-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους, τόσο για τις ευχές, όσο και τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι ότι ξεκινάω κάτι ερασιτεχνικό μόνος μου, οπότε βιντεάκια, επιμελητής κειμένων και φωτογράφος ΔΕ θα υπάρχουν. Για την ώρα τουλάχιστον, κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί μελλοντικά.
Έχοντας διαβάσει όλες τις γνώμες, μάλλον καταλήγω στο ότι το κείμενο θα παραμείνει ρέον και ψιλοάναρχο, δηλαδή θα γράφω όπως μου αρέσει εμένα κι όχι όπως θα ήθελε ο ευκαιριακός αναγνώστης. Νομίζω ότι ο ψαγμένος θα γουστάρει.
Αλλά για να δώσω και την πληροφορία συμπυκνωμένη, θα πλαισιώσω το κείμενο με σαφή βαθμολογία και πολύ αναλυτικό πίνακα χαρακτηριστικών.
Αυτό σκέφτομαι για την ώρα, βλέποντας και κάνοντας. Να διευκρινίσω ότι όλο αυτό ΔΕ γίνεται για βιοπορισμό. Αν βέβαια προκύψει κάποιο έσοδο σε χ χρόνια, δε θα πω όχι.
-
Ξέρω ότι αυτό που θα ρωτήσω είναι στα όρια της νομιμότητας (αλλά όλοι ξέρουμε πως μετράνε τα περιοδικά σε δημόσιους δρόμους). Θα είχες μήπως την δυνατότητα για μετρήσεις με όργανα; Όχι απαραίτητα με πανάκριβα V-Box κλπ (το Drift Box είναι πολύ φτηνότερο by the way), αλλά έστω και με GPS στο κινητό. Νομίζω αυτό θα ενδιέφερε καυλόγκαζο κόσμο (άρα πιο πολλά clicks).
-
Δεν το είχα σκεφτεί. Νομίζω ότι υπάρχουν πιο εξειδικευμένες σελίδες με πολλές μετρήσεις. Σίγουρα όμως γίνεται, έστω και με εφαρμογή στο κινητό. Δεν ξέρω όμως τι ακρίβεια έχει.
Θα το σκεφτώ, σε ευχαριστώ πολύ! -
Απλά εξέφρασα αυτό που θα ήθελα να δω σε μια ανεξάρτητη σελίδα. Ή για να το θέσω αλλιώς, αυτό που θα ήθελα να κάνω κι εγώ. Τα δικά μου αυτοκίνητα τα έχω μετρήσει με τέτοια προγράμματα στο κινητό. Ακόμα και το κινητό να μην είναι το πιο αξιόπιστο μέσο (που φαντάζομαι σε σχέση με τον τροχό της Peiseler που μετρούσαν κάποτε oι 4T την F40, θα είναι καλύτερο), θα έχεις τουλάχιστον το ίδιο μέτρο σύγκρισης για όλες τις μετρήσεις. Το βασικότερο βέβαια είναι να έχεις ένα σχετικά ασφαλές περιβάλλον και τον ίδιο δοκιμαστή (εσένα δηλαδή). Αφού ήσουν στον χώρο, ξέρεις πως να τα εκκινείς φαντάζομαι. Θυμάμαι με ΠΦ που κάνανε δοκιμές με pre-loading στον συμπλέκτη με χειρόφρενο...
-
@dimsabas said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Δεν το είχα σκεφτεί. Νομίζω ότι υπάρχουν πιο εξειδικευμένες σελίδες με πολλές μετρήσεις. Σίγουρα όμως γίνεται, έστω και με εφαρμογή στο κινητό. Δεν ξέρω όμως τι ακρίβεια έχει.
