-
@alexandros-k said in MazdoYaris hybrid:
Εχει κανεις κανεις test drive τα 2 αδερφακια (Μazda 2 και Yaris) , να μας πει αν καταλαβε καποια διαφορα ?
Εγώ, καμία απολυτός καμία ακόμα και την ίδια μυρωδιά έχουν.
-
@dimmad said in MazdoYaris hybrid:
Εχει κανεις κανεις test drive τα 2 αδερφακια (Μazda 2 και Yaris) , να μας πει αν καταλαβε καποια διαφορα ?
χαχαχα, ιδια μυρωδια λεει
Εχεις παραγγειλει το Mazda ?
-
Χωρίς Πλάκα. Δεν έχουν όλα τα οχήματά την ίδια οσμή όταν είναι καινούρια λόγο διαφοράς υλικών.
Είμαι στη διαδικασία ναι.
-
Χωρίς Πλάκα. Δεν έχουν όλα τα οχήματά την ίδια οσμή όταν είναι καινούρια λόγο διαφοράς υλικών.
Ναι ακριβως ιδια δεν ειναι , συμφωνω. Μ αρεσει αυτη η μυρωδια του καινουριου αυτοκινητου
-
Ναι ακριβως ιδια δεν ειναι , συμφωνω. Μ αρεσει αυτη η μυρωδια του καινουριου αυτοκινητου
Πέρα από εξοπλιστικά που έχει άλλους συνδυασμούς και τα λογότυπα και το firmware στο Infoteinment που πιστεύεις ότι έχει διαφορά?
-
Δεν εννουσα αυτο.
Αναφερομουν στην μυρωδια που εχουν τα καινουρια αμαξια εσωτερικα. Δεν ειναι η ιδια σε ολα τα κανουρια, απο μαρκα σε μαρκα, αυτο εννοουσα. Προφανως τα αδερφακια , θα εχουν και ιδια μυρωδια.
Δεν διαφωνω καπου μαζι σου -
Δεν εννουσα αυτο.
Αναφερομουν στην μυρωδια που εχουν τα καινουρια αμαξια εσωτερικα. Δεν ειναι η ιδια σε ολα τα κανουρια, απο μαρκα σε μαρκα, αυτο εννοουσα. Προφανως τα αδερφακια , θα εχουν και ιδια μυρωδια.
Δεν διαφωνω καπου μαζι σουSorry εγώ κατάλαβα λάθος
-
@iceman7 said in MazdoYaris hybrid:
Δεν είναι θέμα κολλήματος και μόδας. Το νεο γιαρις είναι κουτσικο και δεν αρέσει σε καμία γυναίκα που θέλει χώρους και αέρα. .
Αρα θα συμφωνήσω με τη γυναίκα σου.
Πάρε της το style και άλλαξε τις ζάντες όταν έρθει.Καμία σχέση!! Δεν ασχολείται με χώρους και "αέρα", παρά μόνο με την εξωτερική εμφάνιση και το οτι είναι πιο ψηλό. Οι χώροι δεν την απασχολούν καθόλου, μόνο εαν της αρέσει εμφανησιακά ή όχι και εφόσον της αρέσει κάποιο, τότε προχωράει και σε test drive.
Εαν πάρουμε, αποκελιστικά Active, τίποτα παραπάνω. Το όριο ειναι €20Κ το οποιο ακόμα και στην Active το ξεπερνάμε. Επίσης, με τίποτα σκούρο εσωτερικό δεν αρέσει σε κανέναν μας και ειδικά η γυναίκα μου ουτε να το βλέπει!
-
Πέρα από εξοπλιστικά που έχει άλλους συνδυασμούς και τα λογότυπα και το firmware στο Infoteinment που πιστεύεις ότι έχει διαφορά?
Δεν αποκλείεται να έχουν κάποιες διαφορές και στο στήσιμο. Η Mazda, που έβγαζε και το Fiat 124, είχε διαφορετικό στήσιμο στο δικό της μοντέλο, από ότι στο Fiat, όπου οι Ιταλοί είχαν επιλέξει άλλες ρυθμίσεις (νομίζω και αμορτισέρ). Διαφορές στην ανάρτηση έχουν και τα Toyobaru (προηγούμενο BRZ-GT 86 και καινούριο BRZ-GR 86) μεταξύ τους.
