-
@realzeus said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Τα σοβαρά off roaders έχουν πρόβλεψη για εργάτες. Αν έχεις ground clearance 25 εκατοστά, μικρή διαφορά κάνει η καμπίνα, θα βρει το πλαίσιο κάτω από ένα σημείο και μετά.
τακαρισμα σε αμμο και χιονι τρως απο τη καμπινα, το σασι σερνεται και περναει.
προσεξε σε χιονια πως ειναι σκαμμενο και θα δεις
και ατυχως δεν εχουν προβλεψη τα περισσοτερα.
ασε που 25 ειναι χαμηλα!
πρεπει να κουρεψεις θολους για μεγαλα λαστιχα να ανεβεις και βοηθαει πολυ το ψηλωμα της καμπινας
....οταν ειχα θολους επειδη δεν εχω τακαρισμενη καμπινα σε καθε δυσκολια τους κουρευα. τελικα ηταν ευκολη η λυση. δεν εχω πια θολους.
χαχαχ -
Πριν 2 χρόνια πήγαινα με το αγροτικό στις ελιές μου που βρίσκονται σε δύσβατη περιοχή και μάλιστα εκείνη την περίοδο είχε βρέξει πολύ και σε 1-2 σημεία, ανηφορικά, είχε τόση πολύ λάσπη, πέτρες και λακκούβες που δεν το είχα σίγουρο ότι θα μπορέσω να περάσω. λαστικά φοράω good year wrangler ένα καλό σχετικά ελαστικό. Ανεβαίνω λοιπόν το πιο δύσκολο κομμάτι με την ψυχή στο στόμα. Τρελό σπινιάρισμα, γλύστριμα. όλα τα εργαλεία που μου προσφέρει το αγροτικό ενεργοποιημενα. Ανεβαίνω λοιπόν πάνω και τι να δω?
Ένα Panda 4Χ4 σταματημένο στη κορυφή του λόφου που άνηκε σε ένα τοπογράφο ο οποίος είχε πάει στην περιοχή να μετρήσει κάτι. Ναι, η σκατούλα είχε πάει εκεί που πήγα κι εγώ. Πείτε ικανότητα αυτοκινήτου, ικανότητα οδηγού? Το σίγουρο είναι ότι φορούσε κάτι τρακτεροτά ελαστικά που τα ζήλεψα κι εγώ.
Το μυστικό είναι στα ελαστικά!!!!! -
@gatoz said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
@meco said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Αδιαμφισβήτητα το πιο ικανό είναι το Grand Vitara (2006 και μετά) μιας και έχει κοντές σχέσεις και επιπλέον ενισχυμένο πλαίσιο για τις πιο "άγριες" εκτός δρόμου εξορμήσεις.
Καλύτερο αυτοκίνητο από όλα όμως είναι το RAV4 ΜΚ2. Έχω ένα από τον Οκτώβριο του 2015 και δεν βρίσκω το λόγο να το αλλάξω διότι:- Δεν με έχει αφήσει ΠΟΤΕ ξεκρέμαστο σε βόλτες εκτός δρόμου και χιόνια.
- Στην άσφαλτο είναι απίστευτο δεδομένων των αναλογιών.
- Είναι απόλυτα ρυθμίσιμο και έχει κορυφαία αίσθηση.
Από εκεί και μετά, τα τέλη και η κατανάλωση δεν είναι ευκαταφρόνητα. Μου αρέσει όμως τόσο πολύ που προτιμώ να τα πληρώνω παρά να έχω ένα από τα "άχρηστα" καινούργια για τα οποία θέλεις τουλάχιστον 40+Κ€, ενίοτε 60Κ€ και μετά θα το λυπάσαι να το βγάλεις στο χώμα.
Υ.Γ. Αν συζητάμε για αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιείται γενικώς και δεν θα είναι μόνο "της βόλτας", τότε η λύση του μτχ. diesel duster δεν πρέπει να αποκλειστεί.
το ραβ για εκτος δρομου? το ραβ?
επισης τα παλαιοτερα γκραντ και βιταρα εχουν σασι κανονικο, οχι υποπλαισιο,
το ραβ ειναι σουβακι και οχι κατι για εκτος.