Θα το σκεφτώ, σε ευχαριστώ πολύ!v-box, μονο. τα κινητα εχουν πολυ μεγαλες αποκλισεις!
https://store-eu.vboxmotorsport.co.uk/index.php?route=product/product&product_id=161
καπου 7 κατοσταρικα παει, οκ μια προσπαθεια εχει και θυσιες. -
Στήσιμο σελίδας με Editor - YouTube Videos Με κάμερες και drone - vbox για μετρήσεις βάλε και κάνα τραπεζομα σε petroleheads... Bye bye id3 με το Verso forever
-
Τα δημοσιογραφικά 0-100 ήταν μια πολύ βάναυση διαδικασία, τουλάχιστον στα χειροκίνητα μοντέλα, δε θέλω να την επαναλαμβάνω σε κάθε όχημα που θα έχω για δοκιμή. Οι ρεπρίζ ήταν πολύ πιο ανθρώπινη κατάσταση. Πάλι καλά που ΔΕΝ πρόλαβα μετρήσεις τελικής στον παράδρομο της Θήβας. Μετά από ένα ατύχημα με Fiat Coupe Turbo 20V καταργήθηκαν. Να πετάγονται τρακτέρ από τα χωράφια και συ να είσαι στα 200+ στο στενό δρομάκι με το μπαλωμένο οδόστρωμα, φρίκη.
-
@yem said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Στήσιμο σελίδας με Editor - YouTube Videos Με κάμερες και drone - vbox για μετρήσεις βάλε και κάνα τραπεζομα σε petroleheads... Bye bye id3 με το Verso forever
Χαχαχα! Έτσι κι αλλιώς, με το Verso θα μείνω. Κανείς δημοσιογράφος δεν αγοράζει ακριβό ή καινούριο αμάξι, αφού έχει τα δημοσιογραφικά.
ΥΓ. Enyaq ή ID.4 έλεγα, το ID.3 δεν έχει τους χώρους που χρειάζομαι.
-
Ε το 0-100-160 έχει γούστο όμως, όχι οι ρεπρίζ. Το χιλιόμετρο είναι όντως ζόρικο με τα καινούρια που βγάζουν 200+ ταχύτητα εξόδου, και η τελική απλά ανέφικτη στον παράδρομο. Τελική μόνο στην Ε.Ο.
Το Drive μετράει σε μια ελαφρώς κατηφορική ευθεία, για αυτό βγάζει καλύτερα νούμερα, οι 4Τ νομίζω ακόμα στο Ακραίφνιο.
-
Γιατί όχι οι ρεπριζ; Σημαντική μέτρηση είναι πιστεύω
-
Και ρεπρίζ. απλά δεν έχουν χαβά. Εκτός αν μιλάμε για κανένα 60-160, με αλλαγές σχέσεων. Αυτό ναι!
-
Στη θέση σου θα απέφευγα πάσης φύσεως βαθμολογίες (κουκουρούκου μιας και η βαρύτητα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του οχήματος και τις ανάγκες/επιθυμίες ενός υποψήφιου αγοραστή) όπως και μετρήσεις. Οι τελευταίες αν γίνονται από κάποιον ανεξάρτητο reviewer στερούνται αξιοπιστίας όσο καλές προθέσεις και να έχεις.
Θα απέφευγα όοοολλλλααα τα κλισέ και αναλύσεις τεχνικές που θα έχουν χιλιογραφτεί, ξεπατίκωμα από τις μπροσούρες, μακροσκελείς αναφορές σε βαρετά τεχνικά χαρακτηριστικά και θα έδινα πολύ μεγάλο βάρος σε ποιοτική γραφή/λόγο για όλους τους αναγνώστες. Επίσης θα το σκεφτόμουν σοβαρά να κάνω τις νέες τεχνολογίες φίλο μου, δλδ social media, youtube, καλή φωτογραφία-βίντεο-μοντάζ.
Εκτός αν το βλέπεις μόνο σα χόμπυ οπότε λές και κάνεις ότι θές
-
Να πώ και εγώ που δεν είμαι petrolhead πως ψάχνοντας πέρυσι πληροφορίες για αυτοκίνητα τις πιο καλές τις βρήκα στο you tube και σε Forum , διάβασα πολλά blogs και σελίδες από reviewers αλλά όλα αυτά συμπληρωματικά με τα βίντεο στο σωλήνα !
Νομίζω ότι το βάρος πρέπει να είναι στο youtube-insta κτλ για να δελεάσεις τον μέσο όρο να μπει και στο site-blog κτλ.