-
@realzeus said in MazdoYaris hybrid:
Δεν αποκλείεται να έχουν κάποιες διαφορές και στο στήσιμο. Η Mazda, που έβγαζε και το Fiat 124, είχε διαφορετικό στήσιμο στο δικό της μοντέλο, από ότι στο Fiat, όπου οι Ιταλοί είχαν επιλέξει άλλες ρυθμίσεις (νομίζω και αμορτισέρ). Διαφορές στην ανάρτηση έχουν και τα Toyobaru (προηγούμενο BRZ-GT 86 και καινούριο BRZ-GR 86) μεταξύ τους.
Αν υπαρχει κάποια διαφορά σε ρύθμιση ανάρτησης θα ειναι μονο λογο μεγέθους ζαντας στο Select που εχει 16inc ενώ αν δεν κάνω λάθος τα yaris ειναι 15 ,17 και 18 ενο τα μαζντα 15 και 16.
Ξέρω οτι το λογισμικό του infotainment ειναι διαφορετικό με τα ιδια γραφικά γιατι γιατι την Toyota 1 μερος το φτιάχνει η εταιρία που δουλεύω.
Μετα οι συνδυασμοί του εξοπλισμού ειναι διαφορετική σε 3 κύριες κατηγορίες και για την 2ρη την μεσαία εχει + 2 έξτρα πακέτα ενώ η Select η 3τη η μεγάλη εχει τα πάντα.
-
Σχετικά με τα 900 ευρό τέλος ταξινόμησης και τελωνείο Είναι για τα Mazda που έρχονται από Japan το Hybrid Άρχετε από Γαλλία και θα έρθει πριν το 8μηνο μιλάω για την έκδοση SELECT πάντα και όχι την απλή που είναι εδώ και μπορείς να την πάρεις άμεσα από την άλλη αντιπροσωπία και όχι εκεί που κάναμε Test drive.
Φιλε μου , εχουν τελος ταξινομισης και τα hybrid . Συγκεκριμενα το Mazda 2 Hybrid εχει απο 363€ εως 1166€, αναλογα την εκδοση
https://mazda.gr/Portals/4/adam/Contents/BVHonWYpJEa9nx2Oifq5IQ/Link/Mazda pricelist 29 07 2022.pdf
(3η σελιδα)Προφανώς, αλλά όχι κάποια κρυφή χρέωση τύπου τελωνείο.
Ότι γράφει είναι +100ε πινακίδες.Βγάζεις πρώτα τα φίδια λες και γω δεν ξέρω τι διάβασα και μετά λες εντάξει χαλαρά άλλα 100 από την αναγραφόμενη. Συνεπώς δεν γνωρίζεις προφανώς!
Αυτό που έλεγες εκτός Ε.Ε. είναι οι επιπλέον ΔΑΣΜΟΙ. Μην μπερδεύουμε όσους μας διαβάζουν αν δεν γνωρίζουμε τι λέμε παρακαλώ.
Λες να με βρήκαν κορόιδο να μου έδωσαν λογαριασμό αναλυτικό με ΕΕΤ που δεν έπρεπε;
Το ανέφερα γιατί είναι το ποσό που ΔΕΝ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ αν δεν το κατάλαβες.Επίσης λες κι άλλα φίδια περί ετοιμοπαράδοτης αλλού αλλά δεν λες ούτε συνθηματικά να καταλάβουμε. Δεν ξέρω αν σκόπιμα το κάνεις πραγματικά.
Η απλή αν ενθυμούμαι καλώς είναι η PURE.
Αναφέρθηκα για 8 μηνες στην AGILE comfort/safety δεν ειναι απλή. Μόνο φιμέ και μαγνητικός φορτιστής λείπει στην ουσία αντε και καμια λεπτομέρια ακόμα σε σχεση με τη SELECT.Αν θες να αλληλοβοηθούμαστε να εξηγείς κανονικά όχι να πετάγεσαι για να ανάψεις φωτιές ή για δημιουργια εντυπώσεων.
Αν ψάξεις ρωτήσεις μάθεις πολλοί στην επαρχία επίσης έλεγαν ότι θα έχουν νωρίτερα από άλλους, εξυπνάδες δηλαδή, απευθύνθηκαν πιο μακριά ορισμένοι και πάλι περίμεναν παράδοση με καθυστέρηση στη καθυστέρηση.
Μακάρι να μικρύνει ο χρόνος αλλά επειδή όλα προς το χειρότερο πάνε για να μαστε πραγματιστές μην περιμένουμε πιο νωρίς και πέσουμε έξω στους χρόνους.
