-
Λοιπόν, η μικρή (19) πήρε το δίπλωμα και θέλει αυτοκίνητο για να πηγαινοέρχεται στην σχολή της. Αυτά που της αρέσουν με σειρά προτεραιότητας είναι 1) fiat 500 2)Toyota aygo (το παλιο. Το Χ δεν της αρέσει) 3)peugeot 108 και ίσως και το Hyundai i10.
Θέλω να της το πάρω καινούργιο γιατί είναι πολύ προσεκτική γενικά και μαλλον θα το κρατήσει για καιρό. Τι μου προτείνετε απο άποψη ασφαλείας - αξιοπιστίας κλπ; Επίσης, υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι σχετικά σύντομα χωρις πολύ μεγάλο χρόνο αναμονής; Ευχαριστώ
-
To καλύτερο από όλα αυτά είναι το Hyundai i10, σύγχρονο, φιλικό, πολύ καλό στον δρόμο με καλή εγγύηση και ασφαλές.
Το 500ακι είναι σταθερή αξία και σίγουρα πανέμορφο (ειδικά για 19χρονη) αλλά είναι πιο ακριβό και λιγότεορ πρακτικό. Η λογική λέει i10, το συναίσθημα μάλλον 500ακι.
-
Είμαι κάτοχος του i10 1.2cc και μπορώ να πω ότι είναι πολύ ανώτερη πρόταση απο τα υπόλοιπα που αναφέρεις. Εύκολα κάνεις και ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο απο αποψη οδικής συμπεριφοράς,ισχύς και ηχομόνωσης. Επίσης και σε επίπεδο εξοπλισμού είναι απο τα κορυφαία.
-
Προσωπική εκτίμηση με την προσέγγιση του ανθρώπου που μάλλον σε λιγότερο από χρόνο θα έχει τις ίδιες αναζητήσεις με εσάς, είναι το 500. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι που για τον καθένα είναι αδιαπραγμάτευτο και διαφορετικό, είναι ένα αυτοκίνητο που το έχω πολλάκις οδηγήσει (όχι με το καινούριο κινητήριο σύνολο) και έχω πολύ καλή άποψη. Δεν έχω και την καλύτερη για το 108 (φαντάζομαι το ίδιο και το aygo), δεν έχω οδηγήσει το i10 αλλά αν είναι σαν το picanto είναι ικανοποιητικότατο.
Ομως υπάρχει και μια άλλη διάσταση όπως εγώ το βλέπω για την κόρη μου. Τα περισσότερα μικρά (Α) ξεκινούν σχεδιαστικά, εξοπλιστικά, λειτουργικά ως δεύτερα και μικρά μιας οικογένειας, συμπληρωματικά. Νομίζω ότι το 500 έχει και την παράμετρο του ατομικού αυτοκινήτου ενός νέου ανθρώπου. Με τις παραχωρήσεις του και τα γούστα του. Δεν θα την νοιάζει και τόσο που είναι τρίθυρο και ζορίζεται να μπει η πεθερά του 40άρη στο πίσω κάθισμα. Λιγότερη ρουτίνα. Σου έγραψα τις σκέψεις για το αυτοκίνητο της δικής μου κόρης σύντομα. Ο,τι πάρετε να το χαρείτε. Εύχομαι να γράψει όμορφα χιλιόμετρα με υγεία. -
Εννοείται swift gl+
Μακρά καλυτερο απο τα υπόλοιπα. Και πανέμορφο -
@lap said in Νεο μινι πόλης για την κόρη μου:
Εννοείται swift gl+
Μακρά καλυτερο απο τα υπόλοιπα. Και πανέμορφοκαι ασφαλέστερο , νομίζω αυτό και i10 είναι πιο ολοκληρωμένα σαν αυτοκίνητα
-
To 500αράκι αρέσει, και ως κλασσικίζον δεν φεύγει από τη μόδα. Γι' αυτούς τους 2 λόγους συνεχίζει και πουλάει εν έτει 2022. Σε όλους τους τομείς είναι ξεπερασμένο, είτε λίγο είτε πολύ.
