Nov 1, 2016, 2:26 PM

Πολύ μεγάλη συζήτηση ανοίγουμε παιδιά (και off topic δυστυχώς), γιατί οι παράγοντες είναι πάρα πολλοί που είναι εξαιρετικά δύσκολο (μην πω και αδύνατον ουσιαστικά!) να γίνουν σωστοί υπολογισμοί. To πρόβλημα είναι οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα τι ζημιές θα βγάλει το αυτοκίνητο και με τι κόστος επισκευής ή σε τι τιμή θα μπορεί να πωληθεί σε 5 χρόνια από τώρα (ειδικά στην χώρα που ζούμε).

Το λέω, γιατί προβληματίστηκα πάρα πολύ για το εάν θα έπρεπε να πουλήσουμε το Mini της γυναίκας μου και σε ποια τιμή, αφού ήταν ένα αυτοκίνητο του 2004 με 235.000χλμ και μάλιστα ένα μοντέλο το οποίο δεν έχει και την καλύτερη φήμη όσων αφορά την αξιοπιστία του, τις ζημιές που παρουσιάζει και το κόστος επισκευής τους. Τελικά αποφάσισα ότι ή θα το δώσω τώρα (όπως και έγινε) ή θα το κρατήσω μέχρι να μου βγάλει μια μεγάλη ζημία η οποία θα ήταν ασύμφορη να επισκευαστεί (αλήθεια ποια θα ήταν αυτή?? άλλο δύσκολο πρόβλημα) αλλά στο ενδιάμεσο θα είχα δαπανήσει αρκετά χρήματα στην συντήρησή του.

Τελευταία έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ίσως συμφέρει περισσότερο το leasing ακόμα και τους ιδιώτες.