-
@a-d-p said in Nέο VW Tiguan:
@dettol said in Nέο VW Tiguan:
@libitas said in Nέο VW Tiguan:
Γνωρίζω ότι είναι παλιό μοντέλο και κάπως παλιά γραμμή. Εχει όμως συστήματα (acc κ.λπ.) και ποιότητα που δεν έχουν αρκετά καινούρια. Εντούτοις, βλέποντας και το νέο μοντέλο που έρχεται, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι πολύ πιο όμορφο το νεότερο, σίγουρα όμως θα το δούμε αρκετά. Αλλωστε η VW είναι γνωστή για τις συντηρητικές γραμμές της.
Λόγω τριών τέκνων, απαραίτητη προυπόθεση είναι ο χώρος αποσκευών να υπερβαίνει τα 500 λίτρα (ιδανικά να είναι κοντά στα 600), επομένως το Formentor δεν πληροί αυτήν την προυπόθεση.
παρε οπωσδηποτε την επεκταση εγγυησης των 2 ετων, για να εχεις, οσο ειναι δυνατον το κεφαλι σου ησυχο. Ο χωρος αποσκευων ειναι καλος, οπως επισης και αυτος των πισω επιβατων. Η εκδοση r-line ποτε δεν με γοητευσε, καθως (οταν αγορασα εγω τουλαχιστον το 2019) δεν προσφερε κατι επιπλεον εκτος απο αισθητικες βελτιωσεις Νομιζω ειχε και 19αρες ζαντες, που αυξανουν την καταναλωση.
Κάτι ουσιαστικό δεν έχει, εκτός από στάνταρ ψηφιακά όργανα, IQ led φώτα, άλλες ταπετσαρίες και μπροστινά καθίσματα και τις υπόλοιπες αισθητικές αλλαγές που αναφέρεις. Εμένα μου αρέσουν τα R line
Κι εγώ είμαι της ουσίας. Αλλά το R Line δείχνει άλλο αυτοκίνητο.
-
Γνωρίζω ότι είναι παλιό μοντέλο και κάπως παλιά γραμμή. Εχει όμως συστήματα (acc κ.λπ.) και ποιότητα που δεν έχουν αρκετά καινούρια. Εντούτοις, βλέποντας και το νέο μοντέλο που έρχεται, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι πολύ πιο όμορφο το νεότερο, σίγουρα όμως θα το δούμε αρκετά. Αλλωστε η VW είναι γνωστή για τις συντηρητικές γραμμές της.
Λόγω τριών τέκνων, απαραίτητη προυπόθεση είναι ο χώρος αποσκευών να υπερβαίνει τα 500 λίτρα (ιδανικά να είναι κοντά στα 600), επομένως το Formentor δεν πληροί αυτήν την προυπόθεση.
παρε οπωσδηποτε την επεκταση εγγυησης των 2 ετων, για να εχεις, οσο ειναι δυνατον το κεφαλι σου ησυχο. Ο χωρος αποσκευων ειναι καλος, οπως επισης και αυτος των πισω επιβατων. Η εκδοση r-line ποτε δεν με γοητευσε, καθως (οταν αγορασα εγω τουλαχιστον το 2019) δεν προσφερε κατι επιπλεον εκτος απο αισθητικες βελτιωσεις Νομιζω ειχε και 19αρες ζαντες, που αυξανουν την καταναλωση.
Κάτι ουσιαστικό δεν έχει, εκτός από στάνταρ ψηφιακά όργανα, IQ led φώτα, άλλες ταπετσαρίες και μπροστινά καθίσματα και τις υπόλοιπες αισθητικές αλλαγές που αναφέρεις. Εμένα μου αρέσουν τα R line
Κι εγώ είμαι της ουσίας. Αλλά το R Line δείχνει άλλο αυτοκίνητο.
Στο παλιό μοντέλο έχετε δίκιο, μεταμορφώνεται. Στο καινούργιο δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά, τουλάχιστον από ότι έχω δει διαδίκτυο, θα πρέπει να το δω και από κοντά.
