο ζωης. Παλαιότερα που οι diesel δεν είχαν turbo, και όλα τα περιφερειακά τους και λόγω των πιο χοντρών μετάλλων λόγω της υψηλότερης συμπίεσης υπήρχε η αίσθηση και έτσι ήταν πως κρατούσαν περισσότερο.
Τα σημερινά αυτοκίνητα πόλης με βενζινη γράφουν 4,5 -5,5 λίτρα/100χλμ όσο δηλαδή και τα diesel.
Στα diesel στην πόλη απαιτείται ενεργητικός καθαρισμός με έξτρα έγχυση καυσίμου ανά 500-600χλμ συν το κόστος του addblue. Με λίγα λόγια η κατανάλωση δεν μπορεί να πέσει κάτω από 5 λίτρα μεσα σην πόλη. Όσο δηλαδή και τα σύγχρονα βενζίνηςΤα υβριδικά γράφουν στις πόλεις 2,5-4 λίτρα /100 χλμ
Και μη ξεχνάμε....με επιδότηση ειναι ακόμα φθηνότερη η μετακίνηση με Diesel
-
@driver-m said in DPF σε Peugeot:
Το βασικο προτερημα των diesel ηταν το χαμηλοτερο κοστος λειτουργιας λογω καταναλωση και κοστος καυσιμου που φαινοταν αν εκανες αρκετα χιλιομετρα το χρονο. Τωρα η "οικονομια" αυτη εχει παει περιπατο αν συνυπολογισει κανεις και το ποσο ακριβοτερο ειναι ενα καινουριο diesel, οποτε οι λογοι αποκτησης τετοιου αυτοκινητου ειναι απειροελαχιστοι για την πλειοψηφια των οδηγων.
Δεν έχεις σε όλα που λες δίκιο. Ενα diesel αν δεις τιμές είναι πλέον ελαχιστά ακριβότερο ή και ίδια τιμή με ένα βενζινοκίνητο και όχι πολύ ακριβότερο όπως παλιά
Υπάρχουν αρκετοί που κάνουν πολλά χιλιόμετρα και δεν είναι απειροελάχιστοι όπως λες.
Ακόμα και τώρα είναι πολύ οικονομικότερο από την βενζίνη. Και εκτός αυτού οι χιλιομετροφάγοι θέλουν να αντέχουν οι κινητήρες πολλά περισσότερα χλμ πριν τα κακαρώσουν. Και εκεί οι diesel αντέχουν πολύ περισσότερο στο χρόνο και σε χιλιομετρα.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ η βενζίνη είναι ανώτερη και πιο γρήγορα αμαξια και μεγαλύτερο εύρος στροφών κτλ κτλ.
Εχω και τα 2 και είχα και στο παρελθόν και αλλα και βενζίνη και diesel και έχω άποψη. Ολα έχουν θετικά και αρνητικά. Ολα εξαρτώνται από την χρήση που θες να κάνεις. Ο καθένας είναι διαφορέτικός και χρειάζεται διαφορετικά πράγματα
Στην Ελλαδα ελαχιστοι κανουν πανω απο 20.000 χλμ το χρονο. Ουτε τεραστια χωρα ειμαστε με μεγαλες αποστασεις και οι περισσοτεροι πλεον δεν εχουν καλα καλα να βαλουν 100 ευρω βενζινη το μηνα, οχι να βαρανε 30-40.000 χμλ το χρονο.
Οποτε συνεχιζω να πιστευω οτι τα diesel αφορουν κατα κανονα επαγγελματιες κι οσους γραφουν πολλα χιλιομετρα σε εθνικες και τους ενδιαφερει η πιο οικονομικη και διεκπεραιτωτικη οδηγηση. Γι'αυτους ναι, ειναι τα πλεον καταλληλα.
Αλλα στην Ελλαδα η συντριπτικη πλειοψηφια των κατοχων diesel ειναι κατοχοι 1300-1400αριων με καμια 10αρια χιλιαδες χλμ το χρονο, σχεδον αποκλειστικα εντος πολης, με μοναδικο γνωμονα την χαμηλοτερη τιμη του καυσιμου και την λιγο χαμηλοτερη καταναλωση. Ε αυτοι ειναι που εχουν τις περισσοτερες βλαβες (και με dpf ιδιως αφου δεν προλαβαινει να αναγεννηθει πολλες φορες) και πλεον θα κλαινε με μαυρο δακρυ για την επιλογη τους, εκτος κι αν εχουν γραψει εστω καμια 100αρια χιλιαδες χλμ ηδη οποτε εχουν κανει μια καποια αποσβεση.
