-
Καλά τα λέει ο Δίας!
Απάυτωσαν την αυτοκίνηση με τις βλακείες τους.
Ειδικά τα phev μεγάλη απάτη, ειδικά στις υλοποιήσεις σε μεγάλα αυτοκίνητα.
Μειωμενες αυτονομίες, βάρος και κατανάλωση στο Θεό.Εχοντας δοκιμάσει Χ1 και Χ3 phev αλλά κουβεντιάζοντας και με κατόχους άλλων τέτοιων phev βλέπω κοινά θέματα.
Μειωμένη χωρητικότητα ρεζερβουάρ λες και μπορούν τα 30-50 χλμ ηλεκτρικής αυτονομίας να ισοφαρίσουν τα ακόμα και 20 λιγότερα λίτρα χωρητικότητας που κόβουν (πχ Χ1 phev 36 λίτρα από 51, Χ3 phev 51 από 60) αρα μειωμένη αυτονομία.
Αυξημένη κατανάλωση χωρίς τη μπαταρία λόγω βάρους.
Πραγματική ωφέλεια καθαρής κίνησης μόνο για 30-50 χλμ.
Μόνο ωφελος η δύναμη από το συνδυασμό των κινητήρων και την αμεσότητα των μπαταριών.
Καλά για τα ηλεκτρικά δεν το συζητώ... παντελώς αχρηστα για ταξίδι ... μονο σε μικρά καθημερινά θα είχαν για εμένα νόημα!
Μόνη εναλλακτική για οικονομία και αυτονομία τα diesel που βρωμάνε (και σε εμένα) και τα υβριδικά στυλ ΤΟΥΟΤΑ...
Ωστόσο για να μην φτάσουμε να οδηγούμε όλοι τα χαμηλοκάβαλα κουτάκια της TOYOTA, μόνη πρακτική λύση για καποια οικονομία στα μικρά τουρμπάκια βενζίνης που αποτελούν την πλειοψηφία των επιλογών, τα συστήματα mild hybrid που βοηθάνε λίγο στην καθημερινή κίνηση και δεν προσθέτουν βάρος.
Εγω τη νέα Χ1 θα την επαιρνα με leasing εννοείται στην έκδοση με τον 1500 και την 48V που αποδίδει 170 αλογα και έχει και καλυτερη απόδοση σε ισχύ και καλύτερη οικονομία από τον τωρινό 1500.. δοκιμασμένα αυτά που γράφω με τη νεά 2ΑΤ που πήρα μέρες για τεστ!
Η νέα Χ1 με ξενίζει λίγο στο πίσω κομμάτι της και στο εσωτερικό με την "περισσότερο σχεδιαση παρά πρακτικότητα" κεντρική κονσόλα της, όπου κατήργησαν τη ροδέλλα για το idrive και την συνεχόμενη ψηφιακή οθόνη και καντράν.
Δοκιμάζοντας τη 2ΑΤ δεν είχα θέμα μεν να κάνω με ασφαλεια και γρήγορα τις επιλογές στην touch screen αλλά ήταν ξένη και δεν με ένοιαζαν οι δαχτυλιές, ενώ και σαν σχήμα θα προτιμούσα κατι κλασσικότερο όπως στη Χ3 και στον άσσο....
Κατά τα λοιπά η νέα Χ1 θα συνεχίσει την επιτυχία της F48 ειδικά αν έρθει και με καλά πακέτα από την BMW Hellas (μην συγκρίνετε με τιμές Γερμανίας), ειναι ακόμα περισσότερο αρχοντική, ψηλότερη (205 χιλιοστά ground clearance σαν Χ3!!!) και αν κρίνω απο τη 2ΑΤ απίστευτα ανετη, ήσυχη και ποιοτική στην καμπίνα!
Σαφως στα υπόψη στην επόμενη αλλαγή!
-
@iceman7 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Καλά για τα ηλεκτρικά δεν το συζητώ... παντελώς αχρηστα για ταξίδι ...
Γιατί? Μια χαρά είναι, εφόσον κινείσαι σε ταχύτητες εντός ορίων. Με ένα καλό ηλεκτρικό άνετα πάς Θεσσαλονίκη με την στάση που θα έκανες έτσι και αλλιώς. Και είναι και πολυ πιο φτηνά από τα αντίστοιχα θερμικά!!
-
Α τελικά βγαίνει με 48v. Δεν το είχα καταλάβει. Τι ηλ μοτέρ έχει; Ξέρουμε;
-
@fanis75 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Γιατί? Μια χαρά είναι, εφόσον κινείσαι σε ταχύτητες εντός ορίων. Με ένα καλό ηλεκτρικό άνετα πάς Θεσσαλονίκη με την στάση που θα έκανες έτσι και αλλιώς. Και είναι και πολυ πιο φτηνά από τα αντίστοιχα θερμικά!!
