-
Άσχετο, αλλά από περιέργεια μπήκα να δω πόσο κάνει το duster σε άλλες χώρες, γιατί Ελλάδα πήρε περίπου +7000 αύξηση.
(μιλάω πάντα για την "πλούσια" έκδοση σε diesel)
Γερμανία: 21150 kai και περίπου 2000 to 4x4
Γαλλία: 23100 με 4 χρόνια δωρεάν συντήρηση
Ρουμανία: 23900 (μόνο το) 4x4
Ιταλία: 22260 -
Σε ποια Suzuki έκανες το test drive το Vitara αν επιτρέπεται;
-
@storm said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Σε ποια Suzuki έκανες το test drive το Vitara αν επιτρέπεται;
Στον Σφακιανάκη/Παλλήνη.
-
Παρακαλώ; Ούτε που ήξερα ότι υπάρχει Suzuki στην Παλλήνη. Και εγώ έτρεχα στην Personal Best στα Γλυκά Νερά. Εκτός αν έχω χάσει επεισόδια με το δίκτυο. -
@storm said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Παρακαλώ; Ούτε που ήξερα ότι υπάρχει Suzuki στην Παλλήνη. Και εγώ έτρεχα στην Personal Best στα Γλυκά Νερά. Εκτός αν έχω χάσει επεισόδια με το δίκτυο.Πολλά χρόνια είναι εκεί, στην Λ. Μαραθώνος, πολύ κοντά στην Conolly και δίπλα στην παλιά Ρενώ. Όποτε ήθελα κάτι για σουζούκι, εκεί πήγαινα.
-
Ερώτηση: δεδομένης της κατάστασης στα μεταχειρισμένα, για αμάξι 3τίας (αρχικής τιμής ~21-25κ) με 30-50κ χλμ, τι απαξίωση, άρα και τελική τιμή θεωρείτε λογική;
-
@xenos said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Ερώτηση: δεδομένης της κατάστασης στα μεταχειρισμένα, για αμάξι 3τίας (αρχικής τιμής ~21-25κ) με 30-50κ χλμ, τι απαξίωση, άρα και τελική τιμή θεωρείτε λογική;
απαξιωση απο την ΤΩΡΙΝΗ τιμή?
επισης για τι μπραντ?
ας πουμε τα φουλ αξιοπιστα κρατανε.... -
@gatoz said in Προσιτό SUV made in Japan;:
επισης για τι μπραντ?
ας πουμε τα φουλ αξιοπιστα κρατανε....Ας το θέσω ως τελική τιμή. Για παράδειγμα βλέπω duster (και όχι μόνο) που τα πουλάνε ακριβότερα απ ότι τα αγόρασαν). Δλδ ποια σας φαίνεται λογική τιμή με βάση ότι αγοράστηκε 21-25κ πριν 3-4 χρόνια.
Brand? Ας μιλήσω για μοντέλα συγκεκριμένα.
πχ
-Dacia Duster
-Nissan QQ
-Skoda Karoq -
@gatoz said in Προσιτό SUV made in Japan;:
επισης για τι μπραντ?
ας πουμε τα φουλ αξιοπιστα κρατανε....Ας το θέσω ως τελική τιμή. Για παράδειγμα βλέπω duster (και όχι μόνο) που τα πουλάνε ακριβότερα απ ότι τα αγόρασαν). Δλδ ποια σας φαίνεται λογική τιμή με βάση ότι αγοράστηκε 21-25κ πριν 3-4 χρόνια.
Brand? Ας μιλήσω για μοντέλα συγκεκριμένα.
πχ
-Dacia Duster
-Nissan QQ
-Skoda Karoqστο νισσαν μια μειωση τιμης απο το αντιστοιχο ιδιο του σημερινο κατα 7000
στο σκοντα κατα 9000
στο νταστερ, δεν θα εμπαινα καν στη διαδικασια, αν ηταν να το παρω θα ηταν καινουργιο.
ολα στο περιπου γιατι προφανως το καθε ενα ξεχωριστα μεταχειρισμενο εχει την δικη του απαξιωση -
Η λογική στα μεταχειρισμένα είναι προσφορά και ζήτηση
δυστηχώς με τις αυξήσεις που πήραν τα καινούργια + τον αυξημένο χρόνο παράδοσης πήραν εξτρα αξία τα μεταχειρισμένα γιατι στράφηκαν ακόμη περισσότεροι σε αυτά
η περίπτωση του να πουλάει καποιος μεταχειρισμένο με λίγη χρήση ακριβότερα από ότι το αγορασε καινούργιο υπάρχει και έχει λογική. Αν δεν είχε ζήτηση θα το χαμήλωνε τιμή. Αφού υπάρχουν όμως διατεθιμένοι να αγοράσουν ακριβότερα γιατί να μην το εκμεταλευτεί ο πωλητής. Ουτε εμένα μου αρέσει αλλά έτσι ισχυε πάντα. προσφορά και ζήτηση
αυτό το πράγμα θα εξομαλυνθει κάποια στιγμή. Αν μπορεις να περιμένεις καλώς αν όχι πρέπει να το πάρεις απόφαση.