Παντως σιγουρα τα diesel δεν φτιαχτηκαν για τη χρηση που κανει ο μεσος κατοχος τους στην Ελλαδα. -
Το βασικο προτερημα των diesel ηταν το χαμηλοτερο κοστος λειτουργιας λογω καταναλωση και κοστος καυσιμου που φαινοταν αν εκανες αρκετα χιλιομετρα το χρονο. Τωρα η "οικονομια" αυτη εχει παει περιπατο αν συνυπολογισει κανεις και το ποσο ακριβοτερο ειναι ενα καινουριο diesel, οποτε οι λογοι αποκτησης τετοιου αυτοκινητου ειναι απειροελαχιστοι για την πλειοψηφια των οδηγων.
Δεν έχεις σε όλα που λες δίκιο. Ενα diesel αν δεις τιμές είναι πλέον ελαχιστά ακριβότερο ή και ίδια τιμή με ένα βενζινοκίνητο και όχι πολύ ακριβότερο όπως παλιά
Υπάρχουν αρκετοί που κάνουν πολλά χιλιόμετρα και δεν είναι απειροελάχιστοι όπως λες.
Ακόμα και τώρα είναι πολύ οικονομικότερο από την βενζίνη. Και εκτός αυτού οι χιλιομετροφάγοι θέλουν να αντέχουν οι κινητήρες πολλά περισσότερα χλμ πριν τα κακαρώσουν. Και εκεί οι diesel αντέχουν πολύ περισσότερο στο χρόνο και σε χιλιομετρα.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ η βενζίνη είναι ανώτερη και πιο γρήγορα αμαξια και μεγαλύτερο εύρος στροφών κτλ κτλ.
Εχω και τα 2 και είχα και στο παρελθόν και αλλα και βενζίνη και diesel και έχω άποψη. Ολα έχουν θετικά και αρνητικά. Ολα εξαρτώνται από την χρήση που θες να κάνεις. Ο καθένας είναι διαφορέτικός και χρειάζεται διαφορετικά πράγματα
Στην Ελλαδα ελαχιστοι κανουν πανω απο 20.000 χλμ το χρονο. Ουτε τεραστια χωρα ειμαστε με μεγαλες αποστασεις και οι περισσοτεροι πλεον δεν εχουν καλα καλα να βαλουν 100 ευρω βενζινη το μηνα, οχι να βαρανε 30-40.000 χμλ το χρονο.
Οποτε συνεχιζω να πιστευω οτι τα diesel αφορουν κατα κανονα επαγγελματιες κι οσους γραφουν πολλα χιλιομετρα σε εθνικες και τους ενδιαφερει η πιο οικονομικη και διεκπεραιτωτικη οδηγηση. Γι'αυτους ναι, ειναι τα πλεον καταλληλα.
Αλλα στην Ελλαδα η συντριπτικη πλειοψηφια των κατοχων diesel ειναι κατοχοι 1300-1400αριων με καμια 10αρια χιλιαδες χλμ το χρονο, σχεδον αποκλειστικα εντος πολης, με μοναδικο γνωμονα την χαμηλοτερη τιμη του καυσιμου και την λιγο χαμηλοτερη καταναλωση. Ε αυτοι ειναι που εχουν τις περισσοτερες βλαβες (και με dpf ιδιως αφου δεν προλαβαινει να αναγεννηθει πολλες φορες) και πλεον θα κλαινε με μαυρο δακρυ για την επιλογη τους, εκτος κι αν εχουν γραψει εστω καμια 100αρια χιλιαδες χλμ ηδη οποτε εχουν κανει μια καποια αποσβεση.
Παντως σιγουρα τα diesel δεν φτιαχτηκαν για τη χρηση που κανει ο μεσος κατοχος τους στην Ελλαδα.Μα για τους επαγγελματίες μιλούσα κυρίως φίλε μου.
Οσον αφορά την δεύτερη κατηγορια με τα μικρά diesel όπου και ανοίκω και γω. μια χαρά πολύ πιο οικονομικό είναι από το βενζίνη που έχω και δεν έχω κανενα θέμα με το pdf αφού πιάνει κάθε μέρα πάνω από 80-100χλμ
το αμάξι θα κάνει κάθε χρόνο γύρω στα 15Κ χιλιομετρα και μου κάνει μεγάλη εξοικονόμηση σε σχέση με το βενζίνη που έχω και σε καύσιμο και σε service και περιφεριακά που είναι πολύ πιο φτηνά από το σπορ puma βενζίνη που έχω που μονο τα λάστιχα να αλλάξω θέλω 850 ευρώ.
