-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Προσωπικά εγώ παρά τις δυσκολες συνθήκες που επικρατούν δεν έχω αγχωθεί πότε.Consider yourself lucky...
Για αυτό που λεει ο Διας έαν η μικρή επιχείρηση δεν έχει προστιθέμενη αξία είναι ορθό να μην μπορεί να επιβιώσει. Υπάρχουν οι εταιριες που βασίζονται στην ποσότητα.Ο μικρός πρέπει να βασίζεται στην ποιόητα και να έχουν αξία οι επιπλέον υπηρεσίες που παρέχει. Τελείως βασικά πραγματα.
Εξαρτάται από τον κλάδο. Σε μερικούς κλάδους τα προϊόντα είναι τυποποιημένα και βιομηχανικά, ενώ η ποιότητα μπορεί μεν να έχει κάποιες διαφορές, αλλά οι πελάτες απλά θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους με το μικρότερο δυνατό κόστος. Εκεί κατά 95% μετράει η τιμή και το άλλο 5% είναι οι προσωπικές σχέσεις και η ευελιξία που μπορεί να προσφέρει μια μικρή επιχείρηση. Όταν λοιπόν έχει το ίδιο προϊόν (από τον ίδιο προμηθευτή πρώτης ύλης), ο μεγάλος θα έχει πάντα το πάνω χέρι καθώς και σε χαμηλότερες τιμές αγοράζει και έχει την δυνατότητα να πουλήσει φτηνότερα, λόγω μεγάλου όγκου πωλήσεων.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προσωπικά εγώ παρά τις δυσκολες συνθήκες που επικρατούν δεν έχω αγχωθεί πότε.
Consider yourself lucky...
Για αυτό που λεει ο Διας έαν η μικρή επιχείρηση δεν έχει προστιθέμενη αξία είναι ορθό να μην μπορεί να επιβιώσει. Υπάρχουν οι εταιριες που βασίζονται στην ποσότητα.Ο μικρός πρέπει να βασίζεται στην ποιόητα και να έχουν αξία οι επιπλέον υπηρεσίες που παρέχει. Τελείως βασικά πραγματα.
Εξαρτάται από τον κλάδο. Σε μερικούς κλάδους τα προϊόντα είναι τυποποιημένα και βιομηχανικά, ενώ η ποιότητα μπορεί μεν να έχει κάποιες διαφορές, αλλά οι πελάτες απλά θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους με το μικρότερο δυνατό κόστος. Εκεί κατά 95% μετράει η τιμή και το άλλο 5% είναι οι προσωπικές σχέσεις και η ευελιξία που μπορεί να προσφέρει μια μικρή επιχείρηση. Όταν λοιπόν έχει το ίδιο προϊόν (από τον ίδιο προμηθευτή πρώτης ύλης), ο μεγάλος θα έχει πάντα το πάνω χέρι καθώς και σε χαμηλότερες τιμές αγοράζει και έχει την δυνατότητα να πουλήσει φτηνότερα, λόγω μεγάλου όγκου πωλήσεων.
H τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και αυτούς που κινούνται ενάντια στο ρεύμα με γνώση. Με κακή τυχή θα μας έκλεινε ο Σαμαρας το 2014 με τον υπέροχο νόμο παρακράτησης. Ευτυχώς επικράτησε η λογική.
Ο μεγάλος επικρατεί όταν η προστιθέμενη αξία είναι μικρή. Ένας μεγάλος είναι ευκολο να λειτουργήσει σαν αποθήκη και τράπεζα. Εκεί που αδυνατεί να ακολουθήσει είναι όταν χρειάζεται διαρκώς ευελιξια και βαθυα γνώση σε ένα αντικείμενο. Εκεί είναι ο ζωτικός χώρος των ΜΜΕ. Δεν είναι ροδινα όλα αλλά υπάρχει αρκετός χώρος ελιγμών.
