Καλά πας Seafarer. Με παρόμοιο τρόπο κινούμαι και εγώ. Μόνο που δεν κλείνω τους καθρέπτες.
Έχω 22000χλμ σε 11μήνες με χρήση μόνο τα Σ/Κ εκτός πόλης και ανανεωμένο 'λογισμικό' οδήγησης στον εγκέφαλό μου. Κινούμαι κάτω από 4 λίτρα σχεδόν σε μόνιμη βάση με καλύτερη επίδοση 3,36 στα 100χλμ ή 750χλμ με 25λίτρα κοντά. Προσπαθώ να μην το πιέζω πολύ στην ανηφόρα ενώ αφήνω νεκρά και μπορώ μέχρι και να σβήσω μηχανή σε μεγάλη κατηφόρα. Η επαναφορά, αν χρειαστεί φρενάρισμα με ταχύτητα, γίνεται με στιγμιαίο στροφάρισμα της μηχανής ώστε να ταιριάξουν οι στροφές με το κιβώτιο και να μην χαλάσει ο δίσκος του συμπλέκτη. Φρένο προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ, ενώ αν βρεθεί μποτιλιάρισμά σε κάποιο δρόμο, να προβλέπω τι γίνεται μπροστά και να ακολουθώ χωρίς να αλλάζω την ταχύτητα που κινούμαι αλλά μόνο την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
Στην εθνική βοηθάνε πολύ και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που συνήθως κινούνται με 100-110 και μπορείς να μείνεις από πίσω τους με πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Πάντα με προσοχή όμως.
Τελευταία φορά που κατέβηκα Αθήνα πλήρωσα μόνο σε 3 σταθμούς διοδίων γύρω στα 6ευρώ ενώ χρειάστηκα 21 ευρώ καύσιμο. Εννοείται ότι εκ των πραγμάτων ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να πάω από τα διόδια αφού το κόστος τους υπερβαίνει σε μεγάλο βαθμό το κόστος των καυσίμων μου. Αν χρειαστει να πάω γρήγορα υπάρχουν άλλες επιλογές.
Στην πόλη για την δουλειά κτλ χρησιμοποιώ το ηλεκτρικό ποδήλατο που έφτιαξα και το κόστος μετακίνησης είναι 0,15ευρώ τα 100χλμ με ηλεκτρική αποκλειστική κίνηση ενώ με υβριδική πέφτει κάτω από 0,08... Με την μπαταρία να διαρκεί πάνω από 20000χλμ θα το κρατήσω πολλά χρόνια....