-
Νομίζω (κρίνωντας από την παραπάνω φωτογραφία του European Production Plan) το Jimny θα μεγαλώσει λίγο αλλά όχι σε έκδοση 5-θυρου. Η τουλάχιστον όχι για Ευρώπη.
Και πιστεύω είναι λογικό καθώς λίγο παραπάνω χώρος αποσκευών είναι απαραίτητος για να χωράει 2-3 bagpacks για να βγεί μια παρέα 3-4 ατόμων μια εκδρομή, αλλά θα κρατήσει το 3-θυρο νεανικό/σπορ σουλούπι του. Άλλωστε ήδη δοκιμάζεται αυτή η έκδοση (η φώτο παρακάτω).Το βλέπω δηλ να πλασάρεται στην Ευρώπη ως το εκδρομικό αυτοκίνητο για μια παρέα ή ένα ζευγάρι (άντε με ένα σκύλο).
Και λογικά θα έχει το strong υβριδικό του Vitara, που έχει και τον ίδιο ακριβώς θερμικό κινητήρα με το τωρινό Jimny.
-
@danis said in Suzuki Jimny Hybrid 2024:
Νομίζω (κρίνωντας από την παραπάνω φωτογραφία του European Production Plan) το Jimny θα μεγαλώσει λίγο αλλά όχι σε έκδοση 5-θυρου. Η τουλάχιστον όχι για Ευρώπη.
Και πιστεύω είναι λογικό καθώς λίγο παραπάνω χώρος αποσκευών είναι απαραίτητος για να χωράει 2-3 bagpacks για να βγεί μια παρέα 3-4 ατόμων μια εκδρομή, αλλά θα κρατήσει το 3-θυρο νεανικό/σπορ σουλούπι του. Άλλωστε ήδη δοκιμάζεται αυτή η έκδοση (η φώτο παρακάτω).Το βλέπω δηλ να πλασάρεται στην Ευρώπη ως το εκδρομικό αυτοκίνητο για μια παρέα ή ένα ζευγάρι (άντε με ένα σκύλο).
Και λογικά θα έχει το strong υβριδικό του Vitara, που έχει και τον ίδιο ακριβώς θερμικό κινητήρα με το τωρινό Jimny.
Αυτό ειναι 5θυρο και θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος στην Ινδία με απλό θερμικό κινητήρα.
Δεν ξέρουμε ακομα αν θα ερθει και το 5θυρο στην Ευρώπη γιατι στα πλάνα τους υπάρχουν άλλα μοντέλα σε αυτή την κατηγορία.
Μακάρι να έρθει βεβαια!!
Το 3θυρο θα ερθει σίγουρα πάντως.Μακάρι βεβαια να ερθει και το 5θυρο
-
@backpacker said in Suzuki Jimny Hybrid 2024:
@danis said in Suzuki Jimny Hybrid 2024:
Αυτό ειναι 5θυρο και θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος στην Ινδία με απλό θερμικό κινητήρα.
Δεν ξέρουμε ακομα αν θα ερθει και το 5θυρο στην Ευρώπη γιατι στα πλάνα τους υπάρχουν άλλα μοντέλα σε αυτή την κατηγορία.
Μακάρι να έρθει βεβαια!!
Το 3θυρο θα ερθει σίγουρα πάντως.Μακάρι βεβαια να ερθει και το 5θυρο
Δεν είμαι σίγουρος οτι είναι 5θυρο.
Αν δεις τις φωτογραφίες προσεχτικά, θα δεις οτι δεν υπάρχει κολώνα στο παράθυρο και δεν φαίνεται στην πίσω πλευρά να υπάρχει πόρτα (όπως μπροστά).
Επίσης αν δεις το γράφημα 2 posts πίσω θα δεις οτι δείχνει ένα κάπως πιο μακρύ αμάξωμα για το Jimny απ ότι τώρα.5θυρο θα βγεί, αλλά λογικά θα υπάρχει και το long 3θυρο. Ειδικά στην Ευρώπη που υπάρχει και η αγορά.
Εντομεταξύ, οι φωτογραφίες είναι ακριβώς 13 μήνες πίσω.
Μήπως βγει λίγο πιο νωρίς στην παραγωγή;
Πόσο χρόνο δοκιμών να θέλουν για ένα facelift; -
Όπως και να έχει πιστεύω θα είναι τέλειο.
