Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στέφανε με το καλό!!!
Με τι θα την αντικαταστήσεις, Χ3 ή κάτι εκτός BMW?
οεο;
Φάνη ακόμα και να αλλαζα τη Χ1 δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι στην αγορά που να με ιντριγκάρει (πέρα ίσως από μια μεγαλυτερης ιπποδύναμης ή εξοπλισμού Χ1, αντε και συνδυασμού αυτών ), και αυτό παρότι αυτό που εγώ βλέπω από τη BMW σε επίπεδο συνεργείων, after sales κλπ δεν με ενθουσιάζει (ειδικά συγκριτικά με ΤΟΥΟΤΑ).
Πολύ φιγούρα και απο ουσια λίγα και δη απιστευτο πια ολιγοπώλειο, δηθενιά και παπάρια premium υπηρεσίες (το να μην ειναι ανοιχτο συνεργείο δικτύου Σαββατο είναι χαρακτηριστικό).
Αντίθετα αν τελικά εμπαινα στην απαίσια και ψυχοφθόρα διαδικασία να προβω σε πώληση ιδιωτικά προς το παρόν δεν θα έπαιρνα τίποτα!
Με το μεγάλο οικογενειακό κάνουμε ελάχιστα χιλιόμετρα ετησίως (έχω σε 21 μηνες μόλις 8800 και από 1/9 έως σήμερα έχω κάνει μονο 60 χιλιόμετρα στις 20/10).
Αν κιόλας δεν διάλεγα φέτος διακοπές στη Β. Ελλαδα με εξαρχής σκεπτικό να κάνω και κανα χιλιόμετρο με το αμάξι (είναι για να γελάς η επιλογή διακοπών λαμβάνοντας υπόψη και το όχημα) θα μιλάγαμε για -2300 χλμ ακόμα (και ΟΚ δεν τρελάθηκα κιόλας με τα μέρη πολύ δε περισσότερο με τις θαλασσες!)
Οπως έχω ξαναγράψει δεν ειμαι ανθρωπος της εκδρομής και του ξεσπιτώματος.
Ειδικά χειμώνα που νυχτώνει και νωρίς και δεν έχεις τι να κανεις, προτιμώ να αρράξω σπίτι και να ξεκουραστώ με όλες μου τις οικιακές ανέσεις (όσο λίγο χρόνο αφήνουν οι υποχρεώσεις είτε των παιδιών - διαβάσματα, πάρτι, αθλητισμός - είτε του σπιτιού) παρά να πάω στα χιόνια ή σε κανα χωριό (εχω σπίτι πλήρως ανακαινισμένο με θέρμανση κοντά σε Ιτέα/Αμφισσα και παρακινώ το θειο μου να το σκοτώσει να παρει τα λεφτά να τα φαεί μην μας επιβαρύνει - όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως χρονικά - γιατί ένα εξοχικό θέλει να πηγαίνεις να το βλέπεις).
Οσο και σε ξεκουράζει ένα τοπίο τόσο με κουράζει η ετοιμασία ή επιστροφή αλλά ακόμα και η διαδρομή (τη βαριέμαι σχετικά την οδήγηση ασε που δεν μπορώ να οδηγήσω νυχτα).
Αλλά και καλοκαίρι με το μεγάλο θα πάμε μόνο κάπου μακριά και ελεγχόμενα. Στη Βόρεια Εύβοια πχ που πάω και αφήνω την οικογένεια δεν παίρνω ποτε το μεγάλο αμάξι, πάμε με το δεύτερο της γυναίκας που είναι 'μπαρουτοκαπνισμένο' γιατί μεσολαβεί ferry και εκει δεν έχουμε τοση ανεση στο παρκινγκ - ευτυχως που έχει εκεί και το civic του 95 o πεθερός και πάμε και σε κανα διπλανό χωριό ).
Ενόψει αυτών σκέψεις για άλλο αμάξι θα γίνουν μετα τον 4/2020 όταν λήγει η μίσθωση του καθημερινου μου σκυλιού (108).
Τότε μάλλον θα δώσω προκαταβολή τη Χ1 για να μισθώσω (με leasing ή τα καινούργια με την επιστροφή του αμαξιού την 4ετια) κανα Β SUV να μπορώ να το χρησιμοποιώ τόσο καθημερινά όσο και για καμιά άλλη διαδρομή, χωρίς τις εννοιες της ιδιοκτησίας (οπως ελεγα σήμερα και με το φίλο Δ/ντα της Avis η αγορά οδηγείται πλέον προς τις μισθώσεις.. η εποχή της ιδιοκτησίας παρήλθε) ...
Μέχρι τότε η Χ1 μένει για τα ελάχιστα ετήσια χλμ που της αναλογούν και ας χάνει σε αξία (εκτός αν μου γίνει καμια καλή προσφορά από γνωστό χωρίς μα και μου να πάρω τώρα τα φράγκα να πάω και ένα μηνα ΗΠΑ που το έχω απωθημένο).
Αλλωστε παράπονο από το αμάξι δεν έχω ενώ εχουμε φτιάξει και τόσο καλή παρεα με τα παιδιά στο X1 club που είναι από μόνοι τους ένας καλός λόγος να μένω χωρίς κάποια αλλαγή (και ας πηγαίνω σε κάποιες συναντήσεις με το 108 )!