Οπότε το δίλημμα είναι παλιό R line ή νέο life
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πλέον η εγγύηση είναι 4 χρόνια για όλα τα αυτοκίνητα της VW. Βασικός λόγος που κλίνω στην επιλογή του είναι η ευρυχωρία του. Μπήκα σε 5-6 της κατηγορίας του, κανένα δεν ήταν τόσο άνετο. Μόνο το Kodiaq αλλά είναι άλλη κατηγορία και το απέκλεισα καθώς το μήκος του είναι απαγορευτικό.
Τα παιδιά είναι σε παιδικά καθίσματα αλλά ήδη το μεγάλο (σχεδόν 8 ετών) ξεκίνησε αναγκαστικά να κάθεται σε booster.
για τους ιδιους ακριβως λογους το ειχα αγορασει και εγω τοτε. Μου αρεσε επισης παρα πολυ οτι τα πισω καθισματα κινουνται ωστε να αυξομειωθει ο χωρος του πορτ μπαγαζ. Προσφερει τεραστιους χωρους για τις διαστασεις του και σκεψου οτι εγω ειχα το mk2 με 4.45.
Παντως 3 full sized παιδικα καθισματα δεν χωραει με τιποτα. 2 μεγαλα και το booster στη μεση, κατι γινεται.
Το μοναδιο αλλο αυτοκινητο που θα σου προτεινα να δεις προσεκτικα ειναι το 3008, που το θεωρω πιο ομορφο και μοντερνο. Το φορμεντορ ειναι πανεμορφο, αλλα οντως υπολειπεται σε χωρους. -
Υπολόγισε -4000€ στην Ελλάδα αν ακολουθήσει την μέχρι τώρα τιμολογιακή πολιτική η Κοσμοκαρ.
Δλδ 43000€+ + μεταλλικό χρώμα
Μειον 7-8000€ απαλλαγή τέλους ταξινόμησης (αν έχετε πλήρη απαλλαγή)=
= 35000€+ το νέο R line -
Υπολόγισε -4000€ στην Ελλάδα αν ακολουθήσει την μέχρι τώρα τιμολογιακή πολιτική η Κοσμοκαρ.
Δλδ 43000€+ + μεταλλικό χρώμα
Μειον 7-8000€ απαλλαγή τέλους ταξινόμησης (αν έχετε πλήρη απαλλαγή)=
= 35000€+ το νέο R lineΧμ, θα δείξει. 35.000€ είναι καλά, απλώς το τέλος ταξινόμησης θα είναι μειωμένο κατά 50% λόγω mild hybrid οπότε αμφιβάλλω αν το όφελος θα είναι 7-8k.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πλέον η εγγύηση είναι 4 χρόνια για όλα τα αυτοκίνητα της VW. Βασικός λόγος που κλίνω στην επιλογή του είναι η ευρυχωρία του. Μπήκα σε 5-6 της κατηγορίας του, κανένα δεν ήταν τόσο άνετο. Μόνο το Kodiaq αλλά είναι άλλη κατηγορία και το απέκλεισα καθώς το μήκος του είναι απαγορευτικό.
Τα παιδιά είναι σε παιδικά καθίσματα αλλά ήδη το μεγάλο (σχεδόν 8 ετών) ξεκίνησε αναγκαστικά να κάθεται σε booster.
για τους ιδιους ακριβως λογους το ειχα αγορασει και εγω τοτε. Μου αρεσε επισης παρα πολυ οτι τα πισω καθισματα κινουνται ωστε να αυξομειωθει ο χωρος του πορτ μπαγαζ. Προσφερει τεραστιους χωρους για τις διαστασεις του και σκεψου οτι εγω ειχα το mk2 με 4.45.
Παντως 3 full sized παιδικα καθισματα δεν χωραει με τιποτα. 2 μεγαλα και το booster στη μεση, κατι γινεται.
Το μοναδιο αλλο αυτοκινητο που θα σου προτεινα να δεις προσεκτικα ειναι το 3008, που το θεωρω πιο ομορφο και μοντερνο. Το φορμεντορ ειναι πανεμορφο, αλλα οντως υπολειπεται σε χωρους.Είδαμε το 3008 και το σκεφτόμασταν σοβαρά αλλά υπολείπεται σε άνεση και εσωτερικούς χώρους του Tiguan, και μπροστά αλλά κυρίως στους πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών του ήταν καλός πάντως.