Ε όχι και στάση για να κάνεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Άσε που με τα περισσότερα ηλεκτρικά θέλεις 2 στάσεις για σιγουριά... Διαβάστε εδώ τραγέλαφο: https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/bmw-ix-xdrive40-taxideyontas-ilektrika/
-
- Δεν πας μόνο Θεσσαλονίκη! Η Ελλάδα έχει και αλλες - πιο όμορφες - διαδρομές...
- Δεν θέλω αλλα αγχη και η αυτονομία και αν φτάνω να πάω στο σταθμό φόρτισης με γεμίζει αχρειάστο άγχος
Προσωπικά αν δεν έχω αυτονομία τουλάχιστον 600 χλμ σε c segment αμάξι δεν ασχολούμε...
Καλά για "το οδήγηση εντός οριων" δεν θα σχολιάσω γιατι μάλλον εννοείς τα νέα όρια επιπέδου ποδηλάτου που θα μας επιβάλλει η πολιτική ορθότητα ... -
@lap said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Α τελικά βγαίνει με 48v. Δεν το είχα καταλάβει. Τι ηλ μοτέρ έχει; Ξέρουμε;
mild hybrid 48V με ισχύ 14Kw (19hp) με συνδυαστική ισχύ με τον 1.5 170hp (από 156) και συνδυαστική ροπή 280Nm (από 240).
"Mild hybrid technology has enabled the BMW 223i and 220i Active Tourer models to deliver improved driving dynamics and optimised efficiency. The 48V electric motor acts as a starter generator and power booster for the engine and is now integrated into the automatic transmission. It delivers an extra 19hp when pulling away from a standstill, or during mid-range acceleration. The starter generator enhances the smoothness of the Auto Start Stop function, with the energy required stored in a 48V battery located underneath the boot, charged by recuperation during overrun and braking."
-
Όπως πάντα εξαιρετικός ο γιατρός.
Πολύ δυνατό μοτέρ είναι η αλήθεια. Ένα τέτοιο σε μικρότερο αμάξωμα στην σειρά 1 θα έκανε διάφορα. Ακόμα και στην x1 θα έχει μια κάποια διαφορά
Θα ήταν καλή προσθήκη σε μια πιο φθηνή ατμοσφαιρική σειρά 1. Bmw του λαού. Καλύπτει το κενό ροπής στις χαμηλές, χωρίς να ανεβάζει co2 σαλ
-
@lap said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Όπως πάντα εξαιρετικός ο γιατρός.
Πολύ δυνατό μοτέρ είναι η αλήθεια. Ένα τέτοιο σε μικρότερο αμάξωμα στην σειρά 1 θα έκανε διάφορα. Ακόμα και στην x1 θα έχει μια κάποια διαφορά
Θα ήταν καλή προσθήκη σε μια πιο φθηνή ατμοσφαιρική σειρά 1. Bmw του λαού. Καλύπτει το κενό ροπής στις χαμηλές, χωρίς να ανεβάζει co2 σαλ
Μια χαρά ειναι ετσι... λογικά θα μπει και σε ασσο f/l και στα επόμενα μικρά μοντέλα
-
@realzeus said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Ε όχι και στάση για να κάνεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Άσε που με τα περισσότερα ηλεκτρικά θέλεις 2 στάσεις για σιγουριά... Διαβάστε εδώ τραγέλαφο: https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/bmw-ix-xdrive40-taxideyontas-ilektrika/
Μιλάω για σοβαρά ηλεκχτρικά με αυτονομία 600χλμ στα χαρτιά. Με μια Taycan φτάνεις άνετα μέχρι Βόλο και φορτίζεις εκεί και μετά Σαλόνικα!!
Καλά για "το οδήγηση εντός οριων" δεν θα σχολιάσω γιατι μάλλον εννοείς τα νέα όρια επιπέδου ποδηλάτου που θα μας επιβάλλει η πολιτική ορθότητα ...
Μιλάω για ταχύτητα 130 χ.α.ω, όχι 90 αλλά ούτε και 180 (ή 200+ που πάει ο γάτος!!)
-
@realzeus said in BMW X1 3rd Generation 2022:
@katafractos17 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
κονόμα
Κονόμα για ποιους; Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν από αυτό και επίσης ανοίγει η αγορά σε Αμερικανούς και Κινέζους που έχουν ήδη ηλεκτρική τεχνογνωσία. Μάλλον για λόγους πολιτικής ορθότητας και θεαθήναι γίνεται.
