Το υβριδικο της Honda είναι ανωτερο της Toyota. Έχει λιγότερες απώλειες κατά την κίνηση λογω κυρίως του κιβωτιου (η καλύτερα της ανυπαρξίας του) αλλά και ενός πολύ πιο σύγχρονου ηλεκτροκινητηρα με ειδικά σχεδιασμένα πηνία.
Το jazz σε χώρους είναι φυσικά ανωτερο της corolla και μαλιστα με μεγάλη διαφορά.
Λογικα σε πατημα ανωτερο θα είναι το corolla. Αλλα αν θέλετε αυτοκινητο πολης παίζει ρόλο και ο λόγος εσωτερικοί χωροι/συνολικό μήκος.
Απο οτι βλέπω τα db μάλλον είναι το ίδιο ήσυχα και κατά την κίνηση.
Αν προσθέσεις και άλλα κρυφά χαρίσματα που δεν εχιε η corolla, όπως εξοπλισμό ασφαλείας 10 αερόσακων και λεπτομερείες στις ζώνες παραμορφωσης, ως εναν βαθμο δικαιολογεί την τιμή του. Αλλά γενικώς είναι πολύ ακριβό. Το έχουμε αναλύσει πολλές φορές.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, μηχανικός δεν είμαι,όμως στη Χόντα μου είπανε ότι το ανώτερο όπως λες υβριδικό της πάει μέχρι τα 50 χλμ. ΜΟΝΟ....Τώρα τι τεχνολογία κουβαλάει ,και καύσιμο καίει παραπάνω από το κορόλα έτσι μου είπαν,περίπου μισό λίτρο...Τώρα πόσο πιο αξιόπιστο θα βγεί...??Κάτσε να το δούμε καμμιά δεκαετία και βλέπουμε. Γιατί και πως μην με ρωτάς,εγώ έχω δει πολλές φορές με 90-100 να δουλεύει το ηλεκτρικό μοτέρ του κορόλα.Άνοιξα το καπώ της μηχανής, πάτε δείτε τα και ελάτε να τα ξαναπούμε...!!!!! Η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής και στον πιο άσχετο. ΟΙ 10 αερόσακκοι μου είπαν ότι είναι στο κρος που κάνει 29500...!!! Στα άλλα με τις 26000 δεν ξέρω. Το εσωτερικό του ,η ποιότητα των υλικών,πλαστικά,καθίσματα,κονσόλα κ.λ.π.. είναι μία κλάση κάτω από το κορόλα, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑΡΙΣ και ΑΝ ΕΙΝΑΙ...!!!. Είναι αυτοκίνητο άλλης κατηγορίας.Βόλτα δεν το έκανα,αλλά βλέποντας τα και τα δύο ,θεωρώ ότι θα έχανα το χρόνο μου. ΕΣΥ ,έχεις την άποψη σου, δεκτή....!!!
Χώρους με μια ματιά δεν μπορώ να πω πιο είναι πιο ευρύχωρο,αλλά είναι εμμονή να συγκρίνουμε 2 αυτοκίνητα που είναι διαφορετικής κλάσης ή κατηγορίας όπως θες πες το. Το Τζάζ μπορούμε να το συγκρίνουμε με τα 15000-16000 ευρώ του γιάρις...!!!
Δύο φορές πήγα στην Τογιότα και παρέδιδαν μπροστά μου 3-4 αυτοκίνητα κορόλα ,γιάρις chr...Και κόσμος πολύς πηγαινοερχόταν,υποψήφιοι αγοραστές κ.λ.π..Στη Χόντα............... Κάτι θα σημαίνει κι αυτό δε μπορεί να πάνε όλοι στο λάθος...!!! Τώρα εσύ είδες το τζάζ καλύτερο από το κορόλλα..?? Περί ορέξεως....κολοκυθόπιττα.Για μένα είναι πικάντο και όχι ceed,είναι I20 και όχι I30, είναι 208 και όχι 308 κ.λ.π...κ.λ.π......!!!!