-
Δε ξέρω αν το CVT του Γιάρις είναι το ίδιο με του Lexus 400 που έχω αλλά στην περίπτωση του Λέξους πραγματικά δε βλέπω κανένα μειονέκτημα σε σχέση με DCG κλπ Βέβαια με 2 ηλεκτροκινητήρες στο κικντάουν και ροπή αντίστοιχη 3λιτρου ντίζελ ούτε βουητά ακούω ούτε τπτ, μιλάμε για πολύ δύναμη και επιταχύνσεις σαν να οδηγείς 1 τόνο και όχι 2
-
Και εγώ στο RX 270 της γυναίκας μου ποτέ δεν άκουσα θορύβους σε επιταχύνσεις κλπ. Μια χαρά ήσυχο και τρομερά απαλό στις αλλαγές. Ε, βεβαια στα κικ-νταουν δεν ειναι και το πιο γρήγορο αλλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν ειναι φτιαγμένο για ταρζανιές. Δε ξέρω τι ακούει ο κόσμος... εκτός αν της Λεξους έχει κάποια ειδική τεχνολογία.
-
Απλά οι Lexus έχουν ηχομόνωση.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Περισσότερα db θορύβου από τον D4D diesel δεν νομίζω να κάνει το hybrid. Απλά κρατάει σταθερά στροφές μέχρι να επιτευχθεί το μωτ που θέλουμε. Ναι δεν είναι το πιο άμεσο αλλά είναι αρκετά αξιόπιστο. Αλλιώς δεν θα στηριζόταν σε αυτόν τον τρόπο μετάδοσης μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων (scooters).
Aν δεν βυθίζεις το πόδι μέχρι πχ μέση/πάτωμα για να πιάσεις παραπάνω χιλιόμετρα αλλά ανοίγεις προοδευτικά το γκάζι δεν κάνει ούτε κιχ -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Να “κουράσει” το ημιαυτόματο του 108/aygo που έχει το φαινόμενο του λοξυγγα να το συζητήσουμε.Έχεις προσπαθήσει να αφήνεις λίγο το γκάζι την ώρα της αλλαγής για περιορίζεται το φαινόμενο του λοξυγγα;
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Σε αυτο το κιβωτιο αν κινησε σε ρυθμους βολτας και σηκωνεις το ποδι οταν αλλαζεις απο τα αυτακια ή ενστικτωδως εχεις μαθει ποτε να σηκωνεις το ποδι στην επιλογη της αυτοματης λειτουργιας, ειναι τοσο ομαλο που δεν καταλαβαινεις την αλλαγη.
Αν οδηγεις οπως στα αλλα αυτοματα πατιναρει σε καθε αλλαγη.
Δεν ειναι αυτοματο αλλα χειροκινητο με αυτοματοποιημενη διαδικασια αλλαγης σχεσης. Εχει διαφορα στον τροπο λειτουργιας. Αν δουλευτει με τον τροπο που δουλευεται και το χειροκινητο ειναι απολαυστικο και ξεκουραστο -
Το έχω ήδη ανακαλύψει μετά από 2 χρονια καθημερινής χρήσης πως λειτουργεί και πράγματι μειώνεται αισθητά το φαινόμενο. Απλά για τον άνθρωπο που θα κάτσει πρώτη φορα ή θα το οδηγεί εδώ και εκεί το κλώτσημα είναι ικανό να τον εκνευρίσει ή απλά ξενισει.
-
Τώρα μιλάτε για cvt γενικά ή για το e-cvt του υβριδικού Yaris που είναι τελείως άλλο πράγμα γιατί κλωτσήματα και περίεργα δεν διαπίστωσα , ο δε θόρυβος που κάποιοι λενε εγω τον ακούω σαν σοφιστικέ ήχο σε σχέση πχ με τον σαν τρακτέρ θόρυβο που ακόμα και σήμερα κάνουν κάποια πετρέλαια , πχ fiesta , corsa πόσο μπροστά το D4-D μοτερ και σε αυτόν τον τομέα!
