-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
@driver-m said in CarTalk.gr:
Και ξαναλεω, ποια ειναι αυτα?
ολα όσα έχει έξτρα μια ηλεκτρική bmw, οπως ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθισματα, δέρμα, assistance plus, parking plus, ηχοσύστημα ΗΚ, ηλιοροφή, αεριζόμενα καθίσματα (δεν έχει καν η bmw) κλπ. Εαν θες να τα βρείς, κάνε σύγκριση. Και ναι δεν είναι €20.000 (αφού το ηλεκτρικό έχει καλύτερο στάνταρ εξοπλισμό), είναι €15.000, my bad.
Διαφωτισε με γιατι πιστευω οτι πετατε εναν αριθμο χωρις καμια επαφη με την πραγματικοτητα. Σαν τις επιδοσεις "σουπερκαρ" με τα 6.5 δευτερα 0-100 και τα 200 χλμ τελικη.
Στην ταπεινή 116 είχα βάλει €11.000 έξτρα και ήθελα €19.000 στην πραγματικότητα. όσο για το σουπερκαρ, προφανώς πάει στα 4" του LR και όχι στα 6", τα οπόια πάλι γρήγορο είναι και δεν πλησιάζεται από Φιέστα κλπ.
Αλλο 25κ που.εγραψες πριν, αλλο 15 πρωτον. Αλλο τεσλα αλλο bmw δευτερον. Και τριτον η bmw εχει εργονομια κανονικου αυτοκινητου, εμφανιση μεσα εξω σαφως ανωτερη, ποιοτητα εσωτερικου σιγουρα ανωτερη με κανονικο πινακα οργανων κι οχι μια οθονη για τα παντα ολα και adaptive cruise control και τριζωνικο κλιματισμο και led φωτα και γενικα υπερπληρης ειναι, ιδιως για τα δεδομενα bmw. Και ηλιοροφη να βαλεις (αν ειχα την επιλογη δεν θα'βαχα καν) και το καλο ηχοσυστημα αντε να πας στα 3κ παραπανω. Nαι αεριζομενα καθισματα δεν εχει, δεν ξερω καν τι προσφερουν τα καθισματα αυτα αλλα οκ αφου τα εχει το τεσλα θα ειναι πολυ σημαντικα. Πιο σημαντικα κι απ'τους διακοπτες του φλας.
Επισης το LR δεν εχει 35 χιλιαρικα. Αλλα με 200 κατι τελικη και παλι ειναι αστειο να μιλας για επιδοσεις supercar. Στην autobahn τα 250 ειναι η ελαχιστη τελικη για να θεωρηθει ενα αμαξι γρηγορο, τα τεσλα μονιμα δεξια θα'ναι. Και ναι, δεν ειναι το παν η τελικη αλλα σιγουρα ουτε τα 0-100 σε 4 δευτερα ειναι σημαντικοτερα που το λετε και το ξαναλετε.
-
@vagkirk said in CarTalk.gr:
Εγώ @driver-m δεν είπα για επιδόσεις supercar, είπα για επιδόσεις hothatch gti περίπου για το βασικό SR με τα 35.000€ και με προϋπόθεση να κρατήσεις το BMW σου για μακρινά ταξίδια.
Για supercar επιδόσεις ας πούμε είναι τα επόμενα με τους διπλούς κινητήρες κλπ που δεν τα εξετάζω λόγω υψηλότερης τιμής, τα οποία όμως και πάλι συμφέρουν πολύ αν συγκριθούν με μια 3αρα , Cclass, A4 - A5 κλπ.
Εσένα πάντως το σκεπτικό που ανέπτυξα δεν σε καλύπτει;
Υπάρχει καλύτερο αυτοκίνητο σε τέτοια τιμή και άξιος αντικαταστάτης της 3αρας σου που σε έχει καλομαθει σε κάποια πράγματα;
Αν είχες budget 35.000€ σήμερα ποιο αυτοκίνητο θα επέλεγες;
Δεν αναφερθηκα σ'εσενα φιλε, εσυ καλα τα εγραψες. Σου εκανα κι upvote πριν.
Αν ειχα budget 35κ αυστηρα για ενα και μοναδικο αυτοκινητο (χωρις δηλαδη να εχω στην κατοχη μου και δευτερο)?
