-
-
Γενικά ως τεχνολογία ή να περιλαμβάνει και κόστος κτήσης;
-
οκ, θα επρεπε να αποκλειστει να φηφιζουν οι τουοταιοι
-
Και οι άλλοι υβριΣτικοί που νομίζουν ότι έχουν υβριδικό επειδή έχουν μία 24/48 μπαταρία...
-
Και οι άλλοι οι ντιζελατοι που μας έχουν φλωμοσει τον αέρα...
-
Ζηλεύεις που καίω αέρα...
Και πάω αέρα... -
Πολύ ακριβός μου βγαίνει ο αέρας σου....
Α, Να σου πω ...φουλαρεις με αέρα και φουσκώνεις τα λάστιχα με diesel;Μα τι πελάτης είσαι εσύ;
-
Βασικά καίω τον αέρα που χάνουν τα λάστιχα
-
Ηλεκτρικό γιατί κινούμαι κυρίως στην πόλη. Αν είχα αρκετά ταξίδια θα ψήφιζα diesel.
-
Βενζίνη φυσικά , με πολλά άλογα, τα γιούρα είναι το θέμα..
-
Εγώ mild πήρα. Αν δεν υπήρχε και το εταιρικό όμως για την καθημερινή μετακίνηση, full hybrid θα τσιμπαγα (τουοτα)
-
Πάντως όχι diesel. Το τελευταίο διάστημα είχα ένα renault captur diesel. Με ενοχλούσε τρομερά η μυρωδιά της ουρίας. Πώς το αντέχετε ρε παιδιά;
-
Εξαρτάται από το μοντέλο. Αν μιλάμε για ονειρικά, θα ήθελα μια PHEV Ferrari SF90 Stradale, αν και δεν με χαλάει και μια V12 σκέτη βενζίνη. Σε καθημερινά μοντέλα, σκέτη βενζίνη, γιατί τα PHEV έχουν πολλούς συμβιβασμούς σε αυτήν την κατηγορία τιμής.
-
Πω πω το diesel έχει φάει ήττα
-
Όπως είναι η κατάσταση σήμερα θα έλεγα μόνο diesel πια. Επιδότηση στην αντλία (ενώ οι μαλακες περιμένουμε κουπονι από το κράτος πατερούλη - να βράσω το νεοφιλελευθερισμό τους), χαμηλότερη κατανάλωση και αυτονομίες.
Να πάρουν όλες τις μπαταρίες τους να τις βάλουν εκεί που ξέρουν να φεγγίζει ο πισινός τους.
Η βενζίνη δυστυχώς καταληγει για περίεργα γούστα μόνο (κανα ξεχασμένο Sunday car κλπ).
Για κίνηση στην πόλη κάτι σε mild hybrid να μπαίνεις ελεύθερα δακτύλιο αλλά να μην κουβαλάς φορτίο μπαταριών.
Οι μπαταρίες ήρθαν για να αποτύχουν.
Εντελώς μεταβατική τεχνολογια όπως υπάρχει σήμερα.
Ισα για να λέμε ότι βελτιώσαμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μας. Μόδες esg πολιτικής ορθότητας και βιγκανισμου ενώ ο κόσμος οδεύει πια σούπερ συντηρητικά και καφρικα (βλέπε Αμερική με αναίρεση Rowe). -
Πάντως το δούλεμα που έχουμε φάει με το diesel δεν έχει προηγούμενο. Μιλούσαν για ρύπους, οξείδια του αζώτου και ιστορίες για κατάργηση και από την άλλη έχει τη μεγαλύτερη επιδότηση στην αντλία. Ασυμβίβαστες καταστάσεις. Αλλά ποιος είναι σίγουρος ότι η επιδότηση στην αντλία θα συνεχιστεί για πολύ; Τώρα για το καλύτερο καύσιμο, αυτό έχει να κάνει με το πού κινείσαι. Προσωπικά κάνω το 70% των χιλιομέτρων σε αστικό ή περιαστικό κύκλο. Μάλλον ένα toyota υβριδικό με συμφέρει περισσότερο, εξάλλου οι μπαταρίες είναι πολύ ελαφριές.
-
@kozani76 said in Τί καύσιμο θα προτιμούσατε σήμερα;:
Πάντως το δούλεμα που έχουμε φάει με το diesel δεν έχει προηγούμενο. Μιλούσαν για ρύπους, οξείδια του αζώτου και ιστορίες για κατάργηση και από την άλλη έχει τη μεγαλύτερη επιδότηση στην αντλία. Ασυμβίβαστες καταστάσεις. Αλλά ποιος είναι σίγουρος ότι η επιδότηση στην αντλία θα συνεχιστεί για πολύ; Τώρα για το καλύτερο καύσιμο, αυτό έχει να κάνει με το πού κινείσαι. Προσωπικά κάνω το 70% των χιλιομέτρων σε αστικό ή περιαστικό κύκλο. Μάλλον ένα toyota υβριδικό με συμφέρει περισσότερο, εξάλλου οι μπαταρίες είναι πολύ ελαφριές.
Όλα ισχύουν για το πετρέλαιο. Δεν έγινε ξαφνικά καθαρό καύσιμο ούτε είναι κατάλληλο για πόλη.
Αλλά όταν με κλέβουνε καθημερινά θα κοιτάξω και εγώ την τσέπη μου.
Δεν θα πληρώσω εγώ τις μόδες τους ούτε όσα προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας επιβάλλουν δήθεν στο πλαίσιο περιβαλλοντικής συνείδησης κλπ.
Η επιδότηση στην αντλία θα ισχύει μέχρι να αλλάξουν όλα τα ταξί και φορτηγά σε άλλο καύσιμο.
Οποτε θα τους εκμεταλλευτώ όσο μπορώ και ας μολύνω.
Τα υβριδικά Τογιότα δεν ειναι αυτοκίνητα. Είναι μέσα μετακίνησης. Αλλά λόγω οικονομίας και αυτόματου ειναΙ πολύ καλά για μέσα στην πόλη.
Αλλά αν κανεις και ταξίδια το πετρέλαιο σήμερα είναι μονόδρομος. -
@kozani76 said in Τί καύσιμο θα προτιμούσατε σήμερα;:
Πάντως όχι diesel. Το τελευταίο διάστημα είχα ένα renault captur diesel. Με ενοχλούσε τρομερά η μυρωδιά της ουρίας. Πώς το αντέχετε ρε παιδιά;
Δεν νομίζω ότι πρέπει να μυρίζει πάντως.
-
Εγώ έχω ένα euro5 και ένα euro6….ποτέ δεν παρατήρησα καμία μυρωδιά.
-
Καλά, η μυρωδιά είναι και θέμα ατόμου. Ο αδερφός μου που χρησιμοποιούσε το ίδιο αμάξι δε καταλάβαινε τίποτα. Πάντως με leasing corolla hybrid μια χαρά ταξίδια έκανα. Δεν είναι τόσο χάλια όσο νομίζετε.
Τί καύσιμο θα προτιμούσατε σήμερα;