-
Είδαμε το 3008 και το σκεφτόμασταν σοβαρά αλλά υπολείπεται σε άνεση και εσωτερικούς χώρους του Tiguan, και μπροστά αλλά κυρίως στους πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών του ήταν καλός πάντως.
Ναι, αλλα ο χωρος για τους πισω επιβατες δεν θα σε ενδιαφερει για πολλα χρονια ακομα. Τα μοναδικα αλλα της κατηγοριας αυτης, που θεωρω οτι αξιζει να δεις ειναι τα κορεατικα, αλλα εκει να ξερεις οτι η καταναλωση ειναι μεγαλη, αν και mild hybrids. Στο τιγκ θα βλεπεις εντος της πολη 9.5-12 (μοντελο dsg ειδα οτι κοιτας) με πιο συνηθες το 10αρακι. Στους κορεατες απο οσο γνωριζω απο φιλους που το εχουν, το 11-12 το εχεις ανετα.
Νομιζω οτι το πεζω ειναι πιο οικονομικο.Ας πεταξω και μια πιο τρελη ιδεα (θα εσκαγα αν δεν το εκανα ), να φορτιζεις σπιτι μπορεις; κατι σε phev ή ηλεκτρικο σκεφτεσαι;
-
Θα το αγοράζατε τώρα με απαλλαγή τέλους ταξινόμησης, ξέροντας ότι το νέο Tiguan θα πωλείται στην Ελλάδα σε λίγες μέρες αλλά αρκετά πιο ακριβά και με μικρότερη απαλλαγή καθώς θα είναι mild hybrid;
Δύσκολα, εκτός εαν δεν υπήρχε κάποια εναλλακτική.
Για χώρους δες και το C5 aircross, λένε ότι έχει μεγάλους (δεν έχω άποψη) και το έχουν σε καλή τιμή.
-
@fanis75 said in Nέο VW Tiguan:
Για χώρους δες και το C5 aircross, λένε ότι έχει μεγάλους (δεν έχω άποψη) και το έχουν σε καλή τιμή.
ΝΑΙΙΙΙΙ!!! το ειχαμε ξεχασει αυτο. Με διαφορα το μεγαλυτερο πορτ μπαγαζ της κατηγοριας ΚΑΙ τα μεγαλυτερα καθισματα. Ιδιοι οικονομικοι κινητηρες με το πεζω. Μοναδικο του μειονεκτημα ο σχετικα περιορισμενος χωρος για τα ποδια των πισω επιβατων, αλλα οπως ειπα, αυτο θα αποτελεσει προβλημα μετα απο ΠΟΛΛΑ χρονια. Μην φανταζεσαι οτι ειναι στριμωγμενα οι πισω, απλα δεν εχει τον απειρο χωρο που εχει το τιγκ.
Το εχει τριτεκνος φιλος και ειναι πολυ ευχαριστημενος! -
Εγώ θα έλεγα να έβλεπε τα C5 aircross και DS7 σε αυτόματα ντίζελ.
Το C5 έχει με τον φόρο γύρω στα 32000
https://www.citroen.gr/models/c5-aircross/configurator.html/Finitions.html#/equipementshttps://configurator.dsautomobiles.gr/models/ds7/configurator.html/Finition#/Récapitulatif
-
Είδαμε το 3008 και το σκεφτόμασταν σοβαρά αλλά υπολείπεται σε άνεση και εσωτερικούς χώρους του Tiguan, και μπροστά αλλά κυρίως στους πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών του ήταν καλός πάντως.
Ναι, αλλα ο χωρος για τους πισω επιβατες δεν θα σε ενδιαφερει για πολλα χρονια ακομα. Τα μοναδικα αλλα της κατηγοριας αυτης, που θεωρω οτι αξιζει να δεις ειναι τα κορεατικα, αλλα εκει να ξερεις οτι η καταναλωση ειναι μεγαλη, αν και mild hybrids. Στο τιγκ θα βλεπεις εντος της πολη 9.5-12 (μοντελο dsg ειδα οτι κοιτας) με πιο συνηθες το 10αρακι. Στους κορεατες απο οσο γνωριζω απο φιλους που το εχουν, το 11-12 το εχεις ανετα.