Έχεις δύο επιλογές :
α. να πάρεις αυτό που της αρέσει περισσότερο = 500αράκι
βου. να της προτείνεις κάποιο άλλο, πιο βελτιωμένο μοντέλο. Άρα πιο σύγχρονο, πιο ασφαλές, πιο πρακτικό.Εξήγησέ της το σκηνικό, και πέτα το μπαλλάκι σε εκείνη να έχει τον τελικό λόγο.
-
Σε τέτοια ηλικία ένα ασφαλες αμάξι θα έπαιρνα σε παιδί.
Όλα όσα λες είναι κουβαδάκια. Βολικά μεν αλλά με σημαντικες παραχωρήσεις στην ασφάλεια.
Ειδικά εφόσον το θέλει για σπίτι - σχολή και όχι για κέντρο πόλης.
Αν είναι να κατέβει κέντρο για διασκέδαση καλύτερα ταξί να μπορεί άφοβα να διασκεδάσει. -
500αρακι και άνετα. Έχει την περισσότερη προσωπικότητα από όλα και το λατρεύουν πραγματικά όλα τα κορίτσια (όλων των ηλικιών), και βγαίνει και σε φοβερούς χρωματισμούς και συνδιασμούς.
Νομίζω δεν υπάρχει άλλος δρόμος όπως έθεσες την ερώτηση.
Από την άλλη είναι λίγο μικρή για το δρόμο, και πόσο μακριά είναι η σχολή, και δεν έχει μετρό κοντά;
Αν πάει για μακρύτερα, και ίσως για αργότερα, και ίσως για εσάς, ένα C3 πουλάει τρελά επίσης για πολλούς λόγους και αρέσει στις γυναίκες γενικά (πολύ customisation και αυτό, ίσως και περισσότερο).
-
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Και εμένα μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο το i10 αλλά εχει κολλήσει με το 500. Με απασχολεί αρκετά και το θέμα της ασφάλειας. Αρχικά ήθελα να της πάρω ενα Yaris ή ενα 208, αλλά δεν της αρέσουν και εχει κολλημα με το να είναι μινι σε διαστάσεις. Για smart που επίσης της αρεσει το ειχα ξεκόψει, τους φοβάμαι αυτους τους κουβάδες, οπότε παμε μάλλον για 500 που επίσης το φοβάμαι απο θεμα ασφάλειας. Γενικά είναι προσεκτική και είναι καλή οδηγός, αλλά ειλικρινά θα προτιμούσα ακόμα και Jeep Wrangler να ξηλωνόμουν να της πάρω, απλά για την ψυχική μου ηρεμία..
-
Α ρε πατεράδες, τι άγχη τραβάτε κι εσείς...
Λοιπόν, ο Λάπης έχει δίκιο, το καλύτερο είναι το Swift. Είναι λίγο πιο μεγάλο, αλλά παραμένει μαζεμένο, στα 3,8 μέτρα μήκος. Από εκεί και πέρα, στα μικρά (A Segment) το καλύτερο είναι το i10. Το 500 είναι όμως επίσης αξιοπρεπέστατο και αν το κορίτσι έχει μάτια μόνο για αυτό, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να της αλλάξεις γνώμη. Το νέο Smart, που απέρριψες, δεν είναι κακό πάντως, ειδικά στην 4θυρη έκδοση (τα παλιά ήταν κουβαδάκια όντως).
-
Mazda mx-5 μεταχειρισμενο με μπλοκέ.
Σίγουρα θα αρέσει στην κόρη και θα το παίρνεις εσύ τα σ/κ να ξεδίνεις... -
@realzeus said in Νεο μινι πόλης για την κόρη μου:
Α ρε πατεράδες, τι άγχη τραβάτε κι εσείς...