Ίσως λοιπόν για αυτούς που αναφέρεις;
Ίσως γι' αυτούς που βγάζουν που βγάζουν επι το πλείστον ηλεκτρικά και επενδύουν πάρα πολύ και σχεδόν μόνο σε αυτό;
Ίσως για τις βιομηχανίες κατασκευής και προμήθειας υλικών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;
Ποιος ξέρει;
Εγώ δεν μπορώ να το αποκλείσω ως σχέδιο. -
Μειωμενες αυτονομίες, βάρος και κατανάλωση στο Θεό.Εχοντας δοκιμάσει Χ1 και Χ3 phev αλλά κουβεντιάζοντας και με κατόχους άλλων τέτοιων phev βλέπω κοινά θέματα.
Μειωμένη χωρητικότητα ρεζερβουάρ λες και μπορούν τα 30-50 χλμ ηλεκτρικής αυτονομίας να ισοφαρίσουν τα ακόμα και 20 λιγότερα λίτρα χωρητικότητας που κόβουν (πχ Χ1 phev 36 λίτρα από 51, Χ3 phev 51 από 60) αρα μειωμένη αυτονομία.
Εγώ πάλι που έχω PHEV, όλα αυτά δεν τα έχω δει.
Το ίδιο και ένας γείτονας που έχει το X1 σε PHEV.
Μάλιστα σε κάποια σημεία θα έλεγα ότι ισχύουν τα αντίθετα.Για παράδειγμα είναι λάθος να θεωρούμε ότι ξεκινώντας ένα ταξίδι με PHEV θα κινηθεί αρχικά ηλεκτρικά για τα πρώτα 40 χλμ και μετά θα μπει αποκλειστικά η βενζίνη.
Δεν γίνεται έτσι.
Το ταξίδι το ξεκινάς σε υβριδικό mode οπότε στην εθνική εναλλάσει τον βενζινοκινητήρα με τον ηλεκτρικό αναλόγως τις συνθήκες οδήγησης.
Ακόμη και αν φτάσεις στο σημείο να εξαντλήσεις όλο το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας, με κάθε ευκαιρία ανάκτησης ενέργειας την φορτίζει και χρησιμοποεί πάλι το ποσοστό αυτό που ανακτήθηκε και ούτω καθεξής.Μέσα στην πόλη, αν δεν αφήνεις το αυτοκίνητο αφόρτιστο, τότε ο βενζινοκινήτηρας δεν παίρνει μπρος ποτέ. Μόνο αν το θελήσεις εσύ για να δουλέψει λίγο και να μην είναι σε απραγία.
Ξεχνάς τι θα πει βενζινάδικο.Αν βρω ευκαιρία θα ανεβάσω καταναλώσεις από την εφαρμογή στο νήμα του 3008.
-
Εγώ ψηφίζω Φηβ. Ότι καλύτερο έχει γίνει τα τελευταία έτη στην αυτοκίνηση.
Και οικολογία και πολλή δύναμη -
να βοηθησω παγωμενε, πως σου φαινεται μεση καταναλωση 6.5 για 300 αλογα αυτοκινητο με ταχυτητες αυτοφωρου σε ολη τη ζωη του μεχρι σημερα, 18500km?
για γκαζια και πιγιοτητα κινησης, αστο, ουτε κουβεντα.... -
@gatoz said in BMW X1 3rd Generation 2022:
να βοηθησω παγωμενε, πως σου φαινεται μεση καταναλωση 6.5 για 300 αλογα αυτοκινητο με ταχυτητες αυτοφωρου σε ολη τη ζωη του μεχρι σημερα, 18500km?
για γκαζια και πιγιοτητα κινησης, αστο, ουτε κουβεντα....Τι τεπόζιτο έχεις ;
Φορτίζεις καθημερινά ; -
@katafractos17 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Εγώ πάλι που έχω PHEV, όλα αυτά δεν τα έχω δει.
Το ίδιο και ένας γείτονας που έχει το X1 σε PHEV.
Μάλιστα σε κάποια σημεία θα έλεγα ότι ισχύουν τα αντίθετα.Για παράδειγμα είναι λάθος να θεωρούμε ότι ξεκινώντας ένα ταξίδι με PHEV θα κινηθεί αρχικά ηλεκτρικά για τα πρώτα 40 χλμ και μετά θα μπει αποκλειστικά η βενζίνη.
Δεν γίνεται έτσι.
Το ταξίδι το ξεκινάς σε υβριδικό mode οπότε στην εθνική εναλλάσει τον βενζινοκινητήρα με τον ηλεκτρικό αναλόγως τις συνθήκες οδήγησης.