Μεγαλύτερο μεταξόνιο άρα πιο σταθερό στην άσφαλτο, όχι όμως με τις ίδιες ικανότητες εκτός δρόμου.
Υβριδικό, αυτόματο, με μεγάλο πορτπαγκαζ για ταξιδακια και για πολλούς fashion car. Ποιος να το έλεγε!!!
Θα μπορείς να πάρεις την οικογένεια, να φορτώσεις ομπρέλες ψάθες, ψυγεία κτλ, να διασχίσεις με άνεση την πόλη με αυτόματο κιβώτιο και οικονομικά και με μια ταχύτητα ταξιδιού στα 110-120χλμ/ώρα με το acc (φαντάζομαι να του βάλουν στο facelift του) να φτάσεις σε παραλίες που δεν πατάει κανονικό αυτοκίνητο. Όχι σαν τις σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλον.
Το ίδιο σενάριο στα βουνά για τους βουνίσιους.Τι άλλο θέλεις;;; Ααα! 30.000 ευρώ..μάλλον.
-
Εντοπίστηκε και το 5-θυρο Jimny, να κάνει δοκιμές στην Ευρώπη!
Φαίνεται να είναι full υβριδικό κιόλας. Ο φωτογράφος είπε οτι το είδε να κινείται χωρίς ήχο κινητήρα. Το strong hybrid του vitara, το κάνει αυτό?
Έχω την αίσθηση οτι δεν μπορεί να κινήσει ο ηλεκτροκινητήρας μόνος του το όχημα σε αντίθεση πχ με το σύστημα της Toyota, αλλά έχω οδηγήσει μόνο το 48V οπότε δεν ξέρω σίγουρα.Επίσης αναφέρεται οτι πιθανών να βγεί στις αγορές αρχές 23!
https://www.motor1.com/news/596537/suzuki-jimny-five-door-spy-shots-in-europe/
https://www.autodaily.com.au/suzuki-jimny-five-door-spied-could-be-hybrid/
-
Όχι μόνο μπορεί αλλά όπως όλα τα υβριδικά έτσι ξεκινά από στάση. Μόνο με ηλεκτρισμό.
Το είχαμε υποπτευθεί εδώ στο φόρουμ ότι θα είναι φουλ υβριδικό λόγω του μεγαλύτερου πορτμπαγκάζ. Εκεί μπαίνει η μπαταρία.
Στο mhev μπαίνει κάτω από τα εμπρόσθια καθίσματα.
Στις φωτό φαίνεται πλέον και η πίσω πόρτα.Το αυτοκινητο θα γίνει fashion icon. Θα ξεσκιστει να πουλά.
Υ.γ. Αυτός στις φωτο μπασκετμπολίστας είναι;;; Σαν μπρελόκ φαίνεται το jimmy δίπλα του.
-
Παντελώς άχρηστο όχημα….αλλά ξέρω έναν που θα το αγοράσει!!
-
@fanis75 said in Suzuki Jimny Hybrid 2024:
Χρησιμότατο για όποιον θέλει ένα σκληροτράχηλο μικρό off roader.
-
Φάνη, Ασία, Ωκεανία πουλάει σε τρελό. Η αγορά που στοχευε η Σουζουκι δεν ειναι η Ευρωπαϊκή. Αν θυμασαι με το που βγήκε, σχεδόν κάθε ΓιουΤιουμπερ αγόρασε ένα και ανέβαζε βιντεο σχετικό.
Να φανταστεις Ταϊβαν, έχω 3 γνωστούς που το αγόρασαν. Το δε προηγούμενο μοντέλο, ήταν πρακτικά ανύπαρκτο.
Ασια, έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη το καμπινγκ και το Τζιμνι ειναι εργαλείο.
-
@realzeus said in Suzuki Jimny Hybrid 2024:
Συμφωνώ!! Αλλα τοτε δεν χρειαζεται η πολυπλοκοτητα και το κοστος του υβριδιου. Μια χαρα ηταν με το κανονικό μοτερ. Οσο πιο απλό τοσο πιο καλό για εκτός!
Τωρα ειναι απλως αλλο ενα lifestyle οχημα οπως λεει και ο εταιρος Αλέξανδρος!! -
Τωρα ειναι απλως αλλο ενα lifestyle οχημα οπως λεει και ο εταιρος Αλέξανδρος!!
Α! Κατάλαβα τώρα πως το εννοείς!