-
Δεν έχεις κι άδικο. Αλλά καμιά φορά δεν έχεις επιλογή, αφού το τουτού που πήρα μεταχειρισμένο δεν υπήρχε ούτε για δείγμα σε βενζίνη, μπορεί να μην πουλήθηκε ούτε ένα στην Ελλάδα.
-
Παντως σιγουρα τα diesel δεν φτιαχτηκαν για τη χρηση που κανει ο μεσος κατοχος τους στην Ελλαδα.Μα για τους επαγγελματίες μιλούσα κυρίως φίλε μου.
Οσον αφορά την δεύτερη κατηγορια με τα μικρά diesel όπου και ανοίκω και γω. μια χαρά πολύ πιο οικονομικό είναι από το βενζίνη που έχω και δεν έχω κανενα θέμα με το pdf αφού πιάνει κάθε μέρα πάνω από 80-100χλμ
το αμάξι θα κάνει κάθε χρόνο γύρω στα 15Κ χιλιομετρα και μου κάνει μεγάλη εξοικονόμηση σε σχέση με το βενζίνη που έχω και σε καύσιμο και σε service και περιφεριακά που είναι πολύ πιο φτηνά από το σπορ puma βενζίνη που έχω που μονο τα λάστιχα να αλλάξω θέλω 850 ευρώ.
Περιπτωσιολογια.
Το δικό σου το suv είναι μια ρουφήχτρα βενζίνης μέσα στην πόλη. Όποιο και αν βάλεις για σύγκριση απέναντι του θα είναι οικονομικότερο. Για πάνε δες τα μικρά σύγχρονα βενζίνης πόσο γράφουν συγκριτικά με το diesel σου. Το πολύ 1 λίτρο παραπάνω.
Εντωμεταξυ θα πρέπει να κάνεις απόσβεση κόστους αγοράς του δεύτερου αυτοκινήτου και μετά να δεις σε πόσα χιλιάδες χιλιόμετρα θα έχεις κέρδος με το μικρό Diesel
-
@lap said in DPF σε Peugeot:
Περιπτωσιολογια.
Το δικό σου το suv είναι μια ρουφήχτρα βενζίνης μέσα στην πόλη. Όποιο και αν βάλεις για σύγκριση απέναντι του θα είναι οικονομικότερο. Για πάνε δες τα μικρά σύγχρονα βενζίνης πόσο γράφουν συγκριτικά με το diesel σου. Το πολύ 1 λίτρο παραπάνω.
Δεν είναι καθόλου έτσι lap
εχει απενεργοποίηση κυλίνδρου και αν πας σιγά γύρω στο 6,2-7,3 κατανάλωση έχει δεν είναι καθόλου ρουφήχτρα αλήθεια σου λέω. Εκεί κοντά είναι και συχρονα βενζίνης εκτός TOYOTA υβριδικών που είναι πολύ πιο κάτω
το πρόβλημα είναι ότι είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να συγκρατηθείς με αυτό να πας έτσι σε προκαλεί για το αντίθετο. Αλλά όσο το χρησιμοποιούσα για την δουλειά τοσο εγραφέ. Αν ήταν ρουφήχτρα θα έγραφε πάνω από 9-10 που έχουν πιο μεγαλα suv πχ TUCSON
Αλλά το άλλο καίει ακόμα πιο λίγο.
Το θέμα με το δικό μου είναι ότι δεν θέλω να το ταλαιπωρώ χωρίς λόγο και ότι τα περιφερειακά του είναι πανάκριβα. εκεί έχεις δίκιο. Εχει ακριβα λάστιχα, φρενα κτλ, κτλ. Αλλά ρουφήχτρα δεν είναι αν πας κανονικά, οχι σε καμία περίπτωση
-
Καλά οκ σε πιστεύω αν και η απενεργοποίηση των κυλίνδρων είναι σε σταθερή πορεία, όχι μέσα στην πόλη όπου σηκώνει φορτίο ο κινητηρας. Πάντως όπου βλέπεις εσύ 6,2 (φαντάζομαι με αυτό που λες πως θα έχεις και ανοιχτό δρόμο μέσα στην μέτρηση) ένα μικρό ιαπωνικό πόλης βλέπει 4,5-5,0 πολύ άνετα. Εάν μάλιστα δεν περνάς και τα 90χλμ σε λεωφόρους χωρίς πολλή κίνηση τότε μιλάμε για 3,8λιτρα βενζίνης/100χλμ
Το μικρό diesel αποκλείεται να γράφει κάτω από 4,5 ή 3,8 λίτρα/100χλμ. Και σε επιδόσεις θα είναι χειρότερο.
