Πραγματικά δε καταλαβαίνω γιατί ανά 2-3 σελίδες διαβάζουμε ξανά και ξανά τα ίδια ακριβώς με νέα ημερομηνία. Καίει, είναι βαρύ, είναι παλιό, έχει μικρό χώρο αποσκευών κλπ.
Τον Ιούλιο κλείνω 2 χρόνια με το Kuga Ecoboost 1.5 Business. Εδώ και μερικούς μήνες έβαλα το πρόγραμμα της Rica με το οποίο πήγε στα 196 άλογα και σχεδόν 30 κιλά ροπή. Το αυτοκίνητο πλέον είναι πιο σβέλτο, πιο άνετο, πιο απολαυστικό.
Σχετικά με την κατανάλωση, όταν για ένα διάστημα το κινούσα πολύ στο κέντρο και σε συνθήκες κίνησης ναι εκεί έβλεπα 9-10 λίτρα. Αλλά δε μου κάνει εντύπωση, για αυτοκίνητο αυτού του όγκου, όταν έχω φίλους πχ με Fiat Punto ή Opel Corsa που σε ίδιες συνθήκες έχουν κατανάλωση πχ 8-9 λίτρα.
Σε κίνηση σε πιο ανοιχτούς δρόμους, η κατανάλωσή μου πέφτει στα 7-8 λίτρα. Πχ για απόσταση Νέα Μάκρη - Περιστέρι μέσω Αττικής Οδού και Κηφισό χωρίς κίνηση με ταχύτητα στα 100 χλμ η κατανάλωσή μου παίζει στα 6,5 λίτρα, όπως και σε ταξίδι.
Είμαστε τριμελής οικογένεια και οι χώροι μας καλύπτουν μια χαρά, άνετο σαλόνι, μεγάλο πορτμπαγκάζ. Η δε ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων 'σιδερώνει' τα πάντα στο δρόμο.
Τώρα αν λείπουν κάποια στοιχεία ασφαλείας πχ αναγνώριση λωρίδας κλπ, δε τα θεωρώ και τόσο σημαντικές ελλείψεις.
Συνολικά λοιπόν είμαι υπερ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο και αυτά που προσφέρει σε εμένα και την οικογένειά μου.
Δεν θα πήγαινα σε καμία περίπτωση σε πετρέλαιο, εκτός κι αν πχ έκανα ταξίδια συνέχεια, ούτε θα ανέβαινα μερικές χιλιάδες ευρώ για να πάω πχ σε υβριδικό. Θα σκεφτόμουν τη λύση του φυσικού αερίου, καθώς έχω πρατήρια στο πέρασμά μου για δουλειά κλπ, αλλά δε μου αρέσει κάποιο από τα διαθέσιμα οχήματα. Σε μερικά χρόνια όμως πχ σε μία επταετία - οκταετία εκεί πιστεύω ότι θα πάω είτε σε υβριδικό είτε σε φυσικό αέριο.