Σιγουρα καποιο χωρις περιορισμους. Σιγουρα δηλαδη οχι αμιγως ηλεκτρικο.
Επειδη ταξιδευω και συχνα, θα φεσωνομουν κι αλλα 18 χιλιαρικα και θα επαιρνα την 330e που αναφερω συνεχεια, ακομα και με τον πιο βασικο εξοπλισμο (που εμενα μου φαινεται αξιοπρεπεστατος) και θα εκανα σιγουρα αποσβεση σε λιγα χρονια τα 15 αυτα χιλιαρικα απ'ο,τι να αγοραζα ενα αμιγως βενζινοκινητο που θα ειχα πολυ αυξημενη καταναλωση αναλογικα.
Αλλο 35κ κι αλλο 53 δε λεω, αλλα να δωσω 35κ και να μη μπορω να κανω τη δουλεια μου οπως κι οποτε το θελω, ε δεν θα επαιζε ποτε σαν ενδεχομενο. Και δε μιλαω καν για τα υποκειμενικα μου κριτηρια που βλεπω το τεσλα 3, ιδιως μεσα, και με πιανει καταθλιψη. Αλλα μπορει σε καποιους ν'αρεσει, τι να πω, οποτε δεν το υπολογιζω καν σαν επιχειρημα.Παντως τα 35κ ειναι λιγο ελλιπες σαν ποσο. Φορτιστη δεν θα χρειαστεις? Που θα φορτιζεις?
-
αλλα σιγουρα ουτε τα 0-100 σε 4 δευτερα ειναι σημαντικοτερα που το λετε και το ξαναλετε.
Το 0-100 σε 4" μπορείς να το κάνεις κάθε ημέρα το 250 χλμ/ώρα όχι, δεν προσφέρονται οι δρόμοι για αυτό!
-
Αλλο 35κ κι αλλο 53 δε λεω, αλλα να δωσω 35κ και να μη μπορω να κανω τη δουλεια μου οπως κι οποτε το θελω, ε δεν θα επαιζε ποτε σαν ενδεχομενο
Την κανεις, απλά μπορεί να φορτίζεις κάνα 30 λεπτό σε κάποιο ταχυφορτιστη σε κάποιο ταξίδι σου!
Πάντως, φίλε μου τα +20 χιλιάρικα πολύ εύκολα τα δίνεις απλά για να πάρεις bmw η οποία θα έχει πάγια έξοδα ταξιδιού διπλάσια από ένα Τέσλα.
Δηλαδή στα 200Κ χλμ θα έχεις δώσει καμια 40-50 άρια χιλιάρικα παραπανω.Για να μην περιμένεις 30 λεπτά σε ταχυφορτιστη
-
@lap said in CarTalk.gr:
αλλα σιγουρα ουτε τα 0-100 σε 4 δευτερα ειναι σημαντικοτερα που το λετε και το ξαναλετε.
Το 0-100 σε 4" μπορείς να το κάνεις κάθε ημέρα το 250 χλμ/ώρα όχι, δεν προσφέρονται οι δρόμοι για αυτό!
Τα 0-100 σε 4 δευτερα που θα τα κανεις και γιατι? Εκτος κι αν πας ολυμπιακο χωριο για μεροκαματο. Eμενα το αμαξι μου στα 9 δευτερα το εχει και ζητημα να το εχω κανει 20-30 φορες στα 15 χρονια. Να μου πεις ρεπριζ ναι αλλα τα 0-100 ειναι πραγματικα χωρις νοημα αν ειναι 4 δευτερα ή 6 ή 8. Ασε που αν τα κανεις και συχνα ανα χρονο θα θες καινουρια λαστιχα στο τεσλα με τους 2 τονους. Ας μιλησουμε σοβαρα λοιπον.
-
@lap said in CarTalk.gr:
Αλλο 35κ κι αλλο 53 δε λεω, αλλα να δωσω 35κ και να μη μπορω να κανω τη δουλεια μου οπως κι οποτε το θελω, ε δεν θα επαιζε ποτε σαν ενδεχομενο
Την κανεις, απλά μπορεί να φορτίζεις κάνα 30 λεπτό σε κάποιο ταχυφορτιστη σε κάποιο ταξίδι σου!