-
Παιδιά θα κινείται σχετικά φθηνά στην πόλη με το υβρίδικο σύστημα, θα ειναι αυτόματο, θα έχει χώρους να φορτώσεις πραγματα να πας παραλία, θα τους κοιτάς όλους από ψηλά θα καβαλάει όλα τα πεζοδρόμια. Έχει και στυλακι σαν μικρό g wagen. Τέλος θα είναι ακριβό και ως τέτοιο θα αποτελέσει και σύμβολο status καθώς θα υπονοεί πως ο ιδιοκτήτης του ναι μεν είναι άνθρωπος της περιπέτειας αλλά μπορει να διαθεσει και 30.000 ευρώ για ένα jimny.
-
Όπως τα λες Λαπ….αχρηστο οχημα για το 99% των αγοραστών τπου και αχρειάστα ακριβό για γάτο και αλλους 2-3 που θα το πάρουν πραγματικά για αυτο που είναι.
-
Χεχε, όχι κάπου διαφωνώ Φάνη,
Εγώ θα το αγόραζα ακόμα και ως δεύτερο...αν είχα τα λεφτά, λέμε ρε παιδί μου, υποθετικά.
Ως τρίτο τέταρτο θα αγόραζα το απλό χωρίς το υβριδικό σύστημα. Διότι δεν έχει ούτε προτπαφκαζ, καταναλώνει πολύ κτλ.
Αλλά τώρα ως 5 πορτο, με μεγάλο χώρο αποσκευών, περίπου 4,10 μ. μήκος, αυτόματο και υβριδικό άνετα παίζει τον ρόλο του δεύτερου αυτοκινήτου που τα κάνει όλα. Και θα είχα ένα καλό στην άκρη μόνο για ταξίδια.
Όχι σκέψου το έτσι χωρίς να υπολογίζεις την τιμή του, δεν έχει νόημα;
-
@realzeus said in Suzuki Jimny Hybrid 2024:
Συμφωνώ!! Αλλα τοτε δεν χρειαζεται η πολυπλοκοτητα και το κοστος του υβριδιου. Μια χαρα ηταν με το κανονικό μοτερ. Οσο πιο απλό τοσο πιο καλό για εκτός!
Τωρα ειναι απλως αλλο ενα lifestyle οχημα οπως λεει και ο εταιρος Αλέξανδρος!!Και πως θα πουληθεί στην Ε.Ε. που μετράει τις εκπομπές CO2? Οι κατασκευαστές πληρώνουν πρόστιμα αν δεν πιάσουν τους στόχους και στο τέλος καταντάει ασύμφορο να πουλάς. Για αυτό και αποσύρθηκε η προηγούμενη έκδοση. Ο υβριδισμός είναι ο τρόπος να επανέλθει στην αγορά.
-
-
Όποτε ο γάτος που μας λέει ότι έχει phev με 300 άλογα και πηγαίνει με 160 στην εθνική με χαμηλή κατανάλωση θα πάρει το jimny των 105 αλόγων με τελική 150 που θα καίει 15λ/100 εκεί , γιατί είναι άριστο για off road; Λογικό.
-
Πορτφολιο εμπειριών φτιάχνει . Έχει οδήγησει ότι κυκλοφορεί. Πες έτσι τυχαία ένα αυτοκίνητο θα πει το είχα κάποτε.
Άλλωστε ο γάτος πάει και παίζει με τις λάσπες στα βουνά. Ο καθένας με τα βίτσια του.
-
@super-t said in Suzuki Jimny Hybrid 2024:
Όποτε ο γάτος που μας λέει ότι έχει phev με 300 άλογα και πηγαίνει με 160 στην εθνική με χαμηλή κατανάλωση θα πάρει το jimny των 105 αλόγων με τελική 150 που θα καίει 15λ/100 εκεί , γιατί είναι άριστο για off road; Λογικό.
Το υβριδικό θα πάρει, που θα είναι ταχύτερο και οικονομικότερο. Βέβαια δεν θα φτάνει αυτό που έχει τώρα ούτε κατ' ελάχιστο, αλλά τον ενδιαφέρει το off roading. Απορώ όμως γιατί δεν αναθέτει αυτόν τον ρόλο στο φτιαγμένο του GV...
-
Έτσι όπως μας το έχει περιγράψει, το jimny θα μοιάζει με λιμουζίνα μπροστά σε εκείνο το mad max οχημα. Ίσως να του αρέσει η πολυτέλεια και πάει στο jimny
Suzuki Jimny Hybrid 2024