-
Ξαναλέω, εξαρτάται από τον κλάδο. Αν βγάζεις, για παράδειγμα, μανταλάκια για τα ρούχα, δεν μπορείς να διαφοροποιηθείς σχεδόν καθόλου από άποψη ποιότητας και ακόμα και τότε οι περισσότεροι θα προτιμήσουν τα πιο φτηνά που υπάρχουν. Ακόμα και supercars να βγάζεις, στο τέλος θα σε εξαγοράσει η FIAT (Ferrari) ή η VW (Lamborghini). Σε μερικές περιπτώσεις μπορείς να κάνεις κάποια διαφορά με την ποιότητα (π.χ. τρόφιμα ΠΟΠ, ένδυση κλπ), αλλά και πάλι θα σε εξαγοράσει ένας μεγάλος αν δει ότι έχεις δυναμική (όπως με τα supercars παραπάνω, την σοκολατοβιομηχανία Παυλίδης εδώ κλπ) ή θα κλείσεις όταν έρθει η κρίση και ο κόσμος θα θέλει απλά το πιο φτηνό που υπάρχει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε μερικές περιπτώσεις μπορείς να κάνεις κάποια διαφορά με την ποιότητα (π.χ. τρόφιμα ΠΟΠ, ένδυση κλπ), αλλά και πάλι θα σε εξαγοράσει ένας μεγάλος αν δει ότι έχεις δυναμική (όπως με τα supercars παραπάνω, την σοκολατοβιομηχανία Παυλίδης εδώ κλπ)Δυστυχώς έτσι είναι...βλ. και γαλακτοβιομηχανία Στάμου, που πλέον την εξαγόρασε η ΓΙΩΤΗΣ. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να κρατήσει την ίδια ποιότητα.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Ωχ...πάνω που βγήκαν από το τρισκαταρατο Μενιδακι και άνοιξαν κάποια μαγαζιά εξαγοράστηκαν;Ναι το καλοκαίρι έκλεισε η συμφωνία. Μόλις μεγάλωσε η εταιρεία και ο κόσμος άρχισε να την εμπιστεύεται, η ΓΙΩΤΗΣ που ήθελε χρόνια να μπεί στα προϊόντα γάλακτος βρήκε την ευκαιρία. Εννοείται ο Στάμου την πούλησε, και εγώ το ίδιο θα έκανα!
-
-
Έβαλα τα κλάματα!!!
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σε μερικές περιπτώσεις μπορείς να κάνεις κάποια διαφορά με την ποιότητα (π.χ. τρόφιμα ΠΟΠ, ένδυση κλπ), αλλά και πάλι θα σε εξαγοράσει ένας μεγάλος αν δει ότι έχεις δυναμική (όπως με τα supercars παραπάνω, την σοκολατοβιομηχανία Παυλίδης εδώ κλπ)
Δυστυχώς έτσι είναι...βλ. και γαλακτοβιομηχανία Στάμου, που πλέον την εξαγόρασε η ΓΙΩΤΗΣ. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να κρατήσει την ίδια ποιότητα.
εξαιρετικής ποιότητας και τα προιόντα ΓΙΩΤΗΣ.Γιατί να πέσει η ποιότητα στο γάλα;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
εξαιρετικής ποιότητας και τα προιόντα ΓΙΩΤΗΣ.Γιατί να πέσει η ποιότητα στο γάλα;;;Θα διαφωνήσω (πολλά trans λιπαρά, φοινικέλαια, υδρογονομένα λίπη κλπ)...αλλά έστω και να είναι, πάντα η αύξηση της παραγωγής και η εντονότερη τυποποίηση και βιομηχανοποίηση, ως επι το πλείστον οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας, τουλάχιστον ως προς την αγνότητα.
Ένα απλό παράδειγμα είναι η ομογενοποίηση του γάλακτος, που πιθανώς είναι βλαβερή για τον άνθρωπο αλλά επειδή μας αρέσει το κάνουν όλες οι γαλακτοβιομηχανίες. Ο Στάμου δεν το έκανε (με αποτέλεσμα να πιάνει πέτσα το γάλα)...θα διατηρηθεί αυτό ή όχι?
-
Στα τρόφιμα πάντως η τυποποίηση μόνο καλό έχει κάνει. Πότε ακούσατε τελευταία φορά για μελιταίο πυρετό σε άνθρωπο; Παλιά το γάλα πίνονταν μόνο μετά από βράσιμο, γιατί αλλιώς... Τώρα η παστερίωση τα έχει λύσει αυτά.
Σχετικά με την ομογενοποίηση: https://www.mednutrition.gr/portal/life ... imeno-gala
ΥΓ: Το γάλα είναι άχρηστο για τους ενήλικες. Προορίζεται από την φύση ως τροφή των νεογνών.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΥΓ: Το γάλα είναι άχρηστο για τους ενήλικες. Προορίζεται από την φύση ως τροφή των νεογνών.