Λοιπόν, ο Λάπης έχει δίκιο, το καλύτερο είναι το Swift. Είναι λίγο πιο μεγάλο, αλλά παραμένει μαζεμένο, στα 3,8 μέτρα μήκος. Από εκεί και πέρα, στα μικρά (A Segment) το καλύτερο είναι το i10. Το 500 είναι όμως επίσης αξιοπρεπέστατο και αν το κορίτσι έχει μάτια μόνο για αυτό, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να της αλλάξεις γνώμη. Το νέο Smart, που απέρριψες, δεν είναι κακό πάντως, ειδικά στην 4θυρη έκδοση (τα παλιά ήταν κουβαδάκια όντως).
προφανως οτιδηποτε 4πορτο
γιατι σμαρτ 2πορτα τα κλεβουν για πλακα
ειναι ομως πισωκουνητο και δεν ξερω ποσο ευκολο θα ειναι και τι αντιδρασεις μπορει να βγαλει, ενα νοικιαρικο σε επαρχιακη πολη δεν τον ενιωθα ας πουμε 'χαλαρο'η δικη μου προταση ειναι καποιο γαλλικο μικρο ντηζελακι.
στον δικο μου ειχα παρει ιμπιζα 110. μεχρι που το κλεψανε. χαρηκε γκαζακι. αλλα μετα αρχισε η εντονη φοιτητικη ζωη. και αυτο εχει εξοδα. οκ, σε κοριτσι ισως εχει λιγοτερα, ο αγορης πρεπει να πληρωνει. χαχα. οποτε στην αντικατασταση το ριξαμε σε κορσα 1.5d 101. μαι χαρα σφιχτο και μικρο αμαξακι, δειχνει ασφαλεστατο. και αν δεν ειχε τις γαλλοπαπαριες θα ηταν αριστο. παντως με ενα 25αρι βγαζει πετρουπολη-ζωγραφου 5 φορες την βδομαδα και τις βολτες οπου χρειαστει. 45000km σε λιγοτερα απο 2 χρονια και παιρνει και τα τζιπακια μου στα μεγαλα ταξιδια.
τωρα που θελω και για τη κορη εχω παρομοιους προβληματισμους αλλα αναστελλονται μεχρι να τελειωσει ο μεγαλος το καλοκαιρι και να δω που, σε ποια χωρα, θα κανει μεταπτυχιακο οποτε αν εκτος, θα ελευθερωσει το κορσα. -
i10 ή picando (σχεδόν ίδια αυτοκίνητα με μικρές λεπτομέρειες σε εξοπλισμό). Αν δεν γίνεται να πάρεις λίγο πιο μεγάλο που θα είναι καλύτερο σε όλα.
αν γίνεται και γω επίσης όπως ο lap και o dias προτείνω suzuki swift.
-
Παιδιά ευχαριστώ για την πρόταση. Της έδειξα το Suzuki Swift, της άρεσε, πήγαμε να το δει απο κοντά και έγινε παραγγελία ενος κόκκινου αυτόματου GL+. Το αμαξάκι είναι κουκλι, στο ίδιο στυλ με το mini Cooper και αρκετά ευχάριστο στην οδήγηση.
-
Πόσο σας βγήκε;
Γενικά στις περισσότερες κοπέλες τους αρέσει πολύ το swift. Θα πάθετε πλάκα σε πόσες αρέσει. Όντως όλες το βλέπουν σαν εναλλακτική του mini cooper.
Στα αγοράκια αρέσει και το στήσιμο του.
Σε πιο μεγάλους δεν αρέσει η ηχομόνωση του.