Που θέλω να καταλήξω ; Ότι πλέον μεσα την πόλη με τις νέες τεχνολογίες δεν συμφέρει το Diesel. Έξω ναι συμφέρει ακόμα μια σήμερα.
Γενικά η αγορά του δεύτερου που έκανες ήταν αντιοικονομοτεχνικη. Δεν θα βγάλεις τα λεφτά της αγοράς με 15κ το έτος. Μέχρι να τα βγάλεις θα το έχεις δώσει. Αλλά όντως σου δίνει την ψυχική ηρεμία να κινείσαι άνετα στην πόλη.
-
Τα μικρά ντίζελ, όσα δεν τελείωσαν, τελειώνουν αφού έχουν μεγάλους κινητήρες για πόλη.
Αρα δεν μας ενδιαφέρει η σύγκριση σουίφτ και ι10.
-
Ναι αλλά μιλάμε για κίνηση πόλης. Τι θα παρεις; Μια μαούνα για την πόλη για να έχεις diesel; Τοση ανωμαλία;
-
Δεν είμαστε όλοι σε διαδρομή σπίτι-γραφείο, μέσα από το κέντρο.
Εγώ αυτή την περίοδο, πάω από Χαλάνδρι, προς Βύρωνα, Ηλιούπολη, Ελληνικό κλπ, μέσω Κατεχάκη και ενίοτε περιφερειακής Υμηττού.
Τα Β σουβ είναι μαούνες και πρέπει να πάμε σε Α ?
-
Όχι άλλα αυτά της stellantis είναι τα μοναδικά με diesel. Όλα τα άλλα είναι μεγάλα αυτοκίνητα. Δηλαδή για να βρεις diesel πρέπει πλέον να πας από c segκαι πάνω.
Πλεον νομίζω σταματάει και η stellantis τα diesel
-
Αν με το πετρελαιο δεν καρπωνεσαι ενα οφελος ανω των 50-60 ευρω μηνιαιως για να πεις οτι εχεις μια χειροπιαστη οικονομια δεν αξιζει το ρισκο αποκτησης του, να πρεπει να κανεις συχνες και μακριες διαδρομες, αναγεννησεις, παντα ενισχυμενο καυσιμο, κοστοβορες βλαβες.
Τωρα αν στον μηνιαιο προυπολογισμο σου τα 50-60 ευρω κανουν διαφορα, ισως πρεπει να σκεφτεις ΜΜΜ για ακομη φτηνοτερα
Ειδικα σημερα που οι τιμες βενζινης-πετρελαιου ειναι εξισωμενες και πιθανως θα παραμεινουν εκει λογω ζητησης πετρελαιου, το περιθωριο οφελους σου ειναι πολυ μικρο -
Τι διαβάζουμε.
Μετά από 12 χρόνια που το πετρέλαιο σε συνδυασμό κατανάλωσης και τιμής, ήταν το 50 % της βενζίνης, τώρα είναι κοντά η τιμή, οπότε πάμε στο 30 % φτηνότερο το ντίζελ και ρωτάτε τι έχουν κερδίσει ?
Εγώ μέχρι τώρα σε 14 μήνες έχω κερδίσει πάνω από 1000 ευρώ, έχοντας το ίδιο αμάξι σε βενζίνη και σε ντίζελ και έχοντας κάνει σχεδόν 30000 χλμ.
-
Μα δεν έχουν τόση διαφορά στην κατανάλωση. Πλέον σε αυτοκίνητα πόλης βλέπεις άνετα 4,5-5,5 σε βενιζνη. Αυτό πριν μια 10 ετία ήταν άπιαστο όνειρο.
Εδώ η Μάζντα πλέον έχει κινητήρα σε αυτοκίνητο πόλης με 15:1 συμπίεση και τα vag diesel, είναι αν δεν κάνω λάθος, στα 15,5:1 συμπίεση. Οκ θέλει κατέβασμα στο κιβώτιο.
Για να δεις 7αρια σε αυτά τα οχήματα πρέπει να τα δοκιμάσεις σε μετρήσεις περιοδικώνΤα υβριδικά καταναλώνουν 2,5 λ μέσα στην πόλη!!!!