Πάντως, φίλε μου τα +20 χιλιάρικα πολύ εύκολα τα δίνεις απλά για να πάρεις bmw η οποία θα έχει πάγια έξοδα ταξιδιού διπλάσια από ένα Τέσλα.
Δηλαδή στα 200Κ χλμ θα έχεις δώσει καμια 40-50 άρια χιλιάρικα παραπανω.Για να μην περιμένεις 30 λεπτά σε ταχυφορτιστη
Μην αρχιζεις τα μαθηματικα σου παλι και σου αρχισω κι εγω για μπαταριες κλπ και στο τελος βγει μια η αλλη και καθομαστε να ψαχνουμε αν η μπαταρια εχει 20κ ή μπορεις να τη βρεις απ'το Μπαγκλαντες με τα μισα κλπ.
Στα 200κ θα εχω μια bmw 300 αλογων απ'τη μια με χαμηλη καταναλωση, επαρκεια δυναμης, απεριοριστη αυτονομια και ολα οσα χαρακτηριζουν μια bmw κι απ'την αλλη ενα αοσμο κι αχρωμο ηλεκτρικο του σωρου με χαμηλοτερο κοστος χρησης και περιορισμους στις μετακινησεις, γιατι ουτε παντου εχει ταχυφορτιστες, ουτε γνωριζει κανεις αν θα ειναι επαρκεις οταν αυξηθουν τα ηλεκτρικα και δεν στηνονται στις ουρες να φορτισουν.
Εγω ρωτηθηκα απ'τον φιλο κι απαντησα. Εσυ φυσικα μπορεις να διαλεξεις το τεσλα, δεν στο απαγορευσε κανεις. -
@lap said in CarTalk.gr:
Μην αρχιζεις τα μαθηματικα σου παλι και σου αρχισω κι εγω για μπαταριες κλπ και στο τελος βγει μια η αλλη και καθομαστε να ψαχνουμε αν η μπαταρια εχει 20κ ή μπορεις να τη βρεις απ'το Μπαγκλαντες με τα μισα κλπ.
Μια χαρά είναι η μπακαλιστικη αριθμητική μου. Εξετάζει πολλούς παράγοντες με αληθινά κόστη. Είναι το λεγόμενο κόστος ευκαιρίας.
Ακόμα δε μας έχεις βάλει την πηγή που αναφέρει την τιμή αυτήν, την έχεις βγάλει από το μυαλό σου ή την είδες κάπου γραμμένη; όλες οι πηγές που βρίσκω είναι μεταξύ 10-12Κ. Ενώ οι lfp περνούν με άνεση τα 300.000 χλμ ζωής. Βασικά περνούν τα 400.000
Δώσε μας την δική σου πηγή.
Στα 200κ θα εχω μια bmw 300 αλογων απ'τη μια με χαμηλη καταναλωση, επαρκεια δυναμης, απεριοριστη αυτονομια και ολα οσα χαρακτηριζουν μια bmw κι απ'την αλλη ενα αοσμο κι αχρωμο ηλεκτρικο του σωρου με χαμηλοτερο κοστος χρησης και περιορισμους στις μετακινησεις, γιατι ουτε παντου εχει ταχυφορτιστες, ουτε γνωριζει κανεις αν θα ειναι επαρκεις οταν αυξηθουν τα ηλεκτρικα και δεν στηνονται στις ουρες να φορτισουν.
Λάθος, θα έχεις μια bmw που θα αναγκαστείς να αλλάξεις μπαταρία και σε αυτήν μιας και είναι phev. Μάλιστα επειδή φαίνεται να μην έχεις επαφή με τα συνεργεία πάνε ρώτησε πόσο κάνει αυτή η μπαταρία της bmw. Μην ξαφνιαστείς εαν ειναι ακριβότερη από αυτήν του telsa που είναι και ev!!!!
Ξέρω τι σου λέω.