-
πχ
-Dacia Duster
-Nissan QQ
-Skoda Karoqστο νισσαν μια μειωση τιμης απο το αντιστοιχο ιδιο του σημερινο κατα 7000
στο σκοντα κατα 9000
στο νταστερ, δεν θα εμπαινα καν στη διαδικασια, αν ηταν να το παρω θα ηταν καινουργιο.
ολα στο περιπου γιατι προφανως το καθε ενα ξεχωριστα μεταχειρισμενο εχει την δικη του απαξιωση*Το Dacia κοστίζει τώρα καινούριο 24000 και 25000 περίπου οι 2 εκδόσεις του, μετάχειρα υπάρχουν ελάχιστα με λίγα χλμ και είναι ~18-19+
*To nissan ξεκινάει από 31500, τα μετάχειρα με λίγα χλμ πάνε 21-23+ (υπάρχουν και με 28+)
*Το skoda, υπάρχουν λίγα, κόστιζαν (το έχει γνωστός) 22500 καινούριο και τα δίνουν κάπου εκεί επίσης και περισσότερο. Το καινούριο κάνει 28200. -
@cirus said in Προσιτό SUV made in Japan;:
δυστηχώς με τις αυξήσεις που πήραν τα καινούργια + τον αυξημένο χρόνο παράδοσης πήραν εξτρα αξία τα μεταχειρισμένα γιατι στράφηκαν ακόμη περισσότεροι σε αυτά
η περίπτωση του να πουλάει καποιος μεταχειρισμένο με λίγη χρήση ακριβότερα από ότι το αγορασε καινούργιο υπάρχει και έχει λογική. Αν δεν είχε ζήτηση θα το χαμήλωνε τιμή. Αφού υπάρχουν όμως διατεθιμένοι να αγοράσουν ακριβότερα γιατί να μην το εκμεταλευτεί ο πωλητής. Ουτε εμένα μου αρέσει αλλά έτσι ισχυε πάντα. προσφορά και ζήτηση
αυτό το πράγμα θα εξομαλυνθει κάποια στιγμή. Αν μπορεις να περιμένεις καλώς αν όχι πρέπει να το πάρεις απόφαση.
Έχεις δίκιο γενικά, όμως με:
-τις τεράστιες καθυστερήσεις που δε φαίνεται να μειώνονται
-τις ελλείψεις πρώτων υλών και την τεράστια αύξηση της τιμής τους
-τις τάσεις που υπάρχουνφαίνεται πως αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει αρκετά. Οι τιμές αυξάνονται πλέον μέρα με τη μέρα. Ενδεικτικά ούτε μία εταιρία δεν σου κλειδώνει τιμή!
Επίσης με αυτή την κατάσταση, ο κόσμος παραγγέλνει φουλ από αυτά που ρωτάω. Από φόβο για τα χειρότερα λογικά. Η πολιτική κατάσταση δεν εξομαλύνεται και αν γίνει και μλκία με την Ταιβάν, εκεί θα γίνει και ο χαμός! Ούτε κινητό δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε. -
Είναι δυσάρεστο στον αγοραστή να πωλείται κάτι μεταχειρισμένο στην τιμή που αγοράστηκε καινούριο ή και λίγο παραπάνω, αλλά ας πούμε, αν ήταν ο ίδιος στη θέση του πωλητή κι είχε αγοράσει πέρυσι 20 χιλιάρικα κάτι που σήμερα κοστίζει 28-30 αυτός θα το πούλαγε 15?
Αν κάποιος δεν γνωρίζει τι σημαίνει στην πράξη "Πληθωρισμός", θα το μάθει τώρα.
-
Έχεις δίκιο γενικά, όμως με:
-τις τεράστιες καθυστερήσεις που δε φαίνεται να μειώνονται
-τις ελλείψεις πρώτων υλών και την τεράστια αύξηση της τιμής τους
-τις τάσεις που υπάρχουνφαίνεται πως αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει αρκετά. Οι τιμές αυξάνονται πλέον μέρα με τη μέρα. Ενδεικτικά ούτε μία εταιρία δεν σου κλειδώνει τιμή!
Επίσης με αυτή την κατάσταση, ο κόσμος παραγγέλνει φουλ από αυτά που ρωτάω. Από φόβο για τα χειρότερα λογικά. Η πολιτική κατάσταση δεν εξομαλύνεται και αν γίνει και μλκία με την Ταιβάν, εκεί θα γίνει και ο χαμός! Ούτε κινητό δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε.Δεν είπα ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σύντομα...