Οπως και με την κλειδωμενη τιμή όπως ξαναγραψα αν τελικώς δεν μπορεί να την τηρήσει τότε δεν θα πάνε και φυλακή ούτε ποινή έχουν. Απλώς σου δινουν τα λεφτα σου πίσω οι ψευτόμαγκες. Εχουν την πιτα έχουν και το μαχαίρι βλέπετε
-
Κι όμως τύπου τελωνείου είναι @Dimmad
Αφού εργάζεσαι σε κάποια εταιρεία εκτιμώ ότι θα χεις και προχωρημένη μόρφωση, διάβασε αν θες εδώ τί γίνεται με τα κοινοτικά οχήματα:
https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-07/09.aftolikita_oximata_forologia.pdf
Μόνη επιφύλαξη που έχω είναι ως προς το up2date του θέματος γιατί δεν είμαι λογιστής και δυστυχώς αλλάζουν συνεχώς πολλά, δεν ξερω αν έχει δηλαδή βγει κάτι νεότερο από την ΑΑΔΕ που ειναι ο συνδεσμος που παραθέτω άνωθεν.
Υπόψη στην ΑΑΔΕ είναι υποχρεωμένες οι αντιπροσωπείες ξέρω να δηλώνουν τις τιμές ανά μοντέλο και έκδοση.
Αν κάποιος ξέρει κάτι διαφορετικό να μας διαφωτίσει παρακαλώ.
Ακριβώς στήσιμο μόνη η διαφορά το ζαντολαστιχο.
Οδήγησα yaris chic 17άρα και mazda2 agile comfort/safety με 15άρα.Συν ότι το λάστιχο με προφιλ νομίζω 45 ήταν δεν κάνει καλές αποσβέσεις στις κακοτεχνίες των πόλεων από ό,τι λένε οι περισσότεροι κατά καιρούς.
Πάντα βέβαια υπάρχουν οι fan που λένε ότι τιιιιι δεν ξερει καλύτερα η εταιρεια που το φέρνει;;Στην ουσία η SELECT χωρίς πανοραμική οροφή έχει τα 3 πισω τζάμια φιμέ μαμίσια, αλλά μπαίνουν 3Μ φανταστικές μεμβράνες χωρίς μεταλλικά στοιχεία για όσους έχουν ποτέ βάλει θα ξέρουν.
Κι έχει το μαγνητικό φορτιστή που πόσοι διαθέτουν τέτοιο κινητό; Προσωπικά με βόλεψε η full AGILE γιατί θα χει το αντιολισθητικό εκεί πέρα!Ισως να έχει κάποια άλλη λεπτομέρεια ή κατι αισθητικό που μου διαφεύγει τώρα αλλά είναι ελάχιστη η διαφορά και παίρνεις τη 16αρα με περισσότερη κατανάλωση και ρυπους. Για ρυπους δεν μας νοιαζει αφου δεν πληρωνει τελη, αλλά όπως και να το κάνουμε πιο λίγο καιει η 15αρα μέσα στο μήνα, βάλε και χρόνο. Δεν τα λέω εγώ αλλά το WLTP. O χρόνος θα δείξει.
-
@realzeus said in MazdoYaris hybrid:
Αν υπαρχει κάποια διαφορά σε ρύθμιση ανάρτησης θα ειναι μονο λογο μεγέθους ζαντας στο Select που εχει 16inc ενώ αν δεν κάνω λάθος τα yaris ειναι 15 ,17 και 18 ενο τα μαζντα 15 και 16.
Ξέρω οτι το λογισμικό του infotainment ειναι διαφορετικό με τα ιδια γραφικά γιατι γιατι την Toyota 1 μερος το φτιάχνει η εταιρία που δουλεύω.
Μετα οι συνδυασμοί του εξοπλισμού ειναι διαφορετική σε 3 κύριες κατηγορίες και για την 2ρη την μεσαία εχει + 2 έξτρα πακέτα ενώ η Select η 3τη η μεγάλη εχει τα πάντα.
Ψάχνοντας τα manual σε Αγγλίες και Αυστρίες που ανήκει η δική μας mazda με βαλκάνια, και ταυτόχρονα έχοντας το manual του yaris, είδα ότι κάπου έγραφε MyT!!
Δηλαδή η mazda το ΑΡΡ μάι τουόταΚαλά βέβαια αναγκαστικώς και στα certifications των συσκευών-εξαρτημάτων, αν ψαχτεί κάποιος θα βρει τη toyota στο manual της φιλης της ΠΡΟΦΑΝΩΣ.
