-
Το θεμα ειναι οτι πρεπει να χασεις το μεροκαματο στο Μπουρδελισταν για να βρεις το δικιο σου...
-
Καλημέρα σε όλους.
Καταρχάς για τροχονόμους δεν περίμενα να υπήρχ ετόση ασχετοσύνη. Δεν έχω συναναστραφεί, δεν με έχουν σταματήσει και ποτέ, οπότε δεν έχω εικόνα.
Από ότι έμαθα ο άνθρωπος πήγε στο υπουργείο, σε αστυνομία (νομίζω στην γενική διεύθυνση χωρίς να είμαι σίγουρος) και όλοι του είπαν δίκιο έχετε αλλά τώρα δεν αλλάζει κάτι. Πήρε τηλ και μίλησε με τον διοικητή του τμήματος όπου του κράτησαν το δίπλωμα (δεν αναφέρω μέρος για να μην έχουμε τπτ περίεργο) και του πούλησαν μικροτρελίτσα. Γενικά του είπαν μόνο άμα το τρέξεις με δικηγόρους κτλ θα δικαιωθείας, αλλά τώρα με 200 ευρώ ξεμπερδεύει, ενώ αλλιώς...
Δυστυχώς αυτοί είμαστε, αλλά το χειρότερο είναι ότι αυτούς δνε θα τους ελένξει ποτέ κανείς.
-
Δε χωρούσε στον τίτλο η πλήρης περιγραφή οπότε επανορθώνω εδώ:
*Αυστηροποιείται το νομοθετικό πλαίσιο για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος από οδηγό ο οποίος είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής στις μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, τις οποίες δέχθηκε σήμερα στο υπουργείο.Ο υπουργός παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες προβλέπουν την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η δια βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης.
Παράλληλα, o κ. Κοντονής επισήμανε ότι ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.
Τέλος, οι μητέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις θέσεις του κ. Κοντονή, αλλά και για τη συνάντηση που είχαν μαζί του και τόνισαν την ανάγκη επαγρύπνησης της πολιτείας στα ζητήματα αυτά.
*
Πηγή -
Μακάρι ,μακάρι να γίνει και να εφαρμοστεί με τη μέγιστη αυστηρότητα !
-
Οι νόμοι είναι καλοί μόνο όταν τηρούνται. Αν δεν τηρούνται είναι δώρο άδωρο.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Οι νόμοι είναι καλοί μόνο όταν τηρούνται. Αν δεν τηρούνται είναι δώρο άδωρο.Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται σχεδόν ποτέ. Μπλόκα έχω να δω εδώ και 3 χρόνια και δυστυχώς εκεί που γίνονται το ξέρουν οι περισσότεροι και απλά πηγαίνουν από αλλού. Μακάρι να εφαρμοστούν οι ποινές, αλλά θα ήθελα και πιο αυστηρές, π.χ. πιο μεγάλα πρόστιμα και σε περίπτωση που πιάσουν κάποιο μεθυσμένο να του παίρνουν δια βίου το δίπλωμα και να μην τον αφήσουν να οδηγήσει ξανά με την πρώτη, είτε εμπλακεί σε τροχαίο είτε όχι. Επίσης για κόκκινο, αντικανονικό προσπέρασμα, απαγορευτικά και στοπ μεγαλύτερα πρόστιμα και γενικότερα καλύτερη αστυνόμευση, γιατί τα έχουν αφήσει όλα στην τύχη τους. Και από μπροστά τους με κόκκινο να περάσεις σε γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Μακάρι ,μακάρι να γίνει και να εφαρμοστεί με τη μέγιστη αυστηρότητα !+1
-
Εισέρχομαι στην Εθνική οδό,πιάνω τη λωρίδα επιτάχυνσης. Όπως ξέρουμε σε τέτοια σημεία πολλές φορές έχει το ανάποδο τρίγωνο ή ακόμα και ΣΤΟΠ. Εαν εγώ βρίσκομαι στη λωρίδα επιτάχυνσης και έχω κάθε πρόθεση να δώσω προτεραιότητα αλλά κάποιος που ήδη βρίσκεται επί της εθνικής οδού πατήσει πάνω στις γραμμές πάνω στο οδόστρωμα και έρθει και με τρακάρει, ποιος φταίει?