Ακόμη και αν φτάσεις στο σημείο να εξαντλήσεις όλο το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας, με κάθε ευκαιρία ανάκτησης ενέργειας την φορτίζει και χρησιμοποεί πάλι το ποσοστό αυτό που ανακτήθηκε και ούτω καθεξής.Μέσα στην πόλη, αν δεν αφήνεις το αυτοκίνητο αφόρτιστο, τότε ο βενζινοκινήτηρας δεν παίρνει μπρος ποτέ. Μόνο αν το θελήσεις εσύ για να δουλέψει λίγο και να μην είναι σε απραγία.
Ξεχνάς τι θα πει βενζινάδικο.Αν βρω ευκαιρία θα ανεβάσω καταναλώσεις από την εφαρμογή στο νήμα του 3008.
Βρε συ ξέρω πως λειτουργούν τα υβριδικά. Ξέρω ότι κάνουν ανάκτηση αλλά θέλουν προσεκτικό τρόπο οδηγησης.
Το θέματα που ανέφερα τα βιώνεις αν δεν φορτίζεις καθημερινά και αν θες να πας κάπου μακριά γιατί συνηθως τα ρεζερβουάρ τους ειναι σαφως μικρότερα.Εγώ στο ένα τεστ φόρτισα το βράδυ και είχα απόθεμα να κινηθώ στην Κηφισιας τσάμπα και το χάρηκα.
Ένας φιλος ομως που δεν μπορεί να φορτίζει έχει σοκαριστεί με το ποσο καίει στην ίδια διαδρομή γιατι απλά κουβαλάει ακόμα μεγαλύτερο βάρος. Και θέλει να το γυρίσει πίσω.
Σε αντίστοιχη περίπτωση που δεν μπορεις να φορτίσεις σε ταξίδι με ταχύτητες αυτοφόρου είσαι στη Χ3 από 8,9 με 9,8. Οκ για το βαρος και τον όγκο της αλλά τι να το κανεις όταν Αθήνα - Άραξο λόγω του μικρού ρεζερβουάρ θες ανεφοδιασμό στην ΑΟ στην επιστροφή.
Ανεπίτρεπτα πράγματα.
Φίλος με 530e που έκανε εγκατάσταση για φόρτιση στο σπίτι (800 ευρώ) κινείται μεν καθημερινά τσάμπα αλλά στο ταξίδι τους ίδιους περιορισμούς αυτονομίας.
Δεν εχω πειστεί. Hype και αυτά όπως τόσα αλλα.
Μόνο ωραίο γκάζι έχουν. -
Φίλος με 530e που έκανε εγκατάσταση για φόρτιση στο σπίτι (800 ευρώ) κινείται μεν καθημερινά τσάμπα αλλά στο ταξίδι τους ίδιους περιορισμούς αυτονομίας.
Σιγά τον περιορισμό να σταματήσεις 5' να βάλεις βενζίνη σε ταξίδι 500-600χλμ. Ούτως η άλλως θα σταματήσεις για καφέ, κατούρημα, ξεμούδιασμα κλπ.
-
-
Μιλάω για σοβαρά ηλεκχτρικά με αυτονομία 600χλμ στα χαρτιά. Με μια Taycan φτάνεις άνετα μέχρι Βόλο και φορτίζεις εκεί και μετά Σαλόνικα!!
Ούτε πριν 20 χρόνια με Μαλιακό και Τέμπη δεν κάναμε στάση. Τράτζικ... χαχα.
-
@gatoz said in BMW X1 3rd Generation 2022:
για γκαζια και πιγιοτητα κινησης, αστο, ουτε κουβεντα....Τι τεπόζιτο έχεις ;
Φορτίζεις καθημερινά ;45lt
Και ναι, στο παρκιν έχω φορτιστη. Ομως τα πολλα χιλιομετρα τα κανω σε ταξιδια σουκου, βλεπε κλασσικα εικονογραφημενσ που βαζω κατα καιρους, στην καθημερινοτητα ειμαι στα μολις 6km που συχνα πυκνα κανω και με το τζιβι για να μην σκουριαζει.
Αυτονομια, καπου στα 500 χωρις λαμπακια και λαχτάρες -
Σιγά τον περιορισμό να σταματήσεις 5' να βάλεις βενζίνη σε ταξίδι 500-600χλμ. Ούτως η άλλως θα σταματήσεις για καφέ, κατούρημα, ξεμούδιασμα κλπ.
Βενζίνη πάνω στον αυτοκινητόδρομο ; Γιατί να πληρώνω καπέλο και βασικά με τέτοιο δρόμο γιατί καν να κάνω στάση; Πήγαμε οικογενειακως Αθήνα Αλεξανδρούπολη πριν λίγα χρονια και έπαιξε μια στάση Τεμπη για φουλάρισμα επειδή στην Εγνατία δεν υπήρχαν βενζινάδικα και μια για ξεμούδιασμα πριν την Καβάλα.
BMW X1 3rd Generation 2022