Δε με θυμάμαι ποτέ να πίνω άσπρο γάλα, άρα το χα κόψει από πάρα πολύ μικρός, μου φέρνει αναγούλα. Ωστόσο ρόφημα σοκολάτας πίνω και ακόμα περισσότερο σοκολατούχο (ΜΙΛΚΟ κλπ).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στα τρόφιμα πάντως η τυποποίηση μόνο καλό έχει κάνει. Πότε ακούσατε τελευταία φορά για μελιταίο πυρετό σε άνθρωπο; Παλιά το γάλα πίνονταν μόνο μετά από βράσιμο, γιατί αλλιώς... Τώρα η παστερίωση τα έχει λύσει αυτά.Σχετικά με την ομογενοποίηση: https://www.mednutrition.gr/portal/life ... imeno-gala
ΥΓ: Το γάλα είναι άχρηστο για τους ενήλικες. Προορίζεται από την φύση ως τροφή των νεογνών.
-
Συμφωνώ για το ότι το γάλα είναι άχρηστο, όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά για τον άνθρωπο γενικά. Μεγάλη συζήτηση, δεν είναι του παρόντος.
-
Η ομογενοποίηση (που ουσιαστικά αλλάζει την λιπαρή δομή αλλά και την πρωτεϊνική) ενδέχεται να προκαλεί προβλήματα...επειδή δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένο, προτιμώ να την αποφεύγω.
-
Για την τυποποίηση, συμφωνώ εν μέρη. Σαφώς η παστερίωση είναι επιθυμητή. Όμως, πολλά τυποποιημένα προϊόντα έχουν ουσίες που είναι βλαβερές αλλά επιτρεπτές. Θέλει προσοχή να διαβάζουμε τις ετικέτες.
-
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
εξαιρετικής ποιότητας και τα προιόντα ΓΙΩΤΗΣ.Γιατί να πέσει η ποιότητα στο γάλα;;;
Θα διαφωνήσω (πολλά trans λιπαρά, φοινικέλαια, υδρογονομένα λίπη κλπ)...αλλά έστω και να είναι, πάντα η αύξηση της παραγωγής και η εντονότερη τυποποίηση και βιομηχανοποίηση, ως επι το πλείστον οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας, τουλάχιστον ως προς την αγνότητα.
Ένα απλό παράδειγμα είναι η ομογενοποίηση του γάλακτος, που πιθανώς είναι βλαβερή για τον άνθρωπο αλλά επειδή μας αρέσει το κάνουν όλες οι γαλακτοβιομηχανίες. Ο Στάμου δεν το έκανε (με αποτέλεσμα να πιάνει πέτσα το γάλα)...θα διατηρηθεί αυτό ή όχι?
προς το παρόν στα παιδιά μου δίνω το κατσικίσιο του ΣΤΑΜΟΥ όποτε το βρίσκω.
εγω δεν με θυμάμαι να πίνω γάλα....
συμφωνώ οτι ο άνθρωπος δεν πρέπει να πίνει γάλα και δεν του προσφέρει τίποτα. -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Αυτό που λέει ο fanis75 ισχύει. Το γάλα Στάμου είναι σαν να οδηγάς 13αρι rallye. Πιουριλα...
Και βέβαια στα παγωτά/κρέμες η διαφορά γεύσης είναι χαοτική. Μόνο στη Ρόδο (liber) βρήκα αντίστοιχη κρέμα βανιλια (ίσως καλυτερη, ζοριστηκε να σηκωθεί το αεροπλάνο)Δοκίμασε κρέμα από τον Βάρσο στην Κηφισιά! Η καλύτερη όλων, του Στάμου συμπεριλαμβανομένης.
Και τα γιαούρτια του επίσης εξαιρετικά. Με υπέροχη πετσούλα.
-
O Στάμος τορφοδοτούσε με γάλα τον Βάρσο Χαλανδρίου πάντως, το γνωρίζω από μέσα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
O Στάμος τορφοδοτούσε με γάλα τον Βάρσο Χαλανδρίου πάντως, το γνωρίζω από μέσα.Ναι, αλλά ο Βάρσος του Χαλανδρίου δεν έχει σχέση με αυτόν της Κηφισιάς (ίσως υπάρχει συγγενική σχέση αλλά όχι επιχειρηματική).
Και η κρέμα του Βάρσου της Κηφισιάς είναι τρεις κλάσεις καλύτερη από του Στάμου!
-
Aν και θα μείνω λίγο offtopic,όσον αφορά την κατανάλωση γάλακτος δεν πρέπει να είμαστε αφοριστικοί.