Παντού εχεις πλέον φορτιστές ακόμα και στο τελευταίο ξενοδοχείο που θα πας αν δεν έχουν φορτιστή έχουν πρίζα. Ένα 12-14 Ώρο να το αφήσεις το βραδυ γεμίζει αρκετά. Γενικά όσο περνούν τα έτη θα αυξανεται η αυτονομια των ev θα γεμίζουν οι ταχυφορτιστες. Οι καλύτεροι είναι αυτοί της Τέσλα. Δεν είναι εύκολα τα ταξίδια σαν με τα υγρά καύσιμα αλλά από την άλλη αν σκεφτείς πόσα γλυτώνεις τελικά τα καύσιμα είναι πολυτέλεια που την πληρώνεις παρά μα πάρα πολύ ακριβά.
Εγω ρωτηθηκα απ'τον φιλο κι απαντησα. Εσυ φυσικα μπορεις να διαλεξεις το τεσλα, δεν στο απαγορευσε κανεις.
Όπως είπα θα έχεις δώσει από 40-50Κ ευρώ παραπάνω για να κάνεις την ίδια δουλειά και θα κερδίζεις 30 λεπτά ανά ταξίδι. Αν μάλιστα όντως σταματάς για ξεμουδιασμα σε κάποια ΣΕΑ, τότε θα έχεις κάνει μεγάλο λάθος που δεν αγόρασες το Τέσλα. Ο χρόνος αυτός θα σου κοστίζει πάρα πολύ ακριβά με όρους κόστους ευκαιρίας.
Κάποιος άλλος θα αγόραζε δύο ακόμα Τέσλα model 2 μαζί με το tesla 3SR με τα ίδια που θα έδινες εσύ για μια bmw 330e μετά από χρήση 200Κ
-
@lap said in CarTalk.gr:
Τα 0-100 σε 4 δευτερα που θα τα κανεις και γιατι? Εκτος κι αν πας ολυμπιακο χωριο για μεροκαματο. Eμενα το αμαξι μου στα 9 δευτερα το εχει και ζητημα να το εχω κανει 20-30 φορες στα 15 χρονια. Να μου πεις ρεπριζ ναι αλλα τα 0-100 ειναι πραγματικα χωρις νοημα αν ειναι 4 δευτερα ή 6 ή 8. Ασε που αν τα κανεις και συχνα ανα χρονο θα θες καινουρια λαστιχα στο τεσλα με τους 2 τονους. Ας μιλησουμε σοβαρα λοιπον.
Το 4" στα 0-100 είναι δείγμα και μονάδα μέτρησης της δύναμης του αυτοκινητου. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε και για τετρακίνητο. Τα ελαστικά για τα ev έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και έχουν χρόνο ζωής όσο και τα απλά. Δεν διαβάζεις τα ποστ που γίνονται εδώ μέσα.
Το plaid που φθείρονται αυτό συμβαίνει λόγω καμπερ.
-
Θες να πας από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο; Έχουμε το κατάλληλο όχημα για σένα, λέει η Nissan. Κι είναι ηλεκτρικό!
https://cartalk.gr/apo-ton-voreio-ston-notio-polo-30-000-chlm-gia-nissan-ariya/
-
Κι άλλοι δεν μπορούν να πάνε Αθήνα - Σαλλονίκη
-
Ναι αλλά προκύπτει άλλο πρόβλημα τώρα.
Αν μπορεί να πάει ένα ev στον Νότιο πόλο τότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν πέφτει προς το διάστημα. Προκύπτουν δηλαδή αλλά σοβαρά ερωτήματα.
-
@lap said in CarTalk.gr:
@lap said in CarTalk.gr:
Μια χαρά είναι η μπακαλιστικη αριθμητική μου. Εξετάζει πολλούς παράγοντες με αληθινά κόστη. Είναι το λεγόμενο κόστος ευκαιρίας.
Ακόμα δε μας έχεις βάλει την πηγή που αναφέρει την τιμή αυτήν, την έχεις βγάλει από το μυαλό σου ή την είδες κάπου γραμμένη; όλες οι πηγές που βρίσκω είναι μεταξύ 10-12Κ. Ενώ οι lfp περνούν με άνεση τα 300.000 χλμ ζωής. Βασικά περνούν τα 400.000
Δώσε μας την δική σου πηγή.
Λάθος, θα έχεις μια bmw που θα αναγκαστείς να αλλάξεις μπαταρία και σε αυτήν μιας και είναι phev. Μάλιστα επειδή φαίνεται να μην έχεις επαφή με τα συνεργεία πάνε ρώτησε πόσο κάνει αυτή η μπαταρία της bmw. Μην ξαφνιαστείς εαν ειναι ακριβότερη από αυτήν του telsa που είναι και ev!!!!