-
Νομίζω μιλάνε για τα αυτόματο κιβώτια του PSA που μπαίνουν στα Aygo , 108 , C1 , και στο προηγούμενο C4 cactus , που είναι σαν ημιαυτόματο κιβώτιο , κάπως...όπως τα παπάκια αν το θέτω σωστά, θέλουν τρόπο με το γκάζι για να αλλάζουν ταχύτητες ανεπαίσθητα.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Και καλα της πσα.. Της αισιν ειναι αλλα η πσα βαζει το ονομα της.
-
Το κιβώτιο είναι όντως ένα θέμα και η ηχομόνωση είναι απλά αποδεκτή. Όμως στην περίπτωση του yaris απλά δεν σε νοιάζει. Στο auris για παράδειγμα που σαν μεγαλύτερο αυτοκίνητο που είναι έχεις περισσότερες απαιτήσεις τα δύο συγκεκριμένα μειονεκτήματα εμένα προσωπικά με απομάκρυναν από την ιδέα κατοχής του. Σαν τιμωρία το έβλεπα. Η ανάμνηση που έχω από το test drive του είναι ότι ήταν αργό και θορυβώδης (το auris πάντα).
Στην περίπτωση του yaris όμως τα πράγματα αλλάζουν. Μαζί με το VW e-up (αποκλειστικά ηλεκτρικό) είναι οι δύο κορυφαίες επιλογές για κίνηση στην πόλη άντε και λίγο έξω από αυτή. Το yaris που οδήγησα εκτός των άλλων είχε μάλιστα και κάμερα οπισθοπορείας! Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ και το i3 αλλά το κόστος απόκτησης είναι εξωφρενικό.
Yaris και e-up λοιπόν για κίνηση στην πόλη. Αυτός που θέλει και το κάτι παραπάνω σε χώρους και αποστάσεις πάει στο yaris αυτός που θα μείνει 'εντός των τειχών' στο e-up. -
Για να μην δημιουργουνται παρεξηγήσεις το μοντελο hybrid 2018 έχει αρκετές βελτιωσεις στην ηχομόνωση όποτε είναι διαφορετική η εμπειρία των χρηστων. Ο κινητήρας ακόμη και έαν βρεθεί στα βαθυα κόκκινα του power (ασπρα για να κυριολεκτούμε) έρχεται διακριτικότερα από οτι στο παρελθόν ενώ κάποιοι ήχοι από την μετάδοση πλεον δεν μπαίνουν στο εσωτερικό.
Τα i3 ,e-up τα είχα δοκιμάσει και παρότι το ι3 μας άρεσε πολύ, το μεγαλύτερο κόστος και η έλλειψη γνώσης των ανθρώπων εδώ μας στείλανε σε πιο συμβατικές λύσεις.
Για μένα το yaris hybrid έχει μια σημαντική έλλειψη. Βρίσκω ανουσια την διχρωμία στο bi-tone (η μαύρη οροφή τραβάει περισσότερο τον ήλιο και καις περισσοτερο για κλιματισμό) . Στην οροφη θα έπρεπε να έχει φωτοβολταικό πανελ ώστε να φορτίζει μια βοηθητική μπαταρία η όποια θα τροφοδοτει τα δευτερεύοντα ηλεκτρικά στοιχεία του αυτοκινήτου (φώτα, κλιματισμό, ραδιο κα). ήδη το κάνουν στο prius και δεν θα ήταν μεγάλο το κόστος για το yaris hybrid.
-
Καλησπέρα,
Καθώς είμαι σε αναζήτηση αντικατάσταση του δεύτερου (της οικογένειας) αυτοκινήτου πόλης, είμαι μεταξύ του Yaris 1.0 και του Hybrid.
Ως μελλοντική τεχνολογία και ευκολία, ξεκάθαρα κλίνω προς το Hybrid.