Με πολλές μελέτες -και αρκετά μεγάλες κι όχι μόνο κάποιες 1-2 μεμονωμένες που είναι αρνητικές από σκανδιναβικές χώρες νομίζω-,αναφέρουν τη χρησιμότητά του,όχι μόνο για το ασβέστιο (που έχει σχεδόν την αποκλειστικότητα ως πηγή της αναγκαίας ημερήσιας πρόσληψης*),αλλά για τόσες άλλες ουσίες (πρωτεϊνες,υδατάνθρακες,ιχνοστοιχεία),ιδίως σε παιδιά και γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία ή εγκυμονούσες.Ειδικά για νεογνά και παιδιά έως 2 ετών κρίνεται από τον Παγκ.Οργανισμό Υγείας (WHO),απαραίτητη η πρόσληψή του (ιδανικά το μητρικό): 'For infants and young children
In the first 2 years of a child’s life, optimal nutrition fosters healthy growth and improves cognitive development. It also reduces the risk of becoming overweight or obese and developing NCDs later in life.Advice on a healthy diet for infants and children is similar to that for adults, but the following elements are also important:
Infants should be breastfed exclusively during the first 6 months of life. Infants should be breastfed continuously until 2 years of age and beyond. From 6 months of age, breast milk should be complemented with a variety of adequate, safe and nutrient-dense foods. Salt and sugars should not be added to complementary foods.'
Δε θυμάμαι,αλλά είχε ακουστεί είδηση για γονείς που αρνήθηκαν να χορηγήσουν γάλα σε βρέφος και κατέφυγαν σε 'εναλλακτικές' διατροφές με αποτέλεσμα να χρειαστεί άμεση νοσηλεία λόγω καχεξίας και υποθρεψίας.Αυτό θυμίζει λίγο όπως το 'κίνημα' κατά των εμβολιασμών,που μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.
Σίγουρα,δεν είναι απαραίτητη ή αναντικατάστατη διατροφή ενηλίκων -ιδίως για τους άντρες- ούτε θα βοηθήσει μια γυναίκα άνω των 50 να ξεκινήσει να πίνει γάλα για τα οστά της ή την υγεία της.Αλλά όχι ότι δεν προσφέρει τίποτα ή είναι επικίνδυνο (αν ανοίξουμε συζήτηση για τα βλαβερά προϊόντα,ακόμη και το νερό σήμερα μπορεί να περιέχει πολύ πιο επικίνδυνα συστατικά από το γάλα).
Εδώ μια μελέτη του ΕΣΥ της Μ.Βρετανίας για το γάλα και το γιαούρτι https://www.nhs.uk/news/food-and-diet/m ... rt-health/
Υ.Γ. Aν και ιατρός,δεν μου άρεσε ούτε και τώρα μου αρέσει το γάλα και πίνω 1 ποτήρι το πρωί μόνο και μόνο γιατί είναι το μοναδικό γρήγορο ρόφημα που δείχνει να με κρατάει για τουλάχιστον μισή μέρα.Οτιδήποτε άλλο αν και μου αρέσει περισσότερο (π.χ. κακάο,τσάι,χυμός κ.ά.),θα πρέπει οπωσδήποτε να το συνδυάσω με κάτι επιπλέον για να αισθανθώ πλήρης.*Απαραίτητη ημερ. πρόσληψη ασβεστίου ~1000mg. Aντιστοιχία ασβεστίου σε 1 ποτήρι γάλα ~320mg= 80 αμύγδαλα ή 7-8 κουτ. ταχίνι ή 1 κονσ.σαρδέλες ή 4 κονσ. σολωμού ή μισό κιλό λαχανικών(!) Μάλλον πιο πρακτικό είναι να πιεις ένα ποτήρι γάλα ή να φας λίγο γιαούρτι.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Σίγουρα,δεν είναι απαραίτητη ή αναντικατάστατη διατροφή ενηλίκωνΜα για αυτό μιλούσαμε μόνον, ιατρέ μου. Άλλωστε είμαστε θηλαστικά, άρα το μητρικό γάλα είναι απαραίτητο στα νεογέννητα. Το πρόβλημα είναι η βιομηχανία που έχει στηθεί και επιβάλλει την πόση γάλακτος από μεγάλους ανθρώπους. Απαίσιο άσπρο ζουμί...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Απαίσιο άσπρο ζουμί...
Είσαι λίγο υπερβολικός (αν και -καθαρά προσωπικά- συμφωνώ).
-
Ναι, αλλά βάζεις ζάχαρη και κακάο και γίνεται υπέροχο συνοδευτικό της μπουγάτσας!!!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....