Ξέρω τι σου λέω.
Παντού εχεις πλέον φορτιστές ακόμα και στο τελευταίο ξενοδοχείο που θα πας αν δεν έχουν φορτιστή έχουν πρίζα. Ένα 12-14 Ώρο να το αφήσεις το βραδυ γεμίζει αρκετά. Γενικά όσο περνούν τα έτη θα αυξανεται η αυτονομια των ev θα γεμίζουν οι ταχυφορτιστες. Οι καλύτεροι είναι αυτοί της Τέσλα. Δεν είναι εύκολα τα ταξίδια σαν με τα υγρά καύσιμα αλλά από την άλλη αν σκεφτείς πόσα γλυτώνεις τελικά τα καύσιμα είναι πολυτέλεια που την πληρώνεις παρά μα πάρα πολύ ακριβά.
Εγω ρωτηθηκα απ'τον φιλο κι απαντησα. Εσυ φυσικα μπορεις να διαλεξεις το τεσλα, δεν στο απαγορευσε κανεις.
Όπως είπα θα έχεις δώσει από 40-50Κ ευρώ παραπάνω για να κάνεις την ίδια δουλειά και θα κερδίζεις 30 λεπτά ανά ταξίδι. Αν μάλιστα όντως σταματάς για ξεμουδιασμα σε κάποια ΣΕΑ, τότε θα έχεις κάνει μεγάλο λάθος που δεν αγόρασες το Τέσλα. Ο χρόνος αυτός θα σου κοστίζει πάρα πολύ ακριβά με όρους κόστους ευκαιρίας.
Κάποιος άλλος θα αγόραζε δύο ακόμα Τέσλα model 2 μαζί με το tesla 3SR με τα ίδια που θα έδινες εσύ για μια bmw 330e μετά από χρήση 200Κ
Tην πηγη στην εβαλα με τιμολογιο κιολας. Παραπισω ειναι, ψαξτην. Εσυ μεχρι και ισοτιμια ευρω-δολλαριου εκανες για να ριξεις την τιμη (επειδη ειναι σε δολλαρια) λες κι ο,τι κοστιζει 100 δολλαρια στο μουρικα κανει 90 ευρω στην Ευρωπη, οχι 100+.
Τωρα στα 200κ της 330e αγοραζεις και 2 τεσλα 2 δωρο, κι οταν πας ν'αλλαξεις μπαταριες και στα 3 μαζι (τεσλα 3 και 2) θα πουλας το διαμερισμα που μενεις, παρεα με τον φορτιστη.Εδω στις 200.000 χλμ σου εβγαλα προηγουμενως οτι με 20κ αλλαγη μπαταριας στο τεσλα 3 εισαι μια η αλλη με βενζινοκινητο με 7λ καταναλωση κι εσυ τωρα μου λες οτι με υβριδικο (που δεν καιει ουτε τοσο) θα εχω γλιτωσει καμια 80αρια χιλιαδες ευρω. Σε λιγο θα μας πεις οτι σου δινουν δωρο κι ενα κοτερο.
Οσο για τα ταξιδια που κανω πολλες φορες σε ορεινα μερη κλπ με το τεσλα απλα δεν θα πηγαινα γιατι βλεπεις εσυ νομιζεις το οτι εχει λιγες δεκαδες ταχυφορτιστες σε ολη την Ελλαδα φτανουν για παντου ενω στην πραγματικοτητα μονο για καμια εθνικη οδο ειναι κι εκει με στασεις.
Κι οχι εγω στασεις δεν κανω. Κι αν εκανα θα πηγαινα με το καραβακι στο Ριο-Αντιρριο για να γλιτωσω 7 ευρω επιτοπου αλλα και παλι περναω απ'τη γεφυρα, γιατι οταν θελω να παω καπου μ'ενδιαφερει να φτασω, οχι να κανω roadtrip. Αν παλι θελω roadtrip και παλι με το αμαξι μου φτανω και μεχρι τη Νορβηγια αν θελω, χωρις σχεδιαγραμματα και μισαωρες (και βαλε) στασεις σε φορτιστες στα ΣΕΑ παρεα με αλλους 50 αλλα οπου γουσταρω εγω.