θα διαρκέσει αρκετά ακόμα (1-2 χρόνια)
απλά είπα πως έχουν τα πράγματα. Ούτε εμένα μαρέσει αυτή η κατάσταση
-
@piliourits said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Είναι δυσάρεστο στον αγοραστή να πωλείται κάτι μεταχειρισμένο στην τιμή που αγοράστηκε καινούριο ή και λίγο παραπάνω, αλλά ας πούμε, αν ήταν ο ίδιος στη θέση του πωλητή κι είχε αγοράσει πέρυσι 20 χιλιάρικα κάτι που σήμερα κοστίζει 28-30 αυτός θα το πούλαγε 15?
Αν κάποιος δεν γνωρίζει τι σημαίνει στην πράξη "Πληθωρισμός", θα το μάθει τώρα.
ετσι είναι
-
H αλήθεια είναι ότι και εγώ φοβάμαι ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα και θα πρέπει να το καταπιώ και να ψωνίσω όσο ακόμα μπορώ. Απλά το βρίσκω ...μλκία στην τελική. Εν τω μεταξύ πραγματικά δεν πωλούνται αυτοκίνητα (από τα παραπάνω πχ) και εκείνα που πωλούνται θα έχουν άπειρα χλμ, χτυπήματα φουλ, κλπ.
-
H αλήθεια είναι ότι και εγώ φοβάμαι ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα και θα πρέπει να το καταπιώ και να ψωνίσω όσο ακόμα μπορώ. Απλά το βρίσκω ...μλκία στην τελική. Εν τω μεταξύ πραγματικά δεν πωλούνται αυτοκίνητα (από τα παραπάνω πχ) και εκείνα που πωλούνται θα έχουν άπειρα χλμ, χτυπήματα φουλ, κλπ.
Εγώ ήμουν τυχερός όταν άλλαξα το πρώτο αμάξι και αγόρασα καινούργιο πριν την νέα ταση (3 μήνες μονο αναμονη) και 4000 ευρώ φτηνότερο το αμάξι που πήρα.
Αλλά την πάτησα στο δεύτερο που πήρα για την δουλειά για 2ο που το πλήρωσα στο θεό. Πριν ένα χρόνο θα το έπερνα 1500 ευρώ κάτω. εδωσα καπέλο δυστηχώς γιατι αλιώς μόνο σαπάκια εύρισκα
είναι σπαστικό πολύ όλο αυτό
-
Εγώ ήμουν τυχερός όταν άλλαξα το πρώτο αμάξι και αγόρασα καινούργιο πριν την νέα ταση (3 μήνες μονο αναμονη) και 4000 ευρώ φτηνότερο το αμάξι που πήρα.
Αλλά την πάτησα στο δεύτερο που πήρα για την δουλειά για 2ο που το πλήρωσα στο θεό. Πριν ένα χρόνο θα το έπερνα 1500 ευρώ κάτω. εδωσα καπέλο δυστηχώς γιατι αλιώς μόνο σαπάκια εύρισκα
1500e διαφορά για καινούριο; Αυτό δεν είναι τίποτα! Όπως έγραψα:
*QQ, το πήραν οι πολλοί ~22; Τώρα 31!
*Duster: το πήραν οι πολλοί ~18-19; Τώρα 25!
*Karoq: το πήραν οι πολλοί ~22; Τώρα 28!Δλδ, +9, +7 και +6 αντίστοιχα (και τα nissan/skoda μόνο με βενζίνη τώρα)!
-
1500e διαφορά για καινούριο; Αυτό δεν είναι τίποτα! Όπως έγραψα:
*QQ, το πήραν οι πολλοί ~22; Τώρα 31!
*Duster: το πήραν οι πολλοί ~18-19; Τώρα 25!
*Karoq: το πήραν οι πολλοί ~22; Τώρα 28!Δλδ, +9, +7 και +6 αντίστοιχα (και τα nissan/skoda μόνο με βενζίνη τώρα)!
οχι οχι 1500 διαφορά για μεταχειρισμένο του 2010 μοντέλο φίλε. Πάρα πολλά είναι μη το συζητάς αστο
για καινουργιο σου είπα το πήρα 4000-4500 ευρώ λιγότερα από ότι κάνει τώρα. εκει βγήκα κερδισμένος
-
Να δώσεις για το ίδιο αμάξι που πουλιόταν πριν κάνα δυο χρόνια τόσα λεφτά καπέλο όχι δε θα το έκανα. Μόνο αν ήταν απολύτως απαραίτητη η αγορά κάτι που και πάλι θα μπάλωνα προσωρινά με κάποιο used φτηνό να κάνω τη δουλειά μου.
Περίμενετε τις επόμενες γενιές του αυτοκινήτου που ζαχαρώνετε αντε το fl στην χειρότερη αν είναι να δώσετε τόσα λεφτά.. Ψυχολογικά η ανατίμηση θα "πονέσει" λιγότερο. Στην τσέπη το ίδιο..
Προσιτό SUV made in Japan;