-
Τολμω να πω χωρις να εχω διαβασει τον ΚΟΚ ,εκεινος.
-
Η λογική λέει ( ο ΚΟΚ δεν ξέρω) ότι μετακίνηση από το δεξί ρεύμα στη λωρίδα επιτάχυνσης δεν επιτρέπεται.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Η λογική λέει ( ο ΚΟΚ δεν ξέρω) ότι μετακίνηση από το δεξί ρεύμα στη λωρίδα επιτάχυνσης δεν επιτρέπεται.+1
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης που διαρρέει σενάρια επί σεναρίων για διάφορα, για το κοινωνικό μέρισμα, για φορολογίες επί φορολογιών κλπ. σκέφθηκαν να αναμορφώσουν και τον ΚΟΚ.
Διαβάζουμε λοιπόν την παραφιλολογία για πρόστιμα με εισοδηματικά κριτήρια,για κυρώσεις και επιπτώσεις κλπ.
Αν θέλετε, διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.rizopoulospost.com/sarwtikes ... -ston-kok/ή όπου αλλού.
Να στενέψω λίγο την απορία μου (να μη το θέσω αλλιώς) για το παρακάτωΠροτείνει ο επερχόμενος ΚΟΚ λοιπόν:
Απευθείας αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, λόγω:Χρήσης κινητού τηλεφώνου χωρίς την χρήση ακουστικών ή χωρίς την τοποθέτηση κινητού σε ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση.
Παρεμπόδισης ραμπών διάβασης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) ή στάθμευσης σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.
Χρήσης της λωρίδας εκτάκτου ανάγκης (Λ.Ε.Α.)
Παραβίασης διατάξεων για τη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους
Παραβίασης διατάξεων για τη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών
Ρίψης αντικειμένων ή ουσιών που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως το τσιγάρο
Μάλιστα επισημαίνεται πως στην περίπτωση υποτροπής -αν ο οδηγός επαναλάβει την παράβαση- μέσα σε ένα 6μηνο από την προηγούμενη, τότε θα αφαιρούνται πινακίδες και δίπλωμα απευθείας για διπλάσιο χρονικό διάστημα (120 ημέρες), ενώ ο παραβάτης θα πρέπει να δώσει ξανά εξετάσεις για την επανέκδοση του διπλώματοςΕΡΩΤΩ ΩΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Τι φταίει το όχημα για την όποια παραβατικότητα; Πως είναι δυνατόν να αφαιρείς τη χρήση περιουσιακού στοιχείου που δεν ανήκει υποχρεωτικά στον οδηγό;
Πως είναι δυνατόν να αποστερείς μια οικογένεια από το μεταφορικό της μέσον;
Και ένα ακόμη ως πανέξυπνοι που το παίζετε νομοθέτες. Πως επιβάλλεις κυρώσεις στον οδηγό και το όχημά του για τη μη χρήση ζωνης από τρίτους επιβάτες; Από πότε έχουμε συλλογική ευθύνη; Θα παίρνουν τις πινακίδες και από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αν κάποιος επιβάτης δε φόρεσε ζώνη;
Τα υπόλοιπα, κυρώσεις στον οδηγό, αφαίρεση διπλώματος, πρόστιμα προς συζήτηση.