Ένα σημείο μόνο με ξενερώνει στην Toyota. Γίνεται να αγοράζεις τόσο σύγχρονο αυτοκίνητο με τόσα ηλεκτρονικά και να έχει η βασική έκδοση (Active), πίσω παράθυρα με ΧΕΡΟΥΛΙΑ;;;
Πού ζούμε;;;
-
Ναι είναι δυνατόν! Σε όλα τα supermini οι βασικές εκδόσεις έχουν χειροκίνητα πίσω παράθυρα.
Εδώ υπάρχουν κάποια supermini που και στις (παν)ακριβες τους εκδόσεις δεν έχουν καν τη δυνατότητα πίσω ηλεκτρικών παραθύρων (π.χ. Nissan Micra). -
Στην βασική του Yaris με τον 1000ρη κινητήρα που κάνει ~12000 ευρώ, ίσως άλλες εποχές να ήταν πιο κατανοητό.
Στο Yaris το Hybrid με τα 16500 ευρώ όμως, είναι αστείο να μιλάμε για πίσω μη ηλεκτρικά παράθυρα.
Κατά τα άλλα η Toyota φοράει σε ΟΛΕΣ τις εκδόσεις του Yaris το Safety Sense, για λόγους ασφαλείας.
Πέραν της πρακτικότητας, έχει ενδιαφέρον να μάς αναλύσει σε επίπεδο ασφάλειας, τί γίνεται όταν οδηγάς και ένα παιδί πίσω έχει την ικανότητα να ανοίξει το παράθυρο μόνο του και να πηδήξει.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Στην βασική του Yaris με τον 1000ρη κινητήρα που κάνει ~12000 ευρώ, ίσως άλλες εποχές να ήταν πιο κατανοητό.Στο Yaris το Hybrid με τα 16500 ευρώ όμως, είναι αστείο να μιλάμε για πίσω μη ηλεκτρικά παράθυρα.
Τότε τι να πουν κι αυτοί που έδωσαν 18 χιλιάρικα για τη σούπερ ντούπερ έκδοση του Micra και δεν μπορούν να βάλουν πίσω ηλεκτρικά παράθυρα ούτε ως έξτρα;
Εσύ παρόλ' αυτά με το Yaris είσαι 'τυχερός': αν συνεχίζει να σε ενοχλεί η έλλειψη πίσω ηλεκτρικών παραθύρων, μπορείς να σκάσεις καναδυό χιλιάρικα παραπάνω να ανέβεις έκδοση και να λυθεί το πρόβλημα.
Πέραν της πρακτικότητας, έχει ενδιαφέρον να μάς αναλύσει σε επίπεδο ασφάλειας, τί γίνεται όταν οδηγάς και ένα παιδί πίσω έχει την ικανότητα να ανοίξει το παράθυρο μόνο του και να πηδήξει.
Εντάξει, μην το χοντραίνουμε. Εξοπλισμός άνεσης είναι, όχι ασφαλείας...
-
Στο Hybrid, για την επόμενη έκδοση που έχει ηλεκτρικά πίσω παράθυρα, ανεβαίνεις περίπου 1200 ευρώ.
-
Με κλειστα μάτια πάρε το yaris hybrid active plus.
αξίζει με το παραπάνω τα λεφτα του. Δεν είναι μόνο τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα.
Υπάρχει η ιδανική για την πόλη πίσω κάμερα καθώς και στοιχεία που κάνουν την αστική διαδρομή απολαυση (δερματινο τιμόνι, λεβιές ταχυτήτων)
-
Δηλαδή να δώσει κανείς σχεδόν 18000 για αυτοκίνητο πόλης.
-
Δεν θελω να φανω ως κριτης των λεγομενων καποιου, αλλα το δερματινο τιμονι με ποια εννοια ειναι απολαυση στην πολη σε συγκριση με ενα μαλακο μεν πλαστικο δε.
TOYOTA YARIS HYBRID 1.5 2018