Εγώ πάλι θα πάω με άλλη αφετηρία . Μίλησα ήδη για το θέμα των χώρων και όρισα ποιά αυτοκίνητα σεντάν θα έμπαιναν στο τετράδιο , οπότε 3άρες και c class απορρίπτονται . Δεν έχω μπεί στο καινούργιο S60 , αλλά το προηγούμενο ήταν πολύ μικρό . Πάντα με το ύψος το δικό μας που είναι και του γιατρού .
Τα suv έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα . Είναι θέματα , αναγκών , κεφιού και διάθεσης τι θέλουμε .
Ενα άλλο βασικό θέμα για μένα είναι το αισθητικό . Ετσι πραγματικά βλέπω με οίκτο όσους έχουν αγοράσει την προηγούμενη Χ1 , τσαρούχι πολυτελείας και Tiguan , αμάξι με σχήμα μετά από τρακάρισμα από πίσω από νταλίκα
Αντίθετα τα τωρινά τους μοντέλα είναι απόλυτα αποδεκτά , με τις γερμανικές εμμονές στο εσωτερικό τους που δεν το λες και μοντέρνο .
Αισθητικά δεν μου αρέσει το νέο Kuga , το προηγούμενο ήταν πιό όμορφο .
Στο αισθητικό κομμάτι αν μιλάμε για σεντάν πάσχει και το μοντέο , αλλά λιγότερο το ινσίνια και το 508 . Αλλά το μοντέο έχει άλλες χάρες .
Πάμε τώρα στα βασικά . Για μένα έχει μεγάλη σημασία το vfm και όταν αυτό έχει συγκρίσεις τότε πας στο επίπεδο που οι συγκρίσεις λιγοστεύουν . Εδώ λοιπόν η Χ1 δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο καλύτερο αυτοκίνητο από τα άλλα της κατηγορίας μεγέθους της , όσο θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με τα λεφτά που ζητάει .
Οταν πέρναγα εγώ την κρίση των 40 , ήταν και οι εποχές της αφθονίας τότε και των εταιρικών αυτοκινήτων , επέλεξα να πάω στην επόμενη κατηγορία και πήρα Grand και μετά ML . Δεν πήρα Χ5 γιατί η πρώτη γενιά αισθητικά ήταν για γέλια και για να έχεις κράτημα , έχανες σπονδύλους ....
Τότε όμως αφού απομυθοποίησα την έννοια του πρεστίζ και των premium , αφού είχα θέματα με βλάβες , το κύριο πρόβλημα ήταν ότι στο μεν εσωτερικό είχαμε πολλούς δρόμους με στροφές και τα ψηλά αμάξια ήταν κουραστικά , στο εξωτερικό κάτι στέισον τρίλιτρα ντίζελ σε ξεφτίλιζαν και όταν η τιμή της βενζίνης από 0,70 πήγε στο 1,20 , στο 50άρικο , έβγαζες δεν έβγαζες 200 χλμ .
Ετσι επειδή με την αρχή της κρίσης , μας τελείωσαν και τα εταιρικά κατέβηκα σε μεγάλο σεντάν κατηγορίας D-Ε , αλλά με σωστό vfm .
Οι εποχές όμως άλλαξαν μετά από 8-9 χρόνια .
Σήμερα με πολλά χλμ αυτοκινητόδρομων και ακριβά καύσιμα , ένα μικρομεσαίο , ή και μικρό suv , με κινητήρα ντίζελ είναι μια καλή λύση , καλύτερη από οτιδήποτε άλλη .