-
https://www.gocar.gr/news/feed/32298,Pws_8a_ypologisete_to_neo_telos_taxinomh.html
Προοδευτική κλιμάκωση φορολόγησης.
Κι αν θυμάμαι καλά τα υβριδικά full ή mild έχουν κάποια έκπτωση!ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ: -50% και ακόμα -5% έπειτα.
Θα βγει λάθος αν αφαιρέσουμε συνολικά 55%."Για τα επιβατικά αυτοκίνητα των οποίων οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα -CO2 (συνδυασμένος κύκλος) είναι:
α) μικρότερη ή ίση των εκατό (100) γρ./χλμ, οι συντελεστές του τέλους ταξινόμησης μειώνονται κατά 5%""Τα υβριδικά μηχανοκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα με εκπομπές CO2 άνω των 50 gr/km απαλλάσσονται από το 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης. Τα υβριδικά αυτοκίνητα με εκπομπές έως 50 gr/km απαλλάσσονται από το 75% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης."
-
Combo breaker
-
@mazda2yaris said in MazdoYaris hybrid:
Κι όμως τύπου τελωνείου είναι @Dimmad
Αφού εργάζεσαι σε κάποια εταιρεία εκτιμώ ότι θα χεις και προχωρημένη μόρφωση, διάβασε αν θες εδώ τί γίνεται με τα κοινοτικά οχήματα:
https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-07/09.aftolikita_oximata_forologia.pdf
Μόνη επιφύλαξη που έχω είναι ως προς το up2date του θέματος γιατί δεν είμαι λογιστής και δυστυχώς αλλάζουν συνεχώς πολλά, δεν ξερω αν έχει δηλαδή βγει κάτι νεότερο από την ΑΑΔΕ που ειναι ο συνδεσμος που παραθέτω άνωθεν.
Υπόψη στην ΑΑΔΕ είναι υποχρεωμένες οι αντιπροσωπείες ξέρω να δηλώνουν τις τιμές ανά μοντέλο και έκδοση.
Αν κάποιος ξέρει κάτι διαφορετικό να μας διαφωτίσει παρακαλώ.
Ακριβώς στήσιμο μόνη η διαφορά το ζαντολαστιχο.
Οδήγησα yaris chic 17άρα και mazda2 agile comfort/safety με 15άρα.Συν ότι το λάστιχο με προφιλ νομίζω 45 ήταν δεν κάνει καλές αποσβέσεις στις κακοτεχνίες των πόλεων από ό,τι λένε οι περισσότεροι κατά καιρούς.
Πάντα βέβαια υπάρχουν οι fan που λένε ότι τιιιιι δεν ξερει καλύτερα η εταιρεια που το φέρνει;;Στην ουσία η SELECT χωρίς πανοραμική οροφή έχει τα 3 πισω τζάμια φιμέ μαμίσια, αλλά μπαίνουν 3Μ φανταστικές μεμβράνες χωρίς μεταλλικά στοιχεία για όσους έχουν ποτέ βάλει θα ξέρουν.
Κι έχει το μαγνητικό φορτιστή που πόσοι διαθέτουν τέτοιο κινητό; Προσωπικά με βόλεψε η full AGILE γιατί θα χει το αντιολισθητικό εκεί πέρα!Ισως να έχει κάποια άλλη λεπτομέρεια ή κατι αισθητικό που μου διαφεύγει τώρα αλλά είναι ελάχιστη η διαφορά και παίρνεις τη 16αρα με περισσότερη κατανάλωση και ρυπους. Για ρυπους δεν μας νοιαζει αφου δεν πληρωνει τελη, αλλά όπως και να το κάνουμε πιο λίγο καιει η 15αρα μέσα στο μήνα, βάλε και χρόνο. Δεν τα λέω εγώ αλλά το WLTP. O χρόνος θα δείξει.
Σου έχω στείλει chat Γιατί μάλλον κάτι δεν κατάλαβα εγώ καλά μαζί με το τηλέφωνο μου αν θες με χαρά να τα πούμε.
Ότι μετέφερα σαν πληροφορία είναι ότι είπε η Αντιπροσωπεία του Χαΐδαρίου τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.
Η τιμή που έλαβα για το select είναι 23855 μετ το κλειδί στο χέρι.
-
-
Χωρις μεταλλικο χρωμα ε?
-
Χωρις μεταλλικο χρωμα ε?
Ναί σε λευκό.
-
Χωρις μεταλλικο χρωμα ε?
μόνο το απλό λευκό είναι δωρεάν!
MazdoYaris hybrid