-
Δε μου απάντησες όμως.
Είναι η αριστερή λωρίδα η γρήγορη ή όχι;
Σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζει το παρεακι μπορεί η γρήγορη να είναι οποιοδήποτε από τις 3 λωρίδες ή όχι;
Εγώ από αυτά που γράφετε αυτό καταλαβαίνω, ότι και οι 3 λωρίδες είναι όμοιες στην ουσία, πιάνεις μια και πας. -
@georgemit said in Οδήγηση στη δεξιά λωρίδα:
Επομένως σύμφωνα με τα λεγομενα του παρεακίου του φορουμ η αριστερή λωρίδα δεν είναι η γρήγορη, όπως όλοι γνωρίζαμε μέχρι σημερα και μπορείς να πας όσο θες σε όποια λωρίδα θες προσπερνωντας από όπου θες.
Σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζει το παρεακι μπορεί η γρήγορη να είναι οποιοδήποτε από τις 3 λωρίδες ή όχι;
Χμμμ... Και ανίκητος και σύνδρομο καταδίωξης, μαζί με θεωρίες συνωμοσίας! Να το κοιτάξεις αυτό...
-
Και γνώσεις ψυχολογίας λοιπόν!
Πολυτάλαντος!
Καμία απάντηση επί της ουσίας; -
Δε μου απάντησες όμως.
Εγώ από αυτά που γράφετε αυτό καταλαβαίνω, ότι και οι 3 λωρίδες είναι όμοιες στην ουσία, πιάνεις μια και πας.Το όριο ταχύτητας είναι το ίδιο για όλες της λωρίδες.
Όταν κινήσαι όμως κάτω από αυτό ή πολύ πιο αργά, πιάνεις αναλόγως την μεσαία ή την δεξιά λωρίδα. -
Εγώ από αυτά που γράφετε αυτό καταλαβαίνω, ότι και οι 3 λωρίδες είναι όμοιες στην ουσία, πιάνεις μια και πας.Αν και δεν είμαι στο παρεάκι να απαντήσω!
-
Ναι είναι η αριστερή η γρήγορη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάς με την ίδια ταχύτητα (του ορίου) και στις άλλες λωρίδες, δεν απαγορεύεται, εκτός εαν υπάρχει σχετική σήμανση (όπως π.χ. στην Μαραθώνος).
-
Το "γρήγορη" σημαίνει ότι δεν ενοχλεί σύμφωνα με τον ΚΟΚ κάποιςο που πάει με 60χαω στην δεξιά, αλλά ενοχλεί εαν πηγάινει στην αριστερή με 60. Όμως δεν ενοχλεί και δεν απαγορεύεται να πηγαίνεις με 120χαω στην δεξία, πουθενά δεν το γράφει αυτό ο ΚΟΚ.
-
-
@fanis75 said in Οδήγηση στη δεξιά λωρίδα:
Εγώ από αυτά που γράφετε αυτό καταλαβαίνω, ότι και οι 3 λωρίδες είναι όμοιες στην ουσία, πιάνεις μια και πας.Αν και δεν είμαι στο παρεάκι να απαντήσω!
-
Ναι είναι η αριστερή η γρήγορη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάς με την ίδια ταχύτητα (του ορίου) και στις άλλες λωρίδες, δεν απαγορεύεται, εκτός εαν υπάρχει σχετική σήμανση (όπως π.χ. στην Μαραθώνος).
-
Το "γρήγορη" σημαίνει ότι δεν ενοχλεί σύμφωνα με τον ΚΟΚ κάποιςο που πάει με 60χαω στην δεξιά, αλλά ενοχλεί εαν πηγάινει στην αριστερή με 60. Όμως δεν ενοχλεί και δεν απαγορεύεται να πηγαίνεις με 120χαω στην δεξία, πουθενά δεν το γράφει αυτό ο ΚΟΚ.
Γιατί ενοχλει αυτός που πηγαίνει με 60 αριστερά; αφού σύμφωνα με τα γραφόμενά σας ο κοκ μου δίνει το δικαίωμα να πηγαίνω με 120 σε μεσαία ή δεξιά και να τον περάσω άμα θέλω.
Τι όχι; -
-
Και γνώσεις ψυχολογίας λοιπόν!
Πολυτάλαντος!
Καμία απάντηση επί της ουσίας;Ότι ήταν να πούμε επί της ουσίας, το έχουμε πει. Πολλοί και πολλάκις! Εσύ έχεις απομακρυνθεί από την ουσία.
Φαντάζομαι το ξέρεις το ανέκδοτο με αυτόν που πήγαινε ανάποδα...
-
Αρχίσαμε και τα ανέκδοτα,
Αν έχεις να απαντήσεις κάτι σε αυτά που ρώτησα στο τέλος καλώς, αλλιώς άστο. -
@fanis75 said in Οδήγηση στη δεξιά λωρίδα:
-
-
Γιατί ενοχλει αυτός που πηγαίνει με 60 αριστερά; αφού σύμφωνα με τα γραφόμενά σας ο κοκ μου δίνει το δικαίωμα να πηγαίνω με 120 σε μεσαία ή δεξιά και να τον περάσω άμα θέλω.
Τι όχι;Στους αυτοκινητόδρομους και τις οδούς ταχείας κυκλοφορίας απαγορεύεται σε φορτηγά, πούλμαν και οχήματα κάποιων συγκεκριμένων τόνων και πάνω, να πηγαίνουν σε άλλες λωρίδες πέραν των δύο που βρίσκονται προς το δεξιό άκρο του δρόμου.