Νομιζω οτι το πεζω ειναι πιο οικονομικο.Ας πεταξω και μια πιο τρελη ιδεα (θα εσκαγα αν δεν το εκανα ), να φορτιζεις σπιτι μπορεις; κατι σε phev ή ηλεκτρικο σκεφτεσα
Κάνω λίγα χιλιόμετρα ετησίως επομένως η οικονομία καυσίμου δεν είναι προτεραιότητά μου. Τουναντίον, μας ενδιαφέρει η εσωτερική άνεση και ο χώρος αποσκευών.
Είδα από κοντά Tiguan, RAV4, Corolla Cross, Corolla Sedan, 3008, Tucson, Qashqai, X-Trail, Kodiaq, Octavia, Karoq, C5 Aircross, Grandland, Arkana, Austral. Το καθένα αποκλείστηκε για διαφορετικούς λόγους.
Κατέληξα στο Tiguan γιατί θεωρώ ότι είναι η καλύτερη - all around - επιλογή, στην καλύτερη τιμή, δεδομένης της άνεσης και της ποιότητάς του.
Μάλιστα κλίνω προς αυτό στα 31.5k:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/338343458-volkswagen-tiguan -
@criuser said in Nέο VW Tiguan:
Σε προλάβαμε μεσιέ!!!
Κατέληξα στο Tiguan γιατί θεωρώ ότι είναι η καλύτερη - all around - επιλογή, στην καλύτερη τιμή, δεδομένης της άνεσης και της ποιότητάς του.
Εεε τότε αφού έχεις αποκλείσει και όλα τα άλλα, τι το συζητάμε, ειλικρινά!?!?! Πάρτο και να το χαρείς με Υγεία.
-
@criuser said in Nέο VW Tiguan:
Σε προλάβαμε μεσιέ!!!
Να του πούμε καλορίζικο του ανθρώπου.
Είχε πει από την αρχή την προτίμηση του στο Τιγκουάν, οπότε δεν έγραψα, απλά στο τέλος είδα ότι το προτείνατε το 5.
-
Χαχα, ευχαριστώ. Ο μόνος ενδοιασμός μου συμπεριλήφθηκε στο αρχικό ερώτημά μου ως προς το αν αξίζει η αγορά του ως απερχόμενο μοντέλο ή αν αξίζει η αναμονή για το νέο, δεδομένης όμως της υψηλότερης τιμής κατά μερικές χιλιάδες ευρώ.
Ίσως δεν είναι εύκολη η απάντηση διότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι τιμές του νέου, οπότε τα σενάρια είναι υποθετικά.
-
Ίσως δεν είναι εύκολη η απάντηση διότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι τιμές του νέου, οπότε τα σενάρια είναι υποθετικά.
Αυτό ακριβώς....είναι άγνωστη ποσότητα (σε τιμή εννοώ) το νέο. Άσε που για εμένα το υφιστάμενο είναι και πιο όμορφο και θα έχει λύσει λογικά και τα όποια θεματάκι.
-
Νομιζω οτι το πεζω ειναι πιο οικονομικο.Ας πεταξω και μια πιο τρελη ιδεα (θα εσκαγα αν δεν το εκανα ), να φορτιζεις σπιτι μπορεις; κατι σε phev ή ηλεκτρικο σκεφτεσα
Κάνω λίγα χιλιόμετρα ετησίως επομένως η οικονομία καυσίμου δεν είναι προτεραιότητά μου. Τουναντίον, μας ενδιαφέρει η εσωτερική άνεση και ο χώρος αποσκευών.
Είδα από κοντά Tiguan, RAV4, Corolla Cross, Corolla Sedan, 3008, Tucson, Qashqai, X-Trail, Kodiaq, Octavia, Karoq, C5 Aircross, Grandland, Arkana, Austral. Το καθένα αποκλείστηκε για διαφορετικούς λόγους.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/338343458-volkswagen-tiguanΈχετε κάνει πολύ καλή έρευνα αγοράς, δείτε το ΣΚ και όλα τα βίντεο που κυκλοφορούν στο YouTube για το νέο μοντέλο, αν δεν το έχετε κάνει ήδη και κάντε την επιλογή σας.