-
@criuser said in DPF σε Peugeot:
Εγώ μέχρι τώρα σε 14 μήνες έχω κερδίσει πάνω από 1000 ευρώ, έχοντας το ίδιο αμάξι σε βενζίνη και σε ντίζελ και έχοντας κάνει σχεδόν 30000 χλμ.
Σωστά!! Γιατί κάνεις πολλά χιλιόμετρα και κυρίως σε ανοιχτό δρόμο. Και σου έκατσε και η περίπτωση αγοράς. Πόσοι είναι σαν εσένα?
Γιατί εαν τα βάλεις κάτω ακόμα και εσύ συγκρίνοντας τιμές καινούργιων, θα έκανες απόσβεση σε 3-4 χρόνια (ένας που κινείται φυσιολογικά - δλδ. 15.000/ετος και όχι 25.000χλμ) θα είναι πάνω από 5 χρόνια απόσβεση. Εαν στην 5ετίας βάλεις κόστος dpf ή adblue (αν βάλεις και τα 2 κλάφτα!), τότε η απόσβεση πάει ακόμα πιο μακριά. -
Μα γιατι defaultαρεις στην προσωπικη χρηση? γιατι γενικευεις με βαση την δικη σου εικονα?
Καποιος πχ στο ιδιο διαστημα θα εχει κανει 10k χλμ και το οφελος του θα ηταν 40 ευρω το μηνα, αν ειχε πετρελαιοΠοσοι ειναι αυτο που κανουν 30κ χλμ ανα ετος
-
Γιατί φτιάχνει τον κόσμο που μας παρουσιάζει ως πραγματικό. Ή καλύτερα ως τον μέσο όρο. Τώρα θα τον μάθεις;
-
Φαγώθηκες με τα πόλης. Έίπαμε μεγαλύτερα αμάξια. Β σουβ και διαφορά 2-2,5 λ/100.
Τώρα με βενζίνη 1,87 και πετρέλαιο 1,8 που έβαλα χτες, θα είχα 7,5 Χ 1,87 βενζίνη, έναντι 5 Χ 1,8 ήτοι 14 έναντι 9.
Με ανάλογη οδήγηση και μισή πόλη.
Αντε πες να το πας λίγο οικονομικά την βενζίνη στο 7 Χ 1,87 στο 13.
4 με 5 ευρώ στα 100 χλμ, σημαίνει 40-50 ευρώ τον μήνα για όσους κάνουν λίγα χλμ , δηλαδή 12000 τον χρόνο. Στα 20000 τον χρόνο πάμε 800 με 1000.
-
Στην 5ετία έχω εγγύηση, δεν βάζω τίποτα.
Τα 1000 που έβαλα για τα 30000 είναι πολύ λίγα, γιατί το ντίζελ το τρέχω, ενώ με την βενζίνη, πήγαινα χαλαρά, γιατί αν το πήγαινα όπως το ντίζελ τα 8άρια τα είχα για πλάκα.
Και για κάποιον που κάνει κάθε μέρα 20-25 χλμ για να πάει στην δουλειά του και 150 χλμ το ΣΚ χτυπάει 250 με 300 χλμ την εβδομάδα, άρα στον μήνα έχει 1100 - 1300 χλμ και τον χρόνο 13-16000. Αν βάλουμε τίποτα ΣΚ το καλοκαίρι και κάτι ταξίδια για διακοπές, μπορεί να πάει 15-18000.
Δεν βάζω διαδρομές παιδιών και άλλα γιατί μπορεί να υπάρχει και άλλο αμάξι.
Οπότε αυτοί που μιλάμε για μισθωτούς είναι ο μέσος όρος.
Ενας ΕΕ θέλει 50-100 χλμ την ημέρα. Αλλοι περισσότερα.
Υπάρχουν και συνταξιούχοι που τους έδωσε ο γιός τους το 2002, το αμάξι του 1998 με 76000 χλμ και τώρα έχουν 110000 και αυτά σκάρτα.
Ε αυτοί κρατάνε το αμάξι του 1998.
Δεν μπαίνουν σε συγκρίσεις.
Η για την πόλη, ψώνια, παιδιά και μικρές διαδρομές, ένα αμάξι του 2005 με 93000 χλμ.
Μόνο που σε αυτά ο Μ.Ο. κατανάλωσης είναι 11 λ/100 αφού οι διαδρομές είναι των 2-5 χλμ.
DPF σε Peugeot