Αυτά τα οχήματα έχουν συγκεκριμένο όριο ταχύτητας με το οποίο μπορούν να κινούνται το οποίο είναι άσχετο με το όριο ταχύτητας του αυτοκινητόδρομου και δεν ξεπερνάει νομίζω τα 90χλμ.
Αυτός είναι και ο λόγος που η αριστερή λωρίδα μένει για υψηλότερες ταχύτητες.
Αν πηγαίνεις λοιπόν εκεί με χαμηλή ταχύτητα, ενοχλείς. -
-
Ακριβώς! Τα βαριά οχήματα υποχρεωτικά κινούνται δεξιά γιατι η αριστερή είναι η γρήγορη λωρίδα προσπερασεων.
Αν ήταν έτσι όπως τα λέτε και μπορούσες να περάσεις από όπου ήθελες, δε θα υποχρεωναν τα φορτηγά να κινούνται δεξιά, θα έπιαναν κι αυτά μια λωρίδα, ακόμα και την αριστερή και θα πηγαιναν. -
ο νομοθετης γενικα ακουει τα πρακτικα θεματα και ακομη και οταν εχει νομοθετησει παλαιοτερες εποχες, αφηνει το περιθωριο στον δικαστη να χρησιμοποιησει την λογικη.
ο νομος περι οδηγησης ΠΑΝΤΑ δεξια αλλα και προσπερασης ΠΑΝΤΑ απο αριστερα προεκυψε μια αλλη εποχη και κατω απο αλλες λογικες.
στο γραμμα του νομου ομως δεν θα μεινει κανεις δικαστης, οπως δεν μενει και η τροχαια. οποτε η λογικη του 'στοιχου' σαν ανεξαρτητη λωριδα κινησης ακολουθειται απο ολους τους λογικους ακομη και δικαστικα και ασφαλιστικα. -
Ακριβώς! Τα βαριά οχήματα υποχρεωτικά κινούνται δεξιά γιατι η αριστερή είναι η γρήγορη λωρίδα προσπερασεων.
Αν ήταν έτσι όπως τα λέτε και μπορούσες να περάσεις από όπου ήθελες, δε θα υποχρεωναν τα φορτηγά να κινούνται δεξιά, θα έπιαναν κι αυτά μια λωρίδα, ακόμα και την αριστερή και θα πηγαιναν.Άλλα έγραψα εγώ, αλλιώς τα γράφεις εσύ, γιατί έτσι σε εξυπηρετεί.
Ότι είχα να γράψω το έγραψα.
Αν θες κατανόησε το. Αν πάλι δε θες, δε με απασχολεί καθόλου. -
gatoz είσαι στα 2 άντε το πολύ 3 άτομα που εκτιμώ εδώ μέσα για το χιούμορ σου και κυρίως γιατί δεν έχεις κόμπλεξ.
Συμφωνώ μαζί σου εν μέρει.
Όπως είπες ο νόμος παλιός ή νέος δεν έχει σημασία, λέει κινούμαι δεξιά και προσπερνάω από αριστερά. Εδώ είναι και η όλη διαμάχη με το παρεάκι που υποστηρίζει ότι ο κοκ επιτρέπει να περάσεις από όπου θέλεις.
Συμφωνώ επίσης στο ότι οι δικαστές δε μένουν στο γράμμα του νόμου συνήθως, αλλά υπολογίζουν κι άλλες παραμέτρους. Δε ξέρω βέβαια τι κάνουν στα τροχαία ατυχήματα που είναι μετρημένα κουκιά.
Εκεί που διαφωνώ είναι σε ό,τι έχει να κάνει με τη τροχαία. Πάντα αποφασίζουν βάσει κοκ και όχι κατά το δοκούν. Στην εθνική οδό πρέπει να ακολουθούνται κανόνες και οι κανόνες είναι ο κοκ. Τώρα αν εσύ πας να περάσεις από δεξιά για να περάσεις τον ηλικιωμένο που κοιμάται στην αριστερή, μπορεί να έχεις δίκιο ηθικά αλλά άντε να το αποδείξεις σε κανα δικαστήριο. -
https://www.gocar.gr/news/feed/40562,Prosperash_apo_dexia_sthn_e8nikh.html?utm_source=pros
O ηλιθιος οντως επεμενε
-
@alexandros-k said in Οδήγηση στη δεξιά λωρίδα:
https://www.gocar.gr/news/feed/40562,Prosperash_apo_dexia_sthn_e8nikh.html?utm_source=pros
O ηλιθιος οντως επεμενε
Όχι ρε γμτ, γιατί το μετέφερες αυτό; Τί θα κάνουμε τώρα χωρίς ηλίθιους;
-
Τους χαρακτηρισμους σας τους επιστρεφω στο πολλαπλάσιο, αν και γενικα σεβομαι τα παππουδια.
Το αρθρο μπαζει απο παντου και λεει μπαρουφες!
Λαμβανει υποψιν πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις.
Μπορω να το αποδομησω, αλλα ειμαι διακοπες και βαριεμαι. -
Πως καταλαβες οτι απευθυνομαστε σε σενα? Ταυτιστηκες προφανως
-
Χαχα ναι αγκου .
-
Δεν χρειάζονται οι χαρακτηρισμοι κι οι διαμάχες, τη συζήτηση την κάνουμε για να μαθαίνουμε όλοι.
-
@piliourits said in Οδήγηση στη δεξιά λωρίδα:
Δεν χρειάζονται οι χαρακτηρισμοι κι οι διαμάχες, τη συζήτηση την κάνουμε για να μαθαίνουμε όλοι.
Τους χαρακτηρισμους τους ξεκινησε ο συγκεκριμενος . Και τους λουστηκε δικαιως ο ιδιος , αποδεδειγμενα
Οδήγηση στη δεξιά λωρίδα