ΥΓ. Σερραίος πατριώτης ή τυχαία η επιλογή της ΠΟΡΕΙΑΣ; -
Αυτό ακριβώς....είναι άγνωστη ποσότητα (σε τιμή εννοώ) το νέο. Άσε που για εμένα το υφιστάμενο είναι και πιο όμορφο και θα έχει λύσει λογικά και τα όποια θεματάκι.
Κι εμένα μου φαίνεται πιο όμορφο αλλά νομίζω ότι αυτό συμβαίνει με όλα τα νέα μοντέλα στην αρχή. Δεν έχει συνηθίσει το μάτι στο νέο και προτιμάμε το παλιό. Σε λίγα χρόνια όμως που έχουμε συνηθίσει το νέο μοντέλο, το παλιό φαίνεται παλιό. Βλέποντας reviews στο YouTube, έβλεπα στα σχόλια πολλούς να λένε για κάθε νέο μοντέλο ότι δεν τους αρέσει και ότι προτιμούν το παλιό. Ισχύει όμως αυτό που προανέφερα.
Ίσως στο Tiguan και γενικά στα VW αυτό να μετριάζεται κάπως λόγω των κλασικών γραμμών τους.
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/338343458-volkswagen-tiguanΈχετε κάνει πολύ καλή έρευνα αγοράς, δείτε το ΣΚ και όλα τα βίντεο που κυκλοφορούν στο YouTube για το νέο μοντέλο, αν δεν το έχετε κάνει ήδη και κάντε την επιλογή σας.
ΥΓ. Σερραίος πατριώτης ή τυχαία η επιλογή της ΠΟΡΕΙΑΣ;Χαχα όχι, τυχαία η επιλογή της "Πορείας" και της αγγελίας της, επειδή είχε το χρώμα που ενδιαφέρομαι.
-
Επειδή κάνω και γω την έρευνά μου, μπορείς να μου πεις γιατί απέκλεισες corolla cross και tucson?
-
@polistas said in Nέο VW Tiguan:
Επειδή κάνω και γω την έρευνά μου, μπορείς να μου πεις γιατί απέκλεισες corolla cross και tucson?
Ευχαρίστως.
Κατ'αρχάς να διευκρινίσω ότι έχω Toyota και θα ήθελα να πάω ξανά σε Toyota. Έχει κι αυτό τη σημασία του. Λοιπόν:
-
Tο Corolla Cross υστερεί σε χώρους και χώρο αποσκευών. Περίμενα καιρό να έρθει στην Ελλάδα αλλά με απογοήτευσε. Για μεγάλη οικογένεια (θυμίζω τρία παιδιά) μάλλον δεν είναι. Κάτσε πίσω και θα το καταλάβεις. Επίσης, έχει μικρότερο χώρο αποσκευών από όλα. Ίσως κάποιοι που το συγκρίνουν με το T-Roc να έχουν δίκιο, δηλαδη ανήκει περισσότερο στην κατηγορία αυτή παρά στην άλλη. Μολονότι είναι φουλ υβριδικό και μελλοντικά πιο future proof, δεν μπόρεσα να προσπεράσω τους μικρούς χώρους τους. Δε συζητάω για ποιότητα στο εσωτερικό κ.τ.λ. γιατί η Toyota πάντα ήταν πιο φειδωλή, υπερτερεί σε άλλους τομείς. Είχαμε (και έχουμε ακόμα) στην οικογένεια συνολικά 4 Toyota και γνωρίζω πολύ καλά την αξιοπιστία της. Περισσότερο θα πήγαινα στο Rav4 αλλά αποκλείστηκε λόγω φόρου πολυτελείας και τελικής τιμής του.
-
Tucson, πιο μεγάλο και άνετο αλλά συγκριτικά με Tiguan, επίσης λιγότερο άνετο στο πίσω κάθισμα. Όχι κάτι τραγικό όμως. Επίσης, μου φάνηκε λιγότερο ποιοτικό μέσα, αν και είναι πολύ όμορφο σχεδιαστικά μέσα έξω. Επίσης, με χάλασε ότι δεν μπορεί να πάρει ρεζέρβα.
Αν κάνετε πολλά χιλιόμετρα και είστε μέχρι 4 άτομα, ίσως είναι καλύτερη επιλογή το Corolla Cross. Να σημειώθεί όμως ότι έχει μεγάλη αναμονή, 9 μήνες.
-
VW Tiguan 2016