ποτε, μα ποτε, δεν εχω δει ραβ σε εκδρομη εκτος δρομου. μα ποτε. παντα ο τοπος ειναι γεματος με τζιμνι, λαικα βιταρα, γκραντ και οχι νεα και παλια, πατζερο και σπορτατζ παλια. ελαχιστα, μα ελαχιστα ντουστερ και σιγουρα περισσοτερα διαφορων λογιων τζιπ που ομως ειναι πανακριβα να τα στησεις και να τα εχεις σε καυσιμο. αντε και καποια λαντ ροβερ, γαματα αλλα αυτα θελουν πολυ μεγαλες τσεπες.
αν βεβαια λετε εκτος δρομου τον μη ασφαλτοστρωμενο που παει στο εξοχικο, οκ, πασο.Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο έπρεπε να γράψεις τα παραπάνω από τη στιγμή που εγώ ξεκίνησα έτσι: "Αδιαμφισβήτητα το πιο ικανό είναι το Grand Vitara (2006 και μετά) μιας και έχει κοντές σχέσεις και επιπλέον ενισχυμένο πλαίσιο για τις πιο "άγριες" εκτός δρόμου εξορμήσεις." αλλά παρόλα αυτά θα απαντήσω.
Ναι γιατί ούτε σε κοίτες ποταμών θέλω να μπω και να ακολουθήσω το ρέμα, ούτε να σκαρφαλώσω σε κατσάβραχα πέρα και από το χωματόδρομο. Δεν είμαι επίσης σε ομάδα διάσωσης για να σέρνω αυτοκίνητα συνανθρώπων μου από χαντάκια και να χρειάζομαι "εργάτες" κ.λ.π. Δεν με ενδιαφέρει επίσης να μπω στη διαδικασία να ψάχνω να βρω εμπόδια και διαδρομές τα οποία θα με αναγκάσουν να χρειαστώ κοντές σχέσεις και τρακτερωτά ελαστικά. Αυτό το τελευταίο ειδικά, (τη διαδικασία εννοώ), μου φαίνεται λίγο περίεργο αλλά το καταλαβαίνω. Ο καθένας όπως τη βρίσκει.
Οι χωματόδρομοι έχουν διαβαθμίσεις. Άλλοι περνιούνται ακόμα και με 2κίνητα χαμηλωμένα. Άλλοι θέλουν απλά μία αξιοπρεπή απόσταση από το έδαφος, άλλοι μία υποτυπώδη 4κινηση για 1-2 σημεία κ.ο.κ... Εγώ όσα χρόνια οδηγώ το αυτοκίνητο (εκδρομές και εργασία), όπου είχε δρόμο (μερικές φορές δεν είχε κιόλας), όπως και να ήταν (λάσπες, νεροφαγώματα, πέτρες, φρεσκοσκαμμένα χωράφια), πέρασα χωρίς κιχ.
Ίσως αν είχα σκάφος να χρειαζόμουν κοντές σχέσεις όταν το μάζευα από τη γλίστρα. Δεν έχω όμως. -
@megane98hp said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
άει εκεί που πήγα κι εγώ. Πείτε ικανότητα αυτοκινήτου, ικανότητα οδηγού? Το σίγουρο είναι ότι φορούσε κάτι τρακτεροτά ελαστικά που τα ζήλεψα κι εγώ.
Το μυστικό είναι στα ελαστικά!!!!!Και στο βάρος Μάνο. Μας είχε πει ο cmarin σε μια (πολύ) παλιά συνάντηση ότι σε ένα acropolis είχαν νοικιάσει ένα Ssangyong με κοντές σχέσεις, μπλοκέ κεντρικό διαφορικό κ.λ.π. και ζορίστηκαν πολύ προκειμένου να ανέβουν μια ανηφόρα. Όταν επιτέλους τα κατάφεραν, στην κορύφη της ήταν μια Alfa Romeo 146.
-
Αδιαμφισβήτητα το πιο ικανό είναι το Grand Vitara (2006 και μετά) μιας και έχει κοντές σχέσεις και επιπλέον ενισχυμένο πλαίσιο για τις πιο "άγριες" εκτός δρόμου εξορμήσεις.
Καλύτερο αυτοκίνητο από όλα όμως είναι το RAV4 ΜΚ2. Έχω ένα από τον Οκτώβριο του 2015 και δεν βρίσκω το λόγο να το αλλάξω διότι:- Δεν με έχει αφήσει ΠΟΤΕ ξεκρέμαστο σε βόλτες εκτός δρόμου και χιόνια.