Παρατήρηση: στις παραβάσεις πρώτης επικινδυνότητας βλ. παραπάνω που θέλουν να σου παίρνουν το αυτοκίνητο, δε βλέπω παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και ΣΤΟΠ. Αχρωματοψία στις ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ παραβάσεις έχουν αυτοί οι τύποι; -
Το αυτοκινητο ειναι ξεχωριστει οντοτητα και για αυτο δεν θα πρεπει να τιμωρειτε ? Αν γινεται μονο αφαιρεση του διπλωματος πως θα μπορει να ελεγχεται οτι οντως ο οδηγος δεν οδηγει το αυτοκινητο χωρις διπλωμα? Για το ελεγχο αυτο θα πρεπει στείνει καθε 200μ μπλοκο και να σταματαει ολα τα αυτοκινητα να ελεγχο υπαρξης διπλωματος? Ή μηπως για το διαστημα της αφαιρεσης να προσωποκρατειται σε κανενα αστυνομικο τμημα? Τουλαχιστον τωρα με την αφαιρεση πινακιδων ειναι πιο ευκολα να εντοπιστει ο οδηγος που παραβαινει την απαγορευση.
Αν ο παραβατης σκεφτεται μηπως η οικογενεια του μεινει χωρις μεταφορικο οχημα για ενα διαστημα, αυτο ας το σκεφτει αυτο πριν κανει την παραβαση. Οσο αφορα της ζωνες ασφαλείας ο οδηγος ειναι ο 'αρχοντας' του οχηματος και μπορει να απαιτησει-επιβαλει να φορουν ολοι οι επιβατες ζωνες ασφαλειες. Οπως συνηθησανε οι οδηγοι και συνοδηγοι να φορανε ζωνη απο τις εποχη οπου δεν υπηρχαν καν ζωνες και μετα υποχρεωθηκαν να τοποθετησουν και οσοι δεν ειχαν και συνηθισανε μετα να φορανε ετσι θα συνηθησουν και επιβατες πισω. Ως συνηθως στα πισω καθισματα καθονται τα παιδια της οικογενειας, αν δεν μπορει να επιβληθει ως γονεας στα παιδια του καλυτερα τοτε να παραδωσει τα παιδια σε κανενα ιδρυμα. Αν οι επιβατες ειναι 3α ατομα ενηλικα δεν νομιζω οτι αν καποιος του ζητησει να βαλουν ζωνη θα αρνηθουν . Αν τυχει τοτε υπαρχει το ρητο No belt, No drive. Οσο αφορα για τις ζωνες σε λεωφορεία, οσες φορες ειχε τυχει να ταξιδεψω με εκδρομικά ο οδηγος ζητουσε να βαλουν ολοι ζωνη και πριν ξεκινησουμε ο συνοδηγος το ελενχε. Νομιζω οτι εχει και το δικαιωμα να σου αρνηθει να ταξιδεψεις αν δεν τηρεις του κανονες ασφαλείας.
Καποια στιγμη θα πρεπει να γινουμε άνθρωποι και να τηρούμε τους κανονες και το καλο μας και για το καλο των γυρω μας που δεν φταινε και σε τιποτα για τις μαλακιες μας.
Ολα τα αλλα τα θεωρω δικαιολογιες για να συνεχισουμε να ειμαστε παρανομοι και να παιζουμε με τις ζωες των γυρω μας.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Απο νομους χορτασαμε,απο πραξεις κ αποτελεσματα πασχουμε,μακαρι να ισχυσουν οι νομοι καποια στιγμη μηπως κ γινουν πιο ανθρωπινοι οι δρομοι κ η καθημερινοτητα μας.
Παιδια δεν εχω ακομη κ απορω πως βαζουν καποιοι τα δικα τους μεσα χωρις ζωνη,εδω την ανηψια μου που βαζω στο αμαξι χρονια τωρα ποτε δεν τις επετρεψα να μην φορεσει ζωνη,καταφερα να τις περασω οτι βαζουμε παντα υποχρεωτικα ασχετα με τα προστιμα κτλ. -
Δεν αφήνουν τα κοψε ραψε στους νομούς και να βγάλουν καλύτερα τους τροχονόμους να γράψουν κοσμο και ειδικά τους δικυκλιστες που κάνουν ότι μλκια τους έρθει.