Καλή αρχή σε ότι και να κάνεις από εμένα , έμπειρος είσαι και κοίτα να το χαρείς -
@mastoras78 said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
θα έδινα πολύ μεγάλο βάρος σε ποιοτική γραφή/λόγο για όλους τους αναγνώστες.
Έχεις διαβάσει τα τρία μου άρθρα για ID.3 και Leaf; Πώς τα κρίνεις;
-
Ευχαρίστως να σου πω τη γνώμη μου, με τιμά που τη ζητάς. Θα προσπαθήσω σήμερα πιο αργά ή αύριο το απόγευμα να τα διαβάσω να τα έχω φρέσκα και θα επανέλθω!
-
@realzeus said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Ε το 0-100-160 έχει γούστο όμως, όχι οι ρεπρίζ. Το χιλιόμετρο είναι όντως ζόρικο με τα καινούρια που βγάζουν 200+ ταχύτητα εξόδου, και η τελική απλά ανέφικτη στον παράδρομο. Τελική μόνο στην Ε.Ο.
Το Drive μετράει σε μια ελαφρώς κατηφορική ευθεία, για αυτό βγάζει καλύτερα νούμερα, οι 4Τ νομίζω ακόμα στο Ακραίφνιο.
Το Ακραιφνιο εχει γινει πολυ επικινδυνο. Ειναι γεματη αγριογουρουνα η περιοχη. Σοβαρολογω. Δεν ειναι πια για τελικιασμα οι ευθειες εκει.
-
Πολύ ωραία και τα τρία. Ωστόσο, εμείς σε "ξέρουμε". Αν γράφεις για μεγαλύτερο κοινό, ίσως θέλει μια πιο αποστειρωμένη αίσθηση; Σαν να μην μιλάς σε κάποιον που γνωρίζεις; Δεν ξέρω βέβαια. Παίρνω τον "μέσο όρο" των άρθρων που διαβάζω, ίσως το δικό σου στυλ να είναι και καλύτερο.
-
@fiverg said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Πολύ ωραία και τα τρία. Ωστόσο, εμείς σε "ξέρουμε". Αν γράφεις για μεγαλύτερο κοινό, ίσως θέλει μια πιο αποστειρωμένη αίσθηση; Σαν να μην μιλάς σε κάποιον που γνωρίζεις; Δεν ξέρω βέβαια. Παίρνω τον "μέσο όρο" των άρθρων που διαβάζω, ίσως το δικό σου στυλ να είναι και καλύτερο.
Πολύ σωστά. Κι εγώ προβληματίζομαι για το αν χρειάζεται ένα τόσο ελεύθερο στιλ. Από την άλλη, όλοι γράφουν αποστειρωμένα, δεν είναι κακό να διαφοροποιείσαι. Συν ότι θα γράφονται κι αλήθειες, όσο βέβαια μπορεί να γίνει αυτό πριν μου κόψουν τελείως τα αυτοκίνητα.
-
@fiverg said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Πολύ σωστά. Κι εγώ προβληματίζομαι για το αν χρειάζεται ένα τόσο ελεύθερο στιλ. Από την άλλη, όλοι γράφουν αποστειρωμένα, δεν είναι κακό να διαφοροποιείσαι. Συν ότι θα γράφονται κι αλήθειες, όσο βέβαια μπορεί να γίνει αυτό πριν μου κόψουν τελείως τα αυτοκίνητα.
Δεν νομίζω να σε καταλάβουν με αυτά
-
Έχε χάρη που με απορροφά τόσο το αγωνιστικό σκέλος που (για καλή σου τύχη) γλιτώνεις από τις παρατηρήσεις/υποδείξεις μου. Ευτυχώς που η γραφή σου θα δίνει ενδιαφέρον στην ανάγνωση αφού τα αυτοκίνητα γίνονται απλώς μέσα μεταφορας (ακόμα).
Όπως και να έχει καλή τύχη/διασκέδαση στην προσπάθεια σου και προσοχή στα ρεύματα γιατί κάνουν τζιζ!
Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;