Από εκεί και μετά, τα τέλη και η κατανάλωση δεν είναι ευκαταφρόνητα. Μου αρέσει όμως τόσο πολύ που προτιμώ να τα πληρώνω παρά να έχω ένα από τα "άχρηστα" καινούργια για τα οποία θέλεις τουλάχιστον 40+Κ€, ενίοτε 60Κ€ και μετά θα το λυπάσαι να το βγάλεις στο χώμα.
Υ.Γ. Αν συζητάμε για αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιείται γενικώς και δεν θα είναι μόνο "της βόλτας", τότε η λύση του μτχ. diesel duster δεν πρέπει να αποκλειστεί.
ποτε, μα ποτε, δεν εχω δει ραβ σε εκδρομη εκτος δρομου. μα ποτε. παντα ο τοπος ειναι γεματος με τζιμνι, λαικα βιταρα, γκραντ και οχι νεα και παλια, πατζερο και σπορτατζ παλια. ελαχιστα, μα ελαχιστα ντουστερ και σιγουρα περισσοτερα διαφορων λογιων τζιπ που ομως ειναι πανακριβα να τα στησεις και να τα εχεις σε καυσιμο. αντε και καποια λαντ ροβερ, γαματα αλλα αυτα θελουν πολυ μεγαλες τσεπες.
αν βεβαια λετε εκτος δρομου τον μη ασφαλτοστρωμενο που παει στο εξοχικο, οκ, πασο.Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο έπρεπε να γράψεις τα παραπάνω από τη στιγμή που εγώ ξεκίνησα έτσι: "Αδιαμφισβήτητα το πιο ικανό είναι το Grand Vitara (2006 και μετά) μιας και έχει κοντές σχέσεις και επιπλέον ενισχυμένο πλαίσιο για τις πιο "άγριες" εκτός δρόμου εξορμήσεις." αλλά παρόλα αυτά θα απαντήσω.
Ναι γιατί ούτε σε κοίτες ποταμών θέλω να μπω και να ακολουθήσω το ρέμα, ούτε να σκαρφαλώσω σε κατσάβραχα πέρα και από το χωματόδρομο. Δεν είμαι επίσης σε ομάδα διάσωσης για να σέρνω αυτοκίνητα συνανθρώπων μου από χαντάκια και να χρειάζομαι "εργάτες" κ.λ.π. Δεν με ενδιαφέρει επίσης να μπω στη διαδικασία να ψάχνω να βρω εμπόδια και διαδρομές τα οποία θα με αναγκάσουν να χρειαστώ κοντές σχέσεις και τρακτερωτά ελαστικά. Αυτό το τελευταίο ειδικά, (τη διαδικασία εννοώ), μου φαίνεται λίγο περίεργο αλλά το καταλαβαίνω. Ο καθένας όπως τη βρίσκει.
Οι χωματόδρομοι έχουν διαβαθμίσεις. Άλλοι περνιούνται ακόμα και με 2κίνητα χαμηλωμένα. Άλλοι θέλουν απλά μία αξιοπρεπή απόσταση από το έδαφος, άλλοι μία υποτυπώδη 4κινηση για 1-2 σημεία κ.ο.κ... Εγώ όσα χρόνια οδηγώ το αυτοκίνητο (εκδρομές και εργασία), όπου είχε δρόμο (μερικές φορές δεν είχε κιόλας), όπως και να ήταν (λάσπες, νεροφαγώματα, πέτρες, φρεσκοσκαμμένα χωράφια), πέρασα χωρίς κιχ.
Ίσως αν είχα σκάφος να χρειαζόμουν κοντές σχέσεις όταν το μάζευα από τη γλίστρα. Δεν έχω όμως.η απαντηση ηταν στο '"Αδιαμφισβήτητα το πιο ικανό είναι το Grand Vitara (2006 και μετά) '
οτι τα παλαιοτερα ειναι ικανοτερα καθως εχουν σασι και δεν σπανε-χαλανε αντι για το υποπλαισιο του 2005+. και το κεντρικο διαφορικο δεν ειναι παντα οκ, οπως εγραψα το μεγαλο θεμα ειναι τα περισσοτερα απο οσα εχουν κυκλοφορησει ειναι χωρις esp. τα παλαιοτερα επισης φτιαχνονται με ερ λοκερς φθηνα και αξιοπιστα ενω τα 2005+ εχουν μια λυση της τρε που ειναι γτπ και μια του αμοργιαννου που δεν ειναι αξιοπιστη λογω των ηλεκτρονικων.