-
Ο χρήστης Vasilis Type R έγραψε:
καταφερα να τις περασω οτι βαζουμε παντα υποχρεωτικα ασχετα με τα προστιμα κτλ.+1
Πες τα καλέ μου άνθρωπε. Δεν είναι θέμα νόμου, είναι θέμα κοινής λογικής. Για τη δική μας προστασία πρέπει να γίνονται όλα αυτά, όχι επειδή το λέει ο νόμος. Δυστυχώς όμως είμαστε ζώα στο θέμα της οδήγησης, όπως και σε πολλά ακόμα. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Δεν αφήνουν τα κοψε ραψε στους νομούς και να βγάλουν καλύτερα τους τροχονόμους να γράψουν κοσμο και ειδικά τους δικυκλιστες που κάνουν ότι μλκια τους έρθει.Δε μπορεί να υπάρχει ένα όργανο ανά κάποια απόσταση και να κάνει το μπαμπουλα σε ενήλικες...
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει σωστή παιδεία δε μπορεί να αλλάξει κάτι. Πόσο μάλλον όταν οι νέοι γονείς δεν μαθαίνουν στα παιδιά τους ποιο είναι το σωστό.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Δεν αφήνουν τα κοψε ραψε στους νομούς και να βγάλουν καλύτερα τους τροχονόμους να γράψουν κοσμο και ειδικά τους δικυκλιστες που κάνουν ότι μλκια τους έρθει.Κυριολεκτικά όμως 'ότι μ@λ@κί@ τους έρθει'. Παραδείγματα άπειρα καθημερινά και συνεχόμενα. Σήμερα μπροστά μου παπάκι να κάνει σφήνες μεταξύ κινούμενων οχημάτων, και επειδή μια κοπελίτσα δεν του άνοιξε δρόμο δηλαδή να φύγει από τη λωρίδα της με κίνδυνο να τρακάρει η ίδια, σταμάτησε πάνω στο δρόμο, μπλόκαρε τη κυκλοφορία και άρχισε και την έβριζε. Σε τέτοιες περιπτώσεις εμένα πολύ με φοβάμαι, γιατί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και καμιά ώρα αντί να τον γαμοσταυρίσω θα πατήσω κανέναν από δαύτους και θα με τρέχουν στα δικαστήρια....
-
Ο χρήστης trader έγραψε:
καταφερα να τις περασω οτι βαζουμε παντα υποχρεωτικα ασχετα με τα προστιμα κτλ.
+1
Πες τα καλέ μου άνθρωπε. Δεν είναι θέμα νόμου, είναι θέμα κοινής λογικής. Για τη δική μας προστασία πρέπει να γίνονται όλα αυτά, όχι επειδή το λέει ο νόμος. Δυστυχώς όμως είμαστε ζώα στο θέμα της οδήγησης, όπως και σε πολλά ακόμα.+1000
-
*Καταργείται κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ΚΟΚ, η δυνατότητα των παραβατών για έκπτωση 50%, όταν εξοφλούνται οι κλήσεις της Τροχαίας εντός 10ημέρου.
Παράλληλα, με τον νέο ΚΟΚ τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα. Επίσης θα υπάρξει διαβάθμιση των παραβάσεων, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους. Ειδική παράβαση θα είναι οι χειρονομίες (π.χ. φάσκελα) από επαγγελματίες οδηγούς. Ακόμη, ενιαία βάση δεδομένων δημιουργείται για οχήματα με στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και τη Βάση Δεδομένων για Οδηγούς, οι οποίες θα διασταυρώνονται μεταξύ τους. Επίσης, στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες, που θα πληρώνονται ανάλογα με τα διανυόμενα χιλιόμετρα εντός αυτών. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται μέσα στον Δεκέμβριο.
*
Πηγή
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.