Αυτα. -
Εδω στις 200.000 χλμ σου εβγαλα προηγουμενως οτι με 20κ αλλαγη μπαταριας στο τεσλα 3 εισαι μια η αλλη με βενζινοκινητο με 7λ καταναλωση κι εσυ τωρα μου λες οτι με υβριδικο (που δεν καιει ουτε τοσο) θα εχω γλιτωσει καμια 80αρια χιλιαδες ευρω. Σε λιγο θα μας πεις οτι σου δινουν δωρο κι ενα κοτερο.
Σου βάζω για την bmw κόστος βενζίνης των 7-8λιτρων/100χλμ (μέσο όρο σε μεγάλα ταξίδια) + κόστος ρεύματος φόρτισης 12kwh + κόστος αλλαγής της μπαταρίας της +20Κ υψηλότερο κόστος κτήσης + αναλώσιμα και service θερμικού κινητήρα + φόρο πολυτελείας ≠ για το Tesla κόστος ρεύματος με 13,5kwh/100χλμ + κόστος μπαταρίας + service ανά 60.000 χλμ για πιθανή αλλαγή υγρών ψυγείων.
Αυτό που έβαλες είναι το κόστος του Tesla S, όχι του model 3 SR
Όπου και να ψάξω σε οποίες πηγές και χωρες οι τιμές για το model 3 lfp παίζουν μεταξύ 9-12Κ. Πες 15Κ να είσαι μέσα.
Και υπόψιν αυτές οι μπαταρίες, (lfp) έχουν τεχνολογία που αντέχουν πάνω από 400.000 χλμ σύμφωνα με σχετικές δοκιμές.
Μην ξαφνιαστείς αν στην bmw όντως αλλάξεις μπαταρία στα 200Κ και στο tesla, δεν θα χρειάζεται. Αλλά πες πως δεν τα πίστευες εσύ αυτά.
Δηλαδή έχεις δώσει προκαταβολικα το κόστος μια μπαταρίας ενός tesla model 3 μη σου πω του long range, και από εκεί και πέρα χρεώνεσαι το κόστος μετακίνησης με βενζινη.
Εάν είχαν ίδια τιμή τα δύο αυτοκίνητα με τον ίδιο εξοπλισμό τότε όντως θα άλλαζε η ισορροπία. Μπορεί να είχες δίκιο.
Αναγκαστικά για να βρεις ίδια τιμή θα πας σε μη υβριδική bmw με τα μισά άλογα όπου και παλι θα πληρώνεις τεράστιο κόστος μετακίνησης συγκριτικά με το tesla έχοντας μέσο όρο πες 9 λίτρα/100χλμ
-
O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη θωρακίζει τον Υμηττό.
https://cartalk.gr/om-sarakaki-paredose-ston-spaf-15-pyrosvestika-pick/
-
-
Ακόμα δεν έληξε ο πρώτος γύρος.
-
Ψώνια στο Golden Hall, χαζεύεις και το Ford Explorer. Σκέπτεσαι τίποτα καλύτερο;
https://cartalk.gr/explorer-lampei-sto-ananeomeno-choro-tis-ford-sto-goldenhall/
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Ψώνια στο Golden Hall, χαζεύεις και το Ford Explorer. Σκέπτεσαι τίποτα καλύτερο;
https://cartalk.gr/explorer-lampei-sto-ananeomeno-choro-tis-ford-sto-goldenhall/
Κάτι και για φουτουριστικό Audi πήρε το αυτι ή πιο σωστά, το μάτι μου. Μας ετοιμάζεις άρθρο;
-
@dettol said in CarTalk.gr:
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Κάτι και για φουτουριστικό Audi πήρε το αυτι ή πιο σωστά, το μάτι μου. Μας ετοιμάζεις άρθρο;
Ένα Δελτίο Τύπου μόνο. Συγγνώμη.
-
Θες να ταξιδέψεις στο μέλλον; Τράβα μέχρι το Golden Hall στο Μαρούσι.
https://cartalk.gr/entyposiako-audi-grandsphere-sto-golden-hall-tis-8-1-2024/
CarTalk.gr