οταν μιλαω για έκτος δρομου' οπως ανεφερα δεν μιλαω για τον χωματοδρομο που παει σε ενα οικισμο και ειναι πιθανοτατα βατος ή εκει που πανε ολοι, μια χαρα ειναι και ενα ραβ για εκει, αλλα για πραγματικα δυσκολες καταστασεις σε μερη που δεν προσεγγιζει ο οποιοσδηποτε. εκει δεν εχω συναντησει ποτε ραβ. ποτε. -
Ίσως αν είχα σκάφος να χρειαζόμουν κοντές σχέσεις όταν το μάζευα από τη γλίστρα. Δεν έχω όμως.η απαντηση ηταν στο '"Αδιαμφισβήτητα το πιο ικανό είναι το Grand Vitara (2006 και μετά) '
οτι τα παλαιοτερα ειναι ικανοτερα καθως εχουν σασι και δεν σπανε-χαλανε αντι για το υποπλαισιο του 2005+. και το κεντρικο διαφορικο δεν ειναι παντα οκ, οπως εγραψα το μεγαλο θεμα ειναι τα περισσοτερα απο οσα εχουν κυκλοφορησει ειναι χωρις esp. τα παλαιοτερα επισης φτιαχνονται με ερ λοκερς φθηνα και αξιοπιστα ενω τα 2005+ εχουν μια λυση της τρε που ειναι γτπ και μια του αμοργιαννου που δεν ειναι αξιοπιστη λογω των ηλεκτρονικων.
οταν μιλαω για έκτος δρομου' οπως ανεφερα δεν μιλαω για τον χωματοδρομο που παει σε ενα οικισμο και ειναι πιθανοτατα βατος ή εκει που πανε ολοι, μια χαρα ειναι και ενα ραβ για εκει, αλλα για πραγματικα δυσκολες καταστασεις σε μερη που δεν προσεγγιζει ο οποιοσδηποτε. εκει δεν εχω συναντησει ποτε ραβ. ποτε.ok. Το αδιαμφισβήτητα πήγαινε στο RAV4. Εννοείται πως τα παλιότερα είναι περισσότερο ικανά λόγο του πλαισίου τύπου σκάλας, του άκαμπτου πίσω άξονα καθώς και των διαθέσιμων βελτιώσεων.
Για το "χωματόδρομο" νομίζω πως εξήγησα. -
Εγώ πάντως σαν άσχετος με το off-roading, από αυτά που διαβάζω εδώ καταλαβαίνω ότι RAV, CRV,HRV, XTrail κλπ κλπ βράζουν λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι (φαγωμένοι χωματόδρομοι, κροκάλες, σκαλοπάτια -περίπου πράγματα που θα συναντήσει κάποιος σε έναν τυπικό αγροτικό δρόμο ελληνικής υπαίθρου που βοσκοί και αγρότες χρησιμοποιούν αγροτικά). Το κάτι παραπάνω το διαθέτει το Vitara, ενώ -δεδομένης και δυνατότητας βελτιώσεων αν υπάρχει διάθεση- κάτι ακόμα παραπάνω προσεγγίζεις με Vitara <2005
-
Τα honda είναι σίγουρα πιο κάτω από όλα τα υπόλοιπα. Έχουν την πιο αργή τετρακίνηση, σπινιαρεις αισθητά μέχρι να εμπλέξει. Το xtrail έχει και κλείδωμα κεντρικού, αξιοπρεπέστατο για αυτό που ήταν. Για τα rav τα είπα.
Κορυφαίο μακραν της κλάσης των τότε μεσαίων suv, αν μπορείς να ζήσεις με τις αμερικανιες του ( ακριβά ανταλλακτικά, χαζές βλάβες, κ.λπ.) και τα τέλη του , ήταν το στρογγυλόφαναρο το Cherokee.
Βιταρα δε ξέρω , το επαναλαμβάνω για αποφυγή παρεξηγήσεων....... -
Ωραίο θέμα, με ενδιαφέρει και μένα, αλλά που να βρεθεί αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας και της εποχής 2000-2015 που να είναι της προκοπής;
Όλα χρέπια και σπασμένα.
