Έπεσε σήμερα στα χέρια μου το car που κυκλοφόρησε μαζί με το πρώτο θέμα , το 90% της ύλης του αφορούσε ηλεκτρικά / υβριδικά . Για κάποιο λόγω δεν μπορούσα να διαβάσω αναλυτικά κανένα από τα θέματα του , με έπιασε μια ανεξήγητη θλίψη , στεναχώρια για την μηχανολογία που σβήνει , για όλα αυτά τα μυαλά που ασχολούνται με βελτίωση κινητήρων και κιβωτίων. Θα αντικατασταθούν από τεχνικούς που ασχολούνται με ανάπτυξη εφαρμογών για τα multimedia των αυτοκινήτων; Έχετε μήπως δει σε όλα τα reviews του Τέσλα τον χρόνο που αφιερώνουν οι reviewers σε μια εφαρμογή για... κλανιές;;; Ναι για κλανιές ! Τα μικρά μου που κλείνουν 2 έτη δεν γελάνε πλέον με τις κλανιές! Και έχετε δει ποιοι είναι πλέον οι reviewers αυτοκινήτων ; Αυτοί που παρουσιάζουν smartphones !!!!!!
Έμεινα λίγο περισσότερο μόνο στο άρθρο για το Ioniq 5 καθώς στις πρώτες παραγράφους μου κέντρισε το ενδιαφέρον η αναφορά στον πρώην μηχανικο του τμήματος M της BMW που είναι καιρό τώρα με τους Κορεάτες, τον προσφάτως διορισμένο επίσης μηχνικο από την ford που ήταν χρόνια υπεύθυνος στην Ford με τελευταίο δημιούργημα το νέο focus RS ,και ακόμη εναν σημαντικό σχεδιαστή ( Diablo , Murcielago κλπ. ) που συμμετείχαν στην εξέλιξη του .
Πιο κάτω μου τράβηξε το ενδιαφέρον η σύγκριση ανάμεσα στην Α45 amg και το Τέσλα 3 , ωραία λέω , εδώ είμαστε ... μπούρδες , αερολογιες και γενικότητες . Αντί να δούμε πως τα πάνε μεταξύ τους σε μια πίστα ή σε κυνήγι σε στροφοδιαδρομη μεταξύ τους και κυρίως πως στέκεται από πλευρά αυτονομίας και αντοχής το Τέσλα δεν γράφτηκε ούτε μια λέξη σχετικά!
Πως καταντησαμε σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να μιλάμε μόνο για ηλεκτρικά , τόσο απότομα, τόσο γρήγορα , για ...υποδομές σε δίκτυα φόρτισης , τόσα δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων σε επιδοτήσεις για την αγορά τους παγκοσμίως , προθεσμίες!!!! παύσης παραγωγής των θερμικών κινητήρων από τους Γερμανούς κλπ. Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής παγκόσμιας ύφεσης όλο το ενδιαφέρον αυτόματα στην Ευρώπη έπεσε στα ..ηλεκτρικά! Τι έγινε ρε παιδιά; Τι έγιναν όλοι αυτοί οι μηχανολόγοι και επιστήμονες που θα έφερναν επανάσταση στην εξέλιξη των κινητήρων και των καυσίμων με αρωγό την υβριδικότητα; Πως αποφασίστηκε μια τέτοια στροφή τόσο απότομα χωρίς κανένα σχεδιασμό σε υποδομές και κυρίως σε τεχνολογία εξέλιξης των μπαταριών ως προς την αποδοτικότητα τους , ασφάλεια , διαχείριση τους κλπ.