Μακάρι να το φτιάξουν και αυτό στο επόμενο.Πάντως,λένε, θα έρθει το νέο swift φέτος το καλοκαίρι. Δεν ξέρω, μήπως θέλετε να περιμένετε;
-
@dimgeo said in Νεο μινι πόλης για την κόρη μου:
Παιδιά ευχαριστώ για την πρόταση. Της έδειξα το Suzuki Swift, της άρεσε, πήγαμε να το δει απο κοντά και έγινε παραγγελία ενος κόκκινου αυτόματου GL+. Το αμαξάκι είναι κουκλι, στο ίδιο στυλ με το mini Cooper και αρκετά ευχάριστο στην οδήγηση.
Εξαιρετική επιλογή (και χρώματος!!), ίσως ό,τι καλύτερο μπορούσε να πάρει. Το έχω οδηγήσει και μου άρεσε πάρα πολύ!
Παράδοση? Έδωσαν ημερομηνία ή όχι?
-
@dimgeo said in Νεο μινι πόλης για την κόρη μου:
Καλοτάξιδο , καλή επιλογή για την κατηγορία του. Θα το ευχαριστηθείτε οικογενειακός !
-
@lap said in Νεο μινι πόλης για την κόρη μου:
Πόσο σας βγήκε;
Γενικά στις περισσότερες κοπέλες τους αρέσει πολύ το swift. Θα πάθετε πλάκα σε πόσες αρέσει. Όντως όλες το βλέπουν σαν εναλλακτική του mini cooper.
Στα αγοράκια αρέσει και το στήσιμο του.
Σε πιο μεγάλους δεν αρέσει η ηχομόνωση του.
Μακάρι να το φτιάξουν και αυτό στο επόμενο.Πάντως,λένε, θα έρθει το νέο swift φέτος το καλοκαίρι. Δεν ξέρω, μήπως θέλετε να περιμένετε;
17 χιλιάρικα και υποτίθεται ότι μας έκανε δώρο κάποιο επιπλέον εξοπλισμό (τις ζάντες του GLX και κάτι αλλο ηλεκτρονικο που δεν θυμάμαι) γιατί ηταν ειδική παραγγελία που ακυρώθηκε. Τελοσπαντων, ακομα και να μας τον πιάσανε, αυτό μόνο υπήρχε ετοιμοπαράδοτο, και η μικρή δεν μπορούσε να περιμένει 5 μήνες μόνο για το χρώμα προτιμούσε (μπλε). Για το καινούργιο Swift δεν ήξερα , αλλά αν της έλεγα να περιμένει ενα χρόνο θα έπαιρνε μηχανή ( που επίσης ήθελε) και εγω θα χρειαζομουν ενα κουτί ηρεμιστικά και ενα μπουκάλι ουίσκι κάθε φορά που θα έβγαινε.
-
Μια χαρά και το σημερινό τότε.
Πολύ καλή τιμή. Χειροκίνητο dacia sandero με λιγότερο εξοπλισμό χωρίς αυτόματο κιβώτιο βγαίνει ίδια τιμή.
Να ξέρετε να κάνετε αλλαγή των βαλβολινων του αυτόματου όπως λέει ο κατασκευαστής ή και νωρίτερα αν έχετε ανηφόρες στην διαδρομή σας κτλ.
είναι ο μόνος τρόπος το αυτόματο κιβώτιο να διατηρηθεί σαν καινούργιο και αξιόπιστο με τα χρόνια.
Τα cvt θέλουν καλες βαλβολινες και όχι ξεχασμένες. Σαν αίσθηση μέσα στην πόλη θα είναι εξαιρετικο. Και έχει και έξτρα αυτακια για χειροκίνητες αλλαγές για στροφιλικια.Κατά τα άλλα πιστεύω κάνατε την καλύτερη επιλογή,σε αυτήν την τιμή δεν υπάρχει καλύτερο αυτοκίνητο πόλης, με εξαίρεση το yaris που και πάλι για να πάρεις τον ίδιο εξοπλισμό θέλει επιπλέον 3000 ευρώ, αλλά είναι και υβριδικο. Καλόταξιδο και να το χαρείτε
Νεο μινι πόλης για την κόρη μου