Αν ακούσεις κανείς κάτι ας ενημερώσει και μένα. Ψάχνομαι.
-
Όποιος θέλει Βιτάρα του βρίσκει ο γάτος σε άριστη κατάσταση.
-
Αν βάλει κάποιος γνωστός του, αγγελία στο car.gr ας ενημερώσει και εδώ στο φόρουμ.
-
Έχω έναν γνωστό που έχει ένα Volvo XC90 και ένα Honda HR-V. Θα τον πάρω ένα τηλέφωνο να μου πει ποιο από τα δύο αποφάσισε να κρατήσει.
-
Μάλλον θα τα δώσει και τα δύο! Μπορείς να ενεργοποήσεις τα μηνύματα storm;
-
Έχει μηνύματα PM το νέο φόρουμ; Κάτι για chat είδα στις ρυθμίσεις.
-
Νομίζω ότι αυτά είναι, κι έλεγε ότι το δικό σου είναι απενεργοποιημένο. Δοκίμασα να σου στείλω μήνυμα, να δούμε τώρα...
-
@storm said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Έχει μηνύματα PM το νέο φόρουμ; Κάτι για chat είδα στις ρυθμίσεις.
Έτσι ονομάζεται αλλά στην πραγματικότητα είναι ιδιωτική επικοινωνία (private messaging) μεταξύ των μελών. Απλά μπορείς να έχεις και ομάδες.
-
Εμένα γιατί μου θυμίζει chat και όχι private messaging τύπου αλληλογραφίας;
Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες. Έκανα και εγώ μία δοκιμή, αλλά Online δεν είμαι συνέχεια.
-
@storm said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Εμένα γιατί μου θυμίζει chat και όχι private messaging τύπου αλληλογραφίας;
Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες. Έκανα και εγώ μία δοκιμή, αλλά Online δεν είμαι συνέχεια.
Σαν chat είναι, είναι ίδιο με το messenger του FB, αλλά η ουσία είναι ότι είναι ίδιο με ΠΜ. Η μορφή δεν έχει σημασία, η χρηστικότητα είναι ίδια.
-
Ας αναστήσω το τόπικ. οκ η βενζίνη έχει πάει στο Θεό, αλλά θα περάσει και αυτό.
Σκεφτόμουν κάτι σε ψηλό και άνετο, παλιότερο και αξιόπιστο. Έχοντας έναν φίλο με pathfinder (πολύ το ζηλεύω) έψαχνα λίγο τα xtrail. Υπάρχει εμπειρία/γνώμη γι αυτά;
Το off road δεν με ενδιαφέρει με την xtreme άποψη. Πιο πολύ φάση χωματόδρομοι τύπου νησιού, κανένα χιονάκι κλπ.
Επίσης δεν μπορώ να βρω αν το xtrail T31 diesel βγήκε euro 5 ή όχι.Τα rav/vitara έχω την εντύπωση ότι έχουν λιλιπούτειους χώρους.
-
@xenos said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Ας αναστήσω το τόπικ. οκ η βενζίνη έχει πάει στο Θεό, αλλά θα περάσει και αυτό.
Σκεφτόμουν κάτι σε ψηλό και άνετο, παλιότερο και αξιόπιστο. Έχοντας έναν φίλο με pathfinder (πολύ το ζηλεύω) έψαχνα λίγο τα xtrail. Υπάρχει εμπειρία/γνώμη γι αυτά;
Το off road δεν με ενδιαφέρει με την xtreme άποψη. Πιο πολύ φάση χωματόδρομοι τύπου νησιού, κανένα χιονάκι κλπ.
Επίσης δεν μπορώ να βρω αν το xtrail T31 diesel βγήκε euro 5 ή όχι.Τα rav/vitara έχω την εντύπωση ότι έχουν λιλιπούτειους χώρους.
grand vitara 1.9d 2010+ σε γιουρο πεντε
ή grand vitara 2.0 2001-2005
το χιτρειλ ειναι γτπ
το παθφάιντερ ναι, ειναι εξαιρετικο
αμα εχεις τα γιουρα, παρε λαντ κρουζερ. οχι να το αγορασεις, αλλα να το συντηρεις ποναει.
επισης τσεροκια παλια.
Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